Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύσκολο πράγμα να νοικιάζεις σπίτι…

Παιδιά, δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται στην Ελλάδα με το θέμα των ενοικίων και των ενοικιαστών. Εκτιμώντας πως 1.000.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα είναι στο νοίκι είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να έχουμε ένα τόσο σαθρό σύστημα κανόνων, όπου ο ενοικιαστής είναι πραγματικά έρμαιο στα χέρια του ιδιοκτήτη ή ενός άλλου κακού γείτονα. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα από περιπτώσεις που γνωρίζω.

Α) Ενοικιαστής νοικιάζει σπίτι τον Ιούλιο. Τον Οκτώβριο πάει να ανοίξει το καλοριφέρ και το καλοριφέρ δε λειτουργούσε. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται πως τον Ιούλιο το καλοριφέρ λειτουργούσε και άρα είναι υπεύθυνος ο ενοικιαστής να το επισκευάσει γιατί το χάλασε! Και όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή το καλοριφέρ είναι στο γκαράζ του ιδιοκτήτη (γιατί είναι μεζονέτα και νοικιάζει το ισόγειο), ο ιδιοκτήτης είναι δυσχερής στο να κλείσει ραντεβού με υδραυλικό.

Β) Ενοικιαστής νοικιάζει σπίτι σε πολυκατοικία στον τέταρτο όροφο. Μετά από δέκα μέρες κόβεται το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας γιατί ο διαχειριστής έχει καταχραστεί το αποθεματικό και υπάρχει τεράστιο χρέος στη ΔΕΗ. Αποτέλεσμα είναι να μη λειτουργεί ούτε καλοριφέρ αλλά ούτε και ασανσέρ. Όταν ο ενοικιαστής απευθύνεται στον ιδιοκτήτη, αναρωτώμενος εάν ο ιδιοκτήτης γνώριζε τη κατάσταση, ο ιδιοκτήτης σφυρίζει αδιάφορα. Όταν ο ενοικιαστής συμβουλεύτηκε δικηγόρο, ο δικηγόρος του είπε πως δεν μπορεί απλά να σηκωθεί και να φύγει αλλά μπορεί να διεκδικήσει μείωση του ενοικίου. Δηλαδή μπήκα σε ένα σπίτι που θα ξεπαγιάσω γιατί ούτε ξύλα δε μπορώ να ανεβάσω από το ασανσερ να βάλω στο τζάκι να ζεσταθώ και πρέπει να το υποστώ.

Γ) Ενοικιαστής νοικιάζει σπίτι που είναι μεσοτοιχία με διπλανό σπίτι. Ο διπλανός βάζει τέρμα τη τηλεόραση πρωί-βράδυ, βρίζει και βωμολοχεί. Σε κάθε απόπειρα για επικοινωνία, η απάντησή του είναι «δε κάνω φασαρία, είσαι υπερβολικός».

Εάν διαβάσετε τα φορουμ στο ιντερνετ, θα δειτε πως υπάρχουν δεκάδες τέτοιες ιστορίες και κανείς δεν δίνει μια ουσιαστική απάντηση. Υπάρχουν οι γνωστοί «εξυπνάκηδες» του ιντερνετ που μιλάνε για φάρσες και τσαμπουκάδες και εκδίκηση, αλλά επί της ουσίας κανείς δε μπορεί να σε βοηθήσει, ούτε η αστυνομία, ούτε ο Δήμος παρά μόνο να πας σε δικηγόρο.

Και ξέρετε πολύ καλά τι γίνεται όταν μπλέξεις με δικηγόρους….

Δε περιμένω κάποια απάντηση, απλά μοιράζομαι το προβληματισμό μου μαζί σας.

Διαλέγω ένα σπίτι. Μου αρέσει. Όμως ο ιδιοκτήτης το έχει φρεσκοβάψει και έχει κρύψει ότι ο ένας τοίχος βγάζει μούχλα. Χάνω δυο Σ/Κ της ζωής μου να πακετάρω, πληρώνω μεταφορική εταιρία, ηλεκτρολόγους και ψυκτικούς για να μετακομίσω και δυο κλιματιστικά και πηγαίνω στο καινούργιο σπίτι αφού έχω πληρώσει δυο εγγυήσεις. Περνάει ένας μήνας και αρχίζει ο τοίχος να πετάει μούχλα και μπογιά. Παίρνω τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη και μου λέει: εσύ φταις γιατί δεν αερίζεται το σπίτι και μαζεύει υγρασία. Φέρνω υδραυλικό με θερμική κάμερα και βλέπει μια τεράστια διαρροή μέσα στον τοίχο. Επειδή η επισκευή είναι αδύνατη αποφασίζω να φύγω. Και πάμε:

Α) Πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου φτου και από την αρχή μεταφορική εταιρία, ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς.

Β) Εννοείται πως ο ενοικιαστής ΔΕ θα μου δώσει πίσω τις εγγυήσεις γιατί έσπασα το συμβόλαιο.

Γ) Σύμφωνα με το νόμο, είμαι υποχρεωμένος κανονικά να κάτσω στο σπίτι για όσο διαρκεί το συμβόλαιο, ασχέτως αν βγάζει μούχλα. Το πολύ πολύ να μου μειώσει το ενοίκιο εικοσι τριάντα ευρώ.

Δ) Εάν προσφύγω νομικά, τότε μπορεί και να βρεθώ σε κανένα ξενοδοχείο γιατί αν καταγγείλω τη σύμβαση είμαι υποχρεωμένος να αδειάσω το σπίτι.

Σε μια χώρα με 1.000.000 νοικοκυριά στο νοίκι δε θα έπρεπε ο νόμος τουλάχιστον να προστατεύει τον ενοικιαστή και να του δίνει τουλάχιστον χρόνο ώστε να βρει ένα σπίτι;

Σε μια χώρα με 1.000.000 νοικοκυριά στο νοίκι δεν θα έπρεπε ο νόμος τουλάχιστον να δίνει μια εγγύηση 1 χρόνου,  ότι δηλαδή αν για τους πρώτους έξι μήνες ή ένα χρόνο το σπίτι βγάλει μια σοβαρή αδυναμία όπως: μούχλα, έλλειψη θέρμανσης κλπ. κλπ. τότε ο ενοικιαστής δικαιούται να αποχωρήσει και μάλιστα να αποζημιωθεί.

Γιατί πρέπει εγώ να δίνω εγγύηση στον ιδιοκτήτη αλλά ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ;

Ευχαριστώ που με διαβάσατε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

δεν μπορεσα να σε διαβασω με τοσο μικρη γραμματοσειρα.

Δημοσ.

Εγώ πάλι βλέπω ότι οι νόμοι στην Ελλάδα είναι 100% με το μέρος του ενοικιαστή στα πάντα.

Από την στιγμή που μπορεί ο άλλος να έχει δικό του σπίτι και έναν ενοικιαστή που έχει να πληρώσει χρόνια ή να έχει κάνει το σπίτι ρημαδιό και να μην μπορεί να τον πετάξει έξω

με την μία και χωρίς να μπλέκει με δικαστήρια, ο νόμος είναι με τον ενοικιαστή και τον προστατεύει.

Ακόμα και εσύ να θες να πας να μείνεις στο δικό σου σπίτι και να του δίνεις όσο χρόνο χρειάζεται για να φύγει, αν ο άλλος δεν θέλει να φύγει μπορεί να σου κάνει την ζωή κόλαση.

Στα θέματα που αναφέρεις, ίσως θα έπρεπε και εσύ να κάνεις καλύτερη έρευνα πριν υπογράψεις το συμβόλαιο.

Θα μπορούσε και ο άλλος από την μεριά του να σου πει αυτό ήταν το σπίτι, το είδες και υπέγραψες. 

Εμένα ποιος θα με καλύψει που αποφασίζεις να σπάσεις το συμβόλαιο και να σηκωθείς να φύγεις στα ξαφνικά;

Και αν πέφτεις συνεχώς σε τέτοιες καταστάσεις, πάλι κάτι είναι ύποπτο, ή είσαι τρομερά γκαντέμης ή βρίσκεις τίποτα σπίτια με εξευτελιστικό ενοίκιο και μετά

το ένα σου βρωμάει και το άλλο σου ξυνίζει.

Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί όντως να είσαι γκαντέμης και να πέφτεις σε περιπτωσάρες ιδιοκτητών, αλλά το να λέμε και ότι ο νόμος προστατεύει τους ιδιοκτήτες στην Ελλάδα είναι τρελή υπερβολή, για κάθε ιστορία με παράξενο ιδιοκτήτη διαβάζεις άλλες 20 με περίεργους ενοικιαστές που δεν μπορείς να τους σουτάρεις και απλά κάθεσαι και χάνεις λεφτά.

• Like 12
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, CostasHellas είπε

Παιδιά, δε μπορώ να καταλάβω τι γίνεται στην Ελλάδα με το θέμα των ενοικίων και των ενοικιαστών. Εκτιμώντας πως 1.000.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα είναι στο νοίκι είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να έχουμε ένα τόσο σαθρό σύστημα κανόνων, όπου ο ενοικιαστής είναι πραγματικά έρμαιο στα χέρια του ιδιοκτήτη ή ενός άλλου κακού γείτονα. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα από περιπτώσεις που γνωρίζω.

Α) Ενοικιαστής νοικιάζει σπίτι τον Ιούλιο. Τον Οκτώβριο πάει να ανοίξει το καλοριφέρ και το καλοριφέρ δε λειτουργούσε. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται πως τον Ιούλιο το καλοριφέρ λειτουργούσε και άρα είναι υπεύθυνος ο ενοικιαστής να το επισκευάσει γιατί το χάλασε! Και όχι μόνο αυτό, αλλά επειδή το καλοριφέρ είναι στο γκαράζ του ιδιοκτήτη (γιατί είναι μεζονέτα και νοικιάζει το ισόγειο), ο ιδιοκτήτης είναι δυσχερής στο να κλείσει ραντεβού με υδραυλικό.

Β) Ενοικιαστής νοικιάζει σπίτι σε πολυκατοικία στον τέταρτο όροφο. Μετά από δέκα μέρες κόβεται το κοινόχρηστο ρεύμα της πολυκατοικίας γιατί ο διαχειριστής έχει καταχραστεί το αποθεματικό και υπάρχει τεράστιο χρέος στη ΔΕΗ. Αποτέλεσμα είναι να μη λειτουργεί ούτε καλοριφέρ αλλά ούτε και ασανσέρ. Όταν ο ενοικιαστής απευθύνεται στον ιδιοκτήτη, αναρωτώμενος εάν ο ιδιοκτήτης γνώριζε τη κατάσταση, ο ιδιοκτήτης σφυρίζει αδιάφορα. Όταν ο ενοικιαστής συμβουλεύτηκε δικηγόρο, ο δικηγόρος του είπε πως δεν μπορεί απλά να σηκωθεί και να φύγει αλλά μπορεί να διεκδικήσει μείωση του ενοικίου. Δηλαδή μπήκα σε ένα σπίτι που θα ξεπαγιάσω γιατί ούτε ξύλα δε μπορώ να ανεβάσω από το ασανσερ να βάλω στο τζάκι να ζεσταθώ και πρέπει να το υποστώ.

Γ) Ενοικιαστής νοικιάζει σπίτι που είναι μεσοτοιχία με διπλανό σπίτι. Ο διπλανός βάζει τέρμα τη τηλεόραση πρωί-βράδυ, βρίζει και βωμολοχεί. Σε κάθε απόπειρα για επικοινωνία, η απάντησή του είναι «δε κάνω φασαρία, είσαι υπερβολικός».

Εάν διαβάσετε τα φορουμ στο ιντερνετ, θα δειτε πως υπάρχουν δεκάδες τέτοιες ιστορίες και κανείς δεν δίνει μια ουσιαστική απάντηση. Υπάρχουν οι γνωστοί «εξυπνάκηδες» του ιντερνετ που μιλάνε για φάρσες και τσαμπουκάδες και εκδίκηση, αλλά επί της ουσίας κανείς δε μπορεί να σε βοηθήσει, ούτε η αστυνομία, ούτε ο Δήμος παρά μόνο να πας σε δικηγόρο.

Διαλέγω ένα σπίτι. Μου αρέσει. Όμως ο ιδιοκτήτης το έχει φρεσκοβάψει και έχει κρύψει ότι ο ένας τοίχος βγάζει μούχλα. Χάνω δυο Σ/Κ της ζωής μου να πακετάρω, πληρώνω μεταφορική εταιρία, ηλεκτρολόγους και ψυκτικούς για να μετακομίσω και δυο κλιματιστικά και πηγαίνω στο καινούργιο σπίτι αφού έχω πληρώσει δυο εγγυήσεις. Περνάει ένας μήνας και αρχίζει ο τοίχος να πετάει μούχλα και μπογιά. Παίρνω τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη και μου λέει: εσύ φταις γιατί δεν αερίζεται το σπίτι και μαζεύει υγρασία. Φέρνω υδραυλικό με θερμική κάμερα και βλέπει μια τεράστια διαρροή μέσα στον τοίχο. Επειδή η επισκευή είναι αδύνατη αποφασίζω να φύγω. Και πάμε:

Α) Πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου φτου και από την αρχή μεταφορική εταιρία, ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς.

Β) Εννοείται πως ο ενοικιαστής ΔΕ θα μου δώσει πίσω τις εγγυήσεις γιατί έσπασα το συμβόλαιο.

Γ) Σύμφωνα με το νόμο, είμαι υποχρεωμένος κανονικά να κάτσω στο σπίτι για όσο διαρκεί το συμβόλαιο, ασχέτως αν βγάζει μούχλα. Το πολύ πολύ να μου μειώσει το ενοίκιο εικοσι τριάντα ευρώ.

Δ) Εάν προσφύγω νομικά, τότε μπορεί και να βρεθώ σε κανένα ξενοδοχείο γιατί αν καταγγείλω τη σύμβαση είμαι υποχρεωμένος να αδειάσω το σπίτι.

Σε μια χώρα με 1.000.000 νοικοκυριά στο νοίκι δε θα έπρεπε ο νόμος τουλάχιστον να προστατεύει τον ενοικιαστή και να του δίνει τουλάχιστον χρόνο ώστε να βρει ένα σπίτι;

Σε μια χώρα με 1.000.000 νοικοκυριά στο νοίκι δεν θα έπρεπε ο νόμος τουλάχιστον να δίνει μια εγγύηση 1 χρόνου,  ότι δηλαδή αν για τους πρώτους έξι μήνες ή ένα χρόνο το σπίτι βγάλει μια σοβαρή αδυναμία όπως: μούχλα, έλλειψη θέρμανσης κλπ. κλπ. τότε ο ενοικιαστής δικαιούται να αποχωρήσει και μάλιστα να αποζημιωθεί.

Γιατί πρέπει εγώ να δίνω εγγύηση στον ιδιοκτήτη αλλά ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ;

Θα σε βγάλουν τρελό εδώ μέσα... Το 99.9% είναι ιδιοκτήτες.... Έμπλεξες. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

εγω θελω να πω.....η ελλαδα περασε 20 χρονια βασιλικα...με δανεικα λεφτα....ενα σπιτακι οι οικογενειες σας δεν μπορεσαν να αγορασουν; μα ποσο fail?

• Like 3
  • Confused 5
  • Sad 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Lumini είπε

εγω θελω να πω.....η ελλαδα περασε 20 χρονια βασιλικα...με δανεικα λεφτα....ενα σπιτακι οι οικογενειες σας δεν μπορεσαν να αγορασουν; μα ποσο fail?

Σωστό... Όσοι πήραν πήραν οκ, δεν μπόρεσαν τι να κάνουμε. Σπιτάκι επίσης το λες εσύ γιατί όταν έδιναν δάνεια που λες.... 

Ένα σπιτάκι έκανε 200-500 χιλιάρικα. 

Τώρα το ίδιο κάνει 50-200...

Αλλα Αντε να πάρεις δάνειο, μόνο σε όνειρο. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vairass είπε

Σωστό... Όσοι πήραν πήραν οκ, δεν μπόρεσαν τι να κάνουμε. Σπιτάκι επίσης το λες εσύ γιατί όταν έδιναν δάνεια που λες.... 

Ένα σπιτάκι έκανε 200-500 χιλιάρικα. 

Τώρα το ίδιο κάνει 50-200...

Αλλα Αντε να πάρεις δάνειο, μόνο σε όνειρο. 

