Mhlogiatros Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Disney ειναι οτι θελει και οσο πουλαει . H max που μπορεις να το κατεβασεις ποσο ειναι ; Νομιζα και εγω οτι ειναι 1080p 10 bit Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2019 από Mhlogiatros
theo93 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε HDR και σε απλό; Η tv μου υποστηρίζει αλλά στο Netflix δεν έχω δει κάτι τρομερό, όπως και με το dolby vision
chris_g92 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Έχω δει ταινίες σε hdr και σε μια φθηνή lg που έχω και σε μια Sony xf9005 που είναι καλή tv. Τι στα σκατα διαφορά υπέρ κάνει το hdr τα μάτια μου δεν το καταλάβα. Ίσα ίσα που έχει και άλλα settings και δεν έχεις και το calibrate που έχεις φτιάξει .
Vangelis_D9 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Σε 1080p 10 bit Hevc δοκιμάστε το εξής από το PotPlayer: 1. Δεξί κλικ/Βίντεο/Pixel Shader και τικάρετε την προτελευταία επιλογή Enable SMPTE 2084 κλπ 2. Από το γρανάζι κάτω δεξιά, ρυθμίστε στην καρτέλα βίντεο το Brightness κατά βούληση λίγο προς τα κάτω Πείτε αν δουλεύει καλύτερα έτσι η εικόνα.
dali13gr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 55 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε "«πιάνει ταβάνι» μόλις στα 200nits όσον αφορά στο peak brightness (το τελευταίο αναφέρεται στη μέγιστη λαμπρότητα μιας τηλεόρασης) με αποτέλεσμα το κανάλι στο YouTube να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για SDR video που είναι «repackaged» σε 10-bit HDR container" To peak brightness τουλάχιστον στα 3 πρώτα επεισόδια σε HDR, είναι απλά άθλιο. Αν κατεβάσετε το ίδιο επεισόδιο σε 1080p 10 bit Hevc, έχει αισθητά παραπάνω φωτεινότητα. Γιατί, αυτοί το κατεβάζουν απευθείας από τη παραγωγή;
Retromaniac Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 "όμως παράλληλα η μετάβαση μεταξύ τους είναι πολύ πιο πλούσια και προοδευτική, καθώς υπάρχουν περισσότεροι ενδιάμεσοι «τόνοι». Παράλληλα, υποστηρίζεται πολύ μεγαλύτερο χρωματικό εύρος (10-bit στην περίπτωση του HDR10 και 12-bit στην περίπτωση του HDR Dolby Vision)" Είναι το ίδιο πράγμα και τα 2 "παράλληλα". 1
ELMastas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ξεχνάνε να αναφέρουν όμως εφόσον γίνεται αυτή η επεξήγηση για το HDR πως κύριο ρόλο παίζει το τι στάνταρ υποστηρίζει η τηλεόραση όχι μόνο η φωτεινότητα (nits) που κόλλησαν να το λένε αυτό ολοι,όταν οι περισσότεροι έχουν απλά HDR τηλεόραση μην περιμένετε να δείτε σημαντικές διαφορές σε HDR και ας είναι γυρισμένο σε καλύτερη ποιότητα,σχεδόν ολες οι τηλεοράσεις απο τότε που βγήκε το 4Κ στίς αρχές δεν είχε καθιερωθεί κάποιο στάνταρ στίς τηλεοράσεις και HDR περιεχόμενο,όμως μετά απο λίγο άρχισαν να μπαίνουν κάποια στάνταρ και να τα ακολουθούν οι τηλεοράσεις, γιαυτό υπάρχει το 10,10+(που είναι όπως το Dolby Vision με άλλο όνομα για να μην πληρώνουν για δικαιώματα),και HLG. Σε τηλεοράσεις που υποστηρίζουν αυτά τα στάνταρ προσαρμόζεται και το περιεχόμενο ανάλογα με την δυνατότητα της τηλεόρασης και έχουμε γενικά αρκετά καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και σε τηλεοράσεις που δεν είναι τόσο ακριβές,βέβαια όποιος θέλει να δει το πραγματικό HDR και την αξιοποιηση του με εικόνα με μεγάλη διαφορά απο την στάνταρ σε εύρος χρώματος,αντίθεση κλπ θα πρέπει να τα σκάσει τα φράγκα για να πάρει κάτι σε Oled η καλή Qled Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2019 από ELMastas
Retromaniac Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Την μεγαλύτερη απόλαυση σε hdr θα την δείτε μόνο με oled και μάλιστα σε video games. Εκεί που το φωτεινό σημείο τυλίγεται από το απόλυτο μαύρο. 2
NIKOS25271 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, dali13gr είπε Γιατί, αυτοί το κατεβάζουν απευθείας από τη παραγωγή; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κατεβάσεις και δεις το ίδιο επεισόδιο (για παράδειγμα το 3ο) σε 2160p 10 bit, HDR Hevc και σε 1080p 10 bit, SDR HEVC, τότε το το απλό 1080p είναι αρκετά ποιο φωτεινό από το 2160p HDR.
andr3as Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Εγώ θέλω τα λεφτά μου πίσω... Τζάμπα πλήρωσα συνδρομή... 😋
music_lover Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Τραγική η απάντηση της Disney..καλύτερα να σιωπάς παρά να απαντάς σαν ρομποτάκι "η σειρά είναι σε πραγματικό hdr" Ο Vincent είναι παλικάρι από τα λίγα, παρακολουθώ το site του εδώ και πόσα χρόνια, ούτε θυμάμαι από πότε! 1
Aias Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, blueakamah είπε Αυτη η μαλάκια το ονομα, μου θυμίζει μανταλάκια μπουγάδας μανταρινια
Athoz Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Λίγο εκτός θέματος παρτήρηση. Βλέποντας το βίντεο στον Firefox, παρατήρησα το thumbnail του seek bar ήταν διαφορετικό από το βίντεο που έπαιζε. Το έβαλα στον Opera και το βίντεο έπαιζε σε πλήρες φάσμα. Απότι φαίνεται ο Fx δεν βλέπει το hardware μου και ενεργοποιεί το hdr με αποτέλεσμα το flat χρωματικό προφίλ. 1
chill Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Είναι λόγος ακύρωσης συνδρομής για μένα.... OH wait, δεν έχουμε Disney+ στην καζαμπούμπουland!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα