papoys1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, zio10 είπε Συμφωνώ για τον τζόγο αλλά δεν το θεωρώ τζόγο το συγκεκριμένο. Συμφωνώ και με αυτό που λες για τον πρώτο τυχόντα αλλά από αυτά που έγραψε ο ts κατάλαβα ότι δεν ήταν τέτοια περίπτωση. zio Όταν αγοράζεις κάτι χωρίς να ξέρεις αν είσαι κερδισμένος ή χαμένος τζόγος είναι. Στην καλύτερη να κερδίσει 5-10-20 ευρώ στη λίρα μπορεί όμως και στη χειρότερη να αποδειχθεί άνθρακες ο θησαυρός από τη στιγμή που αγόρασες κάτι χωρίς να ξέρεις αν πραγματικά είναι αυτό που αγόρασες;;;;; 4
l337 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, zio10 είπε Συμφωνώ για τον τζόγο αλλά δεν το θεωρώ τζόγο το συγκεκριμένο. Συμφωνώ και με αυτό που λες για τον πρώτο τυχόντα αλλά από αυτά που έγραψε ο ts κατάλαβα ότι δεν ήταν τέτοια περίπτωση. Έτσι λέγανε και εκείνοι που κλαίγανε τα χρήματα τους πριν 20 χρόνια. Τζόγος κανονικός είναι.. για λίγους. Για τους υπόλοιπους κρέμεται από μια κλωστή ένας κουβάς.
Moderators stormrain Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Αν ειναι γνησιες ειναι καλα. Αν παιζουν και κάλπικες μεσα, οχι δεν ειναι. 3
zio10 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 58 λεπτά πριν, papoys1 είπε zio Όταν αγοράζεις κάτι χωρίς να ξέρεις αν είσαι κερδισμένος ή χαμένος τζόγος είναι. Στην καλύτερη να κερδίσει 5-10-20 ευρώ στη λίρα μπορεί όμως και στη χειρότερη να αποδειχθεί άνθρακες ο θησαυρός από τη στιγμή που αγόρασες κάτι χωρίς να ξέρεις αν πραγματικά είναι αυτό που αγόρασες;;;;; 39 λεπτά πριν, l337 είπε Έτσι λέγανε και εκείνοι που κλαίγανε τα χρήματα τους πριν 20 χρόνια. Τζόγος κανονικός είναι.. για λίγους. Για τους υπόλοιπους κρέμεται από μια κλωστή ένας κουβάς. Συμφωνώ με τον stormrain. Το να αγοράσει κανείς γνήσιες λίρες δεν είναι τζόγος. Είναι ένα είδος επένδυσης - αποθήκευσης χρημάτων. 3
papoys1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, zio10 είπε Συμφωνώ με τον stormrain. Το να αγοράσει κανείς γνήσιες λίρες δεν είναι τζόγος. Είναι ένα είδος επένδυσης - αποθήκευσης χρημάτων. Θα συμφωνήσω και εγώ ότι αγοράζοντας γνήσιες είναι μία καλή λύση αποθήκευσης χρημάτων αλλά αγορά γνήσιων είσαι σίγουρος όταν τις αγοράζεις από την Τράπεζα ή είσαι καλός γνώστης του συγκεκριμένου νομίσματος και αγοράζεις απέξω αλλά αυτό ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν και για να το κάνουν πρέπει να έχουν και τα ανάλογα μηχανήματα. Εμένα αν μου πεις κάποιος πάρε αυτή τη λίρα 300 ευρώ της οποίας η αξία είναι 350 δεν θα την πάρω όσο γνωστός και αν είναι γιατί δεν ξέρω αν είναι γνήσια ή αν είναι όπως μου τα λέει.Αυτό ενοώ ότι είναι τζόγος που μπορεί να κονομήσω αλλά μπορεί και να χάσω αν τελικά το κάνω.
Lumini Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Θα συμφωνήσω και εγώ ότι αγοράζοντας γνήσιες είναι μία καλή λύση αποθήκευσης χρημάτων αλλά αγορά γνήσιων είσαι σίγουρος όταν τις αγοράζεις από την Τράπεζα ή είσαι καλός γνώστης του συγκεκριμένου νομίσματος και αγοράζεις απέξω αλλά αυτό ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν και για να το κάνουν πρέπει να έχουν και τα ανάλογα μηχανήματα. Εμένα αν μου πεις κάποιος πάρε αυτή τη λίρα 300 ευρώ της οποίας η αξία είναι 350 δεν θα την πάρω όσο γνωστός και αν είναι γιατί δεν ξέρω αν είναι γνήσια ή αν είναι όπως μου τα λέει.Αυτό ενοώ ότι είναι τζόγος που μπορεί να κονομήσω αλλά μπορεί και να χάσω αν τελικά το κάνω. ποιος σου ειπε οτι η αξια της ειναι 350? τοσο τις πουλαει...αλλα τις αγοραζει για 301 ευρω.. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2019 από Lumini
Dakonblackblade Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Θα αγόραζα χύμα χρυσό σε κύβους και στο επόμενο κράχ θα πουλούσα. Αν δε φοβάσαι κλοπή, μία χαρά ασφάλεια είναι ο χρυσός
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν άλλο άτομο πέραν από κάποιο τραπεζικό κατάστημα ή φορέα που ασχολείται με πώληση και αγορά λιρών. Όποιος έχει στην κατοχή του χρυσές λίρες, μπορεί να καταλάβει σχετικά εύκολα αν είναι ψεύτικη από το χρώμα του χρυσού καθώς και το βάρος της. Ενδέχεται όμως η λίρα να ανήκει σε μια κατηγορία κίβδηλων νομισμάτων και λιρών στα οποία συνήθως οι επιτήδειοι κατασκευάζουν ένα νόμισμα από βαρύ μέταλλο όπως το μολύβι το χαράσσουν κανονικά το νόμισμα σαν να φαίνεται λίρα αγγλίας και μετά το εμβαπτίζουν μέσα σε λιωμένο χρυσάφι έτσι εξωτερικά φαίνεται να είναι επίχρυσο και σαν κανονική λίρα, εκεί πρέπει να αποτανθείς σε καταρτισμένο άτομο ή φορέα που να ελέγξει την γνησιότητα του νομίσματος.
mic2mic Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Αν υποθέσουμε ότι σε ενδιαφέρει απλά η ασφάλεια των χρημάτων σου και δεν είσαι σπεκουλαδόρος που θέλει να βγάλει κέρδη από αγοραπωλησίες, το να τα κάνεις όλα χρυσό είναι το ίδιο με το να τα κάνεις όλα δολλάρια ή να τα αφήσεις όλα ευρώ. Για να εξασφαλιστείς πρέπει να υπάρχει μια διαφοροποίηση στο χαρτοφυλάκιο. Οποιοδήποτε νόμισμα ή μέταλλο μπορεί να πέσει και να παραμείνει επί πολλά χρόνια χαμηλότερα απ'όσο αγοράστηκε.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, zio10 είπε Συμφωνώ με τον stormrain. Το να αγοράσει κανείς γνήσιες λίρες δεν είναι τζόγος. Είναι ένα είδος επένδυσης - αποθήκευσης χρημάτων. Επενδυση = τζογος Αποθηκευση = μαξιλαρι, τραπεζα, κλπ Δε βλεπω κανενα λογο να κανεις τα λεφτα σου χρυσο, λιρες, κλπ αν δεν σε ενδιαφερει ο τζογος
Lumini Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν άλλο άτομο πέραν από κάποιο τραπεζικό κατάστημα ή φορέα που ασχολείται με πώληση και αγορά λιρών. Όποιος έχει στην κατοχή του χρυσές λίρες, μπορεί να καταλάβει σχετικά εύκολα αν είναι ψεύτικη από το χρώμα του χρυσού καθώς και το βάρος της. Ενδέχεται όμως η λίρα να ανήκει σε μια κατηγορία κίβδηλων νομισμάτων και λιρών στα οποία συνήθως οι επιτήδειοι κατασκευάζουν ένα νόμισμα από βαρύ μέταλλο όπως το μολύβι το χαράσσουν κανονικά το νόμισμα σαν να φαίνεται λίρα αγγλίας και μετά το εμβαπτίζουν μέσα σε λιωμένο χρυσάφι έτσι εξωτερικά φαίνεται να είναι επίχρυσο και σαν κανονική λίρα, εκεί πρέπει να αποτανθείς σε καταρτισμένο άτομο ή φορέα που να ελέγξει την γνησιότητα του νομίσματος. στη περιπτωση αυτη, το ατομο ειναι φιλος, εχει την αποδειξη απο οταν τις αγορασε απο ΤτΕ και απλα προτεινε στον πατερα μου να τις δωσει σε αυτον απο να τις δωσει στην ΤτΕ. Δεν υπηρχε περιπτωση ο πατερας μου να αγοραζε 30 λιρες με 360 ευρω τη μια, γιατι τοσο πουλαει η ΤτΕ. Οποτε βαζοντας κατω τα πραγματα φαινετε πως τελικα ειναι καλη επιλογη. ΟΜΩΣ ενα 0.1% να ειναι ψευτικες δεν το αποκλειω!!! Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2019 από Lumini
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Επενδυση = τζογος Δεν έχεις δίκιο και επιτέλους ξεκολλήστε κάποιοι από αυτές τις απόψεις. Ο τζόγος σχετίζεται με τα τυχερά παίγνια και τους νόμους της τύχης (μαθηματικούς και μη) που τα περιγράφουν. Στον τζόγο απ' την στιγμή που θα ποντάρεις τα χρήματά σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο απλά περιμένοντας το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Στην επένδυση δεν ποντάρεις αλλά επενδύεις, αγοράζεις κάτι, δημιουργείς μια επιχείρηση, εταιρεία ή κάτι το οποίο μπορεί να σου αποφέρει χρήματα και τζίρο ανάλογα τις ικανότητές σου, όπου ικανότητες δηλαδή, επαγγελματικές δεξιότητες, σχέδιο, έρευνα, μελέτη της αγοράς, εκτίμηση τζίρου και κερδών. Αν αποτύχεις και κλίσεις την επιχείρηση μπορεί να πουλήσεις εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε άλλον. Στα τυχερά παίγνια είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο οτι χάνεις για να κερδίζει ο διοργανωτής ή όποιος κερδίσει τα περισσότερα, στην επένδυση όχι, ο καθένας οτι κερδίσει από τις δυνατότητές του. Μην συγχέουμε το πρώτο με το δεύτερο αν και μπορεί να είναι όμοια σε κάποιες πτυχές τους π.χ. υπάρχουν και παιχνίδια τζόγου που απαιτούν δεξιότητες και στρατηγική, αλλά είναι απλά τραγικό να τα εξισώνουμε. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2019 από Βασίλης_29
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Δεν έχεις δίκιο και επιτέλους ξεκολλήστε κάποιοι από αυτές τις απόψεις. Ο τζόγος σχετίζεται με τα τυχερά παίγνια και τους νόμους της τύχης (μαθηματικούς και μη) που τα περιγράφουν. Στον τζόγο απ' την στιγμή που θα ποντάρεις τα χρήματά σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο απλά περιμένοντας το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Στην επένδυση δεν ποντάρεις αλλά επενδύεις, αγοράζεις κάτι, δημιουργείς μια επιχείρηση, εταιρεία ή κάτι το οποίο μπορεί να σου αποφέρει χρήματα και τζίρο ανάλογα τις ικανότητές σου, όπου ικανότητες δηλαδή, επαγγελματικές δεξιότητες, σχέδιο, έρευνα, μελέτη της αγοράς, εκτίμηση τζίρου και κερδών. Αν αποτύχεις και κλίσεις την επιχείρηση μπορεί να πουλήσεις εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε άλλον. Στα τυχερά παίγνια είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο οτι χάνεις για να κερδίζει ο διοργανωτής ή όποιος κερδίσει τα περισσότερα, στην επένδυση όχι, ο καθένας οτι κερδίσει από τις δυνατότητές του. Μην συγχέουμε το πρώτο με το δεύτερο αν και μπορεί να είναι όμοια σε κάποιες πτυχές τους π.χ. υπάρχουν και παιχνίδια τζόγου που απαιτούν δεξιότητες και στρατηγική, αλλά είναι απλά τραγικό να τα εξισώνουμε. δε μιλαμε για επιχειρηση, εκτος αν νομιζεις οτι το ταλεντο και οι δεξιοτητες σου μπορουν να επηρεασουν τη παγκοσμια/εγχωρια αγορα τοτε αυτου του ειδους οι επενδυσεις ειναι τζογος..
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δε μιλαμε για επιχειρηση, εκτος αν νομιζεις οτι το ταλεντο και οι δεξιοτητες σου μπορουν να επηρεασουν τη παγκοσμια/εγχωρια αγορα τοτε αυτου του ειδους οι επενδυσεις ειναι τζογος.. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να επηρεάσεις την αγορά, μπορείς να την προβλέψεις να κάνεις εκτιμήσεις και να κινηθείς ανάλογα του πως κινείται αυτή. Αυτά αν είσαι φυσικά άτομο του αντικειμένου και έχεις τα απαραίτητα εργαλεία/γνώσεις. Για αρκετούς ακόμα κι αν έχουν σπουδάσει π.χ οικονομολόγοι είναι πολύ δύσκολο αυτό. Δεν φταίει ο χρυσός, οι μετοχές και άλλα πιστωτικά ή επενδυτικά προϊόντα αν θέλει να αγοράσει μετοχές ο κυρ. Μήτσος ή αν ο άεργος από δίπλα θέλει να βάλει στο forex τα λεφτά του μπαμπά επειδή νομίζει οτι θα βγάλει λεφτά απ' την καρέκλα. 1
papoys1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Lumini είπε ποιος σου ειπε οτι η αξια της ειναι 350? τοσο τις πουλαει...αλλα τις αγοραζει για 301 ευρω.. Δεν ξέρω ρε φίλε πόσο είναι ούτε με ενδιαφέρει γιατί δεν έχω λεφτά να ασχοληθώ με τέτοια σπορ.😊 Υποθετικά το έβαλα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις