TheMechanic1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έστησα χθες βράδυ ένα σύστημα με ryzen 3600 και B450 Tomahawk Max. Δεν έχω προλάβει να κάνω σοβαρές δοκιμές γιατί μόλις έβαλα τα windows και δεν έχω βάλει ούτε τα βασικά. Αλλά βλέπω ότι ουσιαστικά σε idle ανεβάζει θερμοκρασίες απο 30 σε 50-55 μέσα σε ένα sec χωρίς να τρέχω κάτι. Ακουώ τους ανεμιστήρες να ανεβοκατεβαίνουν.. Είναι με scythe mugen 4, οπότε δύσκολα να είναι από ψύξη. Θα δοκιμάσω βέβαια να βγάλω και να ξαναβάλω την ψήκτρα αν δεν λυθεί αλλιώς μήπως κάτι δεν έκατσε καλά. Είναι με το τελευταίο bios. Το game boost είναι disabled στο bios. Καμια ιδέα? Είναι φυσιολογικό αυτό για τριτη γενια Ryzen? Επίσης άσχετο, άλλα ο 4670Κ που είχα έκανε boot στον μισό χρόνο.. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2019 από TheMechanic1
ilos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 26 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε Καλησπέρα, Έστησα χθες βράδυ ένα σύστημα με ryzen 3600 και B450 Tomahawk Max. Δεν έχω προλάβει να κάνω σοβαρές δοκιμές γιατί μόλις έβαλα τα windows και δεν έχω βάλει ούτε τα βασικά. Αλλά βλέπω ότι ουσιαστικά σε idle ανεβάζει θερμοκρασίες απο 30 σε 50-55 μέσα σε ένα sec χωρίς να τρέχω κάτι. Ακουώ τους ανεμιστήρες να ανεβοκατεβαίνουν.. Είναι με scythe mugen 4, οπότε δύσκολα να είναι από ψύξη. Θα δοκιμάσω βέβαια να βγάλω και να ξαναβάλω την ψήκτρα αν δεν λυθεί αλλιώς μήπως κάτι δεν έκατσε καλά. Είναι με το τελευταίο bios. Το game boost είναι disabled στο bios. Καμια ιδέα? Είναι φυσιολογικό αυτό για τριτη γενια Ryzen? Επίσης άσχετο, άλλα ο 4670Κ που είχα έκανε boot στον μισό χρόνο.. Καλωσόρισες στο κόσμο των zen 2, ναι αυτή είναι η φυσιολογική λειτουργία τους με το οπορτουνιστικό boost. Μπορείς να μετριάσεις τα fans στο bios με spin up/spin down delays για να μη μαρσάρουν κάργα και ακούγονται, αλλά τα voltage/temp spikes δε θα τα γλιτώσεις. Η μόνη λύση που σταματάει εντελώς το boost και παρκάρει όλα τα cores είναι το power saver plan των windows, αλλά τότε θα τα έχεις όλα κολλημένα στα 2.2 ghz.😂 Και όχι μόνο αυτό σε idle τα parked cores καταναλώνουν και λίγο παραπάνω ρεύμα από ότι αυτά που είναι σε "αδράνεια" με το ryzen balanced παρόλο που είναι 50% κάτω τα ρολόγια τους. AMD magic.😁 1
kromozone Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 α) τσεκαρεις αν εχεις τελευταιο update bios και chipset αφου τα κανεις αυτα απενεργοποιεις το pbo απο to bios 1
TheMechanic1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ilos είπε Μπορείς να μετριάσεις τα fans στο bios με spin up/spin down delays για να μη μαρσάρουν κάργα και ακούγονται, αλλά τα voltage/temp spikes δε θα τα γλιτώσεις. Η μόνη λύση που σταματάει εντελώς το boost και παρκάρει όλα τα cores είναι το power saver plan των windows, αλλά τότε θα τα έχεις όλα κολλημένα στα 2.2 ghz.😂 Και όχι μόνο αυτό σε idle τα parked cores καταναλώνουν και λίγο παραπάνω ρεύμα από ότι αυτά που είναι σε "αδράνεια" με το ryzen balanced παρόλο που είναι 50% κάτω τα ρολόγια τους. AMD magic.😁 Ρύθμισα λίγο τα fan curves στο bios, τουλάχιστον να μην μου σπάει τα νεύρα. Πάντως γενικά είναι παράξενη συμπεριφορά. Έτρεξα cinebench και prime95. Στο cinebench είναι σταθερά κάτω από τους 70, στο prime πηγε μέχρι 76, άλλα συνήθως ήταν πιο κάτω. Περίμενα λίγο λιγότερο η αλήθεια είναι, αλλά νομίζω είναι αποδεκτες. Ίσως ξαναβάλω την ψήκτρα όταν έχω χρόνο αλλά αμφιβάλλω αν θα πάνε πιο κάτω. Είναι πάντως καμια 10ριά βαθμούς πάνω από τον 4670Κ που είχα πριν με την ίδια ψήκτρα, που θεωρητικά έχει και μεγαλύτερο tdp. 2 ώρες πριν, kromozone είπε α) τσεκαρεις αν εχεις τελευταιο update bios και chipset αφου τα κανεις αυτα απενεργοποιεις το pbo απο to bios Bios έχω βάλει ήδη το τελευταίο άλλα δεν άλλαξε κάτι. Τo PBO δεν παρατήρησα να κάνει κάποια διαφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2019 από TheMechanic1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα