Προς το περιεχόμενο

[Voip VDSL Modem Router] FRITZ!Box 7530 85,99€ @amazon.it [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Philippe είπε

Καλά που σε πρόλαβα λοιπόν. Σε εμένα, που το χρησιμοποιώ πλέον με Zoiper free χωρίς VPN, δεν έρχονται όλες οι εισερχόμενες. Τα ίδια θυμάμαι και με το Fritz!Fon App με VPN. Πρέπει να έχεις το νου σου. Λίγο να χαθεί η σύνδεση μπορεί να σταματήσει να δέχεται χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Αλλά για περίμενε κανέναν άλλο, πιο γνώστη, να σου πει σίγουρα τι παίζει, μήπως διορθώνεται.

Για πιο λόγο δεν χρησιμοποιείς το Fritz fon? Λογικό είναι αν χαθεί η σύνδεση και πέσει το VPN όπως γίνεται συνήθως να μην μπορεί να συνδεθεί. Ωστόσο σου έρχεται άμεσα ειδοποίηση στο my Fritz  app για χαμένη κλήση, μπορείς ακόμη και να ρυθμίσεις να σου στέλνει email για αναπάντητες

• Like 1
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις σταθερή σύνδεση πχ στο γραφείο σου κλπ δε θα χεις πρόβλημα απώλειας vpn και άρα του τηλεφώνου. 

Στον δρόμο θα χαθεί η σύνδεση θα κοπεί το vpn και δε θα χτυπήσει το τηλέφωνο αλλά θα σου ρθει μυνημα για αναπάντητη. 

Το κακό είναι ότι το vpn δεν επανασυνδέεται αυτόματα μόλις βρει σύνδεση.. Τουλάχιστον όχι το αυτόματο vpn που έχει το Fritz μέσω της εφαρμογής του στο κινητό (το οποίο και ρυθμίζεται εύκολα) 

Επεξ/σία από baskon
  • Like 1
Δημοσ.

Το Fritz!App στέλνει και ειδοποιήσεις για αναπάντητες; Δεν το έβαλα ποτέ γιατί είχα διαπιστώσει κάποτε ότι δεν προσφέρει τίποτα σε σχέση με το interface του browser (το VPN εγώ το ενεργοποιώ από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, όχι μέσα από το Fritz!App). Τo δε Fritz!Fon σταμάτησα να το χρησιμοποιώ από τότε που είχε πρωτοβγεί για Android (νομίζω το είχαν βγάλει πρώτα για iPhones) επειδή α) έτρωγε πολύ μπαταρία σε σχέση με άλλα apps και β) ήθελε VPN το οποίο κόβει ταχύτητα παντού (π.χ.browser), ενώ με ορισμένες συσκευές έβγαζε προβλήματα σύνδεσης (μάλλον λόγω ipsec που είναι στριφνό πρωτόκολλο). Έτσι κατέληξα να χρησιμοποιώ είτε τον built-in sip client του android ή 3rd party apps, όπως το Zoiper, που δουλεύουν και χωρίς VPN. Στο PC και σε ένα WIndows tablet έχω το PhonerLite. Πάντως κάποτε διάβασα στο myphone ότι αν έχεις Cosmote και στο σταθερό και στο κινητό μπορείς να περάσεις απευθείας τον/ τους voip αριθμούς σου στο softphone. Δεν ξέρω αν πράγματι ισχύει αυτό ή αν ίσχυσε κάποτε και το σταμάτησαν.

Δημοσ.

αν καταλαβαίνω σωστα, παντα πρέπει να υπάρχει vpn στη σύνδεση; με συνέπεια να ειναι πιο αργό το ίντερνετ; αν βαλω την εφαρμογή για να λαμβάνω κλήσεις στο κινητό θα εχω battery drain;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sv8iik είπε

αν καταλαβαίνω σωστα, παντα πρέπει να υπάρχει vpn στη σύνδεση; με συνέπεια να ειναι πιο αργό το ίντερνετ; αν βαλω την εφαρμογή για να λαμβάνω κλήσεις στο κινητό θα εχω battery drain;

Το fritz με την εφαρμογή δε χρειάζεται vpn. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bfc είπε

Το fritz με την εφαρμογή δε χρειάζεται vpn. 

Το Fritz app έχει ενσωματωμένο VPN, για να λειτουργεί το Fritz fon εκτός τοπικού δικτύου πρέπει να είναι on, οπότε χρειάζεται να έχει VPN. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sv8iik είπε

Αν καταλαβαίνω σωστα, παντα πρέπει να υπάρχει vpn στη σύνδεση; με συνέπεια να ειναι πιο αργό το ίντερνετ; αν βαλω την εφαρμογή για να λαμβάνω κλήσεις στο κινητό θα εχω battery drain;

Αν είσαι με wifi είναι πιο σταθερό.
Αν είσαι με vpn είναι πιο σταθερό (η εφαρμογή τους είναι από μία open source, νομίζω την CSIPSimple, και για να είναι πιο σταθερή δεν αφήνει χωρίς vpn)
Με τα παραπάνω δύσκολα θα χάνεις κλήσεις. Μπορεί και να έχεις ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας, αλλά αυτό είναι σχετικό και με το τι αυτονομία έχει η συσκευή σου, πώς έχουν ρυθμίσει την τρέχουσα έκδοση, αν είσαι με wifi ή όχι.

Αν συνδέεσαι με 3G/4G ή αν συνδέεσαι χωρίς vpn (με άλλη εφαρμογή), τότε μπορεί να χάνεις καμιά κλήση, αλλά θα έρχεται ενημέρωση για αυτήν.

Δημοσ.

οταν υπαρχει εισερχόμενη κληση, υπάρχει δυνατότητα να χτυπάει ταυτόχρονα και το σταθερό και η εφαρμογή στο κινητό/tablet; 

Δημοσ.
On 30/11/2019 at 11:31, panos7 said:

Από NAS δυνατότητες πως είναι; Κάνετε stream άνετα σε μεγάλα 4κ στο LAN;

Οι ουσιαστικές διάφορες σε σχέση με το 7590?

Περα από την παραπάνω Wan και το καλύτερο ασύρματο τι χάνει κάποιος αν πάει σε αυτό; 

εχω γραψει στο Review μερικα πραγματα για την ταχυτητα.

το 7590 μπορει να παρει και την tdm τηλεφωνια και να την δρομολογησεις πχ  στην Isdn θυρα ή να την ριξεις στο dect station ενω το 7530 δεχεται μονο voip.

το 7590 εχει λιγο καλτυερο wireless σε θεμα ταχυτητα,

το 7590 εχει μια s0 που δεν εχει το 7530

το 7590 εχει 2 Fxs ενω στο 7530 μια.

wan εχει και το 7530 απλα η lan γίνεται και wan.αναλυτικοτερα στa review

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, lefta_yparxoun είπε

Παιδιά χθες παρέλαβα, πρέπει να ζητήσω κάτι από τον ΟΤΕ ή το βάζω επάνω και έρχεται μόνη της η τηλεφωνία;

Δοκίμασε το. αν δεν δουλέψει πάρε τηλέφωνο.

Εγώ χρειάστηκε και πήρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lefta_yparxoun είπε

Παιδιά χθες παρέλαβα, πρέπει να ζητήσω κάτι από τον ΟΤΕ ή το βάζω επάνω και έρχεται μόνη της η τηλεφωνία;

Πας στο interface, διαλεγεις Cosmote σαν παροχο τηλεφωνιας και βαζεις απλα τα user name και password της συνδεσης σου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...