Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Όπως λέει και ο τίτλος, είμαι σε αναζήτηση mirrorless μηχανης, καθώς θέλω να πάω ένα κλικ πάνω από την ποιότητα των φωτο του κινητού, να έχει απαραίτητα μικρό όγκο και μπάτζετ μέχρι 300 ευρώ.

Γνωρίζω ποιες μηχανές βρίσκω σε αυτά τα λεφτά, επειδή όμως δεν είμαι αυθεντία στα τεχνικά χαρακτηριστικά θα ήθελα όσοι έχετε γνώση να μου πείτε ποια είναι η μηχανή με την καλύτερη αναλογία τιμης-ποιότητας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
17 ώρες πριν, giorgosiraklio είπε

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Όπως λέει και ο τίτλος, είμαι σε αναζήτηση mirrorless μηχανης, καθώς θέλω να πάω ένα κλικ πάνω από την ποιότητα των φωτο του κινητού, να έχει απαραίτητα μικρό όγκο και μπάτζετ μέχρι 300 ευρώ.

Γνωρίζω ποιες μηχανές βρίσκω σε αυτά τα λεφτά, επειδή όμως δεν είμαι αυθεντία στα τεχνικά χαρακτηριστικά θα ήθελα όσοι έχετε γνώση να μου πείτε ποια είναι η μηχανή με την καλύτερη αναλογία τιμης-ποιότητας.

Κι εγώ την Μ100 θα σου προτείνω, αλλά δεν μιλάμε για ένα κλικ πάνω, αλλά για πολλάααα κλικ.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/12/2019 στις 3:17 ΜΜ, giorgosiraklio είπε

Καλησπέρα και καλό μήνα!

Καμία απολύτως αντίρρηση σε μια M100 , να βάλω μόνο την λεπτομέρεια πως η χάρη μιας μιρορλες βρίσκεται στο γεγονός πως λόγω πολύ μικρής flange distance είναι ιδιαίτερα φιλική σαν σύστημα στο να συνεργαστεί με πρακτικά οποιονδήποτε φακό , κάτι που σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε άπειρες δοκιμές , κυρίως με manual φακούς περασμένων εποχών , πράγμα με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον .

Σε άλλη περίπτωση δεν την βρίσκω πιο χρήσιμη από μια εξελιγμένη compact η ένα DSLR σύστημα .

Δλδ θα έπαιρνα ένα τέτοιο σύστημα , αν πρόκειται να δουλέψω με πολλούς ετερόκλητους φακούς και όχι μόνον για την φορητότητα .

Βέβαια το ζήτημα της τιμής αγοράς δεν μπορεί να παραβλεφθεί , όμως και τα entry level DSLR συστήματα δεν είναι πολύ πιο ακριβά . 

Για το ζήτημα των εξελιγμένων compact οι επιφυλάξεις μου είναι καθαρά στο ζήτημα της μακροζωίας του μηχανισμού του φακού τους , αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουν καν .

• Like 1
  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά δεν κατέληξα στην αγορά της canon eos m100, καθώς μπήκα και στο τρυπακι για dslr μέσω της nikon d3500. Από φίλους που ασχολούνται με τη φώτο (ερασιτεχνικά βεβαια) έμαθα ότι με την dslr θα έχω καλύτερη ποιότητα φώτο αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τις ρυθμίσεις αλλά και την επεξεργασία. Θα χάσω βέβαια στη φορητότητα που παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου, αλλά και η nikon δεν έχει κανένα εξωφρενικό μέγεθος και βάρος. 

Παρακαλώ βοήθειά!

• Like 1
Δημοσ.

η d3500 ειναι καλυτερη σχεδον σε ολους τους τομεις απο την Μ100

τα εχουν πει ολα οι φιλοι σου στο μηνυμα που παρεθεσες

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgosiraklio είπε

έμαθα ότι με την dslr θα έχω καλύτερη ποιότητα φώτο αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τις ρυθμίσεις αλλά και την επεξεργασία

δεν γνωριζουν οι φιλοι σου, ειναι λαθος αυτο. 

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν έχουν κάποιο εγγενές πλεονέκτημα οι DSLR απέναντι στις mirrorless, τουλάχιστον για κάποιον που ξεκινάει.

Γενικά οι mirrorless είναι το μέλλον, oi DSLR μάλλον θα πάψουν να αναπτύσονται. 

Οπότε η M100 στο budget σου παραμένει καλή επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

σεβαστες οι αποψεις κ των υπολοιπων μελων που πιθανως να γνωριζουν καλυτερα

η δικη μου αποψη παραμενει οτι η 3500 ειναι καλυτερο συνολο απο την Μ100 που αναφερθηκε και μαλλον η κορυφαια επιλογη για καινουριο προιον με μπατζετ εως 300

σαφως και σε αλλο μπατζετ αλλαζουν τα δεδομενα

• Like 2
Δημοσ.

Θα σου απαντήσω εντελώς πρακτικά...!!!

Είμαι πααααρα πολύ καινούριος σε αυτό το χόμπι και "δυστυχώς" κάτοχος DSLR.

Δεν μου λένε τίποτα απολύτως οι τεχνικοί όροι,οι κανόνες τα χίλια μύρια και σίγουρα ο εξοπλισμός.

Αν είχα την άνεση θα την ΣΚΟΤΩΝΑ την DSLR για την ευκολία/μέγεθος μιας μικρότερης φωτογραφικής μηχανής. (δεν μπαίνω καν στο τρυπακι dslr vs mirrorless με αφήνει παγερά αδιάφορο)

Ο μόνος λόγος που γράφω είναι αυτός " καθώς θέλω να πάω ένα κλικ πάνω από την ποιότητα των φωτο του κινητού, να έχει απαραίτητα μικρό όγκο "

Όσο πιο μικρή είναι μια συσκευή,ειδικά στην αρχή που πρέπει να ξεμπλοκάρουμε σαν άνθρωποι να βγούμε έξω να τραβήξουμε φωτογραφίες τόσο πιο καλά. Άπλα τα πράγματα.

Σε όλα τα υπόλοιπα (τεχνικές,κάδρα,τρίγωνα κλπ. κλπ.) είμαι παντελώς άσχετος.

Δημοσ.

Άμα θες ένα κλικ παραπάνω από το κινητό, παίρνεις μια rx100 που είναι μικρότερη από κινητό και 10 κλικ πάνω σε ποιότητα!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

@GeorgeR1_700.  Ετσι από περιέργεια..

Ποιο από τα επιμέρους κριτήρια σε έστρεψε προς την D3500 έναντι της Μ100 ??

δεν εχει καν καμερα, ψάχνει πραγματα και μαθαινει ωστε σε 3 χρονια να ειναι ετοιμος να κανει σωστη αγορα😂οποτε δεν ξερω τι απάντηση ευελπιστεις να παρεις. Λογοι παντως υπαρχουν 3 βασικοι για να ειμαι και on topic, αν και κανενας δεν ειναι η ποιοτητα εικονας οπως λανθασμενα καποιος ειπε στον TS

Battery Life, Ovf vs τιποτα, Lens selection. 

Και η εργονομια, ειναι πουπουλο η 3500

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...