Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα σας. Πιθανό να μην έχω βάλει το ζήτημα στο σωστό thread, με συγχωρείται γι'αυτο.
Στο ερώτημα λοιπον..

Είμαι φοιτήτρια και θέλω να βγάλω μία πιστωτική κάρτα. Η χρήση θα είναι για καποιες αγορες οικιακων συσκευών, πλυντηριο ρουχων και ψυγειο και ισως καποιες πετσετες και λοιπα.

1. Ποια ειναι η καλυτερη τραπεζα οσον αφορα τους τοκους , τα προνομια και την ελαστικοτητα του ορίου χρηματων, για να βγαλω τη καρτα;
  2. Επισης, αφου κανω αυτες τις αγορες καποια στιγμη θα τις ξεπληρωσω, γινεται να τη χρησιμοποιω για να πληρωνω μεσω αυτης ολα τα εξοδα και μετα να την ξεπληρωνω πριν περασει μηνας ωστε να εχω τα εξοδα μου σε μια καρτα για να κανω ολη μου την οικονομικη διαχειριση απο εκει; Δεδομένου ότι αν πληρωσεις το ποσο που δανειστηκες πριν το περας του μηνα δεν τοκιζεται.
  3. Τέλος, υπαρχει πιστωτικη με μηδενικο εμβασμα σε αλλη τραπεζα;το επεξηγω γιατι μπορει να μην χρησιμοποιω σωστα τους τραπεζικους ορους . Οταν μεταφερεις χρηματα απο μη ομογενης τραπεζες εχει χρεωση π.χ.1 ευρω. προμηθεια.
Δημοσ.

το θέμα δεν είναι ποια τράπεζα είναι η καλύτερη αλλά ποια θα δεχτεί να σου βγάλει πιστωτική.

οκ, πλέον βγάζουν ευκολότερα αλλά και πάλι είναι πολλοί που με 10000€ εισόδημα τρώνε άκυρο.

Παλιές εποχές θυμάμαι, αρχές του 2000 οι φοιτητές βγάζανε εύκολα σχετικά πιστωτικές με μικρό όριο.

Κοίτα μήπως κάποια τράπεζα βγάζει ακόμα παρόμοιες κάρτες γιατί αλλιώς δε βλέπω να βγάζεις. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, kassi123 είπε

Παιδιά καλησπέρα σας. Πιθανό να μην έχω βάλει το ζήτημα στο σωστό thread, με συγχωρείται γι'αυτο.
Στο ερώτημα λοιπον..

Είμαι φοιτήτρια και θέλω να βγάλω μία πιστωτική κάρτα. Η χρήση θα είναι για καποιες αγορες οικιακων συσκευών, πλυντηριο ρουχων και ψυγειο και ισως καποιες πετσετες και λοιπα.

1. Ποια ειναι η καλυτερη τραπεζα οσον αφορα τους τοκους , τα προνομια και την ελαστικοτητα του ορίου χρηματων, για να βγαλω τη καρτα;
  2. Επισης, αφου κανω αυτες τις αγορες καποια στιγμη θα τις ξεπληρωσω, γινεται να τη χρησιμοποιω για να πληρωνω μεσω αυτης ολα τα εξοδα και μετα να την ξεπληρωνω πριν περασει μηνας ωστε να εχω τα εξοδα μου σε μια καρτα για να κανω ολη μου την οικονομικη διαχειριση απο εκει; Δεδομένου ότι αν πληρωσεις το ποσο που δανειστηκες πριν το περας του μηνα δεν τοκιζεται.
  3. Τέλος, υπαρχει πιστωτικη με μηδενικο εμβασμα σε αλλη τραπεζα;το επεξηγω γιατι μπορει να μην χρησιμοποιω σωστα τους τραπεζικους ορους . Οταν μεταφερεις χρηματα απο μη ομογενης τραπεζες εχει χρεωση π.χ.1 ευρω. προμηθεια.

Αρχικά ο @Γιαούρτι έχει ένα δίκιο καθώς όλοι ζητάνε εκκαθαριστικά ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το προφίλ του εγγυητή που θα δηλώσεις.

Ωστόσο θα σου απαντήσω σε αυτά που αναφέρεις:

1. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ψάξεις αναλυτικά, δηλαδή αν ήδη έχεις τραπεζικό λογαριασμό σε μια τράπεζα και εξυπηρετείσαι ίσως θα πρέπει να εκδόσεις εκεί την κάρτα σου για να μαζεύεις πόντους, για να παρακολουθείς τα έξοδά σου κ.λπ. Με μια γρήγορη αναζήτηση, όλες οι μεγάλες τράπεζες έχουν φοιτητικές κάρτες. Ενδεχομένως να παίξει ρόλο αν την εκδόσεις στην τράπεζα που ήδη έχεις λογαριασμό.
  2. Γίνεται αυτό που λες.
  3. Αν κατάλαβα καλά, θες να πληρώνεις την πιστωτική σου από άλλη τράπεζα. Δυστυχώς, έχει χρέωση.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας! Καταλαβα, οποτε θα κανω ενα τουρ απο τις τραπεζες και θα επιλεξω.

Οχι, ας πουμε θελω να στειλω χρηματα στη μανα μου. μπορω να βαλω 50 ευρω στην πιστωτικη και νατης τα στειλω χωρις χρεωση; αν ειμαι ενημερωμενη καλα, καπου διαβασα οτι δεν χρεωνει, κι ετσι ρωτησα για επιβεβαιωση.

Θα παω στην καθεμια ξεχωριστα ετσι κι αλλιως, αλλα σκεφτηκα πρωτα να ρωτησω, μηπως υπαρχει ηδη καποιος κατοχος καποιας πιστωτικης φοιτητικης που να τη χρησιμοποιει γιατι σιγουρα αν εχω στο νου μου μια τραπεζα(με θετικα προνομια ) αφενος θα δωσω μεγαλυτερη εμφαση στη συγκεκριμενη οταν παω απο κοντα, και αφετερου για να μην ξεχασω καμια ερωτηση. μπορει δηλαδη να μου ελεγες καποιος κατι για την πιστωτικη που χρησιμοποιει που να μην το ειχα  σκεφτει εγω. Κι επειδη οι τραπεζες ειναι λιγο υπουλες, ειπα να ρωτησω.. 

Παρολαυτα ευχαριστω πολυ! :) 

Επεξ/σία από kassi123
Δημοσ.

Καλησπερα σας και παλι, πηγα και μου εγκριναν την πιστωτικη καρτα, στο δικο μου ονομα. Οποτε ολα καλα μεχρι στιγμης. Η απορια μου που ξεχασα να συγκεκριμενικοποιησω εκει ειναι η εξης: 
Σκοπευω να παρω ενα πλυντηριο ρουχων. Χρησιμοποιω την πιστωτικη σαν εγγυσηση για να αγορασω το πλυντηριο με δοσεις απο το καταστημα ; η πληρωνω ολο το ποσο απο την πιστωτικη , και μετεπειτα ξεπληρωνω την πιστωτικη με τις δοσεις της;  

• Like 1
Δημοσ.

Αν το κατάστημα έχει άτοκες (ή χαμηλότερο επιτόκιο από την πιστωτική σου), βάζεις δόσεις στο κατάστημα. Ο λόγος είναι απλός:

Αγοράζοντας με άτοκες, αν ας πούμε το πλυντήριό σου κάνει 500 ευρώ και βάλεις 12 δόσεις, η κάρτα θα χρεώνεται με 60 ευρώ μηνιαίως. Αν πληρώνεις το 60άρι σου, δεν θα έχεις επιβάρυνση. Αν πάλι έχει επιτόκιο χαμηλότερο από της κάρτας σου, η μηνιαία χρέωση θα είναι 60+επιβάρυνση.

Αν πας να πληρώσεις με την κάρτα όλο το ποσό, θα έχεις μία χρέωση όλου του ποσού, οπότε κάθε μήνα θα τοκίζεται το ποσό που απομένει, αν αφαιρέσεις τη δόση που θα δώσεις (π.χ. τα 60 ευρώ). Έτσι τον πρώτο μήνα θα έχεις χρέωση 500 ευρώ, θα δώσεις 60, οπότε τον δεύτερο θα έχεις 440 + επιβάρυνση επί των 440 και πάει λέγοντας.

Δημοσ.

ενα πραγμα θα σου πω 

να κανεις χρηση με πολυ σκεψη γιατι οταν δεν μπορεις να ανταποκριθεις στις δοσεις ολα πανε στραβα

αυτο δε σημαινει οτι δεν θα κανεις καποια αγορα που θελεις ,απλα να εχεις παντα στο μυαλο σου οτι θα εχεις καθε μηνα ενα ποσο να πληρωσεις 

μη κανεις χρηση της πιστωτικης καρτας για αναληψη μετρητων , μην πληρωνεις την ελαχιστη καταβολη που λεει ο λογαριασμος αλλα  περισσοτερα αν θελεις να αποπληρωσεις,αυτο ισχυει για αλλες αγορες που πιθανον θα κανεις με τη καρτα περα απο αυτες με ατοκες δοσεις.

αν το οριο σου ειναι 1000 καλο ειναι να μεινεις στο 800 μην τη τερματιζεις......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα! Εαν κατάλαβα καλα .... 
                  Καταστημα --> Αγορα προιόντος(π.χ. 500 ευρω)--> Προιον με ατοκες δοσεις--> Διαιρεση δοσεων ανα 12 μηνες χωρις επιπλεον χρεωση του προιοντος αρα αποπληρωμη 500 Ευρω
                  Καταστημα--> Αγορα προιοντος(π.χ. 500 ευρω)--> Προιον με τοκο --> Διαιρεση δοσεων ανα 12 μηνες με τοκους π.χ. +20,00 ευρω/12

Εαν καρτα 16,95% επιτοκιο( επιτοκιο= τοκος που δανειζεσαι χρηματα) τοτε σε συμφερει ειτε να κανεις τις δοσεις στο καταστημα με εγγυηση την ππιστωτικη σου , εαν σου βγαινει χαμηλοτερο το συνολικο κοστος αγορας μαζι με τους τοκους η αν ειναι ατοκο τελος παντων , η να δωσεις απο την καρτα σου ολο το ποσο κι ετσι καθε μηνα να πληρωνεις το ποσο που αναλογουν στα χρηματα που δανειστηκες οπως πχ. 500/12=41,00 ευρω + (16.95% * 500 /12) = 41+7= 48 ευρω πρωτη δοση. Και τον επομενο μηνα--> 460ευρω/11=41,00+(16,95%*460/11)=41+7=48 ευρω δευτερη δοση? 

Οποτε ας πουμε στην περιπτωση αυτη 7*12=84ευρω αρα πχ. προτιμοτερο να πληρωσεις (στο συγκεκριμενο παραδειγμα )το κατταστημα που θα εχεις επιτοκιο+20 ευρω στο τελικο ποσο, παρα να δωσεις ολο το ποσο απο την πιστωτικη στο κατασταστημα;
Τα εγραψα ετσι, γιατι δεν μου εχουν εξηγησει πως βγαινει ο τοκος της πιστωτικης. 

Οσο για την ελλογη χρηση της , νομιζω αυτο ειναι αυτονοητο. Δεν ειμαι απο αυτες που θα χρησιμοποιησουν την πιστωτικη τους για ρουχα,γνωριζω τι κανω,  αλλα ευχαριστω για την υπενθυμιση :)

@Orestis_G @kostasbm

Επεξ/σία από kassi123
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στα προιοντα με εντοκες δοσεις υπολογιζεται αρχικα ο τοκος στο συνολικο ποσο ητοι κεφ Χ τοκος Χ διαστημα / 36500 = τοκος  ητοι 500χ 17% χ 30 /36500 = 7 ευρω , 36500 η 36000 για μερικους αυτο το μαθαινεις αν θελεις γιατι αλλα ζει λιγο ο τοκος

ητοι 500/12 = 41,7 + 7 = 48.7 δοση με τοκους

μετα πληρωνεις τοκο που υπολογιζεται καθε  φορα στο υπολοιπομενο ποσο και οχι στη καθε δοση γιατι στην ουσια εχεις δανειστει ενα κεφαλαιο 500 ευρω και οχι μιας δοσης......500-41.7 = 458,3   νεος υπολογισμος  458,3 χ 12 χ 30/36500 = τοκοι + δοση  48

οι τοκοι δεν αφαιρουνται απο το αρχικο κεφαλαιο ειναι επιπλεον εξοδο , εχει και φορο δε θυμαμαι ποσος ειναι ητοι τοκος μηνιαιας δοσης χ  φορος

και τελος του χρονου θα εχεις δωσει  κεφ.500 + τοκους +φορο τοκων.....

καποια καταστηματα κλεφτες υπολογιζουν τοκους στο αρχικο κεφαλαιο απο αρχη μεχρι τελους στη προκειμενη 7 ευρω καθε μηνα οποτε στο τελος θα εχεις πληρωσεις τοκους περιπου 7 χ 12 = 84 συν το φορο τοκων  ενω στη προηγουμενη περιπου 50 + φορο τοκων

Επεξ/σία από kostasbm
Δημοσ.

οκ, οποτε αυτο που μου λες σημαινει:  κεφ Χ τοκος Χ διαστημα / 36500 = τοκος  ητοι 500χ 17% χ 30 /36500 = 7 ευρω---> 500-41,7= 438,7

=                ητοι 458χ 17% χ 30/365 = 6,4 οποτε ειναι 41 η δοση + 6.4  ο τοκος. 

Ο τοκος ομως, γινεται παντα δια του δωδεκα; οχι δια του υπολοιπου χρονου απο την αρχικη ημερομηνια χρησης των χρηματων;

Δημοσ.

οχι ..το μονο ποσο που αλλαζει στον υπολογισμο ειναι το υπολοιπο(νεο κεφαλαιο αφου εχουν αφαιερθει ηδοση και ο τοκος)

αυτο που λες θα γινοταν αν υπολογιζες το τοκο ολου του χρονου ητοι διαστημα 365 μερες οποτε ο τυπος ειναι Κεφαλ χ τοκος/100  ... 500 χ 17% = 85  αυτο το εκαναν

παλια ..ειναι ληστεια γιατι εσυ μειωνεις το κεφαλαιο συνεχως οποτε πληρωνεις λιγοτερους τοκους καθε μηνα

Δημοσ.

ναι! γιατι στην πραγματικοτητα βγαινει ο ιδιος τοκος αποσο καταλαβα εαν αφαιρεις και τους μηνες . δηλαδη αν διαιρεις 12, τον επομενο /11, τον επομενο /10 κοκ. 

Παντως θαρρω, πως ασχετα με τους τοκους και τους υπολογισμους, ειναι πολυ βολικη η καρτα. Ιδιως εαν ας πουμε την εξοφλεις πριν το περας του μηνα που δανειζεσαι χρηματα. 
Δηλαδη, εγω εαν βρεθω στη δυσκολη ας πουμε, πες οτι κατι γινεται στη δουλεια μου και δεν μπορεσω να ανταποκριθω στο ενοικιο η δεν ξερω και εγω τι αλλο ( γιατι μολις μετακομισα επαρχια , ενα μηνα πριν, και ειναι η πρωτη φορα που μενω μονη και επισης οι γονεις δεν στελνυον money) , μπορω να στειλω μεσω της καρτας καποια χρηματα και μετα να δουλεψω και να τα δωσω. Χρηση της καρτας σαν παραταση χρονου προς οφελος μου. (ναι το εχω σκεφτει και αυτο! ΚΑΙ θυμαμαι την αποψη σου για την αλογη χρηση της!!! )

plus οτι ξερω πως εαν τραβηξεις χρηματα (χειροπιαστα δηλαδη) και δεν ξεπληρωσεις πριν το μηνα ολο το ποσο , ο τοκος ειναι 19%.

Δημοσ.

στα αναλυω λιγο τραπεζικα γιατι εκει δουλευα 36 χρονια και εχω δει πολλα σεναρια..... και μην εξαντλεις το οριο της..ασε να υπαρχει κατι

τα μετρητα μονο σε απολυτη αναγκη...........

αν καταφερεις και εχεις και δουλεια το ποιο τελειο....

καλη συνεχεια

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kassi123 είπε

plus οτι ξερω πως εαν τραβηξεις χρηματα (χειροπιαστα δηλαδη) και δεν ξεπληρωσεις πριν το μηνα ολο το ποσο , ο τοκος ειναι 19%.

Μόνη ένσταση, αντίθετα με τις αγορές που το ποσό τοκίζεται μόνο μετά τη λήξη πληρωμής του λογαριασμού, η ανάληψη μετρητών τοκίζεται από την ημέρα της ανάληψης.

Δηλαδή, κάνεις ανάληψη από πιστωτική 100 ευρω σήμερα. Βγαίνει ο λογαριασμός και λήγει π.χ. 14/01 κι εσύ τα πληρώνεις 14/01. Ε θα πληρώσεις τόκο για τα 100 ευρώ για αυτές τις 34 μέρες.

Δημοσ.

@kostasbm Οποτε εχεις την πειρα! Ετσι τα καταλαβαινω κι εγω, οποτε ολα οκ. Ευχαριστω πολυ! 
@panostza Οκ, οποτε εαν παρω τωρα 100 ευρω, ακομη κι αν πληρωσω σε 10 μερες τα 100 για εξοφληση θα πληρωσω συν 20 τον τοκο. Got it! ευτυχως που μου το πες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...