μα ναι πλεον ολοι μας με μισθους κατω απο 1000ρικο, ουτε δανειο μας δινουν και το ενοικιο θα κρατησει πολλα χρονια..

αλλα οι προηγουμενη γενια, τι στο διαολο ολα τα λεφτα τα εφαγε??? δεν αφησε ενα περιουσιακο στοιχειο?

Εγω πραγματικα λυπαμε οσους ζουνε σε αυτη τη χωρα και δεν εχουν τουλαχιστον ενα σπιτακι...ακομα και στο χωριο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι το θέμα ότι δεν υπάρχουν νόμοι. Οι νόμοι είναι τόσο πολοί που κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Το σοβαρό πρόβλημα είναι η ποιότητα των ανθρώπων και των κατοικιών κατ επέκταση. 

Στην περίπτωση σου τώρα που είσαι και αφού θες να φύγεις, παίρνεις τα στοιχεία αυτά από τον μηχανικό που μέτρησε με την θερμική κάμερα. Φωνάζεις και μια υπηρέσια υγειόνομική, δημόσια καλύτερα που να σου δώσει μία βεβαίωση ότι το σπίτι έχει όντως πρόβλημα και εχει επιπτώσεις στην υγεία αυτών που διαμένουν. Τα στέλνεις συστημένα στον ιδιοκτήτη και του λες ότι σε 2μήνες θα έχεις φύγει. Εννοείται ότι  δύο μήνες δεν θα του δώσεις ενοίκια σε καλύπτει η εγγύηση.

Επεξ/σία από k33theod
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Lumini είπε

ενα σπιτακι οι οικογενειες σας δεν μπορεσαν να αγορασουν; μα ποσο fail?

χάμησέ τα.. αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα!!!Money-mouth.png

Επεξ/σία από TriLoBiTe
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ίδια σαπια φαινόμενα που αναγράφεις για τους ιδιοκτήτες, υπάρχουν και στους ενοικιαστές και σε μεγαλύτερο ποσοστό γιατί αυτοί έχουν το πάνω χέρι της διαχείρισης των χρημάτων που τρέχουν στη συμφωνία. 

Προσωπικά είμαι του υπέρ να υπάρχει ψηφιακό μητρώο/ιστορικό /αξιολογήση, ενοικιαστων και ιδιοκτητών.

Όταν βλέπεις φοβερή βαθμολογία σε ενοικιαστή, αυτός θα μπορει να διεκδίκησει χαμηλότερο νοίκι. 

Όταν βλέπεις υψηλή βαθμολογία σε ιδιοκτήτη, θα μπορείς να του πληρώσεις επιπλέον χρήματα για να έχεις το μυαλό σου ήσυχο κλπ κλπ

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Γ) Σύμφωνα με το νόμο, είμαι υποχρεωμένος κανονικά να κάτσω στο σπίτι για όσο διαρκεί το συμβόλαιο, ασχέτως αν βγάζει μούχλα. Το πολύ πολύ να μου μειώσει το ενοίκιο εικοσι τριάντα ευρώ."

Ποιος νόμος το ορίζει αυτό; 

Εάν εξαιρέσουμε το κόστος της επόμενης μετακόμισης, μια χαρά στοιχειοθετείται εξαπάτηση από τον ιδιοκτήτη(ειδικά σε περίπτωση διαρροής). Εφόσον δεν συνεργάζεται προσφεύγεις στη δικαιοσύνη με εμπεριστατωμένα στοιχεία από υδραυλικό/μηχανολόγο και θα καλεστεί να τα πληρώσει αθροιστικά, όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση. Βέβαια ο μέσος κουτοπόνηρος(είτε ιδιοκτήτης, είτε ενοικιαστής), ποντάρει ότι ποτέ η αντίθετη πλευρά δε θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Παιδιά τα αστικά δικαστήρια βρίσκονται εκεί για κάποιον λόγο. 

4 ώρες πριν, Baator είπε

Ακόμα και εσύ να θες να πας να μείνεις στο δικό σου σπίτι και να του δίνεις όσο χρόνο χρειάζεται για να φύγει, αν ο άλλος δεν θέλει να φύγει μπορεί να σου κάνει την ζωή κόλαση.

Στα θέματα που αναφέρεις, ίσως θα έπρεπε και εσύ να κάνεις καλύτερη έρευνα πριν υπογράψεις το συμβόλαιο.

Θα μπορούσε και ο άλλος από την μεριά του να σου πει αυτό ήταν το σπίτι, το είδες και υπέγραψες. 

Εμένα ποιος θα με καλύψει που αποφασίζεις να σπάσεις το συμβόλαιο και να σηκωθείς να φύγεις στα ξαφνικά;

Εφόσον ο ενοικιαστής βρίσκεται στην ελάχιστη 3ετή μίσθωση, για ποιον ακριβώς λόγο να φύγει; Ποιος σπάει μονομερώς τη συμφωνία;

Επίσης τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι αστεία. Δομικά προβλήματα όπως υγρασία που καλύπτεται εσκεμμένα και μη λειτουργικά καλοριφέρ, δεν μπορούν να ελεγχθούν τόσο εύκολα. 

Σε κάθε περίπτωση ο ενοικιαστής δεν έχει καμία υποχρέωση να συντηρεί την παραπαίουσα ιδιοκτησία του καθενός, εφόσον δεν έχει ενημερωθεί εξ αρχής. 

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, CostasHellas είπε

Καλά Όλα αυτά. Στην περίπτωση γ τι ήθελες να κάνει ο ιδιοκτήτης; να έρθει να μαλώσει το γείτονα σου; 

• Like 2
Δημοσ.

Σχετικά με την τελευταία περίπτωση που αναφέρεις, θα σου πω την προσωπική μου ιστορία. Τέλη του 2012 νοικιάζουμε ένα σπίτι με την σύζυγό μου. Λίγες μέρες μετά που μπήκαμε, το πάτωμα άρχισε να βγάζει νερά σε διάφορα σημεία. Ενημερώσαμε τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ήταν πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Οι μέρες περνούσαν, το πρόβλημα παρέμενε, ώσπου κάποια στιγμή, μόλις 2 μήνες αφότου μπήκαμε στο σπίτι, αποφασίζουμε να μετακομίσουμε. Αρχικά συμβουλευτήκαμε δικηγόρο, η οποία μας είπε ότι εφόσον το σπίτι έχει πρόβλημα και δεν είναι βιώσιμο, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να μας πληρώσουν τα έξοδα της μετακόμισης και μας συμβούλεψε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες με το πρόβλημα.

Ενημερώσαμε τους ιδιοκτήτες ότι θα μετακομίσουμε και ότι θα πρέπει να μας πληρώσουν τη μετακόμιση. Από εκείνο το σημείο η συμπεριφορά τους άλλαξε εντελώς. Άρχισαν να μας λένε ότι εμείς φταίμε που συσσωρεύονται νερά γιατί δεν αερίζουμε το σπίτι 24 ώρες το 24ωρο (Δεκέμβριος και Ιανουάριος) και ότι θα μας κάνουν μήνυση γιατί υποτίθεται ότι τους καταστρέψαμε το σπίτι. Έβγαλα πολλές φωτογραφίες με το πρόβλημα, έφερα μηχανικό να κάνει αυτοψία και, αφού μετακομίσαμε, τους κάναμε μήνυση. Στη μήνυση βάλαμε όλα τα έξοδα με αποδείξεις, από τη μεταφορική, μέχρι την μεταφορά του τηλεφώνου. Το δικαστήριο έγινε σχετικά γρήγορα, μέσα σε 3-4 μήνες και εννοείται ότι μας δικαίωσε στα πάντα. Μας αναγνώρισε όλα τα έξοδα με τόκους.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, vairass είπε

Θα σε βγάλουν τρελό εδώ μέσα... Το 99.9% είναι ιδιοκτήτες.... Έμπλεξες. 

Στο τέλος θα σου γράψουν να βάψεις και το σπίτι πριν φύγεις και να ζητήσεις και συγνώμη που δεν έφερες θερμική κάμερα να δεις τη διαρροή στον τοίχο και υπέγραψες ότι είναι της αρεσκείας σου.. 

10 ώρες πριν, Lumini είπε

Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί που το μόνο που έχουν είναι λεφτά 

Επεξ/σία από tounion
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...