kanesaxo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα στο τιμ. Πήρα ενα pc refurbished για λαϊτ δουλειές. Το πισι φορούσε win 10. Το συνδέω, ολα καλά, δουλευει ρολόι. Πήγα να κανω τα update των 10 ολα καλά επίσης. Αφού εγιναν ολα τα Updates εβγαλε ενα update μεγάλο για το ιδιο το λειτουργικο...Εγινε κι αυτο. Στο επόμενο ρισταρτ του, σταμάτησαν να δουλευουν ποντίκι/πληκτρολογιο. Βγάζει το μύνημα του τίτλου. Πως προχωράμε; Εψαξα κατι λύσεις, αλλά ακόμη και στο σημείο πριν φορτώσει το λειτουργικό εκει που λεει "windows repair κατι" / "restart" σταματάνε να λειτουργούν. Θα το σπαγα, αλλα λυπάμαι τα 160ε.
crc2 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε να το ανοίξεις μονο με πληκτρολόγιο επάνω και να συνδέσεις το ποντίκι αφου ανοίξει !! Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2019 από crc2
kanesaxo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Τπτ! Σε κάθε περίπτωση αν το βγάλω από πρίζα και το ξαναβάλω, λειτουργεί για λίγο και μετά πάλι το ίδιο μήνυμα.
kanesaxo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Παιδιά κάποια βοήθεια; Να επισημάνω τις αλλαγές που έκανα: Νέο καλώδιο 8ρι τροφοδοσίας. Τζίφος. Ανοίγω το πισι απο περιέργεια μήπως και εντοπίσω κάτι. Βλέπω πως το ένα dimm socket ειναι σπασμένο και τα πιν ακουμπουσαν μεταξύ τους. Τα ξεχωριζω, βάζω και λίγη μονωτική, με ελπισα να γινόταν κάποιο βραχυκύκλωμα εκεί. Τζίφος. Το πάτερν που κάνει ειναι το εξής: Ανοίγω το πισι πχ σήμερα. Για 2 ώρες λειτουργεί όπως προβλέπεται. Μετά απο 2 ωρες αρχίζουν τα USB power surge. Κάνω ρισταρτ, αναβουν για δευτερόλεπτα και ξανασβήνουν. Την επόμενη μέρα ξανα ενα διωρο "διαθεσιμο" λειτουργιας. Υ.Γ. τονιζω πως εγκατεστησα και το HW monitor μπας και δω καμμια τρελή θερμοκρασία, αλλά δεν. (δηλ κατι 65-70ρια δε τα θεωρω απιθανα για τετοιου μεγάθους κουτιου) Υ.Γ.2. ισως βεβαια τζαμπα το ψάχνουμε, μιας και υπάρχει περίπτωση να επιστραφεί, αλλα εστω μέχρι τοτε θα "σκασω" αν δε βρω ακρη.
hp8 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, kanesaxo είπε ισως βεβαια τζαμπα το ψάχνουμε, μιας και υπάρχει περίπτωση να επιστραφεί, αλλα εστω μέχρι τοτε θα "σκασω" αν δε βρω ακρη. δες εδω https://appuals.com/fix-power-surge-on-usb-port/ μπας και !!!! 18 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Ανοίγω το πισι απο περιέργεια μήπως και εντοπίσω κάτι. Βλέπω πως το ένα dimm socket ειναι σπασμένο και τα πιν ακουμπουσαν μεταξύ τους μόνο γι αυτον τον λόγο έπρεπε να το είχες πάει πίσω 160€ είναι αυτά Δεν το λες και λίγα για refurbished
kanesaxo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, hp8 είπε δες εδω https://appuals.com/fix-power-surge-on-usb-port/ μπας και !!!! μόνο γι αυτον τον λόγο έπρεπε να το είχες πάει πίσω 160€ είναι αυτά Δεν το λες και λίγα για refurbished το θέμα της επιστροφής είναι σύνθετο! Εχω γράψει ανάλογο θέμα στο τοπικ περι ebay. Εν τάχει, ο πωλητής εκανε full refund χωρίς να ζητήσει πίσω το προϊόν. Επικοινώνησα με ebay και μαζί του, για να του το στείλω, ήδη με 2 πμ και δεν μου απαντησε καν. Και σκέφτομαι πως σκέφτεται πως "απ'ο χάσιμο κερδος δε βγαίνει". Διότι πέρα απ'το power surge που ηταν το θέμα μου, μετά ανακάλυψα πως ο SSD (που πληρωσα εξτρα) ειναι στο 80% health και τα σπασμένα πινς...Οπότε πιθανολογώ οτι θα βγει χαμένος αν το παρει πισω. Διοτι μου εδωσε ηδη 20 λιρες μεταφορικά που πληρωσα για να ερθει Ελλαδα. Να μου δώσει άλλα 20-30 να το στειλω πισω. Να το επισκευάσει/να αλλάξει ssd και να ξαναπληρώσει αλλα 20 να μου το στειλει...δε θα του βγαίνουν τα κουκια! Γι'αυτο θα προσπαθήσω να το φτιάξω και αν δε το ζητήσει σε μια βδομαδα να το κρατήσω. (αγόρασα ήδη αλλο βέβαια απο ελλάδα ) Για το πρόβλημα τώρα: Εχουν ελεγχθεί οι drivers ενδελεχώς. Τόσο με το προγραμμα της fujitsu, όσο και με 3τα προγράμματα. Πάει κι αυτό. Το troubleshoot δε βγάζει τίποτε οσο λειτουργιε το πισι. Οταν πετάξει το μύνημα, δε μπορώ να δω, διοτι δε λειτουργει ποντίκι/πληκτορλογιο σε καμμία θύρα. Ναι, αλλαξα και 2ο σετ ποντίκι/πληκτρολογιο. Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2019 από kanesaxo
hp8 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, kanesaxo είπε Οταν πετάξει το μύνημα, δε μπορώ να δω, διοτι δε λειτουργει ποντίκι/πληκτορλογιο σε καμμία θύρα. Ναι, αλλαξα και 2ο σετ ποντίκι/πληκτρολογιο. μια και δεν έχεις πει πιο μηχάνημα είναι μήπως έχει θύρα ps/2 η σειριακή ?
kanesaxo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, hp8 είπε μια και δεν έχεις πει πιο μηχάνημα είναι μήπως έχει θύρα ps/2 η σειριακή ? Όχι. Μόνον USB. Fujitsu esprimo Q920
hp8 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Όχι. Μόνον USB. Fujitsu esprimo Q920 κανε boot με μια live linux διανομή να δεις τι παίζει Αν είναι θέμα υλικού η λογισμικού
kanesaxo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2019 Δε κατέχω λίνουξ:( Το πασσαρα Σ ένα φίλο γιατί έπηξα. Να δούμε μπας και βγάλει καμμιά άκρη
kanesaxo Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 4/12/2019 στις 9:03 ΜΜ, kanesaxo είπε Δε κατέχω λίνουξ:( Το πασσαρα Σ ένα φίλο γιατί έπηξα. Να δούμε μπας και βγάλει καμμιά άκρη Nα επαναφέρω το θέμα! Ο φίλος δεν ασχολήθηκε ποτέ. Μου ανέφερε πως ίσως δεν αξίζει κιολας οι εργατοώρες που θα ξοδέψει για τν αξια του μηχανήματος. Το μηχάνημε έμεινε στη κατοχή μου εν τέλει, παρόλο το refund που είχε γίνει. Και πάμε πάλι μήπως βρούμε μια άκρη! Χθές ασχολήθηκα μαζι του. Πάλι τα ίδια. Δηλαδή: 1ο άνοιγμα συσκευής. Κάνει ποσα update. Ολα καλά. Του κάνω memory test. Ολα καλά. Κάνω οτι update μεσω της εφαρμογής του, bios. Ολα καλά. Κανε stress test τον επεξεργαστή τουλάχιστο μια ώρα. Ολα καλά. Βαζω ενα βιντεο γιουτιουμπ 4Κ να παιζει 7 ωρών...μεχρι να κοιμηθω, ειχαν περασει οι 5 ωρες, συν αλλες ποσες που ασχολιομουν, ολα καλα. Ξυπνάω το πρωι και βλεπω το συννεφακι να αναβοσβήνει με το μύνημα "usb power surge error". Τι διάολο δηλ το πιάνει; ή θα πρεπε να δουλευει ή να βγάζει το μύνημα εξαρχης... Καμμια ιδέα; (εκτος αυτης του λίνουξ που αναφέρθηκε διοτι ΔΕΝ κατέχω) Υ.Γ. να σημειωσω, πως εχω δοκιμάσει ολες τις θύρες. Και 2.0 και 3.0. Και μπρος και πισω του. Και με ασύρματα ποντικι/πληκτρολογιο και ενσύρματα. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από kanesaxo
sstratos Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Απενεργοποιησε απο την διαχείριση συσκευών την ενεργοποιηση κατάστασης αναμονής για εξοικονομηση ενέργειας...
kanesaxo Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, sstratos είπε Απενεργοποιησε απο την διαχείριση συσκευών την ενεργοποιηση κατάστασης αναμονής για εξοικονομηση ενέργειας... Αφού έγραψα το πόστ, απενεργοποίησα από τα power plans την επιλογή για την αναμονή των usb. Απορώ πως μου ξέφυγε αυτό, είδα ντεμεκ ποσά βιντεάκια... μακαρι ναναι αυτό.
sstratos Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 δεν υπάρχουν πολλές επιλογές , με το hwmonitor έλεγξε τις τάσεις απο το τροφοδοτικό (ή ακόμη καλύτερα δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό για λίγες ημέρες ) , αλλιώς έχει πρόβλημα η μητρική και δεν μπορείς να κάνεις κάτι .... Μόνο να χρησιμοποιήσεις/αγοράσεις μια κάρτα pci που βγάζει 4 usb θυρες.... https://www.e-shop.gr/logilink-pc0057a-4x-usb-30-pci-express-card-p-PER.756867
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα