Προς το περιεχόμενο

Ιδέες για παλιό εξοπλισμό ΗΥ

mechpanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα....στο γραφείο έχω κάποια παλιά PC P4, τα περισσότερα σε λειτουργική κατάσταση. Θα είχαν καμία χρησιμότητα; Να τα δώσω πουθενά, να τα κάνουν τι...

Πείτε καμιά ιδέα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια χρήση για τόσο παλιούς υπολογιστές τώρα πια. Όταν όλοι (ακόμα και στην Αφρική...) έχουν κινητά που είναι πιο ισχυρά.... Σε σχολεία ή κοινωφελή ιδρύματα δε νομίζω να έχουν ανάγκη από τόσο παλιά μηχανήματα. Ενεργοβόροι επεξεργαστές, ούτε για distributed computing ή mining δεν κάνουν.  Θα δίνεις στο ρεύμα περισσότερα λεφτά απ'ότι να αγοράσεις καινούριο PC με πολύ καλύτερη σχέση υπολογιστικής δύναμης/κατανάλωσης. Για τον ίδιο λόγο δεν αξίζουν και ως κατεβαστήρια ή servers. Από την άλλη, δεν είναι και αρκετά παλιοί για κάποιον που ίσως θέλει να φτιάξει ένα Retro Gaming PC.

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι συλλέκτες που μαζεύουν παλιά PC και τα έχουν και κάθονται... καμμία πρακτική χρήση κι εκεί. Κάποιοι άλλοι ίσως θέλουν μητρικές και κάρτες για διδακτικό υλικό σε σχολές ηλεκτρονικών επισκευών.

Θα έλεγα ανακύκλωση, αν και έχω αμφιβολίες κατά πόσον η ανακύκλωση ηλεκτρονικών γίνεται αποτελεσματικά στην Ελλάδα (ή αφού πάρουν τα εύκολα απομονούμενα μέταλλα, οι πλακέτες καταλήγουν σε χωματερές).

Επεξ/σία από mic2mic

2 hours ago, Narayan said:

1) Media Player

2) Emulator PC

3) Linux box

Απορία. Πως media player, δεν θα κολλάνε ακόμα και σε παραγωγή ενός ταπεινού 720p ακόμα και αν έχουν μία ξεχωριστή κάρτα γραφικών; (Σε pc με 5700LE ή 3650HD, 1800+, 512Mb ram, κολλάει).

Ρε παιδιά για οποιαδήποτε τρέχουσα χρήση καλύτερο ένα raspberry... μόνο το ρεύμα που θα καις!!!

Για αυτό ζητάω ιδέες μπας και υπάρχει κάτι που δεν έχω σκεφτεί .

Σκέφτομαι να κρατήσω 1 2 τα πιο λειτουργικά για μουσειακούς λόγους και τα άλλα ανακύκλωση αλλά κρίμα είναι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ισως κανα συνεργειο , κανα παλιο εργαστηριο αν εχει τιποτα μηχανηματα κανα διαγνωστικο κτλ

που θελουν serial ή παραλληλη θυρα και δεν βρισκουν στα σημερινα

οταν λεμε linux δεν μιλαμε φανταζομαι για desktop χρηση αλλά για τιποτα router/firewall κατεβαστηρι κτλ

αλλα και παλι τεραστια καταναλωση

Επεξ/σία από xrhstosiak
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ που ειχα από παλιά που διατηρούσα σχολή, δεν τα έπαιρνε κανένας και τελικά πήγαν για ανακύκλωση. Ακόμα και σε εταιρείες που πουλάνε refurbished ρώτησα να τους τα δωσω τσάμπα αλλά δεν τους θέλανε.

Κρίμα γιατί κάποτε μου έδωσαν ψωμάκι αυτά τα μηχανηματα.

Επεξ/σία από yannis27gr

16 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Αν είναι Prescott μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και ως σόμπες για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Μεγάλη κουβέντα είπες ωρε Γιακουμή!!!

1 hour ago, mechpanos said:

Μεγάλη κουβέντα είπες ωρε Γιακουμή!!!

Στην τελική, βάλτα στο αντίστοιχο topic εδώ μέσα και κράτησε μου και εμένα ενα σετάκι MB-Cpu-Ram αν είναι για ένα emulator.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...