exypnakias Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Hello community! Σκέφτηκα ένα project το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο (και οικονομικό) είναι να πραγματοποιηθεί. Μπορεί έξω να υπάρχουν αρκετές απλές λύσεις χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα από αυτήν την χρονοβόρα διαδικασία, αλλά nevermind... Θέλω να ασχοληθώ με ένα τέτοιο projectακι. Η φάση είναι η εξής: Θέλω να συνδέσω ένα υγρόμετρο (κατά προτίμηση ένα απλό ψηφιακό του εμπορίου) με κάποιο τρόπο με το raspberry (i guess) και το raspberry με ένα smart wifi socket. Εδώ να φανταστώ θα χρειαστώ ένα με open protocol ώστε να μπορώ να προγραμματίσω με κάποιο τρόπο. Έτσι όταν θα έχω π.χ.: Υγρασία>60%--> Να ενεργοποιείται το socket και κατ'επέκτασιν ο αφρυγραντήρας Όταν η υγρασία πέσει κάτω από 50% να απενεργοποιείται το smart socket κλπ κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να γνωρίσω (με λίγο ψάξιμο που έκανα), αν γίνεται και πώς να αναγνωρίζει το raspberry την υγρασία που μετράει το υγρόμετρο. Φαντάζομαι, θα υπάρχει κάποιος τρόπος από την στιγμή που δίνεται κάποιο digital signal. Γνωρίζει κανένας τίποτα; Οποιαδήποτε βοήθεια πολύτιμη!!
yanpas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Με arduino ειναι πολυ πιο ευκολο, παρα με Raspberry Δες παραδειγμα εδω https://www.hackster.io/gatoninja236/arduino-humidifier-control-2e7805 υπαρχουν και πολλα tutorials σε youtube. Αν ψαξεις στο google θα βγαλεις ευκολα ακρη.
_filippos_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 1) Raspberry pi me Home Assistant 2) NodeMCU + DHT22 σε ESPHome (θα σου μετρά υγρασία κ θερμοκρασία) 3) Shelly smart plug + Αφυγραντήρα (εαν ο αφυγραντήρας δεν υποστηρίζει smart δυνατότητες)
mechpanos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, exypnakias είπε Hello community! Σκέφτηκα ένα project το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο (και οικονομικό) είναι να πραγματοποιηθεί. Μπορεί έξω να υπάρχουν αρκετές απλές λύσεις χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα από αυτήν την χρονοβόρα διαδικασία, αλλά nevermind... Θέλω να ασχοληθώ με ένα τέτοιο projectακι. Η φάση είναι η εξής: Θέλω να συνδέσω ένα υγρόμετρο (κατά προτίμηση ένα απλό ψηφιακό του εμπορίου) με κάποιο τρόπο με το raspberry (i guess) και το raspberry με ένα smart wifi socket. Εδώ να φανταστώ θα χρειαστώ ένα με open protocol ώστε να μπορώ να προγραμματίσω με κάποιο τρόπο. Έτσι όταν θα έχω π.χ.: Υγρασία>60%--> Να ενεργοποιείται το socket και κατ'επέκτασιν ο αφρυγραντήρας Όταν η υγρασία πέσει κάτω από 50% να απενεργοποιείται το smart socket κλπ κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να γνωρίσω (με λίγο ψάξιμο που έκανα), αν γίνεται και πώς να αναγνωρίζει το raspberry την υγρασία που μετράει το υγρόμετρο. Φαντάζομαι, θα υπάρχει κάποιος τρόπος από την στιγμή που δίνεται κάποιο digital signal. Γνωρίζει κανένας τίποτα; Οποιαδήποτε βοήθεια πολύτιμη!! Ερώτηση: Αυτό που θες να κάνεις είναι αρκετά απλό, γιατί δεν το δουλεύεις απλά με το υγρόμετρο του αφυγραντήρα; Σε αυτό που θέλεις τώρα, επειδή καταλαβαίνω ότι δεν το κατέχεις και πολύ, προτείνω να εγκαταστήσεις στο raspberry το HomeAssistant, και να κάνεις τις ρυθμίσεις σου με συμβατό υλικό. Για υγρόμετρο υπάρχει το κοινό dht11, το οποίο όμως δεν είναι ακριβείας... Καλύτερα DHT12. Για smart πρίζα δεν ξέρω, μπορείς να φτιάξεις μια δική σου με ένα sonoff...
