Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωριζει καποιος απο που προκύπτει ιατρικα οτι καποιος ανηκει σε ευπαθή ομάδα? Θελω να πω γίνετε καποια εξέταση σε καποιο γιατρο ή κατι τετοιο για να επιβεβαιωθεί καπως?

Το ψαχνω γιατι αρρωσταίνω με το παραμικρό, ηδη ειμαι με βαρια γρίπη κρεβατι 10 μερες και μπορει να παρει μηνα και με παρα πολυ βαρια συμπτώματα καθε φορα, μετα την ανάρρωση παλι σε 1 μηνα πιθανων θα ειμαι παλι ετσι, καθε χρονο γίνεται αυτο για πολλα χρονια και ρωταω μηπως ψαχτω για να κανω αυτο το εμβολιο κατα της γριπης.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

Γνωριζει καποιος απο που προκύπτει ιατρικα οτι καποιος ανηκει σε ευπαθή ομάδα? Θελω να πω γίνετε καποια εξέταση σε καποιο γιατρο ή κατι τετοιο για να επιβεβαιωθεί καπως?

Το ψαχνω γιατι αρρωσταίνω με το παραμικρό, ηδη ειμαι με βαρια γρίπη κρεβατι 10 μερες και μπορει να παρει μηνα και με παρα πολυ βαρια συμπτώματα καθε φορα, μετα την ανάρρωση παλι σε 1 μηνα πιθανων θα ειμαι παλι ετσι, καθε χρονο γίνεται αυτο για πολλα χρονια και ρωταω μηπως ψαχτω για να κανω αυτο το εμβολιο κατα της γριπης.

Oι ευπαθης ομαδες οριζονται απο την ηλικια (ανω των 65), απο το αν εχουν ηδη καποιες σοβαρες ασθενειες και απο το που εργαζονται (π.χ νοσοκομεια, χωρους με πολλα ατομα κτλ).

Εσυ θα πρεπει να πας να ρωτησεις τον γιατρο σου και οτι σου πει εκεινος.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αυτά που λες αληθεύουν και δεν τρολάρεις  νομίζω ότι αν πας να εξεταστείς φυσικά θα σε κατατάξουν στις ευπαθείς ομάδες.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

δεν είμαι γιατρός (προφανώς), αλλά μήπως κάνεις κατάχρηση αντιβίωσης;

στο λέω επειδή το έκανα εγώ από την παιδική μου ηλικία (μάλλον μου το έκαναν και έμαθα σε αυτή τη κατάσταση) μέχρι και τα 26-27

έκτοτε (πλέον είμαι 35) όταν σταμάτησα να παίρνω με το παραμικρό ή να επισκέπτομαι γιατρούς που μου δίνουν με το παραμικρό, σταμάτησα και να αρρωσταίνω με το παραμικρό (είχα φτάσει να κάνω έως και 3 αμυγδαλίτιδες από οκτώβρη έως φλεβάρη , πλέον κάνω κρυωματάκια το πολύ 3-4 μέρες που περνάνε μόνα τους) , δηλαδή τώρα που μεγαλώνω έχω καλύτερο ανοσοποιητικό από ποτέ

σε αυτό που ρωτάς πάντως συμβουλέψου γιατρό

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να είσαι στις ευπαθείς ομάδες ντε και καλά, για να το κάνεις. Εμείς πχ το κάνουμε προληπτικά.

Αλλά έτσι όπως τα λες εσύ, μάλλον είσαι.

Ρώτα τον γιατρό σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ομάδες υψηλού κινδύνου :

1. Άτομα ηλικίας 65 χρονών και άνω

2. Παιδιά άνω των 6 μηνών, έφηβοι και ενήλικες που παρουσιάζουν ένα ή/και περισσότερους από τους πιο κάτω επιβαρυντικούς παράγοντες:

2.1. Χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος

2.2. Χρόνια καρδιαγγειακή νόσο

2.3. Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

2.4. Χρόνια νεφρική ή ηπατική νόσο

2.5. Νευρολογικά ή νευρομυικά νοσήματα

2.6. Δρεπανοκυτταρική αναιμία ή άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες

2.7. Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη)

2.8. Μεταμόσχευση οργάνων ή αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων

2.9. Παιδιά και έφηβοι που χρειάζονται μακροχρόνια θεραπεία με ασπιρίνη

2.10. Άτομα με δείκτη μάζας σώματος (BMI) > 40kg/m2

3. Έγκυοι ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωίδες, θηλάζουσες

4. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά ηλικίας κάτω των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου

5. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό και άλλο προσωπικό) και σε κέντρα διαμονής προσφύγων/ μεταναστών

6. Κτηνίατροι καθώς και επαγγελματίες στο χώρο της ζωικής παραγωγής και ειδικά: 6.1. Πτηνοτρόφοι 6.2. Χοιροτρόφοι 6.3. Εκτροφείς 6.4. Σφαγείς και 6.5. Γενικότερα, άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά 

Eλπίζω να σε κάλυψα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μπορεις να κανεις το εμβολιο ακομα κι αν δεν εισαι σε ευπαθη ομαδα. Καποια ατομα  λογω δουλειας ερχονται σε επαφη με περισσοτερο κοσμο και μικροβια αρα εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να αρρωστησουν. Ιατρικο προσωπικο, εκπαιδευτικοι κτλ σιγουρα εχουν πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να αρρωστησουν απο το οτιδηποτε. Κι εγω αρρωσταινω καθε χρονο αρκετες φορες και καποιες φορες το γυριζει σε ιγμοριτιδα ή κανει παρα πολυ καιρο να περασει οποτε φετος πηγα στον γιατρο μου και του ζητησα να κανω το εμβολιο. Δεδομενου οτι ειμαι καθηγητρια και ξερει οτι αρρωσταινω συνεχεια (οχι παντα βαρια) το σκεφτηκε λιγο και συμφωνισε. Αυτη την στιγμη ειμαι λιγο αρρωστη αλλα το περναω πιο ελαφρα σε σχεση με περσι οποτε στο συνηστω ανεπιφυλακτα να κανεις το εμβολιο. Δεν χανεις τιποτα και ειναι φθηνο.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, logistoulis είπε

δεν είμαι γιατρός (προφανώς), αλλά μήπως κάνεις κατάχρηση αντιβίωσης;

στο λέω επειδή το έκανα εγώ από την παιδική μου ηλικία (μάλλον μου το έκαναν και έμαθα σε αυτή τη κατάσταση) μέχρι και τα 26-27

έκτοτε (πλέον είμαι 35) όταν σταμάτησα να παίρνω με το παραμικρό ή να επισκέπτομαι γιατρούς που μου δίνουν με το παραμικρό, σταμάτησα και να αρρωσταίνω με το παραμικρό (είχα φτάσει να κάνω έως και 3 αμυγδαλίτιδες από οκτώβρη έως φλεβάρη , πλέον κάνω κρυωματάκια το πολύ 3-4 μέρες που περνάνε μόνα τους) , δηλαδή τώρα που μεγαλώνω έχω καλύτερο ανοσοποιητικό από ποτέ

σε αυτό που ρωτάς πάντως συμβουλέψου γιατρό

H αληθεια ειναι οτι λογω κάποιου προβληματος υγειας πηρα για πολλα χρονια συστηματικά αντιβιωση παλιοτερα πιθανων να ειναι και απο αυτο, θα το τσεκαρω παντως σιγουρα σε καποιο γιατρο γιατι εχει γινει κουραστικο καθε χρονο.

Σας ευχαριστώ παντως για τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

είναι και οι κλειστοί πληθυσμοί.

προσωπικά επειδή δουλεύω σε κτίριο με άλλους 50 και χρησιμοποιώ καθημερινά τρόλεϊ και ηλεκτρικό με θεωρώ κλειστό πληθυσμό και θα το κάνω!

απλά τώρα βρίσκεται σε "έλλειψη" θα είναι πάλι διαθέσιμο Δεκέμβρη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

H αληθεια ειναι οτι λογω κάποιου προβληματος υγειας πηρα για πολλα χρονια συστηματικά αντιβιωση παλιοτερα πιθανων να ειναι και απο αυτο, θα το τσεκαρω παντως σιγουρα σε καποιο γιατρο γιατι εχει γινει κουραστικο καθε χρονο.

τι να σου πω, εγώ την είχα κάνει καραμέλα (και χωρίς ουσιαστικό λόγο απλά να γράφουν φάρμακα οι γιατροί..) και με είχε τσακίσει στις παρενέργειες συν ότι συνέχιζα να αρρωσταίνω φουλ

η αντιβίωση είναι χρήσιμη, αλλά όχι να την παίρνεις για πλάκα και γενικά στη χώρα μας τουλάχιστον πρέπει να έχει παίξει αρκετή κατάχρηση του συγκεκριμένου φαρμάκου

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...