Προς το περιεχόμενο

Abit VS DFI

stroumfita24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

paides h erwtish mou einai apli : DFI LANPARTY NFORCE 2 ULTRA B or ABIT NF7-S v2.0 h diafora sta lefta den me endiaferei.. eseis pia protimate kai pia protinete? egw teinw sthn abit tha ithela na akousw gnwmes. o cpu mou einai 2800+ barton core (me endiaferei kai to o/c) :D

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ego simera pira tin DFI, pragmatika i kaliteri mitriki pou exo parei pote kai erxete fortomeni me ena karo kaloudia exei de megali poikilia settings gia overclocking...pragmatika emeina euxaristimenos

Δημοσ.

Όχι dfi

α) Τα timings είναι στο θεο προκειμένου η μητρική να μπορεί να πιάνει μεγάλα fsb, με αποτέλεσμα ούτε στα benchies να φαίνονται τα μεγάλα fsb και φυσικά ούτε στην every day use.

β) Προβλήματα προβλήματα προβλήματα. Διαβάστε διάφορα τόπικ σε ελληνικά φόρα και σε ξένα

γ) H quest σταμάτησε να τη φέρνει. Γιατί; Πολύ απλά δεν τη συνέφερε

Η abit καλή είναι μόνο που έχει ξεσκιστεί στα RMA's. Αυτό το έχω αναφέρει ξανά μόνο που πλέον υπάρχουν και νέα δεδομένα. H Abit στέλνει πλέον ως αντικατάσταση μητρικές επισκευασμένες με κάτι κολλήσεις χάλια, που θα ντρεπόσουν ακόμα και να την επιστρέψεις στο μαγαζί

Η EPoX 8RDA3+ rev3.1 έσκασε μύτη. Επειδή εδώ και μια βδομάδα τη δουλεύω έχω να πω τα εξής:

Έχουμε undervoltage στο vdimm που απο 2,9 δίνει 2,86. Το 1,85 VCore μου το δείχνει 1,825. To καλό όμως είναι ότι τουλάχιστον με το enermax 465W σε full load όλα αυτά παραμένουν σταθερότατα, πράγμα το οποίο δεν το περίμενα μιας και η μητρική άλλαξε τελείως και το ρεύμα απο το τριφασικό έγινε διφασικό. Επιπλεόν εχουν εφαρμόσει μια ωραία τεχνική με φύλλα αλουμινίου για την αποτελεσματικότερη απαγωγή θερμότητας απο το mosfet

Δημοσ.

Έχω και τις δύο και είμαι ευχαριστημένος...

Θα πρότεινα Αbit επειδή είναι πιο εύκολη όσον αφορά τις ρυθμίσεις...

θα χρειαστείς όμως και κατάλληλο bios όχι το official αλλά D22/23 Tictac's with multiplier fix...

Δημοσ.

Spyrus, το εν λόγω BIOS του TicTac (χθες είδα όλη την συλλογή του) έχει κάτι άλλο που να αξίζει το όποιο ρίσκο, πέραν του fix (δεν με ενδιαφέρει μιας και έχω Tbred-A)?

Δημοσ.
Όχι dfi

Η EPoX 8RDA3+ rev3.1 έσκασε μύτη. Επειδή εδώ και μια βδομάδα τη δουλεύω έχω να πω τα εξής:

t

Πόσο FSB έχεις πιάσει με το v3.1? 8)

Δημοσ.

Κάποιες παράμετροι τις μνήμης και του chipset (πέρα από τα 4 κλασσικά timings) είναι πιο χαλαρά (χειρότερα) ρυθμισμένες στην DFI ώστε να ανεβάζει τρελά fsb.

Το πρόβλημα είναι οτι στις ίδιες συχνότητες είναι λίαν πιο αργή από abit - epox (και όχι μόνο) , οπότε χάνεται λίγο το νόημα.

Tα τεράστια fsb της είναι περισσότερο για να βγάλεις screenshots του wcpuid παρά για να τρέξεις 3DMark01.....

Δημοσ.

Για να μην μιλαμε στον αερα, κοιταχτε μερικα reviews. Ειναι γρηγοροτερη απο πολλες αλλες μητρικες με το ιδιο chipset.

http://www.hothardware.com/hh_files/Motherboards/dfilp_abitan7(7).shtml

http://www.ninjalane.com/display.aspx?docname=lanparty-nf2ultrab&page=7

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1527&page=9

Δημοσ.

Με μια ματιά στα test που δείχνεις , πρέπει να είναι μετά από την προσθήκη της επιλογής command per clock (δεν είμαι σίγουρος για το όνομα) στο bios της dfi.

Η συγκεκριμένη επιλογή όταν είναι enabled , φέρνει τις επιδόσεις στα επίπεδα των υπόλοιπων nforce2 , αλλά ΔΕΝ ανεβάζει πια τρελά fsb.... οπότε και μόνο τα προβλήματά της δεν αξίζουν να ασχοληθεί κανείς.

Και λόγω ενασχόλησης με το 3DMark01 (για μένα ίσως το καλύτερο system test) , με dfi χωρίς command per clock χρειάζονται 250fsb+ για να πιάσει το ίδιο σκορ που βγάζω με 220....

Με command per clock enabled , υπάρχει μια πιο σωστή αντιστοιχία συχνοτήτων-επιδόσεων.

Δημοσ.

Δεν νομιζω να χρησιμοποιησαν beta bios για να κανουν τα test. Τα test γινονται με τα official bioses που εχουν πανω. To command per clock ειναι επιλογη που ερχεται με τα beta bioses.

Aπο τα λεγομενα σου φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα για αυτην την μητρικη, επειδη την εχω εδω και καιρο, σε ενημερωνω οτι με command per clock ανεβαινει το ιδιο καλα 250+ ειτε ειναι disable ειτε enable, αναλογα τι μνημες εχει πανω.

To τελευταιο με τα fsb δεν το σχολιαζω καν...

Δημοσ.

α) Καταρχάς δεν γράφει κανένα απο αυτά τα site ποιο bios χρησιμοποιήθηκε

β) Οι μετρήσει γίνονται σε σχέση με άλλες μητρικές και όχι με τις άλλες δυο στις οποίες αναφερόμαστε, οπότε όλες αυτές οι μετρήσεις δε μου λένε τίποτα

γ) Μια αγγελία ενός παιδιού που ζητάει Abit τη βλέπεις; Μάντεψε τι μητρική έχει τώρα

δ) Θες να πω σε έναν γνωστό χρήστη που απο τα χέρια του έχουν περάσει και οι τρεις μητρικές να πει ποια συμβουλεύει να μην πάρει κανείς;

Τζιμάκο 235Mhz στο fsb είμαι και με κόβουν οι μνήμες. Μάλλον θα βάλει το χεράκι του ο Hipro για ένα Vdimm να γουστάρουμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...