Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για μεταπτυχιακα προγράμματα.


GengWlf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολογων Μηχανικών ΤΕ, και ενδιαφέρομαι να κάνω μεταπτυχιακό στο City college στο τμήμα Software Development with Industry Placement - Msc. Η αλήθεια είναι πως ο βαθμός πτυχίου μου είναι αρκετά χαμηλός (γύρω στο 6), Γεγονός που οφείλεται σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισα σαν φοιτητής (έμεινα ορφανός και αντιμετώπιζα σοβαρά οικονομικά προβλήματα). Επιπροσθέτως έχω αποκτήσει μέχρι στιγμής 5 επικυρωμένα πιστοποιητικά (data science/ machine learning / data analytics / Big data analysis/introduction to the development of A.I. ) απο τα πανεπιστήμια MIT - Harvard και από την IBM. Και εδώ έρχομαι να κάνω ερωτήσεις και να δεχτώ τις συμβουλές και τις γνώμες σας.
Λαμβάνοντας υπόψιν τον χαμηλό βαθμό πτυχίου, έχω πιθανότητες περάσω την επιλογή υποψηφίων και να με καλέσουν για συνέντευξη; Εαν όχι, τότε πως θα μου προτείνετε να κινηθώ ώστε να συνεχίσω τις σπουδές μου πάνω στο αντικείμενο το οποίο με ενδιαφέρει; π.χ. Αν θα έκανα ένα μεταπτυχιακο data science 1 έτους σε κάποιο άλλο κολλέγιο, και καταφέρω να έχω έναν αρκετά καλό βαθμό, είναι δυνατόν να αυξήσει τις πιθανότητες μου ώστε να γίνω δεκτος στο μεταπτυχιακό του City college; 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που αφιερώσατε.
 
Επεξ/σία από GengWlf
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GengWlf είπε

Ναι τα έχω. 

κι εγω πηρα το πτυχιο μου σε παρομοιο βαθμο με εσενα γυρο στο 6. Εβαλα κατω τα πραγματα και ειδα οτι ενα ακομα χαρτι και 2 χρονια επιπλεον διαβασμα και εργασιες δεν θα μου προσφερουν κατι. Η αλληθεια ειναι οτι τα 5 χρονια στη σχολη ηταν πααααρα πολλα, τοσα πολλα που εγινα μαστερ στο να φτιαχνω φραπεδες, να παιζω pc games και να γινω απο τους καλυτερους ταβλαδορους στο τμημα. Επισης ειχα βαρεθει να τρωω τα λεφτα των γονιων μου.

Ετσι, βρηκα αμεσως δουλεια για να μαθω 5 πραγματα, μιας και κανεις δε νοιαζετε αν στο βιογραφικο σου εχεις 10 πτυχια και 100 πιστοποιητικα οταν απο επαγγελματικη εμπειρια εχεις 0. Μετα απο λιγα χρονια, το βιογραφικο μου αποτελειτε απο 2 σειρες με τα πτυχια μου και 20 σειρες απο την εμπειρια. Σε καμια συνεντευξη δε με ρωτησαν για τα πτυχια μου και για το πανεπιστήμιο μου ή για το τι βαθμο ειχα στο ταδε μαθημα. Με ρωτησαν τι εχεις κανει και τι ξερεις να κανεις αν σε προσλαβω.

βαλτα κατω και δες τι θελεις να κανεις στη ζωη σου. Με 6 βαθμο ουτε διαβαστερος εισαι ουτε καριερα διδακτορικου θα κανεις.

Επεξ/σία από Lumini
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου και το χρόνο σου! 

Αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου με αυτό που λες ότι δεν είμαι "διαβαστερος". Ακριβώς το αντίθετο, το περισσότερο ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω στη μελέτη, και όχι επειδή πρέπει, αλλά επειδή μου διεγείρει το ενδιαφέρον, και δεν βαριέμαι. Η μελέτη είναι κάτι που μου αρέσει και δεν σκοπεύω να σταματήσω. 

Επεξ/σία από GengWlf
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση, στις προϋποθέσεις εισαγωγής δεν αναφέρει κάπου τον βαθμό του πτυχίου σου οπότε αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει. Ωστόσο, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στον κλάδο που σκοπεύεις να ακολουθήσεις και επιπλέον, επειδή θα σου είναι πιο εύκολο, να βρεις και σχετικά courses για certifications που σε ενδιαφέρουν ώστε αν μπορείς να δώσεις παράλληλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...