Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα/καλησπέρα στην ομάδα,

Έχω μια δυο ερωτήσεις να σας κάνω. Μετά την αγορά της 5700ΧΤ pulse και πολύ πιθανόν του 3600 τις επόμενες μέρες, θέλω να επιλέξω Μητρική και τροφοδοτικό, κυρίως όμως μητρική.

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές:

• MSI Tomahawk Max
  • MSI Gaming Plus Max (B450 και Χ470)
  • ASUS Prime Pro X470

Τι λέτε; Η Tomahawk και η Prime μου άρεσαν περισσότερο αλλά πολλά τα λεφτά για τις Χ470 με την Tomahawk όμως να τις πλησιάζει αρκετά στην τιμή... 

Τι προτείνετε; Περιμένω καμιά προσφορά;

Επίσης ψάχνω και για τροφοδοτικό. Διάβαζα την TIER List του linus και είδα ότι το Bitfenix Formula Gold 550w το έχει σαν μια πολύ καλή επιλογή και το κόστος αυτή τη στιγμή είναι 65€ κοντά. Λέτε όμως να προτιμήσω κάποιο της Corsair ή κάποιο επώνυμο όπως EVGA, Seasonic, Be Quiet; Τι λέτε;

Δημοσ.

MSI Tomahawk Max και πες στο μαγαζί να σου κάνει BIOS Update άμα θες να βάλεις Ryzen 5 3600.

Το τροφοδοτικό που βρήκες είναι από τα καλύτερα στην τιμή του, μπορείς να δώσεις +20€ για Corsair αλλά δεν βρίσκω το νόημα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ για το δεύτερο PC μου διάλεξα την ASUS Prime Pro X470 και δεν το μετάνιωσα. Ακριβά MOSFET και PWM Controller (Infineon), περισσότερα phases, super εμφάνιση, μια χαρά bios, κορυφαίος ήχος, καλύτερη κάρτα δικτύου. Το μείον της είναι ότι δεν έχει USB C και ότι είναι daisy chain (ίσως να μην μπορεί να πάει τις μνήμες άνετα πάνω από 3600).

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Axelq είπε

MSI Tomahawk Max και πες στο μαγαζί να σου κάνει BIOS Update άμα θες να βάλεις Ryzen 5 3600.

Το τροφοδοτικό που βρήκες είναι από τα καλύτερα στην τιμή του, μπορείς να δώσεις +20€ για Corsair αλλά δεν βρίσκω το νόημα.

Από όσο γνωρίζω η Tomahawk Max έρχεται 3000 ryzen ready άρα δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί το μαγαζί. Απλά ρωτάω γιατί συνεχώς βλέπω την τιμή της να αυξάνεται. 

Αν και το βρήκα όπως προείπα στην tier list των τροφοδοτικών και μάλιστα αρκετά ψηλά, δεν ξέρω τόσο την εταιρεία για αυτό είμαι επιφυλακτικός. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν τροφοδοτικό το Bitfenix δεν είναι κακό (έχει διπλάσια ripples από τα corsair του 2018, δύο φορές χειρότερο regulation στα 12V και περισσότερο θόρυβο αλλά όλα σε ανεκτά επίπεδα). Πέρα από αυτό η λίστα του linus είναι απλά εντελώς παράλογη, αλλάζει ριζικά σε κάθε version και δεν έχει επαφή με ότι γράφουν τα 10 sites που κάνουν review με καλό εξοπλισμό.

Seasonic και EVGA κάτω από 150 ευρώ δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αξιόλογο. Τα Be Quiet δεν τα έχω σε εκτίμηση. Την Corsair την αντιπαθώ πολύ σαν εταιρεία αλλά αυτά τα RMx είναι τόσο καλά για τα λεφτά τους...

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, elpenor είπε

Σαν τροφοδοτικό το Bitfenix δεν είναι κακό (έχει διπλάσια ripples από τα corsair του 2018, δύο φορές χειρότερο regulation στα 12V και περισσότερο θόρυβο αλλά όλα σε ανεκτά επίπεδα). Πέρα από αυτό η λίστα του linus είναι απλά εντελώς παράλογη, αλλάζει ριζικά σε κάθε version και δεν έχει επαφή με ότι γράφουν τα 10 sites που κάνουν review με καλό εξοπλισμό.

Seasonic και EVGA κάτω από 150 ευρώ δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αξιόλογο. Τα Be Quiet δεν τα έχω σε εκτίμηση. Την Corsair την αντιπαθώ πολύ σαν εταιρεία αλλά αυτά τα RMx είναι τόσο καλά για τα λεφτά τους...

Έχεις κάποιο να προτείνεις όμως κάτω από 100€; Τα έβγαλες όλα :D

Επίσης βρήκα αυτή τη λίστα AM4 Vcore VRM Ratings v1.4 και από ότι βλέπω σχεδόν όλες οι MAX υλοποιήσεις της MSI είναι καλές και μάλλον θα πάω προς την Tomahawk. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Nick64 είπε

Έχεις κάποιο να προτείνεις όμως κάτω από 100€; Τα έβγαλες όλα :D

Επίσης βρήκα αυτή τη λίστα AM4 Vcore VRM Ratings v1.4 και από ότι βλέπω σχεδόν όλες οι MAX υλοποιήσεις της MSI είναι καλές και μάλλον θα πάω προς την Tomahawk. 

Το σίγουρο είναι ότι με την Tomahawk θα κάνεις μία χαρά την δουλειά σου ακόμα και αν πάρεις ακριβό CPU. Εγώ που έχω μία MSI Unify, μία Asus Pro X470 και μία MSI-Pro M2 θεωρώ την Asus με μεγάλη διαφορά best value for money, κάρτα δικτύου Intel σημαίνει λιγότερο bufferbloat, κάρτα ήχου 1220Α σημαίνει ότι για κάποιον που δεν είναι audiophile ο ήχος ακούγεται super ενώ από την Tomahawk όχι. Σαν ποιότητα κατασκευής η Asus είναι αρκετά κοντά στη Unify.

Όσο αφορά τα VRM ratings που έγιναν της μόδας μετά από το test του Steve στο οποίο δεν είχε κανένα ανεμιστηράκι θα σου πω μόνο ότι με PBO η MSI-Pro M2 (τα χειρότερα VRM ever...) είναι μια χαρά με τον 3700Χ αν έχεις airflow στο κουτί.

Όσο αφορά τα τροφοδοτικά μια χαρά φαίνεται το Bitfenix για τα χρήματα του, εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω στην επιλογή γιατί είμαι υπέρ των ακριβών τροφοδοτικών, ακόμα και για το δεύτερο PC που δεν ήθελα να πάω σε κάτι ακριβό πήρα το Corsair RMX (2018) με 115. Η άποψη μου για φτηνό EVGA / Seasonic είναι ότι δεν αξίζουν.

Όταν η λίστα που έχεις γράφει OC εννοεί κάτι που δεν θα κάνεις ποτέ γιατί δεν έχει νόημα το OC στους Ryzen 3XXX. Αν την διαβάσεις προσεχτικά θα δεις ότι όλες οι μητρικές είναι μια χαρά για stock 3700X, για stock 3600 δεν έχει καμία αναφορά γιατί είναι μια χαρά παντού. Αν δεν έχεις υδρόψυξη και έχεις κουτί με 3 ανεμιστηράκια είσαι ήδη στο very high airflow.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι είδα ότι έχει Intel Lan και καλύτερη κάρτα ήχου και γενικά φαίνεται αξιοπρεπής επιλογή, απλά για τον 3600 δεν νομίζω ότι δίνει πολλά περισσότερα σε σχέση με τη B450. Αν πήγαινα σε 3700x δεν θα το συζητούσα καν. 

Για αυτό τις έχεις να πεις RMx 550w

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Nick64 είπε

Ναι είδα ότι έχει Intel Lan και καλύτερη κάρτα ήχου και γενικά φαίνεται αξιοπρεπής επιλογή, απλά για τον 3600 δεν νομίζω ότι δίνει πολλά περισσότερα σε σχέση με τη B450. Αν πήγαινα σε 3700x δεν θα το συζητούσα καν. 

Για αυτό τις έχεις να πεις RMx 550w

Σίγουρα τα καλύτερα VRM της Asus δεν θα βοηθήσουν κάπου τον επεξεργαστή σου, απλά θα είναι πιο αξιόπιστα. Γενικά ο 3600 δεν έχει καμία ανάγκη για καλά VRM ιδίως αν δεν είναι σε υδρόψυξη.

Σχετικά με τα τροφοδοτικά το Bitfenix μου φαίνεται καλύτερο από τα CX της Corsair, το RMx 550W μου φαίνεται καλύτερο από το Bitfenix αλλά όχι τόσο όσο είναι η διαφορά στην τιμή. Αν το budget είναι περιορισμένο πήγαινε στο Bitfenix ( σε 650W), αν υπάρχει περιθώριο πήγαινε στο RMx 750W (2018). Καταλαβαίνω γιατί έχει 115 το RMx 750W του 2018 αλλά όχι γιατί έχει 90 το RMx 550W του 2015...

Να ξέρεις ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα στα περισσότερα watt, το τροφοδοτικό έχει περισσότερο efficiency κοντά στο 50% load και δεν ζεσταίνεται ενώ αν το πιέζεις χάνει efficiency και ανεβάζει θερμοκρασία (θόρυβος και μικρότερη διάρκεια ζωής).

Με την 5700ΧΤ θα είσαι σε full load λίγο κάτω από τα 500 watt, η άποψη μου είναι να μην πάρεις τροφοδοτικό κάτω από 650W.

Και η Seasonic 650W προτείνει για το σύστημα σου.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.

Να μην κάνεις καμιά έκπτωση στο τροφοδοτικό. Είναι η καρδιά του συστήματος. Όπως η καρδιά διοχετεύει το αίμα στα όργανα, έτσι και το τροφοδοτικό διοχετεύει ρεύμα στο hardware.  Μην κόψεις χρήματα για κάτι φτηνιάρικο και αναξιόπιστο. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, elpenor είπε

Σίγουρα τα καλύτερα VRM της Asus δεν θα βοηθήσουν κάπου τον επεξεργαστή σου, απλά θα είναι πιο αξιόπιστα. Γενικά ο 3600 δεν έχει καμία ανάγκη για καλά VRM ιδίως αν δεν είναι σε υδρόψυξη.

Σχετικά με τα τροφοδοτικά το Bitfenix μου φαίνεται καλύτερο από τα CX της Corsair, το RMx 550W μου φαίνεται καλύτερο από το Bitfenix αλλά όχι τόσο όσο είναι η διαφορά στην τιμή. Αν το budget είναι περιορισμένο πήγαινε στο Bitfenix ( σε 650W), αν υπάρχει περιθώριο πήγαινε στο RMx 750W (2018). Καταλαβαίνω γιατί έχει 115 το RMx 750W του 2018 αλλά όχι γιατί έχει 90 το RMx 550W του 2015...

Να ξέρεις ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα στα περισσότερα watt, το τροφοδοτικό έχει περισσότερο efficiency κοντά στο 50% load και δεν ζεσταίνεται ενώ αν το πιέζεις χάνει efficiency και ανεβάζει θερμοκρασία (θόρυβος και μικρότερη διάρκεια ζωής).

Με την 5700ΧΤ θα είσαι σε full load λίγο κάτω από τα 500 watt, η άποψη μου είναι να μην πάρεις τροφοδοτικό κάτω από 650W.

Και η Seasonic 650W προτείνει για το σύστημα σου.

Με την 5700xt και τον 3700x είμαι full load στα 400w, κοντά και με τον 3600 και όσα είδα σε διάφορα site και benchmarks τόσα και λιγότερα τραβάει σε συνεχόμενο 100% load. 

Το RMx550 είναι και αυτό του 2018. Επίσης το έχεις να πεις για τη νέα σειρά Seasonic Focus GX; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rsttls είπε

Να μην κάνεις καμιά έκπτωση στο τροφοδοτικό. Είναι η καρδιά του συστήματος. Όπως η καρδιά διοχετεύει το αίμα στα όργανα, έτσι και το τροφοδοτικό διοχετεύει ρεύμα στο hardware.  Μην κόψεις χρήματα για κάτι φτηνιάρικο και αναξιόπιστο. 

Μα δεν θέλω να κόψω χρήματα. Αχρείαστα λεφτά δεν θέλω να δώσω ενώ μπορώ να κάνω τη δουλεία μου και με λιγότερα watt :) Ψάχνω το ποιο vfm και είμαι ανάμεσα στα RMx 2018, Bitfenix Formula Gold και Seasonic Focus GX. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και το ΤΧ650Μ που έχω είναι πολύ καλό και κάτω από 100 ευρώ. Απλά είναι semi modular αντί για full και δεν έχει 0 rpm fan, αλλά και πάλι δεν ακούγεται καθόλου. Η RM σειρά είναι ένα σκαλί πιο πάνω με fully modular, 0 rpm fan και 10 χρόνια εγγύηση αντί για τα 7 της TX. Και τα δύο είναι gold. Άποψη μου μην πάρεις κάτι πιο κάτω από gold..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Και οι τρεις σειρές είναι Gold, full modular, 0 Fan rpm και νομίζω 10 χρονιά εγγύηση. Απλά αυτά της Seasonic δεν ξέρω αν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα μιας και δεν βρίσκω τίποτα online. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...