whalehunter Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα, επειδή στο σπίτι μου εμφάνισε ένα πρόβλημα η εσωτερική καλωδίωση και δυσλειτουργεί το VDSL έχει κανείς γνώση/υπάρχει κανένα θέμα με εξαντλητικές πληροφορίες για το πως υλοποιείται μια καλωδίωση απ' το κουτί του παρόχου μέχρι μέσα στο σπίτι και που έχει νόημα να μπει UTP. Στο σπίτι μέσα έχει cat καλώδιο αλλα τερματίζει μόνο με 1 ζεύγος στην rj11 πρίζα και έχω μπερδευτεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
giorgos_rom Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Καλήμερα @whalehunter, επειδή έχω και εγώ πρόβλημα με την εσωτερική καλωδίωση ( disconnects η VDSL, δεν δουλεύει καθόλου το τηλέφωνο), από τι κατάλαβα μετά από αρκετό ψάξιμο το καλύτερο είναι από το κουτί του παρώχου έως το σπίτι να μπει καλώδιο τηλεφωνικό Pet και όχι utp. Δες εδώ.
whalehunter Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν μου ήρθε ποτέ ειδοποίηση και το είδα μόλις τώρα.
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 On 29/11/2019 at 18:20, whalehunter said: Καλησπέρα, επειδή στο σπίτι μου εμφάνισε ένα πρόβλημα η εσωτερική καλωδίωση και δυσλειτουργεί το VDSL έχει κανείς γνώση/υπάρχει κανένα θέμα με εξαντλητικές πληροφορίες για το πως υλοποιείται μια καλωδίωση απ' το κουτί του παρόχου μέχρι μέσα στο σπίτι και που έχει νόημα να μπει UTP. Στο σπίτι μέσα έχει cat καλώδιο αλλα τερματίζει μόνο με 1 ζεύγος στην rj11 πρίζα και έχω μπερδευτεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwidiKHRvNjmAhXdw8QBHQrcD2cQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK στο vdsl δεν θες bridge taps επισης και Utp να εχεις ενα ζευγαρι σε νοιαζει να τερματιζει στην πριζα αφου δυο καλωδια(1 ζευγος) θελει το vdsl για να παιξει.,
logo15 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, poulinos είπε https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwidiKHRvNjmAhXdw8QBHQrcD2cQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK στο vdsl δεν θες bridge taps Πουλινε, καλησπέρα. Γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Έχω ένα γραφείο Καλλιθέα μεριά και σκέφτομαι να του βάλω vdsl. Βλέπω ότι η εσωτερική καλωδίωση είναι χάλια ήδη και έχει πολύ θόρυβο (πολυκατοικία του 60).μπορω κάπως να φερω νέα γραμμή από το εσωτερικό κουτί μέχρι το γραφείο για να παρακαμψω την εσωτερική καλωδίωση;
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 On 30/11/2019 at 10:29, giorgos_rom said: Καλήμερα @whalehunter, επειδή έχω και εγώ πρόβλημα με την εσωτερική καλωδίωση ( disconnects η VDSL, δεν δουλεύει καθόλου το τηλέφωνο), από τι κατάλαβα μετά από αρκετό ψάξιμο το καλύτερο είναι από το κουτί του παρώχου έως το σπίτι να μπει καλώδιο τηλεφωνικό Pet και όχι utp. Δες εδώ. ειτε βαλεις pet ειτε βαλεις Utp και τα δυο παιζουν μια χαρα.αν τωρα εσυ βαλεις Utp που δεν ειναι για εξωτερικο χωρο σε εξωτερικο χωρο δεν φταιει το Utp.η αν βαλεις Utp διπλα σε ρευμα παλι δεν φταιει το καλωδιο.το Utp εχει 4 ζευγαρια και βγαινει σε διαφορες εκδοσεις αναλογως το περιβαλλον που θα το χρησιμοποιησουμε ενω το Pet βγαινει σε 2 ζευγη 5 ζευγη 10 ζευγη κτλ.και τα δυο παιζουν μια χαρα στο vdsl αρκει να ξερουμε για ποια χρηση το εχουμε παρει. επισης στο 90 τις 100 των περιπτωσεων δεν φταιει το καλωδιο απο κατω(κατανεμητη/χωνευτη) μεχρι πανω (διαμερισμα)και ας ειναι και ραζιμ αλλα η συνδεσμολογια αφου απο default παιζουν bridge taps. On 29/12/2019 at 12:07, logo15 said: Πουλινε, καλησπέρα. Γράφω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Έχω ένα γραφείο Καλλιθέα μεριά και σκέφτομαι να του βάλω vdsl. Βλέπω ότι η εσωτερική καλωδίωση είναι χάλια ήδη και έχει πολύ θόρυβο (πολυκατοικία του 60).μπορω κάπως να φερω νέα γραμμή από το εσωτερικό κουτί μέχρι το γραφείο για να παρακαμψω την εσωτερική καλωδίωση; μπορει να μην φταιει το καλωδιο αλλα καπου να υπαρχει μια χαλια ματιση κτλ.θελει να το παρεις κομματι κομματι.μπορει και το προβλημα να ειναι αφου μπει το καλωδιο στο διαμερισμα.αλλιως μετα οτι ειπε ο divo>ειτε νεο καλωδιο εξωτερικα απλα και γρηγορα ή νεο καλωδιο μεσα απο εκει που περνανε τα υπαρχοντα.πολλες φορες το δευτερο περα απο ακριβο ειναι και ανεφικτο αφου δεν χωρανε να περασουν αλλα καλωδια μαζι με τα αλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα