FasTaker Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Για μικρες δουλειες χρησιμοποιω σπρει πεπιεσμενου αερα μαι φορα στο 2μηνο. Φυσικα πιανω με μπατονετες τα ανεμιστηρακια για να μην τα παρω στο χερι. Κια μια φορα το 6μηνο το βγαζω στην αυλη και χρησιμοποιω το κομπρεσερ του θειο μου που κανει απιστευτη δουλεια αλλα εκει πρεπει να φυσαω κομματι κομματι λογω δυναμης αερα.
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 8/12/2019 στις 10:05 ΠΜ, phph είπε Είναι αρκετά δυνατό; Εγώ τα πηγαίνω σε βενζινάδικο που έχει self-service εγκαταστάσεις καθαρισμού και τα φυσάω εκεί. Με 50 λεπτά καθαρίζω. Μπορεί αυτό να κάνει εξίσου καλή δουλειά; Ναι είναι δυνατό. Έχει κλίμακες από το 1 έως το 6. Εντάξει το συγκεκριμένο είναι τρομερά ποιοτικό. Δεν καθαρίζει όμως την σκόνη που έχει κολλήσει πάνω στα εξαρτήματα ή στο κουτί. Γι αυτό θέλεις πεπιεσμένο αέρα από μηχάνημα καθώς και τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από BlueBlood7
alkis13 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Ο φυσητήρας φύλλων, είναι απίστευτο μηχάνημα. Τρώμε ένα Σουβλακι (δηλαδη ενα ξυλινο καλαμακι οπου φερει συνηθως χοιρινο ή κοτοπουλο), μετά το καθαρίζουμε καλά, και με αυτό το βαζουμε κοντρα ετσι ωστε να μη γυρναει το fan το τροφοδοτικο, και μετα με προσοχη, ριχνουμε αερα, στο μπαλκονι παντα, και καθαριζει το τροφοδοτικο. Ειδικα με τη μοδα που βγηκε να εχουν τα τροφοδοτικά στο πατωμα ειναι αναγκαιο. Κανουμε τα ιδια σε ολα τα φαν, και περναμε απο μακρια την μητρικη και οτι αλλο βρουμε. Εαν εχετε καιρο, και δεν καθαριζεται τακτικα, τοτε να το κανετε βραδυ καθως αν σας δει κανενας γειτονας θα σας την πει και με το δικιο του. Για κομπρεσερ αερα, πρεπει να βαζετε "φιλτρο" υγρασίας για να μην φευγει πολυ νερό, ολοκληρη ταλαιπωρία. Αλλιως η σωστή φτηνή λύση, είναι πινελάκι και διπλα την ηλεκτρικη σκουπα να κανει υπερωρίες 1
panmanr Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Έχω ένα μακιτα φυσητήρα (πράσινο όχι σαν αυτό της φωτό). Κάθε 10 μήνες μπαλκόνι. Αν έχει κολλήσει σκόνη στους ανεμιστήρες τους αφαιρώ και τους κάνω με βρεγμένο χαρτί κουζίνας (καλής ποιότητας). Με τον φυσητήρα αν μείνουν υπολείμματα. Τους κρατάω με το χέρι να μην περιστρέφονται. Swiffer για το εξωτερικό μέρος του κουτιού και τη βάση του εσωτερικά. Γενικά swiffer όπου υπάρχουν «καθαρές» επιφάνειες.
7nisiotis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Φυσητήρας για κάρτα/μητρική ή Σκουπα αν είναι πολύ αργά - δε κάνει δουλειά οπότε είναι για λίγα πράγματα η σκουπα - Πανακι τύπου αζαξ για τα πλαστικά μέρη των ανεμιστήρων Στεγνό εντελώς πανακι από τα παραπάνω με λίγο ισοπροπυλική αν θέλω να καθαρίσω κάτι πχ backplate μεταλλικό κάρτας απαλό πέρασμα.
duffyduck Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 ....μετα τον φυσητηρα, καθαρη ισοπροπυλικη αλκοολη (ισοπροπανολη) με μια μαλακη βουρτσα / οδοντοβουρτσα / μικρο πινελο
Lanike71 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Αέρα σε βενζινάδικο, μία φορά το χρόνο. Δε θα ξεχάσω μία φορά μάλιστα, που τον καθάριζα, περνάει ένας τύπος που έβαζε βενζίνη και μου φωνάζει από μακριά : "Ξέρεις ότι ρουφάς όλη τη ραδιενεργή σκόνη, ε; ".
The_Judas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Lanike71 είπε Αέρα σε βενζινάδικο, μία φορά το χρόνο. Δε θα ξεχάσω μία φορά μάλιστα, που τον καθάριζα, περνάει ένας τύπος που έβαζε βενζίνη και μου φωνάζει από μακριά : "Ξέρεις ότι ρουφάς όλη τη ραδιενεργή σκόνη, ε; ". εμένα που είχαν πει να προσέχω την ακτινοβολία από το κουτί του pc... αυτός που το είχε ήταν και ιατρός
QuantumWanderer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Θα απέφευγα τον αέρα στο βενζινάδικο για πολλούς λόγους. 1
phph Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, kostasgr78 είπε Θα απέφευγα τον αέρα στο βενζινάδικο για πολλούς λόγους. Εκτός από την υγρασία που ανέφεραν και άλλοι, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι;
QuantumWanderer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Θεωρώ ότι το φύσημα πρέπει να γίνει σε όσο το δυνατόν ευρύτερο καθαρό περιβάλλον. Όταν φυσάμε με πίεση, τα επικαθήμενα σωματίδια στο έδαφος σηκώνονται στον αέρα και ανακατεύονται. Σε ένα βενζινάδικο όλο το έδαφος είναι μολυσμένο, αλλά και ο αέρας πάνω από αυτό. Σε κάθε φύσημα αν παίρναμε δείγμα και το πηγαίναμε για ανάλυση δεν θα πιστεύαμε τί θα βρίσκαμε! Πολλοί που θα διαβάζουν αυτές τις γραμμές θα πουν ότι είναι υπερβολικό αυτό. Εγώ θα πρότεινα να ψάξει κάποιος τί γίνεται με τα μικροσωματίδια που δεν βλέπουμε. Υπάρχουν άπειρες μελέτες για πολλά. Προσωπικά, δεν θα φυσούσα τεχνολογικό εξοπλισμό σε χώρο βενζινάδικου. Καλύτερα με ένα απλό φυσητήρα εμπορίου στο μπαλκόνι μας, κάνει καλή δουλειά.
Lanike71 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, kostasgr78 είπε Σε ένα βενζινάδικο όλο το έδαφος είναι μολυσμένο, αλλά και ο αέρας πάνω από αυτό. Σε κάθε φύσημα αν παίρναμε δείγμα και το πηγαίναμε για ανάλυση δεν θα πιστεύαμε τί θα βρίσκαμε! Δεν ξαναβγαίνω από το αυτοκίνητο, όταν ξαναβάζω βενζίνη σε βενζινάδικο...Κάτι άλλο;
QuantumWanderer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Έχουμε συνηθίσει στην ελληνική κουλτούρα να κοροϊδεύει κάποιος όταν δεν γνωρίζει. Μίλα με γνώστες να σού πουν τί συμβαίνει όταν φυσάμε μια επιφάνεια και θα καταλάβεις.
ifaist Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 ΣΤην δουλεια μου υπαρχει ενα μηχανημα που ειναι συνδεδεμενο στο δικτυο του κομπρεσερ. Το μηχανημα αυτο φιλτραρει τον αερα, εχει δικη του νεροπαγιδα και κατι φιλτρα καθως ειναι ευαισθητο.Εχει και βαλβιδα για ελεγχο της πιεσης/ροης του αερα, οποτε με βολευει αφανταστα. Να ρωτησω κατι . Ειχα διαβασει οτι τα fans καλο ειναι να ειναι σταματημενα οταν τα καθαριζουμε και να μην γυρναμε γτ μπορει να καουν ! Αν και το κανω ετσι , αναρωτιεμαι καιρο τωρα αν οντως ισχυει ?
Lanike71 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, kostasgr78 είπε Έχουμε συνηθίσει στην ελληνική κουλτούρα να κοροϊδεύει κάποιος όταν δεν γνωρίζει. Μίλα με γνώστες να σού πουν τί συμβαίνει όταν φυσάμε μια επιφάνεια και θα καταλάβεις. Δεν κοροϊδεύω. Αλλά είναι παράλογο να βάζεις/βάζουμε 40 χρόνια βενζίνη σε βενζινάδικα και περπατάμε πάνω στα σωματίδια ή ότι άλλο έχει και ξαφνικά να θεωρείς ότι 1 φορά το εξάμηνο που φυσάς τον υπολογιστή, επιβαρύνεις την υγεία σου. Αν έχουμε επιβαρύνει την υγεία μας, το κάναμε επειδή περπατάμε στα σωματίδια, τα φέρνουμε μαζί μας σπίτι, τα εισπνέουμε και όχι επειδή φυσάμε τον υπολογιστή 1 φορά το εξάμηνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα