Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Θέλω να φτιάξω υγρόψυξη για κινητό, έχω βρεί όλα τα εξαρτήματα , εκτός από ένα. Την αντλία , όλα τα εξαρτήματα θα μου τα φέρει συγγενείς από Αγγλία ο οποίος αγοράζει μόνο από το Uk Amazon. Είδα τα volts της , τα Amper και τα watt και έψαξα για φορτιστή ή τροφοδοτικό εάν προτιμάτε (όχι σταθερού υπολογιστή) για να την τροφοδότησω μόνο και μόνο για να διαπιστώσω από την φωτογραφία ότι το καλώδιο τροφοδοσίας τελειώνει σε ένα περίεργο βιζμα που εάν και ασχολούμε με hardware δεν το έχω ξαναδεί. Η αγορά θα γίνει σε 3-4 μήνες απλά θα ήθελα να μου πείτε πως στο καλό συνδέω την αντλία με τον τροφοδοτικό. Επίσης έχω και άλλη μία ερώτηση , πιο είναι το μέγιστο μήκος λάστιχου που μπορώ για χρησιμοποιήσω για υγρόψυξη ,εάν η διάμετρος του θα είναι 8mm ; ΤΟ LINK ΤΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΎ https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00UFK2JP4/ref=ox_sc_act_image_1?smid=AXZ3JQ1GVFPIF&psc=1 ΤΟ LINK ΤΗΣ ΑΝΤΛΊΑΣ https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B07WDTWD7B/ref=ox_sc_act_image_2?smid=A3RAJSO3OBWOBS&psc=1 Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Ποιο βυσμα δεν εχεις ξαναδει, της αντλιας ή του τροφοδοτικου; Της αντλιας ειναι το κλασσικο molex
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Talepwros είπε Ποιο βυσμα δεν εχεις ξαναδει, της αντλιας ή του τροφοδοτικου; Της αντλιας ειναι το κλασσικο molex Ως τροφοδοτικό θέλω να χρησιμοποιήσω ένα απλό , έναν μετασχηματιστή που λέμε ο οποίος έχει το κλασικό μαύρο και κόκκινο καλώδιο , πως στο συνδέω με την αντλία; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Coppermine Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, JBL FAN είπε έναν μετασχηματιστή που λέμε ο οποίος έχει το κλασικό μαύρο και κόκκινο καλώδιο Είσαι σίγουρος οτι έχεις το επίπεδο γνώσεων που χρειάζεται για να κάνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.....το κλασσικό 4 pin molex έχει 5 και 12 V στις άκρες του κίτρινο 12 κόκκινο 5 για να είναι πιο απλό και τα μεσαία είναι γειώσεις, το transformer παίρνει μια τάση Α στο πρωτεύον του και από το δευτερεύον μπορούμε να πάρουμε διάφορες τάσεις, ΔΕΝ είναι όμως το ίδιο τροφοδοτικό.....ΑΝ πειραματίζεσαι με βιντεάκια από το youtube πρέπει να αρχίσεις από πιο απλά επεξηγηματικά βίντεο πριν παίξεις με νερά εννοείται για χαβαλέ γιατι σε κινητό πρακτική εφαρμογή είναι 0 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Coppermine είπε Είσαι σίγουρος οτι έχεις το επίπεδο γνώσεων που χρειάζεται για να κάνεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.....το κλασσικό 4 pin molex έχει 5 και 12 V στις άκρες του κίτρινο 12 κόκκινο 5 για να είναι πιο απλό και τα μεσαία είναι γειώσεις, το transformer παίρνει μια τάση Α στο πρωτεύον του και από το δευτερεύον μπορούμε να πάρουμε διάφορες τάσεις, ΔΕΝ είναι όμως το ίδιο τροφοδοτικό.....ΑΝ πειραματίζεσαι με βιντεάκια από το youtube πρέπει να αρχίσεις από πιο απλά επεξηγηματικά βίντεο πριν παίξεις με νερά εννοείται για χαβαλέ γιατι σε κινητό πρακτική εφαρμογή είναι 0 Λέγοντας μετασχηματιστή δεν ενώ αυτό αλλά αυτόν που έστειλα στο link. Ξέρω από ηλεκτρονικά όταν όμως έρχεται το θέμα των σπαστικών για εμένα molex εκεί κάνω πίσω. Οπότε σε παρακαλώ απαντήσε στην ερώτηση μου , εάν μπορώ να συνδέσω το τροφοδοτικό μου απευθείας με την αντλία μόνο με το θετικό και τον αρνητικό αγωγό χωρίς να χρησιμοποιήσω τα υπόλοιπα 2 pins του molex δίχως να το παίζεις έξυπνος σε κάποιον ο οποίος έχει ένα προβλήμα και χρειάζεται βοήθεια. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Coppermine Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Αφού ξέρεις από ηλεκτρονικά όπως λες δεν είναι κάτι δύσκολο, είδα τα λινκ δεχόμενος ότι ισχύουν τα specs καλύπτεσαι από το τροφοδοτικό για αυτή την αντλία. πρέπει να κόψεις το βίσμα της αντλίας και από εκεί να συνδέσεις το - από την αντλία στο ground του molex λογικά θα είναι το δίπλα στην 12v και το + από το τροφοδοτικό στην 12v του molex, αν δεν ξέρεις τι είναι τι από το τροφοδοτικό και δεν έχεις πολύμετρο δες πάνω στο σώμα του τροφοδοτικού για ένα σχηματάκι που δείχνει ή στην συσκευασία του, μετά πως θα τα πως θα τα συνδέσεις με κολλητήρι και αν χρησιμοποιήσεις ένα molex male female ανάλογα τι σου κάνει το συνδέεις έυκολα, έτσι και αλλιώς λογικά το molex της αντλίας male θα είναι με 2 καλώδια μόνο οι υπόλοιπες 2 θέσεις θα είναι κενές η μία είναι τα 12v και η άλλη κάποια από τις ενδιάμεσες προφανώς το gound, ότι χρώμα και να έχει το καλώδιο της 12v δεν σε νοιάζει αφού η αντλία λειτουργεί με 12v
hp8 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, JBL FAN είπε Οπότε σε παρακαλώ απαντήσε στην ερώτηση μου , εάν μπορώ να συνδέσω το τροφοδοτικό μου απευθείας με την αντλία μόνο με το θετικό και τον αρνητικό αγωγό χωρίς να χρησιμοποιήσω τα υπόλοιπα 2 pins του molex https://www.aliexpress.com/item/1705486609.html αν πάρεις τα υλικά θα δεις τι υπάρχει και τι χρειάζεται Στην τελική κόβεις τα καλώδια και αφού βρεις θετικό και αρνητικό θα συνδεεις Τώρα από οτι είδα στην παραπομπή για την αντλία στην 4η φωτο εχει ναι μεν μολεξ αλλά συνδέει 2 καλώδια όπως οι αμεμιστηρες για το κουτι Πιθανον να μην απαιτηθει και τιποτα 9 λεπτά πριν, JBL FAN είπε δίχως να το παίζεις έξυπνος σε κάποιον ο οποίος έχει ένα προβλήμα και χρειάζεται βοήθεια. δεν χρειαζεται ενταση 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, hp8 είπε https://www.aliexpress.com/item/1705486609.html αν πάρεις τα υλικά θα δεις τι υπάρχει και τι χρειάζεται Στην τελική κόβεις τα καλώδια και αφού βρεις θετικό και αρνητικό θα συνδεεις Τώρα από οτι είδα στην παραπομπή για την αντλία στην 4η φωτο εχει ναι μεν μολεξ αλλά συνδέει 2 καλώδια όπως οι αμεμιστηρες για το κουτι Πιθανον να μην απαιτηθει και τιποτα δεν χρειαζεται ενταση Σε ευχαριστώ hp8 για τον χρόνο σου 11 λεπτά πριν, Coppermine είπε Αφού ξέρεις από ηλεκτρονικά όπως λες δεν είναι κάτι δύσκολο, είδα τα λινκ δεχόμενος ότι ισχύουν τα specs καλύπτεσαι από το τροφοδοτικό για αυτή την αντλία. πρέπει να κόψεις το βίσμα της αντλίας και από εκεί να συνδέσεις το - από την αντλία στο ground του molex λογικά θα είναι το δίπλα στην 12v και το + από το τροφοδοτικό στην 12v του molex, αν δεν ξέρεις τι είναι τι από το τροφοδοτικό και δεν έχεις πολύμετρο δες πάνω στο σώμα του τροφοδοτικού για ένα σχηματάκι που δείχνει ή στην συσκευασία του, μετά πως θα τα πως θα τα συνδέσεις με κολλητήρι και αν χρησιμοποιήσεις ένα molex male female ανάλογα τι σου κάνει το συνδέεις έυκολα, έτσι και αλλιώς λογικά το molex της αντλίας male θα είναι με 2 καλώδια μόνο οι υπόλοιπες 2 θέσεις θα είναι κενές η μία είναι τα 12v και η άλλη κάποια από τις ενδιάμεσες προφανώς το gound, ότι χρώμα και να έχει το καλώδιο της 12v δεν σε νοιάζει αφού η αντλία λειτουργεί με 12v Σε ευχαριστώ , και ναι έχω πολύμετρο. 11 λεπτά πριν, Coppermine είπε Αφού ξέρεις από ηλεκτρονικά όπως λες δεν είναι κάτι δύσκολο, είδα τα λινκ δεχόμενος ότι ισχύουν τα specs καλύπτεσαι από το τροφοδοτικό για αυτή την αντλία. πρέπει να κόψεις το βίσμα της αντλίας και από εκεί να συνδέσεις το - από την αντλία στο ground του molex λογικά θα είναι το δίπλα στην 12v και το + από το τροφοδοτικό στην 12v του molex, αν δεν ξέρεις τι είναι τι από το τροφοδοτικό και δεν έχεις πολύμετρο δες πάνω στο σώμα του τροφοδοτικού για ένα σχηματάκι που δείχνει ή στην συσκευασία του, μετά πως θα τα πως θα τα συνδέσεις με κολλητήρι και αν χρησιμοποιήσεις ένα molex male female ανάλογα τι σου κάνει το συνδέεις έυκολα, έτσι και αλλιώς λογικά το molex της αντλίας male θα είναι με 2 καλώδια μόνο οι υπόλοιπες 2 θέσεις θα είναι κενές η μία είναι τα 12v και η άλλη κάποια από τις ενδιάμεσες προφανώς το gound, ότι χρώμα και να έχει το καλώδιο της 12v δεν σε νοιάζει αφού η αντλία λειτουργεί με 12v Σχετικά με το μήκος του σωλήνα μπορείς να βοηθήσεις , γιατί βλέπω οτι είσαι πιο πολύ με τα ηλεκτρολογικά (δεν τον λέω επιθετικά , απλά ρωτάω) ; Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
hp8 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, JBL FAN είπε Σχετικά με το μήκος του σωλήνα μπορείς να βοηθήσεις , γιατί βλέπω οτι είσαι πιο πολύ με τα ηλεκτρολογικά (δεν τον λέω επιθετικά , απλά ρωτάω) ; στην παραπομπή κάτω στην σελίδα έχει τα χαρακτηριστικα Αν καταλαβαίνω σωστά λέει για max 5 μ Product description Description: - Model: Water pump - Voltage: 12V (voltage) - Power: 19W - Water flow: 800L/H - Water lift: 5M
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 30/11/2019 στις 11:11 ΠΜ, hp8 είπε στην παραπομπή κάτω στην σελίδα έχει τα χαρακτηριστικα Αν καταλαβαίνω σωστά λέει για max 5 μ Product description Description: - Model: Water pump - Voltage: 12V (voltage) - Power: 19W - Water flow: 800L/H - Water lift: 5M Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σηκώσει το νερό 5 μέτρα ψηλά , σε ύψος , όχι σε απόσταση. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Coppermine Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 51 λεπτά πριν, JBL FAN είπε Σχετικά με το μήκος του σωλήνα μπορείς να βοηθήσεις , Με head preassure 5m και flow 800l/h μπαίνει μέχρι και σε custom loop υπολογιστή με blocks cpu gpu 2 3 ψυγεία γενικώς κάνεις ότι θες απλά επειδή για την εφαρμογή που το θες το block έχει πολύ μικρή διατομή όπως και οι σωλήνες σου φαντάζομαι θα το κάνεις αντάπτορα στον αντάπτορα, αυτό χαλά ελαφρά το flow αλλά κυρίως ΘΕΛΕΙ προσοχη για κάποιο leak
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Coppermine είπε Με head preassure 5m και flow 800l/h μπαίνει μέχρι και σε custom loop υπολογιστή με blocks cpu gpu 2 3 ψυγεία γενικώς κάνεις ότι θες απλά επειδή για την εφαρμογή που το θες το block έχει πολύ μικρή διατομή όπως και οι σωλήνες σου φαντάζομαι θα το κάνεις αντάπτορα στον αντάπτορα, αυτό χαλά ελαφρά το flow αλλά κυρίως ΘΕΛΕΙ προσοχη για κάποιο leak 1 λεπτό πριν, Coppermine είπε Με head preassure 5m και flow 800l/h μπαίνει μέχρι και σε custom loop υπολογιστή με blocks cpu gpu 2 3 ψυγεία γενικώς κάνεις ότι θες απλά επειδή για την εφαρμογή που το θες το block έχει πολύ μικρή διατομή όπως και οι σωλήνες σου φαντάζομαι θα το κάνεις αντάπτορα στον αντάπτορα, αυτό χαλά ελαφρά το flow αλλά κυρίως ΘΕΛΕΙ προσοχη για κάποιο leak Εννοείτε αλλά στην περιγραφή εάν θυμάμαι καλά λέει 8mm hose , γι'αυτό επιλεξα αυτήν. Ευχαριστώ πολύ , η βοήθεια σου ήταν πολύτιμη ☺️😘
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2019 Στις 30/11/2019 στις 11:51 ΠΜ, Coppermine είπε Με head preassure 5m και flow 800l/h μπαίνει μέχρι και σε custom loop υπολογιστή με blocks cpu gpu 2 3 ψυγεία γενικώς κάνεις ότι θες απλά επειδή για την εφαρμογή που το θες το block έχει πολύ μικρή διατομή όπως και οι σωλήνες σου φαντάζομαι θα το κάνεις αντάπτορα στον αντάπτορα, αυτό χαλά ελαφρά το flow αλλά κυρίως ΘΕΛΕΙ προσοχη για κάποιο leak Επειδή είδα ότι είσαι πολύ έμπειρος , πες μου σε παρακαλώ αυτό το block είναι 8mm ή 9.5mm https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B07HKFG9RY/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A59LVFM0R7G3S&psc=1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα