Προς το περιεχόμενο

[Laptop] HP Pavilion Gaming 15 - dk0031nv (i7 9750H, 32GB DDR4, 512GB M.2 SSD) 849€ @Plaisio (κατάλληλo για editing!)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες πολύ καλό το μηχάνημα και για τα λεφτά του πολύ δύσκολο να βρείτε κάτι να το χτυπάει! Τσιμπήστε το άφοβα! 

ΥΓ: ΣΤο Plaisio τα δίνανε με τα τσουβάλια!!

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ετσι στα γρηγορα μια ιδεα να εχετε. 

Σε γενικες γραμμες το λαπτοπ είναι πολύ ωραιο δεν το περιμενα.. σοβαρο με λευκο φωτισμο (3 σκαλες) εκει που ακουμπαν οι καρποι εχω την αισθηση ότι πρεπει να είναι μεταλλικο ή πλατικο με αυτή ψευδαισθηση … εάν ασκήσεις δυναμη στο κεντρο του πληκτρολογιο υπαρχει μια ελαστικοτητα αλλα πρεπει να πιεσεις...σε νορμαλ χρηση δεν υφίσταται flexing.

o nvme όπως θα δειτε στην φωτ που ανεβασα είναι καποιος ότι να ναι...αλλα όπως και να εχει είναι κατά πολύ γρηγορότερος από έναν απλο ssd.

η φωτεινοτητα της οθονης και αυτή παρα πολύ καλη παιδια δεν το περιμενα...σε κλειστο χωρο παντα...εξω στον ηλιο δεν ξερω γιατι δεν είναι και πολλα nits (δηλ αυτά με τα 500nits πως είναι,...)

τα ηχειακια του δεν θα σας παρουν και τα αυτια..ειναι απλα για να γινεται η δουλεια σου τιποτα παραπανω...youtube βλεπεις παντως.. εγω θα συνδεσω studio monitors ηχεια επανω.

crystal disk nvme hp pavilion.jpg

speecy cpu.jpg

speecy summary.jpg

Επεξ/σία από xoxlasae
εξτρα πληροφοριες
  • Thanks 2
Δημοσ.

Kαι ένα προχειρο render test. 

10bit 4k 200mbps footage --->> 1080p 25fps 

4:20 clip ---- render σε 5:55

αυτό που παρατηρησα είναι ενώ οι θερμοκρασίες δεν είναι απαγορευτικες όταν ο υπολογιστης φτανει στο 100% cpu δεν αφηνει την cpu να ανεβασει MHz και κολλαει στα 2.96mhz...

render test.jpg

• Thanks 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, xoxlasae είπε

Kαι ένα προχειρο render test. 

10bit 4k 200mbps footage --->> 1080p 25fps 

4:20 clip ---- render σε 5:55

αυτό που παρατηρησα είναι ενώ οι θερμοκρασίες δεν είναι απαγορευτικες όταν ο υπολογιστης φτανει στο 100% cpu δεν αφηνει την cpu να ανεβασει MHz και κολλαει στα 2.96mhz...

render test.jpg

Κατέβασε CPU-Z και προσπάθησε πάλι να δεις. Πολλοστές φορές δείχνει λανθασμένες τιμές το default monitor των windows!

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, eselor είπε

Κατέβασε CPU-Z και προσπάθησε πάλι να δεις. Πολλοστές φορές δείχνει λανθασμένες τιμές το default monitor των windows!

το ιδιο κανει ..απλα παιζει μεταξυ 3.1 και 2.9 ghz με το που πιασει 50-60cc

υπαρχει καμια λυση να του ανεβασω το παραθυρο του thermal throttling ? στους 75 ας πουμε...

render test 2.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βάλεις Performance στα power settings? Για κανε και μια τετοια δοκιμή να δουμε.

Γενικά thermal throttling στους 50-60 αποκλείεται να σου κανει. Πιο πιθανό ειναι να ειναι επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας παρά κάτι άλλο.

Επεξ/σία από eselor
  • Like 1
Δημοσ.

Να ρωτησω κατι γιατι το τσιμπησα και εγω το λαπτοπ.

Ειδα αρκετα βιντεο που ανοιγουν λαπτοπ της συγκεκριμενης σειρας (παραπλησια οχι ακριβως το ιδιο) και ειδα πως ολα εχουν tray για καποιο σκληρο δισκο.

Τι γινεται με την εγγυηση αν ανοιξω το λαπτοπ (πρωτα να δω αν δεχεται hdd) και εγκαταστησω εναν σκληρο δισκο?

Ευχαριστω

Δημοσ.

δεν το εχω ανοιξει ακομα αλλα σιγουρα δεν χανεις καμια εγγυηση διοτι είναι απλες βιδες...δεν εχει κανενα στικερ ασφαλειας πουθενα..

ναι παιρνει σιγουρα δισκο 2.5αρι απλα υποθετω στην δικη μας περιπτωση επειδή δεν εχει εξαρχής καποιον μεσα θα πρεπει να αγοράσουμε και το καταλληλο sata cable αν το βρει κανεις ας μας πει γιατι θελω και εγω να του βαλω δισκο ssd...

τωρα στο θεμα ταχύτητας βελτιωσα την κατασταση κατεβάζοντας το throttle stop και ρυθμισα το undervolting στα -95mv και ετσι κανει render με ταχυτητα από 2.9-3.6 και ανεβαινει εως και τους 72οC

κομπλε δυναμη το λαπτοπ...με λιγες ρυθμισουλες και εγινε λουκουμοediting machine...επισης εννοείται ότι θα πρεπει να εχετε και βαση λαπτοπ.

test 3.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το laptop του θέματος, αν το βάλεις στο καλάθι, το εμφανίζει εξαντλημένο έχετε να προτείνετε κάτι άλλο για editing σε περίπου αυτά τα λεφτά?

edit: Εξαντλημένο είναι για online παραγγελία, το έχει διαθέσιμο σε καταστήματα.

edit2: Το πήρα από το κατάστημα της Πέτρου Ράλλη :)

Επεξ/σία από panosilio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Christospliakos είπε

Ειδα αρκετα βιντεο που ανοιγουν λαπτοπ της συγκεκριμενης σειρας (παραπλησια οχι ακριβως το ιδιο) και ειδα πως ολα εχουν tray για καποιο σκληρο δισκο.

Τι γινεται με την εγγυηση αν ανοιξω το λαπτοπ (πρωτα να δω αν δεχεται hdd) και εγκαταστησω εναν σκληρο δισκο?

Ευχαριστω

Το άνοιξα εγώ, δε  είχε καμία ταινία ασφαλείας. Έχει ένα πλαστικό στο tray του SATA III δίσκου, απομίμηση πραγματικού απλά για να γεμίζει το χώρο και περιλαμβάνει κανονικά τα καλώδια σύνδεσης. 

Βγάζεις το πλαστικό, κουμπώνεις & βιδώνεις τον καινούριο δισκο και παίζει κανονικά.

Επεξ/σία από _2fast
  • Thanks 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, _2fast είπε

Το άνοιξα εγώ, δε  είχε καμία ταινία ασφαλείας. Έχει ένα πλαστικό στο tray του SATA III δίσκου, απομίμηση πραγματικού απλά για να γεμίζει το χώρο και περιλαμβάνει κανονικά τα καλώδια σύνδεσης. 

Βγάζεις το πλαστικό, κουμπώνεις & βιδώνεις τον καινούριο δισκο και παίζει κανονικά.

εκανα προσπαθεια και εγω να το ανοιξω εχτες το βραδυ μονο και μονο να δω....αλλα δεν καταφερα να το ανοιξω (ξερεις λυπαμαι την καινουργιλα) . αφαιρεσα τις 7 βιδες εχω τα μικροεργαλεια που θελει αλλα ηταν ζορικο ... μονο η κατω πλευρα ανοιξε και στις κατω γωνιες πολυ ζορυ που το σημαδεψα ελαχιστα...και το ακυρωσα δεν συνεχισα...

Αν ομως λες εχει και την ταινια ειναι το καλυτερο σεναριο!!!

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Christospliakos είπε

Ευχαριστω

Τα ίδια ισχύουν για όλες τις εταιρίες.

Γράφει στο 2ο post:

"We have had HP acknowledge here that it is not really possible to forbid someone on penalty of loss of warranty to upgrade memory, storage or wireless on his/her own laptop. And yet, the procedure is not what it was in the old days when laptop makers provided customer access panels to get at hard drives and memory. Those days are gone. Keep in mind the service manual is not supposed to be for the general public so it is not odd that it says "not customer upgradeable" but at the same time contains instructions to access the memory slot. 

You have seen the Manual. You have to remove the rubber "feet" and open the back case to access memory slots. HP would of course prefer that this be done by an authorized technician. However, as long as you do it without damaging anything you can open the case to add memory without losing the warranty. Damage is not covered and obviously HP does not warranty your added parts."

https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware-and-Upgrade-Questions/HP-17-ca-0013-Extension-capability/m-p/7134781/highlight/true#M515996

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Ρε παιδιά δεν είναι too good to be true ? Δεν είναι λίγο τέρας το μηχάνημα;;  Εγώ που σκέφτομαι να το πάρω με τιμολόγια, μου βγαίνει 645ευρώ! 

Και εγω με τιμολόγιο θα το πάρω. Για να γλιτώσεις τελείως το ΦΠΑ σύμφωνα με το άρθρο 39 απλά έκοψες τιμολόγιο ή έκανες εγγραφή στην ΑΑΔΕ  για να μπεις σε αυτή τη κατηγορία πρώτα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...