Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφικη μεχρι 500ευρω


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, θελω να αγορασω μια φωτογραφικη με budget το πολυ 500ευρω... Με ενδιαφερουν τοπια κυριως (και νυχτερινα)... Και μετα πορτρετα. Εξαιρωντας εννοειται το ποια με βολευει στο χερι, ποια θα προτεινατε?

Εχω δει τις canon 200d, canon 800d, nikon d5600, canon m50, sony α6000 και αρκετες ακομα και οπως ειναι λογικο εχω μπερδευτει...

Να πω επισης οτι δεν επειγομαι να κανω αγορα black friday...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα είναι το θέμα στα κιτ, τι προσφέρουν, τι φακούς κτλπ. Σε αυτό το όριο οι επιλογές είναι συγκεκριμένες όπως αυτές οι 5 που είδες, όλες βγάζουν καλές φωτογραφίες (και άλλες από Olympus και Fuji, Pentax) και ο ανταγωνισμός τα γνωστά ποιος θα πουλήσει έναντι του άλλου. Το τοπίο και το πορτρέτο είναι κάτι που έχει απαιτήσεις και εκεί κρίνονται οι φωτογραφικές μηχανές και στα σπορ, αλλά γίνεται και με κιτ ή τηλεφακούς. Επίσης και όρεξη για επεξεργασία στο λαπτοπ ή σταθερό. Την 200D προτείνω ως πιο σύγχρονη και την Sony A6000 που είναι αρκετά καλή κάμερα. Αλλά σου δίνω μια διαφορετική προοπτική για το ψάξιμο φωτογραφικής: τι χρώματα σου αρέσουν κυρίως στα πορτραίτα πιο θερμά ή πιο ψυχρά; Άν το λευκό το αποδίδουν μερικές κάμερες ως κιτρινισμένο ή μπλε αυτό σε ενοχλεί; Επίσης σε ενδιαφέρει η δυνατότερη λεπτομέρεια στις εστιασμένες περιοχές των φωτο; Παράλληλα βλέπεις και τι σου αρέσει σαν συσκευή. Είναι θέμα των οπτικών και της επεξεργασίας της φωτογραφίας από εσένα. Οι Canon/Sony είναι πιο γρήγορες όσον αφορά στο αποτέλεσμα ενός πορτραίτου στα γρήγορα, και τοπίου και ό,τι είναι, το jpg τους είναι ωραίο. Οι Nikon θέλουν λίγη δουλειά κατά τη γνώμη μου όμως έχουν μεγαλύτερη οξύτητα ίσως οι φακοί τους. Η οξύτητα όμως δεν αρκεί μόνο στην προβολή των φωτογραφιών από 15, 23 ή 27 ίντσες οθόνη για παράδειγμα.. αλλά έχει να κάνει και με τις γιγαντο εκτυπώσεις. Όπου εκεί για να κάνεις μεγάλες εκτυπώσεις θέλεις αναγκαστικά ποιοτικότερους/ ακριβότερους φακούς. Αυτό δεν αποκλείει τις Nikon από κάποια/ ον που θέλει να επενδύσει εκεί και να κάτσει να ασχοληθεί και να μάθει πως λειτουργεί από το κλικ ως την τελική εικόνα και την αισθητική του. Αυτό ισχύει πάντα. Τελικά είναι θέμα σώμα + έναν φακό για τοπίο και πορτραίτο, σώμα + δύο φακούς έναν σταθερό για νυχτερινές/ βραδινές λήψεις και πορτραίτο. Προτείνω σώμα και έναν φακό για όλες της λήψεις αν όχι τον κιτ κάποιον πιο καλό όπως τον 18-135mm της Canon.

Επεξ/σία από qrstuv
  • Confused 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...