Προς το περιεχόμενο

USB power surge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sstratos είπε

δεν υπάρχουν πολλές επιλογές , με το hwmonitor έλεγξε τις τάσεις απο το τροφοδοτικό (ή ακόμη καλύτερα δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό για λίγες ημέρες ) , αλλιώς έχει πρόβλημα η μητρική και δεν μπορείς να κάνεις κάτι .... Μόνο να χρησιμοποιήσεις/αγοράσεις μια κάρτα pci που βγάζει 4 usb θυρες....

https://www.e-shop.gr/logilink-pc0057a-4x-usb-30-pci-express-card-p-PER.756867

φιλε μου το τροφοδοτικο ειναι πανω στη μητρικη! δεν αλλάζει :(   (θυμιζω η συσκευή ειναι η το Fujitsu esprimo Q520)

Δεν ειναι περίεργο ομως, που το παθαίνει μετά απο ώρες λειτουργίας; αν ηταν τροφοδοτικο, με το στρες τεστ του επεξεργαστή δε θα "έπεφτε" δινονται περισσότερο ρεύμα για να επιβεβαιώσουμε πως ειναι απο αυτο;

Αν ειναι η μητρικη, τεχνικος λες να μπορει να τη διορθωσει;  

Η καρτούλα που λες, δε μπορει να μπει καπου...δεν εχει η μητρικη θεση.

Δημοσ.

Κάνε μια δοκιμή και αποσύνδεσε τις USB θύρες από το κουτί αν έχει κάποιες να βγάζει από μπροστά ή από το πλάι

Δημοσ.
4 ώρες πριν, drkar είπε

Κάνε μια δοκιμή και αποσύνδεσε τις USB θύρες από το κουτί αν έχει κάποιες να βγάζει από μπροστά ή από το πλάι

επαναλαμβάνω, πως ολα ειναι ενσωματωμένα στη μητρική. ΔΕΝ αποσυνδέεται τίποτε απο πάνω!!!

Δημοσ.

Μόλις έιδα εικόνα απο την μητρική σου , έχεις δίκαιο , παραθέτω και εδώ μια για τους υπόλοιπους 

34043185.jpg

Οπόταν είναι αδύνατον να αλλαχτεί κάτι... Γνώμη μου ειναι οτι εχει πρόβλημα η μητρική ή τροφοδοτικό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι , ίσως να δοκιμάσεις μια διανομή live linux να δεις εαν το κανει και εκεί...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, sstratos είπε

Μόλις έιδα εικόνα απο την μητρική σου , έχεις δίκαιο , παραθέτω και εδώ μια για τους υπόλοιπους 

34043185.jpg

Οπόταν είναι αδύνατον να αλλαχτεί κάτι... Γνώμη μου ειναι οτι εχει πρόβλημα η μητρική ή τροφοδοτικό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι , ίσως να δοκιμάσεις μια διανομή live linux να δεις εαν το κανει και εκεί...

Oι proprietary μ@l@κίες των Branded εταιρειών. 😠
Με παρόμοιο τρόπο, σε πολλά μοντέλλα, η DELL δίνει ρεύμα σε όλες τις sata συσκευές με καλώδια που κουμπώνουν επάνω στο μπόρντ.

Τουλάχιστον o ts πήρε refund την αξία του μηχανήματος.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sstratos είπε

34043185.jpg

Συνεπώς είναι πλέον θέμα ηλεκτρονικού. 

Δε ξέρω αν αξίζει δυστυχώς, η επισκευή του, μιας και ο φιλος που ασχολείται (και ηλεκτρονικός) θα διαθέσει κάμποσες εργατοώρες :(  Ο ίδιος δηλ μου πρότεινε πως-ίσως-δεν αξιζει το κόπο, προς τιμή του φυσικά. (εκτός αν δε θέλει και να ασχοληθεί, δικαίωμα του επίσης).

Το θεμα ειναι πως οτι μπορουσε να γινει το έκανα...

1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Oι proprietary μ@l@κίες των Branded εταιρειών. 😠

Με παρόμοιο τρόπο, σε πολλά μοντέλλα, η DELL δίνει ρεύμα σε όλες τις sata συσκευές με καλώδια που κουμπώνουν επάνω στο μπόρντ.

κοίτα, υποτίθεται οτι ειναι ενα μινι πισι...Δε γινοταν θαρρώ να κατασκευαστεί κι αλλιως! το νοημα του, εινια να ειναι μινι! με οτι αυτο συνεπάγεται.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kanesaxo είπε

κοίτα, υποτίθεται οτι ειναι ενα μινι πισι...Δε γινοταν θαρρώ να κατασκευαστεί κι αλλιως! το νοημα του, εινια να ειναι μινι! με οτι αυτο συνεπάγεται

Η λύση είναι απλή και έχει εφαρμοστεί από αρκετές εταιρείες.
Λέγεται «εξωτερικό τροφοδοτικό». ;)

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, dpolal είπε

Η λύση είναι απλή και έχει εφαρμοστεί από αρκετές εταιρείες.
Λέγεται «εξωτερικό τροφοδοτικό». ;)

Έχεις δίκιο. Πιο μοντέρνα από αυτό, έχουν εξωτερικό τροφοδοτικό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...