smpt Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Αν έχεις μια γραμμή, όπως οι περισσότεροι όχι. Αν έχεις και δεύτερη, Ναι. Το κινητό γίνεται ένα ακόμα σταθερό τηλέφωνο συνδεόμενο στο fritz.
iparou Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ερώτηση και για εμάς τους αδαείς γιατί το Speedport Plus Μοε έχει σπάσει τα νεύρα (καίγονται οι θύρες FON μετά από κάθε κακοκαιρία, παρ' ότι το εχω σε UPS με προστασία τάσης). Με το συγκεκριμένο FRITZ θα υπάρχει η δυνατότητα να δουλεύουν κανονικά οι τηλεφωνικές συσκευές που βρίσκονται σε πρίζες τηλεφώνου σε άλλα δωμάτια (το Speedport Plus το έχω στο σαλόνι χωρίς συσκευή πάνω του, η τηλεφωνική συσκευή είναι στην κρεβατοκάμαρα). Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από iparou
panos7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Εκείνη την ώρα, αν είναι κάποιος σπίτι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και αυτός το σταθερό έτσι; Αυτό να σου πω την αλήθεια δεν το γνωρίζα Μου φαίνεται λογικό πάντως αν και δεν το είχα σκεφτεί. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2019 από panos7
DownUNDERground Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Τελικά ίσως και να μπορεί, εφόσον μιλάμε για VoIP και όχι συμβατική γραμμή τώρα που το σκέφτομαι. Λογικά περιορισμός είναι το φάσμα του bandwidth που έχεις, εφόσον δε μιλάμε για κανάλια. Μπορεί όμως να μας επιβεβαιώσει κάποιος;
baskon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 20 hours ago, Salvation81 said: Μην περιμενετε παπαδες απο το WiFi του 7530 η του 7590, για 10 μετρα αποσταση (αντε και με 1 τοιχο ενδιαμεσα) ειναι οκ, για κατι περισσοτερο οχι. Δεν ειναι τυχαιο εξαλλου που ο περισσοτερος κοσμος τα παιρνει πλεον σετ με τα repeater τους. Εγώ πάλι σαν κάτοχος 7590 εδώ και καιρό είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το WiFi του..Πολύ καλύτερη εμβέλεια από τα speedport και μεγαλύτερη σταθερότητα. Οκ θαύματα δε κάνει αλλά το ρουτερ είναι άψογο και δε WiFi. Αν φτιάξεις και Mesh όπως υποστηριζει τοτε φυσικά έχεις ακόμα καλύτερη κάλυψη.
smpt Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Τελικά ίσως και να μπορεί, εφόσον μιλάμε για VoIP και όχι συμβατική γραμμή τώρα που το σκέφτομαι. Λογικά περιορισμός είναι το φάσμα του bandwidth που έχεις, εφόσον δε μιλάμε για κανάλια. Μπορεί όμως να μας επιβεβαιώσει κάποιος; Αν δεν έχεις "αγοράσει " και δεύτερο κανάλι από τον ΟΤΕ, δεν παίζει. Το δεύτερο κανάλι έχει +6 ευρω/μήνα. Αν εχεις δευτερο καναλι ή και αλλο voip provider τοτε θα παιξει. 1
Salvation81 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, baskon είπε Εγώ πάλι σαν κάτοχος 7590 εδώ και καιρό είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το WiFi του..Πολύ καλύτερη εμβέλεια από τα speedport και μεγαλύτερη σταθερότητα. Οκ θαύματα δε κάνει αλλά το ρουτερ είναι άψογο και δε WiFi. Αν φτιάξεις και Mesh όπως υποστηριζει τοτε φυσικά έχεις ακόμα καλύτερη κάλυψη. Καλα οκ συγκρινεις ενα μοντεμ των 30ε με ενα μοντεμ των 230ε, λογικο το 2ο να ειναι καλυτερο. Απλα υπαρχουν ρουτερ εκει εξω με πολυ καλυτερη εμβελεια πχ, γιαυτο οπως ειπα ο κοσμος ειδικα στην Γερμανια αγοραζει μαζι και repeater.
baskon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όσον αφορά το WiFi τους υπερβάλλεις.. Έχουν περάσει και άλλα ρουτερ απτά χέρια μου (πχ rt-ac5300). Η διαφορά είναι εκεί λόγω εξωτερικών κεραιών αλλά όχι πολύ μεγάλη όπως λες.. Ούτε στα δέκαπεντε μέτρα με δύο τοίχους έχει πρόβλημα το 7590.. Φυσικά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες αλλά το 7590 καλύπτει άνετα χώρο 120τμ ακόμα και αν μπει στη γωνία του σπιτιού. Οι διαφορές από ρουτερ των 30 ευρώ είναι μεγάλες. Από ρουτερ με εξωτερικές κεραίες η διαφορά είναι μικρη έως μέτρια. Το 7530 θα έχει χειρότερο WiFi αλλά όχι κατά πολύ.. Άρα πρέπει να είναι αξιόλογο εκτός αν κάποιος μένει σε κάστρο. Στα 95 ευρώ είναι τσάμπα σκέφτομαι να πάρω ένα για mesh να καλυπτω και άλλους ορόφους άνετα.. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από baskon
panos7 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, baskon είπε Όσον αφορά το WiFi τους υπερβάλλεις.. Έχουν περάσει και άλλα ρουτερ απτά χέρια μου (πχ rt-ac5300). Η διαφορά είναι εκεί λόγω εξωτερικών κεραιών αλλά όχι πολύ μεγάλη όπως λες.. Ούτε στα δέκαπεντε μέτρα με δύο τοίχους έχει πρόβλημα το 7590.. Φυσικά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες αλλά το 7590 καλύπτει άνετα χώρο 120τμ ακόμα και αν μπει στη γωνία του σπιτιού. Οι διαφορές από ρουτερ των 30 ευρώ είναι μεγάλες. Από ρουτερ με εξωτερικές κεραίες η διαφορά είναι μικρη έως μέτρια. Το 7530 θα έχει χειρότερο WiFi αλλά όχι κατά πολύ.. Άρα πρέπει να είναι αξιόλογο εκτός αν κάποιος μένει σε κάστρο. Στα 95 ευρώ είναι τσάμπα σκέφτομαι να πάρω ένα για mesh να καλυπτω και άλλους ορόφους άνετα.. Βασικά αντί να πάρεις το 1750e mesh που έχει γύρω στα 80 ευρω παίρνεις το 7530 και είσαι μια χαρά. Σωστά; Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από panos7
Philippe Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Μιας και αναφέρθηκε, δεν χρειάζεται υποχρεωτικά vpn για να έχεις το σταθερό στο κινητό (αλλά σε αυτή την περίπτωση θέλει καλό password). Ούτε η εφαρμογή της AVM χρειάζεται για client, οποιαδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Εδώ και πολλά χρόνια το κάνω αυτό με το σταθερό, αλλά δεν είναι 100% αξιόπιστο, οπότε μην το πάρετε μόνο για αυτό.
Salvation81 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, baskon είπε Όσον αφορά το WiFi τους υπερβάλλεις.. Έχουν περάσει και άλλα ρουτερ απτά χέρια μου (πχ rt-ac5300). Η διαφορά είναι εκεί λόγω εξωτερικών κεραιών αλλά όχι πολύ μεγάλη όπως λες.. Ούτε στα δέκαπεντε μέτρα με δύο τοίχους έχει πρόβλημα το 7590.. Φυσικά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες αλλά το 7590 καλύπτει άνετα χώρο 120τμ ακόμα και αν μπει στη γωνία του σπιτιού. Οι διαφορές από ρουτερ των 30 ευρώ είναι μεγάλες. Από ρουτερ με εξωτερικές κεραίες η διαφορά είναι μικρη έως μέτρια. Το 7530 θα έχει χειρότερο WiFi αλλά όχι κατά πολύ.. Άρα πρέπει να είναι αξιόλογο εκτός αν κάποιος μένει σε κάστρο. Στα 95 ευρώ είναι τσάμπα σκέφτομαι να πάρω ένα για mesh να καλυπτω και άλλους ορόφους άνετα.. Θα αφησω στην ακρη το ποσα ρουτερ εχουν απο τα χερια μου περα απο το 7590 γιατι δεν υπαρχει και λογος να συγκρινουμε εμπειριες, εγω θα σου πω απλα πως αυτη την στιγμη που γραφω ειμαι στα 13 μετρα μετρημενη αποσταση απο το 7590 με 2 τοιχους στην μεση και τοσο το λαπτοπ μου οσο και τα 2 κινητα που εχω σε 5GHZ σημα δεν πιανουν σχεδον ποτε (η πιανουν τωρα και μολις τα σηκωσεις καπουτ) ενω σε 2.4GHz σημα πιανουν 1 γραμμη (αντε 2 καποιες φορες αν ειμαι τυχερος). Εμενα προσωπικα αυτο το σημα δεν με καλυπτει γιαυτο και εχω και την 1260Ε powerline που εχει και WiFi συνδεδεμενη. Απο εκει και περα ο καθενας πραττει οπως θελει, εγω παντως για σπιτι 120 τετραγωνικων (και δεν εννοω σε οροφους 60 και 60 γιατι εκει παει αλλιως το πραγμα ως ειναι λογικο) δεν θεωρω πως μπορει καποιος να καλυφθει. Και για να μην παρεξηγηθω αυτο ισχυει με το 90% των μοντεμ εκει εξω, δεν ειναι θεμα του 7590 μονο. Κακα τα ψεματα οι εταιρειες ριχνουν το βαρος πλεον στα εξολοκληρου ρουτερ γιαυτο και μερικα ειναι απλα θηρια (και ακομα και αυτα σπιτι 120 τετραγωνικων με τοιχους ενδιαμεσα απο ακρη σε ακρη δεν νομιζω να εκαναν δουλεια). ΥΓ: Sorry για το off topic αν και θεωρω πως το ασυρματο σημα παιζει ρολο οταν μιλαμε για μια τετοια συσκευη. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2019 από Salvation81
sv8iik Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Philippe είπε Μιας και αναφέρθηκε, δεν χρειάζεται υποχρεωτικά vpn για να έχεις το σταθερό στο κινητό (αλλά σε αυτή την περίπτωση θέλει καλό password). Ούτε η εφαρμογή της AVM χρειάζεται για client, οποιαδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Εδώ και πολλά χρόνια το κάνω αυτό με το σταθερό, αλλά δεν είναι 100% αξιόπιστο, οπότε μην το πάρετε μόνο για αυτό. τι εννοείς δεν είναι 100% αξιόπιστο; ειμαι έτοιμος για την αγορά του, λόγω αυτής της δυνατότητας, να γλυτώσω τις προωθήσεις απο σταθερό σε κινητό...
Philippe Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Καλά που σε πρόλαβα λοιπόν. Σε εμένα, που το χρησιμοποιώ πλέον με Zoiper free χωρίς VPN, δεν έρχονται όλες οι εισερχόμενες. Τα ίδια θυμάμαι και με το Fritz!Fon App με VPN. Πρέπει να έχεις το νου σου. Λίγο να χαθεί η σύνδεση μπορεί να σταματήσει να δέχεται χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Αλλά για περίμενε κανέναν άλλο, πιο γνώστη, να σου πει σίγουρα τι παίζει, μήπως διορθώνεται.
sv8iik Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 zoiper τι ειναι; εχει να κανει με δωρεάν πάροχο voip;
Philippe Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Είναι softphone, δηλ. εφαρμογή για κινητό ή υπολογιστή όπου καταχωρείς τους τηλεφωνικούς αριθμούς με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και κάνεις/ δέχεσαι κλήσεις voip.
Προτεινόμενες αναρτήσεις