Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την έχω πατήσει δύο φορές. Την μια κάηκε το ρούτερ και η τηλεοραση από κεραυνό που έπεσε πολύ κοντά στην πολυκατοικία . Μιλάμε σείστηκε το εδαφος. Την δεύτερη πάλι από κεραυνό κάηκε το motherboard και ο επεξεργαστής. Από τότε τα κλείνω όλα και τα βγάζω και από την μπριζα. Μάλλον τραβάμε τους κεραυνούς στην πολυκατοικία 🤣

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Skrez1982 είπε

Την έχω πατήσει δύο φορές. Την μια κάηκε το ρούτερ και η τηλεοραση από κεραυνό που έπεσε πολύ κοντά στην πολυκατοικία . Μιλάμε σείστηκε το εδαφος. Την δεύτερη πάλι από κεραυνό κάηκε το motherboard και ο επεξεργαστής. Από τότε τα κλείνω όλα και τα βγάζω και από την μπριζα. Μάλλον τραβάμε τους κεραυνούς στην πολυκατοικία 🤣

Μια λέξη, αλεξικέραυνο :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχεις αναφέρει τα psu και ups αλλά δεν γνωρίζω το θέμα καλά για να το κοιτάξω ο ίδιος και να σου πω
αλλά δεν είναι όλα τα psu συμβατά με όλα τα ups, το γράφουν ρητά πολλές φορές
έχει να κάνει με την κυματομορφή που έγραψε ένας φίλος πιο πάνω
το αναφέρω μήπως βρεθεί κάποιο παιδί εδώ που ξέρει το θέμα και μπορεί να μας εξηγήσει περισσότερα, υπήρχαν αρκετοί ηλεκτρονικοί εδώ μέσα ελπίζω να το δει κάποιος και να μας πει και για τη συγκεκριμένη περίπτωση αν είναι εντάξει ή όχι

Επεξ/σία από JChrist
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

image.png.cf3c6981529a87bdf5c6bc979d481752.png

Κοίτα η δεή σου δίνει την κόκκινη γραμμή, είναι το True sine wave, πολλά UPS όταν λειτουργούν με μπαταρία δίνουν "τετραγωνισμένο" step/modified/squared sine wave το οποίο δεν είναι σίγουρα συμβατό με ανεμιστήρες, κάποιες ιατρικές συσκευές που είναι ευαίσθητες, ενισχυτές ήχου αλλά και τροφοδοτικά που έχουν μηχανισμούς προστασίας, αυτό το "stepping" είναι πιθανό να επιβαρύνει (αστερίσκος εδώ, δεν το έχω επιβεβαιώσει, είναι δική μου υπόθεση) τα εξαρτήματα, αλλά η διάρκεια που γενικά χρησιμοποιούμε ένα UPS από την μπαταριά είναι λίγο, υπάρχουν UPS με true sine wave όπως τα:

CyberPower CP1500EPFCLCD, CP1300EPFCLCD

Powerwalker VI 2000 CW, VI 1500 CW, VI 1100 CW

Powerwalker VI 1500 CSW, VI 1200 CSW

Powerwalker VI 1500 PSW, VI 2000 PSW

Προσοχή στα watt ποου καταναλώνουν οι συσκευές και τα watt του UPS, επίσης όλα τα παραπάνω είναι με σούκο.

Επεξ/σία από Havik
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...