Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Πόσο κοστίζει περίπου να έρθει κάποιος να κάνει Calibration μια 4K LED;

Έχω πετύχει αρκετά καλές ρυθμίσεις στην TV μου, αλλά σκεφτόμουν ότι αν δεν είναι πολύ υψηλό το κόστος, θα άξιζε να κάνω μια δοκιμή με επαγγελματικό calibration.

Έχει δοκιμάσει κανείς;

Δημοσ.

Με κανα 600αρι καθαρισες. Θελει γνωσεις χρονο και πανακριβα οργανα...δεν το κανει ο καθενας

• Confused 1
Δημοσ.

Ψάξε για κάνα icc/color profile στο Google που να ταιριάζει στο μοντέλο της τηλεόρασης σου! 

Υπάρχουν αρκετά γνωστά site που κάνουν αυτή την δουλειά και θα δεις μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα εργοστασιακά profiles της κάθε tv και άσε τους calibrators να κάνουν την δουλειά τους πάνω σε επαγγελματικά μηχανήματα και όχι στις τηλεοράσεις που έχει ο καθένας σπίτι του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/12/2019 στις 3:20 ΜΜ, MakeGreeceSexyAgain είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω πετύχει αρκετά καλές ρυθμίσεις στην TV μου, αλλά σκεφτόμουν ότι αν δεν είναι πολύ υψηλό το κόστος, θα άξιζε να κάνω μια δοκιμή με επαγγελματικό calibration.

Έχει δοκιμάσει κανείς;

Μπορείς να ρωτήσεις παρακάτω:

isf-calibration από perfectimage.gr,

projectorjunkies.com

Τα 600 που αναφέρθηκαν παραπάνω θεωρώ ότι είναι υπερβολική εκτίμηση.

Επεξ/σία από listener
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Υπάρχει υπηρεσία από την Mediamartk με κόστος 150€ και έρχεται τεχνικος σπίτι σου με το μηχάνημα και διαρκεί περίπου καμία ώρα .

Δημοσ.
Στις 1/12/2019 στις 3:20 ΜΜ, MakeGreeceSexyAgain είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Έχει δοκιμάσει κανείς;

Ανάλογα για τι τηλεόραση προόριζε. Αμα η tv σου είναι μια μέτρια 4k tv. Δεν βλέπω λόγο να σπαταλήσει κάποιος κάνα 100-200 euro για prof calibration. Μέτρια θα παραμείνει και μετα το calibration. Αν η tv σου είναι κάποια σε γενικά πλαίσια καλή tv η ακομα και καπια oled tv. Ακομα και η c9. Πάλι δεν αξίζει το να πλήρωσης 100-200 euro. Γιατί με ένα search στο rtings θα βρείς τα καλύτερα settings από τους καλύτερους. Με λίγο ψάξιμο στα αντίστοιχα forums είτε στα Ελληνικά είτε στα ξένα που είναι εξειδικευμένα σε τηλεόρασης θα βρείς τα καλύτερα settings δωρεάν και χωρίς να περιμένεις τεχνικό και να κανεις τόσο κόπο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/12/2019 στις 9:47 ΜΜ, asdfaster είπε

Ανάλογα για τι τηλεόραση προόριζε. Αμα η tv σου είναι μια μέτρια 4k tv. Δεν βλέπω λόγο να σπαταλήσει κάποιος κάνα 100-200 euro για prof calibration. Μέτρια θα παραμείνει και μετα το calibration. Αν η tv σου είναι κάποια σε γενικά πλαίσια καλή tv η ακομα και καπια oled tv. Ακομα και η c9. Πάλι δεν αξίζει το να πλήρωσης 100-200 euro. Γιατί με ένα search στο rtings θα βρείς τα καλύτερα settings από τους καλύτερους. Με λίγο ψάξιμο στα αντίστοιχα forums είτε στα Ελληνικά είτε στα ξένα που είναι εξειδικευμένα σε τηλεόρασης θα βρείς τα καλύτερα settings δωρεάν και χωρίς να περιμένεις τεχνικό και να κανεις τόσο κόπο.

Έχεις να προτείνεις κάποιο link ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Tsino είπε

Έχεις να προτείνεις κάποιο link ? 

Mπες και κοίτα στο rtings και κανε search την tv σου. Εχει άπειρες τηλεόρασης και άπειρα settings. Καλύτερα δεν πρόκειται να βρείς από τα δικά τους. Αν δεν έχει εκεί μπες στο avclub και εκεί μέσα θα βρείς σίγουρα settings. Kαι τα 2 αυτά sites είναι τα καλύτερα για της tv.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...