Προς το περιεχόμενο

Ανταπτορας από m4/3 σε 4/3


babisskg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

     Είχα ανοίξει πρόσφατα ένα παρόμοιο θέμα , ζητώντας πληροφορίες από όποιον είχε προηγούμενη εμπειρία από χρήση φακών 4/3 σε σώματα m4/3 , απάντηση δεν υπήρξε , οπότε αυτό που έμενε ήταν να προχωρήσω στην αγορά ενός ανταπτορα από Κίνα φυσικά .

     Ο λόγος ήταν πως υπάρχουν αξιόλογοι φακοί στην σειρά 4/3 οι οποίοι μπορούν άνετα να αξιοποιηθούν σε σώματα m4/3 . 

     Οι διαθέσιμοι ανταπτορες υπάρχουν φυσικά , σε απλή μορφή αφενός δλδ χωρίς ηλεκτρονική επικοινωνία , είναι πολύ φθηνοί , υπάρχουν όμως και ανταπτορες με πλήρη ηλεκτρονικά , όπου προτιμήθηκε ένας no name και αγοράστηκε λίγο πιο ακριβά , γύρω στα 30 ευρώ έχοντας λάβει υπόψιν τις κριτικές του πωλητή στο eBay , αν και σαν no name υπήρχε και σε τιμές γύρω στα 20 ευρώ . 

     Οι αναφορές στο δίκτυο , γύρω από το ζήτημα δεν άφηναν περιθώρια για θαύματα , ούτε και περίμενε κανείς κάτι τέτοιο , όμως όλοι κατέληγαν σε μια τεχνική αδυναμία του ζητήματος , ότι δλδ η χρήση ανταπτορα με ηλεκτρονικά κατέληγε σε ένα πολύ μα πολύ αργό autofocus , κάτι που διαπιστώθηκε στην συνέχεια και το οποίο αγγίζει τα όρια του αστείου δλδ κρατάτε μισό shutter με την λογική ότι θέλετε να εστιάσετε και ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού , όσο πιο σκοτεινά τόσο χειρότερα , μπορεί να περάσει και ένα ολόκληρο λεπτό . 

     Για το ζήτημα του ανταπτορα , η εφαρμογή είναι καλή και από τις δύο πλευρές , όμως το κούμπωμα του στην πλευρά του φακού δεν είναι ακριβώς πολύ καλό . Το κουμπί που ασφαλίζει το κούμπωμα του ανταπτορα στον φακό , δεν έχει σωστή εφαρμογή , αποτέλεσμα να πρέπει να περιστραφεί ο ανταπτορας και προς τις δυο κατευθύνσεις μέχρι να εφαρμόσει σωστά . 

      Εξαιτίας αυτής της κακής εφαρμογής , τα pin του ανταπτορα δεν αντιστοιχίζονται σωστά με αυτά του φακού με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μαύρη οθόνη στην μηχανή , ενώ οι ενδείξεις μέτρησης δουλεύουν κανονικά . Αυτό που χρειάζεται είναι να στρίψει μερικές φορές ο ανταπτορας όπως είναι κουμπωμενος πάνω στον φακό και μάλιστα πάνω στην μηχανή ενώ είναι σε λειτουργία . Μόλις βρει την θέση που πρέπει όλα θα λειτουργήσουν κανονικά .

    Οι εικόνες είναι από τον συνδυασμό της em 10 mark ii με τον γνωστό Zuiko 40 - 150 f 3.5 - 4.5 που δούλευε στις e - 420 και όχι μόνον .

    

IMG_20191124_131054-1024x768.jpg

sketch-1574623140186.jpg

sketch-1574622478654.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...