polemikos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Αν και η Samsung είναι κυρίαρχος στην κατασκευή οθονών τεχνολογίας OLED στην βιομηχανία των κινητών, εντούτοις το μεγάλο όνομα στις τηλεοράσεις OLED είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής της, η LG. Η ικανότητα των τηλεοράσεων OLED της LG, να ελέγχουν με ακρίβεια το φως, επειδή κάθε εικονοστοιχείο του πάνελ είναι αυτοφωτιζόμενο είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα έναντι των τεχνολογίας QLED τηλεοράσεων της Samsung (Quantum dot LED) που χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό LED πίσω από ένα φίλτρο. Όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς η Samsung ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα επενδύσει $11 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025 για να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο που θα παράγει πραγματικά «αυτοφωτιζόμενες» τηλεοράσεις QLED. Η εταιρεία προσπάθησε να κατασκευάσει τέτοιου τύπου τηλεοράσεις χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία στις αρχές της δεκαετίας, όμως σταμάτησε την ανάπτυξη τους ισχυριζόμενη ότι το «burn-in» ήταν ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι οι τηλεοράσεις του είδους θα είχαν μικρή διάρκεια ζωής. Πρόσφατα, δύο ερευνήτριες της Samsung, οι Dr. Eunjoo Jang και Dr. Yu-Ho Won δημοσίευσαν μία έρευνα στο περιοδικό Nature σχετικά με μία νέα τεχνική στην κατασκευή πάνελ τεχνολογίας Quantum Dot LED που βασίζεται στο Φωσφίδιο του Ινδίου αντί στο τοξικό Κάδμιο. Χάρη στην έρευνα τους, η ομάδα επιστημόνων της Samsung ισχυρίζεται ότι βελτίωσε την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας κατά 21,4% (αποτρέποντας την οξείδωση και τις διαρροές ενέργειας) και την διάρκεια ζωής της στις ένα εκατομμύριο ώρες. Οπότε για να αποφασίσει μία τόσο μεγάλη επένδυση η Samsung στην κατασκευή οθονών QD-OLED πρέπει να πιστεύει ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε είναι θέμα χρόνου να επιλυθούν. Τώρα μένει να δούμε, πότε σκοπεύει να κυκλοφορήσει τέτοιου είδους τηλεοράσεις, και βεβαίως να τις συγκρίνουμε με τις τηλεοράσεις της LG. Engadget Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
malm32 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Μάλλον μιλάμε για την απόλυτη οθόνη αν γίνει αυτό.
bill_viper Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Εντάξει, διαβάζεις τα νούμερα και ζαλίζεσαι! Προφανώς, ένας κολοσσός, με τέτοια εμπειρία, γνώση, και ιστορικό, στην κατασκευή οθονών, μάλλον επρόκειτο να φέρει το απόλυτο πάνελ στην αγορά (μέχρι την εμφάνιση του επόμενου). 2
exor Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 ειχα ολεντ.. πολυ καλη . τωρα εχω μεγαλυτερη ips να σου πω οτι εχει μια μικρη διαφορα οκ αλλα λιγο πιο ζωντανη φωτεινη η ips ειμαι fan oled αλλα πρεπει να εξισωθει και το κοστος δηλαδη αναμεσα σε 55 oled και 65 καλη ips διαλεγω το κοντα σε αποδοση ips πανελ 6 4 2
lexotamilf Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Να επενδύσει σε καμιά μείωση τιμής το σκέφτεται; 1
Skywalker333 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 26 λεπτά πριν, exor είπε ειχα ολεντ.. πολυ καλη . τωρα εχω μεγαλυτερη ips να σου πω οτι εχει μια μικρη διαφορα οκ αλλα λιγο πιο ζωντανη φωτεινη η ips ειμαι fan oled αλλα πρεπει να εξισωθει και το κοστος δηλαδη αναμεσα σε 55 oled και 65 καλη ips διαλεγω το κοντα σε αποδοση ips πανελ ειναι μεγαλο το ερωτημα. η ποιότητα του μαυρου αλλά και η ομαλοτητα της εικονας σε OLED ειναι παρα πολυ μπροστα απο ips/led/qled. Αλλά χανει παρα πολυ σε φωτεινότητα που ειναι σοβαρο ζητημα. πραγματικα δε ξερεις τι να επιλέξεις στο τελος 2
TechnoState Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 .....κ πολύ καλά θα κάνει γιατί έχει μείνει πίσω στο θέμα των τηλεοράσεων (απο την lg φυσικά) αλλά κ επειδή μπήκαν κ άλλοι παίκτες στην παγκόσμια αγορά με σκοπό να τσιμπήσουν κομματακια απο την πίτα (oneplus, xiaomi, huawei, hisense, etc/έστω κ αγοράζουν panel απο lg,sammy, boe, jdi) με έξτρα όπλο τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Είχα led-ips έχω oled, δεν υπάρχει γυρισμος (με τις υπάρχουσες υλοποιήσεις) στην ποιότητα εικόνας. Το απόλυτο μαύρο είναι αυτό που το στοιχείο (led) είναι powered off μόνο η LG το καταφέρνει αυτό, προς το παρόν (με τα 4 στοιχεία led ανα pixel / wRGB). 2
Vassilis_24 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Έμεινε πολύ πίσω η Samsung. Έχει και τα θέματα με τον media player της τελευταία. Σε θέμα πάνελ άργησε πολύ να καταλάβει ότι έπρεπε να πάει προς oled. Κι εκεί που άρχισε να φαίνεται ότι όχι μόνο δείχνει ότι καταφέρνει ν'ανακάμψει, αλλά κι ότι είναι έτοιμη να δημιουργήσει το πάνελ με τα πλεονεκτήματα των oled και των led με τις microled, που δείχνουν να είναι το μέλλον, τώρα φαίνεται να επιμένει να στηρίξει περισσότερο τις qled της. Ελπίζω να μην εγκατέλειψε την προσπάθεια...
tilaverboy Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Η πας σε OLED που είναι οι καλύτερες αλλά εμφανίζουν burn in φαινόμενα ή πας σε Qled που έχουν πιο φτωχή ανάλυση από τις OLED αλλά δεν έχουν burn in φαινόμενα. Μετρημένα κουκιά είναι. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.
Agony Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, exor είπε ειχα ολεντ.. πολυ καλη . τωρα εχω μεγαλυτερη ips να σου πω οτι εχει μια μικρη διαφορα οκ αλλα λιγο πιο ζωντανη φωτεινη η ips ειμαι fan oled αλλα πρεπει να εξισωθει και το κοστος δηλαδη αναμεσα σε 55 oled και 65 καλη ips διαλεγω το κοντα σε αποδοση ips πανελ Ε οχι και μικρη Διαφορα η OLED με IPS... Ουτε καν... σε όλα τα επίπεδα. Εχω μεγαλη εμπειρια σε πανελ και για εμας που κανουμε και calibration πιστεψε με η OLED είναι αρκετα ανωτερη από VA, IPS. Αν μου ελεγες ότι βλέπεις μονο σε εξωτερικο χωρο με φως... πχ μαγαζι θα σου λεγα ναι οκ παρε IPS. για σπιτι όμως και ταινιες η OLEd Είναι μονόδρομος, η εστω Plasma. VA + IPS είναι για οσους δεν ενδιαφέρονται για ποιοτητα εικονας calibration … Βαζουν Brightness Full , Gamma 1.9 ,Saturation contrast full , Κτλ κτλ και λενε κοιτα τι ωραια είναι. 1.000 - 1.200 ευρο καταντησε να εχει μια OLED 55 ποσο ποιο φτηνα δλδ ? 37 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε ειναι μεγαλο το ερωτημα. η ποιότητα του μαυρου αλλά και η ομαλοτητα της εικονας σε OLED ειναι παρα πολυ μπροστα απο ips/led/qled. Αλλά χανει παρα πολυ σε φωτεινότητα που ειναι σοβαρο ζητημα. πραγματικα δε ξερεις τι να επιλέξεις στο τελος Δεν χανει καθολου σε φωτεινοτητα… αυτό που εχουν συνηθησει τα ματια σας τοσα χρονια από VA + IPS Είναι λαθος το λενε ΟΛΟΙ οσοι κανουν calibration τοσο σε ατομικο η επαγγελματικο επιπεδο … Εκτος και η TV Είναι σε εξωτερικο χωρο πχ μπαλκονι , μαγαζι κτλ κτλ. Ακομα και οι OLED οι περισοτεροι που ξερουν την εχουν στο 50% του peak brightness Δλδ στα 150-200nits , Εκει είναι το σωστο . 28 λεπτά πριν, TechnoState είπε .....κ πολύ καλά θα κάνει γιατί έχει μείνει πίσω στο θέμα των τηλεοράσεων (απο την lg φυσικά) αλλά κ επειδή μπήκαν κ άλλοι παίκτες στην παγκόσμια αγορά με σκοπό να τσιμπήσουν κομματακια απο την πίτα (oneplus, xiaomi, huawei, hisense, etc/έστω κ αγοράζουν panel απο lg,sammy, boe, jdi) με έξτρα όπλο τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Είχα led-ips έχω oled, δεν υπάρχει γυρισμος (με τις υπάρχουσες υλοποιήσεις) στην ποιότητα εικόνας. Το απόλυτο μαύρο είναι αυτό που το στοιχείο (led) είναι powered off μόνο η LG το καταφέρνει αυτό, προς το παρόν (με τα 4 στοιχεία led ανα pixel / wRGB). Εχω προσωπικα αρκετες OLED ,VA, IPS , Όμως και αρκετες που εχω ρυθμισει από κοντα. Ολες είναι καλες αναλογα την χρηση … Αν όμως μιλαμε για την καλυτερη εικονα όπως ξερουμε από τα calibration tools calman Κτλ κτλ τοτε OLED τελος δεν υπαρχει καν θεμα συζήτησης και δεν είναι μονο θεμα του off pixel ( απολυτου μαυρου που λενε) Τωρα από εκει και περα αν είναι θεμα κοστους αν είναι θεμα burn in , αν είναι θεμα χρησης σε πολύ φωτεινο χώρο αν είναι θεμα gaming και θες να στραβώνεσαι από το HDR peak 1.000 nits τοτε ναι VA η IPS Είναι επιλογή. 21
petasis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ούτε μικρή διάρκεια ζωής έχουν οι oled, ούτε το burn-in είναι θέμα. Έχω ξεχάσει πόσο χρονών είναι η oled μου, και παίζει όλη μέρα. Απλά η σάμσουνγκ δεν επένδυσε να μπορεί να βγάζει μεγάλα πάνελς. Αφού τα σκουπίδια (QLED) πουλάνε ακόμα... 10 1
gripakotrelos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Γτ στα κινητα εκτος απο την οθονη εχει κατι αλλο;Για κανα youtube εχει καταντησει
tsarouc Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι τηλεοράσεις OLED είναι η κορυφή της ποιότητας. Ακόμη και τηλεοπτικό άθλιο σήμα να πρέπει να δεις απλά βάζεις να κάνει ζουμ και κροπ το γελοίο λογότυπο των άθλιων Ελληνικών τηλεοπτικών σημάτων και βλέπεις και αυτό. Κανένα πρόβλημα δεν έχουν οι OLED. Δεν έχεις OLED δεν έχεις ποιότητα σε ταινίες. Είναι μονόδρομος. Και οι τιμές είναι αστείες πλέον σε σχέση κόστους προς απόδοση. Η Samsung δεν επενδύει γιατί δεν την συμφέρει. Είναι απλό. Αλλιώς γιατί όλα της τα κινητά έχουν amoled πάνελ που αυτή κατασκευάζει. Τελευταία δεν μας τα λέει καθόλου καλά η Samsung. Όταν παραδώσει πνεύμα το Panasonic πάνελ μου Plasma αμέσως θα μεταβώ σε OLED. Προτιμώ μικρή και ποιοτική εικόνα στα 3 μέτρα (55 ίντσες) παρά ξεπλυμένη φτηνή εικόνα στις 65 ίντσες με οποιοδήποτε άλλο πάνελ. Ακόμη και QLED που βράδυ χαμηλώνοντας φώτα στην πλάσμα μου βλέπεις ταινία με εντελώς διαφορετική αίσθηση. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από tsarouc 6
ZahosDoganos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, Agony είπε VA + IPS είναι για οσους δεν ενδιαφέρονται για ποιοτητα εικονας calibration … Βαζουν Brightness Full , Gamma 1.9 ,Saturation contrast full , Κτλ κτλ και λενε κοιτα τι ωραια είναι. Για δουλειά στο pc υπάρχει όμως εναλλακτική προς το παρών εκτός από IPS? Το burn in φαντάζομαι το έχεις σίγουρο σε oled monitor αφού όλα είναι στατικά σχεδόν 2
privateer Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 καλές ειναι οι oled και εγω ειμαι fan τους αλλα όσο υπάρχει ο κίνδυνος για burn in θα παραμείνουν στην κατηγορία no buy για το περισσότερο κοσμο. Ιδίως ατομα όπως εγω που παίζουν παιχνιδια στην τηλεόραση το burn in ειναι ακομη πιο επιφοβο. 8 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα