Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.. εχω ενα vw jetta του 2006 , έκδοση 1.6 fsi 115 ιππους και εχω σιδερενιες ζαντες (το αμαξι μου το έδωσε ο πατέρας μου) και θελω να του βαλω ζαντες ωραιες και να το φτιάξω λίγο εξωτερικα κι εσωτερικά..

Λοιπόν διαθέτω μεχρι 3.000 ευρώ και θα ήθελα βοήθεια για τα εξής:

Ζαντες απο 18αρες και πανω αμα γινεται(τωρα εχω σιδερενιες 16αρες).

Να φτιαξω την αριστερή πισω πόρτα που ανοιγει μονο απο μεσα.

Το πορτ παγκαζ που καποιες φορες κλεινει μετα από 10.προσπάθειες κι αλλες αμέσως. Καποιες φορες ανοιγει μονο του στην οδήγηση.  Ακομη κι οταν ειναι κλειστό,  ειναι αναμμένη η ένδειξη οτι ειναι ανοιχτό. 

Να αλλαξω το Ραδιόφωνο που εχω μεσα και να το αντικαταστήσω με καποια οθονη αφής.  Αυτο.που εχω τωρα εχει χαλασει το led οποτε το βραδυ δεν φαινεται τιποτα, δεν ειναι αφης αλλα ειναι το μανισιο και τα 6 κουμπια γυρω εχουν χασει το χρωμα τους.

Να φτιαξω ενα προβλημα που έχει με το αριστερο φλας. 3 στις 5 φορες που θα αναψω αριστερο φλας "τριγκαρεται" ο συναγερμός και μετα απο λιγο ξεκινάει και βαράει..

*προαιρετικό* να το χαμηλωσω και.λιγακι..

Τελος, να του αλλαξω χρωμα εξωτερικά, ειναι το μπεζ που  το πηραμε ετσι απο το μαγαζί.. χρωμα δεν ξερω ακόμα οποτε αμα θελετε προτεινετε.

Είναι εφικτό; το χρωμα αν βγαινω εκτος budget (3000 ευρω) μπορει να περιμένει.  Τα αλλα μπορουν να γινουν; μπορειτε να με καθοδηγησετε με αυτο το budget;

Ευχαριστώ πολυ οποιον ασχοληθεί 

Επεξ/σία από PantelisKapa
Δημοσ.

Kαι μόνο με τα ζαντολαστιχα μπορείς ευκολα να τερματίσεις το μπάτζετ.Ασε που με 18αρες ζάντες δεν θα πηγαίνει βήμα το αμάξι.

Τα αλλα που λες χρειάζονται κάποιον μάστορα να ασχοληθεί να τα φτιαξει και ειναι πιο χρησιμα και απαραίτητα απο τα ζαντολάστιχα.

Χρωμα μην αλλάξεις,εκτός που θα στοιχίσει πολλά μετά δεν θα μπορείς να το πουλήσεις με τίποτα αλλά και πάντα θα υπάρχει διχρωμία.

• Like 1
Δημοσ.

Σε 115 άλογα δε χρειάζεται να πας σε 18αρες.Βάζεις 16αρες του γούστου σου και ένα σετ χαμηλώματος αμορτισέρ - ελατήρια για να ευχαριστηθείς το αμάξι.Τα υπόλοιπα είναι αναλώσιμα τα οποία είναι γρήγορα και όχι ακριβά να φτιαχτούν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

18αρες ζάντες και πάνω,δηλαδή και 19αρες σε Jetta 115 αλογα;;;;;

Το πιο πιθανό να το απαγορεύει η ίδια η VW για το συγκεκριμένο αμάξι,κάτι λέγαμε σε ένα άλλο θέμα για αντικειμενικά ΚΤΕΟ που δεν κοιτάνε τι βάζει ο καθένας

χώρια που το αμάξι θα σέρνεται,χώρια η κατανάλωση,χώρια που θα δείχνουν εντελώς ξένα πάνω στο αμάξι,με 16αρες θα το χαρείς πολύ παραπάνω,άντε βαριά 17αρες,εκεί τελειώνει το θέμα.

Όλα τα άλλα γίνονται σε συνεργείο,αν και δεν ξέρω αν θα φτάσουν τα 3.000 για όλα αυτά συν το εξωτερικό βάψιμο.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Για τις ζάντες να σου απαντήσω εγώ καθώς έχω αμάξι του group με τον ίδιο κινητήρα.

ΟΙ 17αρες που έχω και έδιναν σαν εξτρα στην ακριβή έκδοση, είναι το απόλυτο max για αυτό το αμάξι.

Μεταξύ 15αρας σιδερένιας που χρησιμοποιώ για χειμερινά ελαστικά και της 17αρας έχουμε τις παρακάτω διαφορές.

Οι 17αρες μαζί με το 225/45 που έχουν πάνω έχουν μεγάλη αμεσότητα στην ανταπόκριση σε απότομη αλλαγής πορείας. Επίσης νομίζω-νιώθω ότι έχει

και καλύτερο φρενάρισμα.

