Προς το περιεχόμενο

Factory reset

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα μου εμφανίστηκε μπλε οθονη με το εξης σφαλμα

error 0x00000050 (0xFFFFFFF8,0x00000001, 0x83451501, 0X00000000)

Πρέπει να κάνω φορματ υποθέτω. Μου πε μια γνωστή μου να πατήσω factory reset αφου πρώτα σώσω τα αρχεία μου. Την ρώτησα που θα βρω τα windows γιατι αυτο ειναι το βασικό και μου πε πως τα windows και ο internet explorer παραμένουν. Ισχύει αυτό και ειναι αυτό φορματ ή κάτι παρομοιο; Γιατι εγω ηξερα πως στο φορμάτ όλα διαγράφονται και πρέπει να εχεις τα windows.

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αλλο το reset και άλλο το format.Στο πρώτο τα win γίνονται όπως όταν το άνοιξες μετά το φορμάτ.Χανεις τα αρχεία σου φυσικά.

Σε win 10 μιλάμε.έτσι;

Καλημέρα και ποια ειναι η διαφορά αυτών των δύο; Σε τι χρησιμεύει το ενα και σε τι το άλλο;

Οχι windows 7 εχω 32 bit.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

reset στα 7αρια δεν μπορείς να κάνεις, αν ειχες 10αρια ναι.

για το λειτουργικό αν έχεις νόμιμο κλειδί μπορείς να τα κατεβάσεις απ ευθείας απο την microsoft.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows7

Ο κωδικός αυτός που έχεις είναι πιθανό πρόβλημα μνήμης και να μην διορθωθεί με φορματ. κατέβασε και φτιάξε ενα εκκινίσιμο  memtest86 (υπάρχουν και οδηγίες για το πως).

Το reset ουσιαστικά διαγράφει στο προφίλ και μηδενίζει τις αλλαγές, θα πρέπει να περάσεις πάλι τα προγράμματά σου και τις ρυθμίσεις. Στο φορμάτ θα πρέπει να διαμορφώσεις τα πάντα, να περάσεις drivers συν ολα τα προηγούμενα.

Επεξ/σία από Xristaras12
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

reset στα 7αρια δεν μπορείς να κάνεις, αν ειχες 10αρια ναι.

για το λειτουργικό αν έχεις νόμιμο κλειδί μπορείς να τα κατεβάσεις απ ευθείας απο την microsoft.

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows7

Ο κωδικός αυτός που έχεις είναι πιθανό πρόβλημα μνήμης και να μην διορθωθεί με φορματ. κατέβασε και φτιάξε ενα εκκινίσιμο  memtest86 (υπάρχουν και οδηγίες για το πως).

Καλημέρα. Ευχαριστώ!

Αν δεν εχω κλειδί για τα windows τι κάνω; Εγω ειχα αγοράσει το λαπτοπ και τα χε ήδη μέσα μια φορα ειχα κανει φορματ και δεν ξέρω αυτος που βρήκε και μου εβαλε τα windows προφανως θα ταν σπασμένα υποθέτω.

Και το reset με το φορματ κανουν την ιδια ακριβώς δουλεια απλα στο reset δεν ψαχνεσαι να βρεις τα windows? 

Οταν λες πρόβλημα μνήμης τι εννοεις; Φταίει ο σκληρός δίσκος και θέλει αλλαγη;

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GRat είπε

Αν δεν έχεις κλειδί αγοράζεις ένα OEM κλειδί με $10 και έχεις πλέον original win10.

Α τελεια δεν το ξερα πως κάνουν μόνο τόσο. Και από που το αγοράζω;

Δημοσ.

στο κατω μερος του φορητού εχεις ενα αυτοκολλητο με εναν σειριακό και τι εκδοση windows φοράει ο φορητός. Το κλειδί αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει την συγκεκριμένη εκδοση ακόμα και σπασμενη να είναι.

Βέβαια με τον όρο σπασμένα εννοούμε οτι πέρασε κάποιο κρακ για να γίνουν αυθεντικά, υπο άλλες συνθήκες το λειτουργικό είναι ελέυθερο απλά πληρώνεις το κλειδι για να ξεκλειδώσεις τα πάντα.

Απο εκει και πέρα, πριν πας σε φορματ κλπ δες τις μνήμες του φορητού με το πρόγραμμα που ανέφερα παραπάνω (φαντάζομαι ο φορητός θα μπορεί να εκκινήσει απο usb stick) αρκεί να έχεις εναν υπολογιστή που να μπορείς να φτιάξεις το στικάκι (ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ)

Η οποιαδήποτε μπλε οθόνη δεν δηλώνει αυτομάτως φορματ, ισα ισα που μερικές φορές μπορεί να σε κάνει να καταλάβεις τι ακριβώς έχει πρόβλημα και να το διορθώσεις (πχ προβληματική κάρτα γραφικών, κακός driver κλπ κλπ)

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

στο κατω μερος του φορητού εχεις ενα αυτοκολλητο με εναν σειριακό και τι εκδοση windows φοράει ο φορητός. Το κλειδί αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει την συγκεκριμένη εκδοση ακόμα και σπασμενη να είναι.

