Προς το περιεχόμενο

Barton 2600+ temps+Gigabyte Ga 7N400-L

FISHERMAN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exw Amd barton 2600+,Gigabyte Ga-7n 400L an thimamai akrivws to montelo (nforce2), kai prosfata ebala empros pisw anemistires 80x80x25..o mprosta bazei kai o pisw bgazei aera.Psuktra kai anemistiraki ta defaul tis amd.TO easytune mou dinei System temp 32 stathera enw i CPU 51-53 se idle panta.An anoiksw to kouti apo ta plagia tote amesws pane stous 28-30 kai 49-50 antistoixa.To max pou exw dei einai cpu 55 enw prin balw ton pisw anemistira me kleisto kouti 61c!!Paw kala?51-55c kata meso oro einai ok?Skeftomai na parw apo checkmate slk900 klp alla einai poly akriva kai den thelw na kanw biastiki kinisi. Diavasa oti i gigabyte metraei alliws tis temps kai einai gyro stous 10c parapanw.Opote diladi eimai stous 43-44??? Exw balei kai to 544tc Temperature Control Bay LCD tis q-tec apo e-shop kai exw kolisei ton ena sensor panw sto chipset kai OK i diafora apo to easytune stin metrisi einai mikri.Alla stin cpu den mporw na kolisw ton sensor opote ton petaksa kapou mesa stin psyktra opote xwris na einai kolimenos me to autokolito opws prepei mou dinei (tyxaia isws) 10c katw apo to Easytune.Opote symperasma???Exw ontws 43+ bathmous sti cpu kai ola einai OK h eimai stous 51-55 kai prepei na balw kai volcano klp.An kai sigoura sas mperdepsa plz peite mia gnwmi giati exw ginei psyxakias...olo nomizw pws tha mou kaei.To kalokairi ti tha ginei pou ola brazoun???Proteinetai kamia lisi -psyktra kai anemistira- an einai apo checkmate giati eimai asxetos.Oikonomiki sxetika kai oxi poly thorivobis.

THANK U!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Δημοσ.

file me thn psixtra ths ad den ha kaneis douleia oti kai na osu lene osa programs gia temps kai na valeis. ama diatheteis lefta pare mia kaliterh egw sinista tharmaltake volcano12 tromerh psxtra gia ta lefta ths, episis dokimase na valeis kai artic silver 5 thermal paste. exeis valei twra me thn amd psixtra? den to anafereis pouthena??? logika me ayta dhl allagh pisxtras kai thermal paste tha deis tromerh diafora, sou milaw apo prosopikh empeiria :D

Δημοσ.

Eyxaristw stroumfita gia to endiaferwn sou.Ontws kai me sizitiseis pou ekana me allous gnwstes tou antikeimenou mou proteinan auta akrivws.Entypwsi bebaia mou ekane oti otan douleuei kai exei 55c pianw tin psyktra kai einai an oxi krya..oute xliari!!Mou eipan oti isws den pataei kala.Thanks kai pali... :D

Δημοσ.

Αν η ψύκτρα σου δεν είναι σχετικά ζεστή, πάει να πει ότι:

1. Ο ανεμιστήρας δουλεύει εξαιρετικά και απάγει θερμότητα πάρα πολύ γρήγορα (δεν νομίζω αφού έχεις τον AMD).

2. Η ψύκτρα σου δεν ακουμπάει όσο θα έπρεπε πάνω στον πυρήνα του επεξεργαστή σου.

Με συνδυασμό 2500+(barton)+kt600 gigabyte έχω 49idle και 55full (με DivX encoding) με την AMD ψύκτρα πάνω. (απλά για ενημέρωση και μόνο)

Ο επεξεργαστής σου αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες πάντως. Να αρχίσεις να ανησυχείς αν σου κάνει περίεργα κολλήματα ενώ δουλεύει στο full

Δημοσ.

xmxm ee tote eimaste sta idia panw katw...tespa tha koitaksw to thema tis psyktras mpas kai dw beltiwsi.Kai mia volcano ti na kanw tha tin xtypisw..kalokairi erxetai kai brazei o topos.3 merokamata einai :(

Δημοσ.

Πάντως, στην περίπτωση που χρειαστείς καινούρια ψύκτρα, κοίτα και πουθενά αλλού, γιατί η checkmate δεν είναι και το φθηνότερο μαγαζί (για να το πω ευγενικά)...

Δημοσ.

Η τιμή που λές για την θερμοκρασία είναι στο BIOS ή στα windows; Και επιπλέον, ποιά έκδοση BIOS έχεις; Είχα παλιότερα μια Gigabyte και με το που έκανα update στο BIOS έπεσε 10 βαθμούς κάτω.

Δημοσ.

Και μιας και λέμε σχετικά με θερμοκρασία, έχω AMD Barton 2500 overclocked @ 3200, και μου βγάζει 58 βαθμούς idle και περνά τους 62 όταν συμπιέζει (έχω Thermaltave Volcano 7+ , Arctic Silver 3).

Τον έχω ξεκλειδώσει με γεφύρωμα των pin του επεξεργαστή, και φοβάμαι μήπως γι'αυτό δεν κάνει καλή επαφή με την ψύκτρα, λόγω του πάχους του σύρματος (1 λεπτή χάλκινη ίνα από πολύκλωνο καλώδιο).

Μήπως έχει κάνει και άλλος την ίδια δουλειά (2500-->3200) για να συγκρίνω θερμοκρασία;

Δημοσ.

H timi pou lew einai auti pou leei to Easytune sta win alla einai idia me auti pou leei to bios. (Ctrl+F1 dinei pio advanced epiloges..etsi gia pliroforisi).H psyktra gmt fainetai na pataei kala.Sto checkmate ontws theleis 3 SLK900 gia na min zematisteis apo tis times tous!!!Apo oti eida einai out of stock gia Volcano12.Apo pou allou mporw na parageilw?Euxaristw para poly.

P.S:An balw kai tin Volcano kai AS5 ton 2600+ me to mobo auto poso mporw na ton pusharw etsi gia na lew oti ekana OC. huhu (oxi akraia pramata..den exo money gia kapsimo.Mnimes exw 2x256ddr Sumsung 400mhz cl3 (gmt) Oi akrives tou E-shop.

TEST.jpg

Δημοσ.

Οικονομική αλλά με πολύ καλές επιδόσεις είναι η ALX-800 της Thermalright. Την έχει το HAC γύρω στα 30 ευρώ (βέβαια πρέπει να αγοράσεις επιπλέον και ένα 80mm ανεμιστήρα, αλλά το ίδιο ισχύει και για την SLK-900 που είδες στην Checkmate)...

Δημοσ.

StavrosD πόσα ακριβώς MHz έφτασες και σε πόσα ήσουν. Ο Barton 2500+ ο δικός σου φαντάζομαι ως κλειδομένος έτρεχε με πολλαπλασιαστή στα 11 και το bus λογικά θα το είχες στα 166. Τώρα όμως τι configuration έχεις;

Έχω κι εγώ έναν Barton 2500+ και θέλω κι εγώ να του βάλω χέρι για να τον υπερχρονίσω βραχυκυκλώνοντας ποδαράκια ή (και) modάροντας την mobo (Gigabyte GA-7N400 Pro2 με nforce2 - K7 Triton Series)

Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πως το έκανες εσύ ή που μπορώ να βρω αξιόπιστες σχετικές πληροφορίες;

Όποιος άλλος ξέρει ας πει...! :)

Δημοσ.
Έχω κι εγώ έναν Barton 2500+ και θέλω κι εγώ να του βάλω χέρι για να τον υπερχρονίσω βραχυκυκλώνοντας ποδαράκια ή (και) modάροντας την mobo (Gigabyte GA-7N400 Pro2 με nforce2 - K7 Triton Series)

Τα πράγματα είναι πιό απλά :) (εκτός κι αν πας για πολύ μεγάλα overclocks)...

Απλώς ανέβασε το FSB από το BIOS. Το default του 2500+ είναι 166MHz. Δοκίμασε να το ανεβάσεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα πας άνετα τουλάχιστον μέχρι τα 200MHz (αρκεί φυσικά να "αντέχουν" και οι μνήμες σου).

Βέβαια θα χρειαστεί να δώσεις και λίγη παραπάνω τάση στον επεξεργαστή (vcore) για να δουλέψει (η Gigabyte έχει ρυθμίσεις για αύξηση κατά 5%, 7.5% και 10%), και αυτό (μαζί με τα επιπλέον MHz) συνεπάγεται και μεγαλύτερη έκλυση θερμότητας από τον επεξεργαστή. Οπότε, πρέπει να κοιτάξεις και το θέμα της καλύτερης ψύξης του...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ georgeadams αλλά όπως καταλαβαίνεις μιλάω για overclocks που θα με κάνουν να ξεπαράσω τα 2.2Mhz χωρίς να αλλάξω μνήμη (μάλλον αυτή είνα η πρώτη που κολλάει).

Με τα υπάρχοντα υλικά έδω εξαντλήσει όλους τους 'παραδοσιακούς τρόπους' υπερχρονισμού. Το κόλλημα μου το κάνει το bus. Αν πιάσω τα 2450Hz (που πιστέυω το αντέχει με καλή ψύξη) με πολλαπλασιαστή στα 14 και το bus στα 175 θα είμαι ΥΠΕΡικανοποιημένος!

Με τον καθιερωμένο τρόπο και με κλειδωμένο πολλαπλασιαστή (στο 11 φυσικά) το ανεβάζω μόλις μέχρι τα 2004Ηz (πριν ξεκινήσουν οι αστάθειες). Τότε το FSB αγγίζει τα 182χ2=364 δηλαδή 31MHz πάνω από όσα αντέχουν τα chipset της μνήμης (2 dimmάκια σε Double Rate της Kingston -> infineon = Siemens στα 333MHz)

To AGP πιάνει τα 70ΜΗz (ίσως και 72).

Εννοείται πως ανάλογα έχουν διαμορφωθεί και οι τάσεις.

Σε ότι αφορά θέματα ψύξης, το έχω εξαντλήσει το θέμα!

Μετά μεταφέρομαι σε υδρόψυξη, δεν πάει παραπέρα.

Περίπου μιάμιση εβδομάδα τώρα ασχολήθηκα με το full tower κουτί μου αλλάζοντάς του τα φώτα στα mod!

Διπλά τροφοδοτικά, παιχνίδι με σιλικόνες, χρήση αυτοσχέδιου regulator στροφών με το 317 για τα fans, κόψιμο κουτιού με dremel και εισαγωγή 4 πρόσθετων ανεμιστήρων των 8cm εκ των οποίων δύο μπροστά, ένας πίσω, ένας στα πλάγια και τέλος ένας 12cm στο πάνω μέρος του κουτιού, ενδεικτικό led, όλα οδηγούμενα με ποτενσιόμετρο από 0 έως full στροφές. Το probe ελέγχου του ενός fan το έχω συνδεδεμένο με το pin του system fan της mobo για real time έλεγχο στροφών κα...

Μετά το Πάσχα, ίσως ανεβάσω κάπου photos να δείτε!

ΥΓ : Συνολικά δουλέυουν επάνω του 12 ανεμιστήρες και εννοείται πως το όλο σύστημα το έστησα με προυπόθεση να είναι 3 με 4 db πιο αθόρυβο (όταν οι 5 πρόσθετοι ανεμιστήρες είναι idle εννοείται) σε σχέση με το πάλιό μου που φιλοξενούσε έναν PIII 550Hz κι αυτόν υπερχρονισμένο στα 743Hz. (με ΑΒΙΤ ΒΕ6-ΙΙ)

BTW : Έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για την 5 σε σχέση με την 3... Δεν έχω δοκιμάσει την 5 (arctic silver) αλλά ψήνομαι να τη δοκιμάσω. Αυτά μετά το Πάσχα, γιατί άυριο ταξιδέυω!

Όσοι έχετε κάνει πειράγματα στη mobo και έχετε υπερχρονίσει βάζοντας χέρι στον πολλαπλασιαστή πείτε!!!

Δημοσ.

Όταν έγραψα την προηγούμενη απάντηση, δεν είχα καταλάβει πως το έχεις παλέψει τόσο το θέμα :) :)

Η motherboard σου έχει το nForce2 chipset. Αυτό σημαίνει πως το AGP μένει στα 66MHz και το PCI στα 33MHz όσο κι αν ανεβάσεις το FSB. Η μνήμη πάλι, μπορεί να δουλεύει ασύγχρονα σε σχέση με το FSB (αν και δεν το έχω δοκιμάσει γιατί ρίχνει αρκετά τις επιδόσεις).

Φαντάζομαι πως ξέρεις οτι για να δεις όλες τις επιλογές του BIOS στα Gigabyte πρέπει να πατήσεις το CTRL-F1 όταν μπεις στην αρχική του οθόνη (του BIOS).

Το ξεκλείδωμα των multiplier του barton το άφησα τελευταίο γιατί θα σε απογοητεύσω :(

Απλά, ΔΕΝ γίνεται. Το καλύτερο που έχει επιτευχθεί είναι με το πείραγμα κάποιων γεφυρών (νομίζω το L12 και κάποιο άλλο). Με αυτό κάνουμε τον επεξεργαστή να φέρεται περίπου σαν Mobile. Δηλαδή, δεν ξεκλειδώνει εντελώς, αλλά ενεργοποιήται η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι, μπορούμε να του κατεβάσουμε (αλλά όχι να ανεβάσουμε) το multiplier με τη βοήθεια ενός προγράμματος. Πρέπει όμως αυτό να γίνεται κάθε φορά που μπαίνουμε στα windows κι έτσι δεν είναι πολύ βολικό :(

Δημοσ.

Georgeadams το nForce2 chipset δεν κρατά το AGP σταθερό παρά μόνο αν το επιθυμείς. Απο default είναι ενεργό φυσικά. Τουλάχιστον αυτό λένε τα προγράμματα που χρησιμοποιώ.

Υπάρχουν επιλογές κατά : divider, sync και async για το FSB και την μνήμη (όπου divider εννοεί προφανώς ακέραιο πολλαπλάσιο γιατί αλλιώς τι νόημα έχει το async).

Χρησιμοποιώ τα 'NVIDIA Nforce2 System Utility 1.08' και 'Gigabyte EasyTune4' οπότε κάνω ένα σωρό ρυθμίσεις ακόμα και μέσα από τα Windows και βλέπω realtime τις τιμές των RAS,CAS,RP (χρονισμούς ελεγκτή μνήμης -> 6,2,2,2.5) καθώς και τα mode χρονισμού της mobo, τις τάσεις σε Vcore, Dimms, AGP, τα Hz του FSB, της AGP των PCI, της μνήμης και γενικά ό,τι άλλο με ενδιαφέρει σχετικό με τη σταθερότητα του συστήματος.

Το ξεκλείδωμα το του Barton δεν είναι θέμα το αν γίνεται αλλά το ΠΩΣ γίνεται. Δεν έχω βρει το χρόνο να ψάξω στο ιντερνετ γιατί ετοιμάζομαι για ταξίδι σήμερα. Θα το τσεκάρω όμως σύντομα και αν βρω στοιχεία θα σας πω. Θεωρώ βασικά ότι αν ψάξω κάτι θα βρω αλλά δεν ξέρω αν θα κάνει στην περίπτωσή μου. Ήδη έχω βρει για όσους έχουν την Asus Deluxe.

Σε αντίθεση με τον δικό μου Barton έχουν κυκλοφορήσει και ξεκλέιδωτοι, όπως επίσης έχουν κυκλοφορήσει και άλλοι με εγγύηση αν καούν κατά τον υπερχρονισμό (!) - πράγμα που συνηγορεί στο ότι αξίζει να ελπίζω!

Απλά δε δέχομαι να αρχίσω πειράγματα στη mobo μου παρά μόνο αν βρω αξιόπιστο site ή κάποιον Έλληνα που το έχει δοκιμάσει και έχει πετύχει.

ΥΓ : Εννοείται πως χωρίς ctrl+F1 δε θα μπορούσα να πειράξω όσα προαναφέρω στο BIOS...! Οι ρυθμίσεις που γίνονται με software εννοείται πως δεν γράφουν στο BIOS, οπότε σε περίπτωση fault ξεκινας με αυτά που ορίζεις ως 'σταθερά'.

Τα progs υπάρχουν για λόγους ελέγχων κυρίως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...