Απο εκεί και πέρα αρχίζουν και τα κακά. Η άνεση πάει περίπατο σε σχέση με το 65 προφίλ που έχει η 15αρα ζάντα. Το κόστος αντικατάστασης της 4αδας ανέρχεται

τουλάχιστον στα 400 ευρώ αν θες κάτι αξιόλογο. 

Εχει μεγάλες πιθανότητες σε αυτό το προφίλ να αποκτήσεις καρούμπαλα απο τις λακούβες, ειδικά αν έχεις βάλει κάποιο μαλακό λάστιχο για να έχεις καλή πρόσφυση.

Λόγω μεγαλύτερους πέλματος έχει και μεγάλη υδρολίσθηση όταν περνάς απο λιμνούλες. 

Στο χιόνι τα πράγματα είναι τραγικά σε αυτή την διάσταση ελαστικού.

Τα βάζεις κάτω αυτά που σου είπα και αποφασίζεις.

Δημοσ.

Καταρχην ευχαριστω για τις άμεσες απαντήσεις.. ωραια ας πουμε 16αρα ζαντα.. ποια εχετε να μου προτεινετε.. ειμαι και ασχετος απο αυτα..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Αφού είσαι άσχετος  όπως λες δεν το αφήνεις το αμαξάκι στην ησυχία του και να το συμμαζέψεις στα πραγματικά αναγκαία πράγματα;

Θα το οδηγαω για τουλάχιστον 3 χρονια ακομα και με ποναει να το βλεπω με τη σιδερένια ζαντα.. και δεν ειναι κανενα τρομερο αμαξι επιδόσεων αλλα ειναι το αμάξι που πηρε τοτε ο πατερας μου κούτα και  ποναω λιγο να το βλέπω έτσι παλιο με γρατζουνιες κι εξωτερικές φθορές και εγω να καθομαι άπραγος..

Να τονισω οτι ειμαι φοιτητής ακομα 20 ετων, τα λεφτα τα μάζεψα στη σεζον που μας περασε..τωρα ξανα πιανω δουλεια απο Κυριακή.. αρχικος μου στόχος ηταν να δουλέψω τα επομενα 4-5 Χρονια να μαζέψω λεφτα να παρω ενα ωραιο αμαξι νεο ή μεταχειρισμένο.  Αλλα μεχρι να γινει ολο αυτο θα οδηγαω το τζεττα οποτε..

Δημοσ.

Τον μόνο που ξέρω με τζετα ήταν στο πρώτο Fast & Furious .

Φτιάξε τα σημαντικά και άσε τα αισθητικά για όταν.............

ΤΟ αμάξι είναι κουβάς δίχως πάτο ,οσα λεφτά και να ρίξεις χάνονται.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, PantelisKapa είπε

Θα το οδηγαω για τουλάχιστον 3 χρονια ακομα και με ποναει να το βλεπω με τη σιδερένια ζαντα.. και δεν ειναι κανενα τρομερο αμαξι επιδόσεων αλλα ειναι το αμάξι που πηρε τοτε ο πατερας μου κούτα και  ποναω λιγο να το βλέπω έτσι παλιο με γρατζουνιες κι εξωτερικές φθορές και εγω να καθομαι άπραγος..

Να τονισω οτι ειμαι φοιτητής ακομα 20 ετων, τα λεφτα τα μάζεψα στη σεζον που μας περασε..τωρα ξανα πιανω δουλεια απο Κυριακή.. αρχικος μου στόχος ηταν να δουλέψω τα επομενα 4-5 Χρονια να μαζέψω λεφτα να παρω ενα ωραιο αμαξι νεο ή μεταχειρισμένο.  Αλλα μεχρι να γινει ολο αυτο θα οδηγαω το τζεττα οποτε..

Και γω είμαι της γνώμης να μην ρίξεις λεφτά για να καλωπίσεις το τζετα.

Κράτα τα για συντήρηση και τυχόν βλάβες που ίσως προκύψουν.

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι αυτη παιδια.. βγαζει συνεχώς προβλήματα.. μεχρι στιγμης οχι κατι πολυ σοβαρό αλλα εχει και περιπου 300.000 χιλιόμετρα,  ειναι και αεριο..

Δημοσ.

Φτιάξε τα λειτουργικά πρώτα και αν σου μείνει φράγκο το σενιάρεις και αισθητικά.

Πάνω απ'όλα η ασφάλεια σου και όσων βάζεις μέσα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, PantelisKapa είπε

Καλησπερα.. εχω ενα vw jetta του 2006 , έκδοση 1.6 fsi 115 ιππους και εχω σιδερενιες ζαντες (το αμαξι μου το έδωσε ο πατέρας μου) και θελω να του βαλω ζαντες ωραιες και να το φτιάξω λίγο εξωτερικα κι εσωτερικά..

Λοιπόν διαθέτω μεχρι 3.000 ευρώ και θα ήθελα βοήθεια για τα εξής:

Ζαντες απο 18αρες και πανω αμα γινεται(τωρα εχω σιδερενιες 16αρες).

Να φτιαξω την αριστερή πισω πόρτα που ανοιγει μονο απο μεσα.

Το πορτ παγκαζ που καποιες φορες κλεινει μετα από 10.προσπάθειες κι αλλες αμέσως. Καποιες φορες ανοιγει μονο του στην οδήγηση.  Ακομη κι οταν ειναι κλειστό,  ειναι αναμμένη η ένδειξη οτι ειναι ανοιχτό. 

Να αλλαξω το Ραδιόφωνο που εχω μεσα και να το αντικαταστήσω με καποια οθονη αφής.  Αυτο.που εχω τωρα εχει χαλασει το led οποτε το βραδυ δεν φαινεται τιποτα, δεν ειναι αφης αλλα ειναι το μανισιο και τα 6 κουμπια γυρω εχουν χασει το χρωμα τους.

Να φτιαξω ενα προβλημα που έχει με το αριστερο φλας. 3 στις 5 φορες που θα αναψω αριστερο φλας "τριγκαρεται" ο συναγερμός και μετα απο λιγο ξεκινάει και βαράει..

*προαιρετικό* να το χαμηλωσω και.λιγακι..

Τελος, να του αλλαξω χρωμα εξωτερικά, ειναι το μπεζ που  το πηραμε ετσι απο το μαγαζί.. χρωμα δεν ξερω ακόμα οποτε αμα θελετε προτεινετε.

Είναι εφικτό; το χρωμα αν βγαινω εκτος budget (3000 ευρω) μπορει να περιμένει.  Τα αλλα μπορουν να γινουν; μπορειτε να με καθοδηγησετε με αυτο το budget;

Ευχαριστώ πολυ οποιον ασχοληθεί 

Ζάντες βάλε 16ρες 205/55R16  ή 17ρες 225/45R17 , καλύτερα τις 16ρες γιατι είναι φθηνότερες και έχουν φθηνότερα ελαστικα και ειναι πιο κατάλληλες για ελληνικούς δρόμους. Βρές μεταχειρισμένες εργοστασιακές απο Golf που είναι γεμάτη η αγορα.

Αν χαμηλώσεις το πολύ 1.5 πόντους, όπως η έκδοση Sportline του Golf. Άλλαξε και αμορτισέρ αν δεν έχουν αλλαχθεί και θα δείς βελτιωμένη συμπεριφορα.

Πόρτες και πορτ παγκαζ λογικά θέλουν αλλαγή οι μηχανισμοί. Βρές εναν σοβαρό ηλεκτρολόγο που θα ασχοληθει και καλύτερα βάλε τις εργοστασιακές κλειδαριές και όχι καμια φθηνιάρικη.

Για το Ραδιόφωνο έχεις απειρες επιλογές για οθόνη σε 2DIn. Πάλι θες ηλεκτρολόγο για σωστή σύνδεση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πεταμενα λεφτα ρε φιλε, οτι και να ριξεις στο Jetta, Jetta θα παραμείνει. Εχει μια default σχεδίαση που οτι και να βαλεις δεν θα το αλλαξει ριζικα.;)

Κριμα να καις λεφτα σε αμαξι ανω της 12ετιας

Οι σιδερένιες ειναι πιο ασχημες αλλα ειναι και πιο ανθεκτικες σε κοπανηματα απο εδω και απο εκει,νεος οδηγος εισαι ολο και καπου θα το φας. Τι 18αρες πλακα κανεις? Να σκεφτεις οτι αλλαζοντας τις διαστασεις σου αλλαζεις και καταναλωση και συμπεριφορα του αυτοκινητου

Φτιαξε τις κλειδαριες που ειναι βασικο. Βαλε και ενα ραδιοφωνακι σενιο επωνυμο, αλλα με bluetooth για να  στριμαρεις και usb να παιζεις τα Mp3 σου και ασε την οθονη, τι να την κανεις? Εαν θες για πλοηγηση, μια καλη βαση για το κινητο σου και εισαι άρχοντας

Σε τελευταία προτεραιοτητα ρωτα και σε ενα φαναρτζιδικο να σου κανει ενα συμμάζεμα σε γρατζουνιες-χτυπηματα και εισαι ετοιμος

Επεξ/σία από tutuyo
  • Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, donblunts είπε

Φτιάξε τα λειτουργικά πρώτα και αν σου μείνει φράγκο το σενιάρεις και αισθητικά.

Πάνω απ'όλα η ασφάλεια σου και όσων βάζεις 

Αρα κραταω τα λεφτα μου καβατζα σε περίπτωση ανάγκης και μενω στον αρχικο μου στοχο, μαζευω καποια χρονακια για αμαξι..

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...