Kostasm45 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Παίδες παρακαλώ τα φώτα σας. Αγορά από Ali ,ρομποτικής σκούπας στις 11/11/2019. Πρωτού αγοράσω ρώτησα τον Κινέζο αν υπάρχει σε στοκ στην Ευρωπαϊκή αποθήκη και πόσες μέρες θα χρειαστεί για την παράδοση. Η απάντηση ήταν ότι υπήρχε σε στοκ και ότι σε 5-7 μέρες θα παραλάμβανα με dhl_cz με tracking number κανονικά. Από εδώ και πέρα ξεκινάν τα πατράγουδα. Μετά από 10 μέρες αναμονής οπότε γίνεται αυτόματα refund, κυριολεκτικά την τελευταία ώρα μου στέλνει tracking number. Το δέμα δεν έφτασε ποτέ σε μένα, αλλά φαίνεται ότι παραδόθηκε επιτυχώς στην Αγγλία 29/11. Θεωρώντας ότι κάποιο λάθος έγινε, έστειλα μήνυμα στον πωλητή να δω τι γίνεται. Μου είπε ότι θα το ελέγξει και ότι θα επικοινωνήσουμε. Εδώ καί κάποιες μέρες παρόλα τα μηνύματα μου τηρεί σιγή ασυρμάτου και δεν απαντά. Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα? Κάνω άμεσα dispute ή περιμένω ακόμα 14 μέρες που του δίνει περιθώριο το Ali. Φοβάμαι ότι αν κάνω άμεσα dispute , μην ο πωλητής αρχίσει τα παραμύθια ότι έκανε κάποιο λάθος στο tn και δεν δικαιωθώ . Αυτό που ομολογουμένως είναι παράξενο είναι ότι στο status το δέμα φαίνεται καθοδόν στο tn που μου έδωσε φαίνεται ότι έχει ήδη παραδοθεί . Το θέμα ότι δεν το βλέπω ζωηρό να στέλνει την σκούπα αφενός γιατί με έχει φλομώσει στο ψέμα αφετέρου δεν απαντά εδώ τόσες μέρες.
sphinxgr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για αρχή θεωρώ πως δεν μπορείς να κάνεις Dispute αν δεν περάσουν οι 14 ημέρες. Θα σου βγάλει μήνυμα η εφαρμογή, ότι φαίνεται πως δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή για να κάνεις dispute και πρέπει να περιμένεις έως τις 24/1/2020. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2019 από sphinxgr 1
Kostasm45 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Για αρχή θεωρώ πως δεν μπορείς να κάνεις Dispute αν δεν περάσουν οι 14 ημέρες. Θα σου βγάλει μήνυμα η εφαρμογή, ότι φαίνεται πως δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή για να κάνεις dispute και πρέπει να περιμένεις έως τις 24/1/2020. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση . Το γεγονός ότι μου έχει δώσει άλλα αντί άλλων tracking number δεν παίζει κάποιο ρόλο?
DrFreeman Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Ρωτάω εδώ για να μην ανοίξω άλλο θέμα. Προϊόν το οποίο έχει τιμή κάτω από 22€ αλλά έχει μεταφορικά έξοδα και το σύνολο είναι στα ~30€, επηρεάζεται τελωνειακά το προϊόν; Με λίγα λόγια θέλω να μάθω αν περιλαμβάνεται το κόστος των μεταφορικών στο κόστος του προϊόντος που αξιολογεί το τελωνείο.
giwrgos555 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Ρωτάω εδώ για να μην ανοίξω άλλο θέμα. Προϊόν το οποίο έχει τιμή κάτω από 22€ αλλά έχει μεταφορικά έξοδα και το σύνολο είναι στα ~30€, επηρεάζεται τελωνειακά το προϊόν; Με λίγα λόγια θέλω να μάθω αν περιλαμβάνεται το κόστος των μεταφορικών στο κόστος του προϊόντος που αξιολογεί το τελωνείο. Nαι επηρεάζει την τιμή γιατί το τελωνείο υπολογίζει το CIF δηλαδή ασφάλιστρα,κόστος προιόντος και μεταφορικά έξοδα οπότε το προϊόν σου υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει τελωνείο. 1
DrFreeman Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 7 minutes ago, giwrgos555 said: Nαι επηρεάζει την τιμή γιατί το τελωνείο υπολογίζει το CIF δηλαδή ασφάλιστρα,κόστος προιόντος και μεταφορικά έξοδα οπότε το προϊόν σου υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει τελωνείο. Ευχαριστώ. Υποθέτω πως το όριο των 22€ ισχύει ακόμη...
giwrgos555 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, DrFreeman είπε Ευχαριστώ. Υποθέτω πως το όριο των 22€ ισχύει ακόμη... φυσικά ισχύει 1
sphinxgr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Στις 19/1/2020 στις 5:03 ΜΜ, DrFreeman είπε Ευχαριστώ. Υποθέτω πως το όριο των 22€ ισχύει ακόμη... Στις 19/1/2020 στις 8:47 ΜΜ, giwrgos555 είπε φυσικά ισχύει Απο 3/2 : 0-22€ πληρώνετε τέλη εκτελωνισμού 15€ 22-150€ πληρώνετε τέλη εκτελωνισμού 15€ + ΦΠΑ 24% Πάνω απο 150€ πληρώνετε τέλη εκτελωνισμού 15€-50€ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + Τελωνειακούς δασμούς. https://www.angroid.gr/android-tutorials/terastia-allagi-diavaste-oposdipote-apostoles-apo-kina-kai-teloneio-nea-provlimata-nees-lyseis Η γελοιότητα σε όλο το μεγαλείο της 2 1
DrFreeman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 6 hours ago, sphinxgr said: Απο 3/2 : 0-22€ πληρώνετε τέλη εκτελωνισμού 15€ 22-150€ πληρώνετε τέλη εκτελωνισμού 15€ + ΦΠΑ 24% Πάνω απο 150€ πληρώνετε τέλη εκτελωνισμού 15€-50€ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + Τελωνειακούς δασμούς. https://www.angroid.gr/android-tutorials/terastia-allagi-diavaste-oposdipote-apostoles-apo-kina-kai-teloneio-nea-provlimata-nees-lyseis Η γελοιότητα σε όλο το μεγαλείο της WOW. Μας έστειλαν αδιάβαστους... 2
stelios18120 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Ναι παιδιά προσοχή πλέον Έχει γίνει ολόκληρο θέμα Τελος τα δέματα χωρίς χρέωση μέχρι 22 ευρώ. Πλέον παίρνεις καλώδιο πχ 2 ευρώ και σου λένε δώσε αλλά 15 ευρώ τέλη. 😔
virginkiller Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, tryf3 είπε Από Αγγλία ισχύει πλέον τελωνείο; Από 1/1/2021 θα ισχύει 1
tryf3 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Επειδή έχω παραγγείλει κάτι φθηνά πραγματάκια από Κίνα και δε θέλω να πληρώσω το καπέλο των 15 ευρώ, τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; Δίνω εντολή να επιστραφούν και ζητάω refund από τον πωλητή;
sphinxgr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, tryf3 είπε Επειδή έχω παραγγείλει κάτι φθηνά πραγματάκια από Κίνα και δε θέλω να πληρώσω το καπέλο των 15 ευρώ, τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; Δίνω εντολή να επιστραφούν και ζητάω refund από τον πωλητή; Αν σου έρθει το τέλος πληρωμής, μιλάς και κανονίζεις με το τι θα πει ο πωλητής σου. Αν δεν το δεχθεί ο πωλητής, δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις να του γυρίσουν τα προιόντα πίσω και να μην τα πληρώσεις. Οπότε στη χειρότερη περίπτωση, να χρεωθείς τα αντικείμενα, χωρίς να τα παραλάβεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις