Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σε ελεγχο της τροχαιας διαπιστωθηκε ανασφαλιστο το αυτοκινητο μου. Μου επιδοθηκε κληση μου κατάσχεσαν πινακιδες, αδεια κυκλοφοριας και διπλωμα οδηγησης. Ασφαλισα το αυτοκινητο και πηγα την επομενη ημερα και πληρωσα το προστιμο, προσκομισα στην τροχαια το αποδεικτικό και μου επιστραφησαν ολα τα στοιχεια που μου ειχαν παρει. Εκ των υστερων εμαθα οτι επειδη το οχημα δεν ειναι στο ονομα μου θελουν απο την τροχαια να κοψουν κληση και στον ιδιοκτητη. Μπορει να γινει αυτο εκ των υστερων?

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Ellivakir είπε

Ασφαλισα το αυτοκινητο και πηγα την επομενη ημερα και πληρωσα το προστιμο, προσκομισα στην τροχαια το αποδεικτικό και μου επιστραφησαν ολα τα στοιχεια που μου ειχαν παρει

Μάλλον γι' αυτό κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα και αν τρακάρεις έμπλεξες.

Σου λέει ο άλλος εντάξει, ΕΑΝ με πιάσουν θα το ασφαλίσω και όλα οκ.

• Like 5
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Μάλλον γι' αυτό κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα και αν τρακάρεις έμπλεξες.

Σου λέει ο άλλος εντάξει, ΕΑΝ με πιάσουν θα το ασφαλίσω και όλα οκ.

To μόνο που είναι "οκ" σε αυτή την περίπτωση, είναι οτι μπορεί να ξανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητο. Και ακάλυπτος θα ήταν σε περίπτωση ατυχήματος, και το πρόστιμο πλήρωσε, τι άλλο θα έπρεπε να του κάνουν;

@Ellivakir το πρώτο πρόστιμο σε ποιον ηταν; Δεν ήταν στον ιδιοκτήτη; Δεν ξέρω αν προβλέπεται και για τον οδηγό και για τον ιδιοκτήτη διαφορετικό πρόστιμο. Αν προβλέπεται, τότε καλώς θα το φάει και αυτός το πρόστιμο, αφού κυρίως αυτός ειναι υπεύθυνος που ηταν ανασφάλιστο το όχημα.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, papp0us είπε

τί άλλο θα έπρεπε να του κάνουν

Δεν ξέρω, αλλά σκέψου ένα ανασφάλιστο να χτυπάει την εγγονή σου και ίσως σου έρθει καμιά καλή ιδέα.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, turbat0s είπε

Δεν ξέρω, αλλά σκέψου ένα ανασφάλιστο να χτυπάει την εγγονή σου και ίσως σου έρθει καμιά καλή ιδέα.

Γιατι θα έπρεπε να με προβληματίζει περισσότερο απο το ένα ασφαλισμένο να χτυπάει την εγγονή μου; Επειδή αμα τη θάψω θα πάρω λεφτά; 

• Like 2
Δημοσ.

Ποτέ δεν το κατάβαλα αυτό το μπάχαλο που γίνεται με τα ανασφάλιστα.Για ποιό λόγο πρέπει να τύχεις σε έλεγχο τροχαίας για να αποδειχτεί κάποιος οτι έχει ανασφάλιστο; Μπορούν άνετα από τη βάση δεδομένων μια χαρά να βρουν πόσοι και ποιοι τα έχουν ανασφάλιστα και να τους έρθει το πρόστιμο στο σπίτι μέσω εφορίας.Και εαν δεν πληρωθεί το πρόστιμο εμπρόθεσμα να σου έρχεται ειδοποιητήριο οτι αν σε ποιάσουν σε ενδεχόμενο έλεγχο της τροχαίας να πηγαίνεις μέσα φυλακή 10 χρονάκια και να μην είναι και εξαγοράσιμα.Να δω μετά ποιος κ@ριολης θα αφήσει ανασφάλιστο το όχημά του.Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε όλα τα χρόνια νομοταγείς προφανώς είμαστε τα κορόϊδα της υπόθεσης μάλον...

• Like 16
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα τα χρονια που ηταν ανασφαλιστο + προστιμο για καθε χρονο  + αδεια bye bye ετσι δε γινεται σε κανονικες χωρες ; τι παει να πει το ασφαλιζω την επομενη  αν τύχει να με πιασουν - και τη γλιτωνω μονο με μια κληση .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Ellivakir είπε

Καλησπέρα. Σε ελεγχο της τροχαιας διαπιστωθηκε ανασφαλιστο το αυτοκινητο μου. Μου επιδοθηκε κληση μου κατάσχεσαν πινακιδες, αδεια κυκλοφοριας και διπλωμα οδηγησης. Ασφαλισα το αυτοκινητο και πηγα την επομενη ημερα και πληρωσα το προστιμο, προσκομισα στην τροχαια το αποδεικτικό και μου επιστραφησαν ολα τα στοιχεια που μου ειχαν παρει. Εκ των υστερων εμαθα οτι επειδη το οχημα δεν ειναι στο ονομα μου θελουν απο την τροχαια να κοψουν κληση και στον ιδιοκτητη. Μπορει να γινει αυτο εκ των υστερων?

Σε σένα βεβαίωσαν κλήση για την οδήγηση με το ανασφάλιστο όχημα ενός άλλου, στον ιδιοκτήτη θα επιβληθεί πρόστιμο διότι δεν το είχε ασφαλίσει,το ερώτημα είναι πως εσύ πήρες πίσω τις πινακίδες + τα έγγραφα του οχήματος χωρίς να είσαι ιδιοκτήτης και πως το ασφάλισες εσύ!!

Επεξ/σία από adsl2+
Δημοσ.
Στις 30/11/2019 στις 6:19 ΜΜ, tarantules είπε

Ποτέ δεν το κατάβαλα αυτό το μπάχαλο που γίνεται με τα ανασφάλιστα.Για ποιό λόγο πρέπει να τύχεις σε έλεγχο τροχαίας για να αποδειχτεί κάποιος οτι έχει ανασφάλιστο; Μπορούν άνετα από τη βάση δεδομένων μια χαρά να βρουν πόσοι και ποιοι τα έχουν ανασφάλιστα και να τους έρθει το πρόστιμο στο σπίτι μέσω εφορίας.

https://www.aade.gr/polites/ohimata/anasfalista-ohimata

14 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Σε σένα βεβαίωσαν κλήση για την οδήγηση με το ανασφάλιστο όχημα ενός άλλου, στον ιδιοκτήτη θα επιβληθεί πρόστιμο διότι δεν το είχε ασφαλίσει,το ερώτημα είναι πως εσύ πήρες πίσω τις πινακίδες + τα έγγραφα του οχήματος χωρίς να είσαι ιδιοκτήτης και πως το ασφάλισες εσύ!!

Σωστή η απορία σου γιατί ο ts δεν έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα ακριβώς, πιθανολογώ το όχημα να είναι του πατέρα του ή της μητέρας του

• η άδεια ικανότητας οδηγού, στον οδηγό του οχήματος, με την προσκόμιση απόδειξης πληρωμής του κατά περίπτωση επιβληθέντος διοικητικού προστίμου και
  • η αφαιρεθείσα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μετά των κρατικών πινακίδων, στον κύριο ή κάτοχο αυτού, με την προσκόμιση απόδειξης πληρωμής του κατά περίπτωση επιβληθέντος διοικητικού προστίμου και του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=41437&Itemid=118&lang=

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/11/2019 στις 6:19 ΜΜ, tarantules είπε

Ποτέ δεν το κατάβαλα αυτό το μπάχαλο που γίνεται με τα ανασφάλιστα.Για ποιό λόγο πρέπει να τύχεις σε έλεγχο τροχαίας για να αποδειχτεί κάποιος οτι έχει ανασφάλιστο; Μπορούν άνετα από τη βάση δεδομένων μια χαρά να βρουν πόσοι και ποιοι τα έχουν ανασφάλιστα και να τους έρθει το πρόστιμο στο σπίτι μέσω εφορίας.Και εαν δεν πληρωθεί το πρόστιμο εμπρόθεσμα να σου έρχεται ειδοποιητήριο οτι αν σε ποιάσουν σε ενδεχόμενο έλεγχο της τροχαίας να πηγαίνεις μέσα φυλακή 10 χρονάκια και να μην είναι και εξαγοράσιμα.Να δω μετά ποιος κ@ριολης θα αφήσει ανασφάλιστο το όχημά του.Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε όλα τα χρόνια νομοταγείς προφανώς είμαστε τα κορόϊδα της υπόθεσης μάλον...

να τους ταΐζουμε τζάμπα?  γιαυτό να επαναφέρουμε την θανατική  ποινή

Στις 30/11/2019 στις 4:55 ΜΜ, Ellivakir είπε

εννοείται αν γίνει διασταύρωσή ότι είναι ανασφάλιστο ... καλύτερά να πάει να το ασφαλίσει ή να παραδώσει πινακίδες

Επεξ/σία από ziaba
Δημοσ.
Στις 1/12/2019 στις 6:10 ΠΜ, adsl2+ είπε

το ερώτημα είναι πως εσύ πήρες πίσω τις πινακίδες + τα έγγραφα του οχήματος χωρίς να είσαι ιδιοκτήτης και πως το ασφάλισες εσύ!!

Προφανώς μιλάμε για συγγενή του ιδιοκτήτη και το άγχος είναι γιατί το πρόστιμο θα τους βγει διπλό...

Αν ήταν απλά οδηγός το πρόβλημα του θα ήταν γιατί να πληρώσει αυτός το πρόστιμο και όχι ο ιδιοκτήτης που έχει κάνει την λαδιά!

ΥΓ. Έχουμε φάει και εμείς τα λεφτά  λογαριασμών στο στοίχημα ως φοιτητές, αλλά τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούμε υπερβολή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...