Βέβαια με τον όρο σπασμένα εννοούμε οτι πέρασε κάποιο κρακ για να γίνουν αυθεντικά, υπο άλλες συνθήκες το λειτουργικό είναι ελέυθερο απλά πληρώνεις το κλειδι για να ξεκλειδώσεις τα πάντα.

Απο εκει και πέρα, πριν πας σε φορματ κλπ δες τις μνήμες του φορητού με το πρόγραμμα που ανέφερα παραπάνω (φαντάζομαι ο φορητός θα μπορεί να εκκινήσει απο usb stick) αρκεί να έχεις εναν υπολογιστή που να μπορείς να φτιάξεις το στικάκι (ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ)

Η οποιαδήποτε μπλε οθόνη δεν δηλώνει αυτομάτως φορματ, ισα ισα που μερικές φορές μπορεί να σε κάνει να καταλάβεις τι ακριβώς έχει πρόβλημα και να το διορθώσεις (πχ προβληματική κάρτα γραφικών, κακός driver κλπ κλπ)

Ειχε δυο αυτοκόλλητα απο κάτω όπου το ενα εχει σβηστεί νομιζω. Ειχα βγαλει φωτο μονο αυτο που λέει το μοντέλο του λάπτοπ :( Δεν εχω τον σειριακό. Μηπως μπορω να τον βρω απο το συστημα του λαπτοπ μου; Οποτε αν τον βρω μπορω δωρεάν να εχω παλι windows 7?

Aνοιγει το λαπτοπ μου για την ώρα δηλαδή. Απο εδω γράφω. Χρειάζομαι στικακι και παλι; 

Δημοσ.

ναι καλο θα ηταν να τρεξει χωρις να υπάρχει κατι στη μνημη ωστε να μπορέσει να την τεστάρει ολη.

Θα το αφήσεις τουλάχιστον κανένα μισάωρο η οσο παραπανω μπορείς ΕΚΤΟΣ κ αν με τη μια αρχίζει να σου πετάει errors.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Xristaras12 είπε

ναι καλο θα ηταν να τρεξει χωρις να υπάρχει κατι στη μνημη ωστε να μπορέσει να την τεστάρει ολη.

Θα το αφήσεις τουλάχιστον κανένα μισάωρο η οσο παραπανω μπορείς ΕΚΤΟΣ κ αν με τη μια αρχίζει να σου πετάει errors.

Σε ευχαριστώ και πάλι! Με αυτο βλεπω αν εχει χρονο ζωης ο σκληρός δισκος; Και αν μου πετάει errors τι κάνω;

Δημοσ.

για τον δισκο θα κατεβάσεις το hard disk sentinel και θα δεις αν εχει κατι ο δισκος.

Βεβαια, σημερα ο δισκος ειναι οκ και αυριο πχ μπορεί να πετάει bad sectors και να ειναι απροσπέλαστος. Αν εχεις αρχεια που σε απασχολουν φαντάζομαι έχεις ηδη κρατήσει αντίγραφο σε αλλο μέσο.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, artist1 είπε

Καλημέρα και ποια ειναι η διαφορά αυτών των δύο; Σε τι χρησιμεύει το ενα και σε τι το άλλο;

Οχι windows 7 εχω 32 bit.

Στο φορμάτ πρέπει να περασεις win ,στο reset απλά καθαρίζει τα παντα και είναι οπως μετά το φορμάτ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

για τον δισκο θα κατεβάσεις το hard disk sentinel και θα δεις αν εχει κατι ο δισκος.

Βεβαια, σημερα ο δισκος ειναι οκ και αυριο πχ μπορεί να πετάει bad sectors και να ειναι απροσπέλαστος. Αν εχεις αρχεια που σε απασχολουν φαντάζομαι έχεις ηδη κρατήσει αντίγραφο σε αλλο μέσο.

Ο δισκος μου ξερω ηδη πως δεν εχει μεγαλο χρόνο ζωης για αυτο ρώτησα  (μου το χαν πει οταν τον ειχα παει για επισκευή). Ναι εχω κρατησει τα βασικά.

Ωραια οπότε θα ελέχξω την μνήμη όπως μου είπες και αν μου πετάει errors τι κάνω μετά πως διορθώνω το πρόβλημα;

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν εχει η μνημη προβλημα χρειαζεται αντικατασταση. Δεν διορθώνει.

ο μεγάλος χρόνος ζωής δεν είναι παράγοντας αποτυχίας ενος ηλεκτρονικού εξαρτήματος. 200€ Μηχανικό δίσκο μπορεί να πάρεις και να βγάλει ελλάτωμα στο 2ημερο και ο αλλος με 50€ να βγαλει 8 χρονια.

Επεξ/σία από Xristaras12
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...