Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)βλέπω σε πολλές συζητήσεις να προτείνεται μονίμως undervolt στον επεξεργαστή ελέω throttle από αυξημένη θερμοκρασία όταν παίζουν  παιχνίδια . Ομοίως στους σταθερούς πύργους για ποιον λόγο πάντοτε αν υπάρχει θέμα θερμοκρασίας είναι στην κάρτα γραφικών? Δοκίμασα στο πσ μου με κάλο airflow με ryzen 5/rx 580 το assassin's Creed Odyssey σε 4k ultra και ανέβασε 100ρια ενώ ο επεξεργαστής ήταν βαριά βαριά 50 κάτι. Γιατί τόσο πολύ ζόρι στους cpu σε λαπτοπ? 

2)η θερμοκρασία αυξάνεται περισσότερο με  τον χρόνο η με το ποσό βαρύ και απαιτητικό είναι το παιχνίδι. Σε ένα σύστημα δήλ είναι χειρότερο πχ ένα 45λεπτο στο assassin's Creed oddysey η ένα 3ωρο στο Diablo 3 (με χαμηλές αναλύσεις κτλ) που είναι πιο ελαφρύ και παλαιάς γενιάς παιχνίδι. 

3)οι βάσεις κάνουν καθόλου δουλειά?? Είτε αυτές οι vfm των 20ευρω με τους 4 ανεμιστήρες η οι πιο ακριβές? 

4)το Gaming laptop είναι μαρκετιστικος όρος όπως στις mobo με τα φωτάκια η παίζει να έχει πρακτικά καλύτερο σύστημα εξαερισμού εσωτερικα η ανθεκτικοτερα vrm και υλικά η κάτι ανάλογο που τα κάνει ιδανικά σε σκληρές συνθήκες που είναι το Gaming 

Επεξ/σία από rudigarcia222
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Τοσο ζορι στους cpu στα φορητα γιατι το συστημα ψυξης (ο χαλκος) ειναι κοινος μεταξυ gpu και cpu. Συνηθως η θερμοτητα ξεκιναει απο την καρτα γραφικων μεσω χαλκου κατηφοριζει προς cpu και φτανει μεχρι το ανεμηστηρακι και απο κει απο τις σχαρες προς τα εξω.Οπως καταλαβαινεις "μαζευεται" θερμοτητα στην cpu απο την gpu εκτος απο την θερμοτητα που παραγεται απο την ιδια. Τραβας λοιπον ενα undervolting που δεν ριχνει αποδοσεις και κατεβαζει θερμοκρασιες.Γιατι οπως ειναι γνωστο , λιγοτερο ρευμα , λιγοτερη θερμοτητα.

2. Και τα δυο μαζι. Δηλαδη αν καποια εφαρμογη/παιχνιδι χρησιμοποιει επεξεργαστη ή/και καρτα γραφικων στο 90-100% για αρκετο χρονικο διαστημα ειναι λογικο οτι θα ανεβαινει η θερμοκρασια συνεχως..στο χρονικο αυτο διαστημα , που θα σταθεροποιηθει σε καποιο σημειο εφοσον το συστημα ψυξης θα κανει την δουλεια του.Αυτο που εχω παρατηρησει και  παιζει ρολο σε πραγματικες συνθηκες ειναι αν χρησιμοποιειται επεξεργαστης και καρτα γραφικων ταυτοχρονα και σε τι ποσοστο. Εκει που παραγεται η μεγιστη θερμοτητα ειναι οταν χρησιμοποιουνται και τα 2 ταυτοχρονα σε μεγαλο ποσοστο. Σε πραγματικες συνθηκες αυτο συμβαινει σπανια.
Το εχω συναντησει σε κατι 3d rendering/photogrammetry προγραμματα που χρησιμοποιουν cpu+gpu μαζι για να κανουν τους υπολογισμους τους.Σε παιχνιδια σπανια να συμβαινει αυτο.
Π.χ. στο diablo 3 που παιζω αυτον τον καιρο , εχοντας το task manager σε 2η οθονη , παρατηρω οτι η gpu ειναι στο 99% συνεχως , ενω ο επεξεργαστης (ενας πυρηνας ξερωγω) στο 10-20%...

3. Δεν ξερω , δεν εχω χρησιμοποιησει. Εχω βαλει κατω απο το φορητο 2 αντικειμενα ενα μπροστα ενα πισω , ωστε να ειναι στον αερα , και να δημιουργειται αρκετο κενο στο κατω μερος ωστε να απαγουν θερμοτητα ικανοποιητικα οι σχαρες στο κατω μερος και δεν εχω ασχοληθει περισσοτερο.

4. Ο ορος gaming laptop εχει πολλες παραμετρους.Πολλα εχουν πιο "gaming" πληκτρολογιο , δηλ πληκτρα με μικρες "αποστασεις" , καλες οθονες με γρηγορη αποκριση/hz και τα σχετικα.Καλο συστημα ψυξης προφανως.Τα alienware που εχω δει απο κοντα εχουν κατι φασεις του στυλ "killer wifi card" που μπορεις να ρυθμισεις την λειτουργια της την ωρα που παιζεις παιχνιδια.Οπως κανουν τα lenovo που μπορεις την ωρα που παιζεις καποιο παιχνιδι να "κοψεις" ή να μειωσεις αρκετα το bandwidth  που θα τραβανε οι αλλες εφαρμογες , αφηνοντας το περισσοτερο στο παιχνιδι που παιζεις εκεινη την στιγμη. Συνηθως εχουν και ποιοτικα ηχεια.Και πανω απο ολα , εχουν τουμπανα specs/κυριως καρτα γραφικων , γιατι οπως ειναι γνωστο τα παιχνιδια θελουν δυναμη :)

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...