exypnakias Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 47 λεπτά πριν, _filippos_ είπε 1) Raspberry pi me Home Assistant 2) NodeMCU + DHT22 σε ESPHome (θα σου μετρά υγρασία κ θερμοκρασία) 3) Shelly smart plug + Αφυγραντήρα (εαν ο αφυγραντήρας δεν υποστηρίζει smart δυνατότητες) Πώς μπορώ να συνδυάσω το sonoff smart remote με το home assistant και το NodeMCU + DHT22 + ESPHome με το home assistant, ώστε να εκτελεί εντολές if-do κλπ.;
exypnakias Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, _filippos_ είπε Ποιό ειναι το sonoff smart remote? Έκανα λάθος...Το S20 εννοώ...
_filippos_ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 https://esphome.io/devices/sonoff_s20.html Εαν το καταφέρεις, μετά μέσα απο τον home assistant δημιουργείς αυτοματισμούς για ό,τι μπορείς να φανταστείς.
mechpanos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δες tutorials για να βάλεις υγρασιόμετρο πάνω στο pi και πώς το σετάρεις στο homeassistant... Πχ το να το σετάρεις είναι τελείως απλό, προσθέτεις απλά λίγες γραμμές στο configuration: https://www.home-assistant.io/integrations/dht/ Μετά βλέπεις πως να σετάρεις το s20 με διάφορους οδηγους: https://community.home-assistant.io/t/anything-special-in-sonoff-s20-config/102843/8 πχ... Από την στιγμή που θα έχεις σετάρει και τα 2, κάνεις ό,τι θέλεις από σενάρια... @_filippos_ γιατί να βάλει esphome και από τη μάνα του δεν μπορεί να το δουλέψει με HA?
userAnon Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 To πιο απλό νομίζω ότι είναι να πάρεις το sonoff TH16 που μετράει την υγρασία. Μετά έχεις 2 επιλογές Είτε συνδέεις την συσκευή απευθείας σε αυτό και με την εφαρμογή της sonoff φτιάχνεις αυτομαστισμό να το ανοιγοκλείνει, ή χρησιμοποιείς την αντίστοιχη πριζα sonoff Σε περίπτωση που επιλέξεις αργότερα να επεκταθείς τα sonoff μπαίνουν σχεδόν παντού.. 1
_filippos_ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, mechpanos είπε @_filippos_ γιατί να βάλει esphome και από τη μάνα του δεν μπορεί να το δουλέψει με HA? Το d1mini που πρότεινα δεν εχει firmware μέσα του ωστε να επικοινωνήσει με home assistant. Θα πρέπει να του το περάσει είτε με arduino είτε να προγραμματίσει κάτι δικό του σε python είτε με esphome που η διαδικασία ειναι αυτοματοποιημένη και καταγεγραμμένη (documented) ήδη μεσα απο την σελίδα του esphome. Είναι πιο απλό απ'οτι φαίνεται. Απλά θέλει χρόνο να τα διαβάσει εφόσον εχει μηδέν εμπειρία. 1
stefanos90_K Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Έχω φτιάξει ένα μικρό σύστημα που μετράει δεδομένα όπως υγρασία, θερμοκρασία κτλ. Με ένα relay module κάνεις την δουλειά σου. Πρέπει όμως να ρίξεις ένα καλό διαβασματάκι γιατί παίζεις με ρεύμα AC που μπορείς να πάθεις κακό! Το λινκ για την κατασκευή μου: https://github.com/tsaklidis/home-station
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα