Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν παίζει καθόλου στην πίσω m.2 και είναι ανάγκη να μπει εκεί. Ξέρεις κανείς γιατί, και τι επιλογές υπάρχουν για να λυθεί το ζήτημα αυτό;

Δημοσ.

Οταν καινούργια μητρική Z390 σου λέει οτι παίζει και στα δύο m.2 ως PCIe/NVMe και SATA αλλά ο δίσκος σου ο NVMe που αγόρασες όπως εγώ παίζει μόνο μπροστά και τίποτα πίσω και είναι ανάγκη να τοποθετηθεί στην πίσω τι κανείς?

Z390 I Aorus Pro WiFi (ITX) Gigabyte

SN750 Black 250GB NVMe SSD Western Digital

Δημοσ.

Αρχικά σιγουρέψου ότι όλα δουλεύουν,δηλαδή και οι 2 δίσκοι καθώς και τα 2 m.2 slots.Αν υποθέσουμε όλα δουλεύουν κανονικά,αφαίρεσε όλους τους hdd/ssd sata που έχεις και δοκίμασε τους 2 m.2 μόνο.

Δημοσ.

Μονο εναν NVMe έχω και παίζει κανονικά μπροστά, αυτόν που έγγραψα στο προηγούμενο ποστ. Δοκίμασα και χωρις τα υπόλοιπα δυο SATA όμως τίποτα, πίσω δεν παίζει ούτε στο bios κτλπ. Επειδη το έψαξα δεν μπορώ να ξέρω στα σίγουρα πια αν τελικά είναι ή δεν είναι συμβατή η πισω m.2 με NVMe SSD δίσκους. Ή αν παίζει ρόλο το UEFI ή Legacy από το bios, αυτό ίσως είναι δευτερεύον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα 4-5 τα χρησιμοποιεις ειναι κουμπωμενα?

ο δισκος ειναι στο qlv ?  

τα σοκετ στη μητρικη τι γραφουν ? για m-key ,b-key

αν εχεις δισκο mkey δε θα αναγνωριστει σε bkey socket

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/11/2019 στις 12:38 ΠΜ, qrstuv είπε

Οταν καινούργια μητρική Z390 σου λέει οτι παίζει και στα δύο m.2 ως PCIe/NVMe και SATA αλλά ο δίσκος σου ο NVMe που αγόρασες όπως εγώ παίζει μόνο μπροστά και τίποτα πίσω και είναι ανάγκη να τοποθετηθεί στην πίσω τι κανείς?

Z390 I Aorus Pro WiFi (ITX) Gigabyte

SN750 Black 250GB NVMe SSD Western Digital

• 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280 SATA and PCIe x4/x2 SSD support) (M2P)
  • 1 x M.2 connector on the back of the motherboard (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA and PCIe x4/x2 SSD support) (M2M)

Στιγμιότυπο οθόνης_2019-11-28_09-56-04.png

Εγώ βλέπω πως υποστηρίζει έναν M2 NVME  = PCI-E

και έναν M2  SSD = SATA (όχι NVME)  όταν δεν δουλεύει η SATA 3-1 θύρα.

Και έχεις δώσει και 160-180€  ....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adtakhs είπε
  • 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280 SATA and PCIe x4/x2 SSD support) (M2P)
  • 1 x M.2 connector on the back of the motherboard (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA and PCIe x4/x2 SSD support) (M2M)

Στιγμιότυπο οθόνης_2019-11-28_09-56-04.png

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που αναφέρεις.
Η προειδοποίηση αφορά την περίπτωση που έχεις τοποθετήσει στην μπροστινή Μ2 θέση κάποια συσκευή M2 sata οπότε δεν μπορείς να έχεις και κανονικό sata δίσκο στην αντίστοιχη θύρα sata3 1 και όχι στην πίσω Μ2 θύρα.
Και οι 2 Μ2 θύρες αναφέρει ότι μπορούν να δεκτούν pcie συσκευές και επίσης ότι μπορείς να κάνεις raid μόνο μεταξύ 2 M2 pcie ή 2 M2 sata.

Πιθανότατα να φταίει κάτι στο BIOS σχετικά με τις ρυθμίσεις για το legacy.
Mπορεί ο TS να κάνει ένα Clear CMOS και να δοκιμάσει με τον Μ2 στην πίσω θέση αν τον αναγνωρίζει. (είναι παίδεμα αν τα έχεις ρυθμίσει όλα, το ξέρω :) )

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, καταρχήν ευχαριστώ για τις προσπάθειες, θα συμφωνήσω περισσότερο με τον dpolal. Παιδιά κα ιτίποτα να μην έχει επάνω πάλι δεν τον βλέπει τον NVMe πίσω. Το legacy/UEFI είναι για το boot των δίσκων με OS, έρχεται μετά, πρώτα να τον εμφανίσει στο Bios. Φταίει ο δίσκος αν δεν είναι συμβατός (?) Δεν νομίζω να μην είναι συμβατός. Ένας άλλος έχει τον κλασικό Samsung evo 970 NVMe πίσω και λειτουργεί κανονικά όπως και μπροστά. Η μητρική πρέπει να αντικατασταθεί και σε αυτό ευθύνη έχουν από εκεί που την πήρα αν είναι καλοί επαγγελματίες.

Όπως λέει και ο adtakhs τι θέλουν τα λεφτά να τους τα χαρίσω.. Επίσης φίλος για την τιμή που είπες, αν είχε η συγκεκριμένη μητρική 50 ευρό πάλι θα την έπερνα. Η γραφικών μου κάνει 100 ευρό είναι 4ρα η φτηνότερη AMD, είναι συγκεκριμένο το στήσιμο για να περάσω MacOS λειτουργικό και τελικά το έστισα. Ο δίσκος είναι μόνο 250gb SN750 Black NVMe SSD Western Digital μόνο για το λειτουργικό. Το WiFi/BT της Intel δεν παίζει από Μοjave και πάνω και είναι 'κλειδωμένο' CNVi. Αλλά πολύ καλό στα Windows. Γνήσια Apple κάρτα από Macbook Air έχω και δυο αντάπροτες με τον μεγάλο σε M key  o oποίος είναι για PCIe και USB αλλά δεν έπαιζε πάλι στην πίσω m.2 θέση. Έτσι την αλλάζω μπροστά (το WiFi/BT) και παίζει κανονικά και μια χαρά όμως τώρα η πίσω m.2 είναι σαν 'άχρηστη' αφού δεν παίζει ούτε NVMe ούτε το άλλo M key. Θα δοκιμάσω και άλλο SATA M.2 δίσκο και θα δω.

Έχω κάνει Bios reset, από τα πολλά Restart μην βγει off κανένα τροφοδοτικό κτλπ. Tώρα δεν βλέπει ούτε την κάρτα γραφικών στο Bios... η οθόνη ανοίγει μόνο με την Intel UHD 630. To MacOS το έσκισε πάλι βάλε - βγάλε τον δίσκο. Από μένα γνώσεις έχετε σίγουρα πολλές, αυτό είναι το δεύτερο μηχάνημα μου απ το 2012-13 που φτιάχνω. Μητρικές ήμουν ανάμεσα σε Asrock, Asus και Αorus (Gigabyte) μικρές λόγω κουτιού. Σκέφτομαι μήπως παίζει κάτι με τα ρεύματα. Το τροφοδοτικό είναι 650watt 3 μηνών καινούριο. Παίζω και κανένα ελαφρύ παιχνίδι αλλά προτεραιότητα έχει το λειτουργικό.

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/11/2019 στις 9:49 ΠΜ, adtakhs είπε

Αυτό πρέπει να είναι.. Κρίμα Intelαδες και Gigabytαδες πιστσιρικάδες να μην μπορούν να βοηθήσουν. Μονο games ξερετε να παιζετε για παρτι σας ολα? Η πρηγούμενη μου μητρική δεν ειχε m.2 (Ζ97Μ-D3H) και δεν καταλαβαινω και το μοιρασμα στις ταχυτητες/lanes bandwidth. Ενημερωθηκα μετα απο πονοκεφαλο οτι η πισω m.2 δεν παιζει κανενα δισκο. Μπορει να παιζει μονο με καποιους SATA m.2 σε B+M. Αυτο πρεπει να ειναι τελικα και δεν αλλαζει. Και η Gigabyte απαραδεκτη! Ισχυριζεται το αντιθετο. Ή δεν απανταει αμεσα και καθαρα το καθυστερημενο ρομποτακι.. Στις αντιστοιχες Asrock και Asus πρεπει να παιζουν οι καινουριοι NVMe πισω για την MSI δεν ξερω δεν εψαξα. Τον δικο μου NVMe τον εχει και στο QLV η Αsrock. Και ετσι οπως τα λενε στο manual και στις σελιδες ευκολα μπερδευουν κοσμο αν δεν εχει πειρα φιλε. Εχω ξενερωσει, υποχονδριοι κομπιουτεροκαομποιδες παντου. 185 την πηρα. Μπορει να παρω αλλη.

IMG_6525.png

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαλλον δεν καταλαβες τιποτα

η πισω θυρα της μητρικης ειναι η καλη που παιζει και sata και pcie m2 χωρις να μοιραζεται bandwidth με sata,η μπροστα μοιραζεται 

η m2m ειναι η καλη θυρα που βρισκεται πισω

οσο για την ασυμβατοτητα η ευθυνη βαραινει τοσο τη gb οσο και την wd

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.

H M2M ειναι το προβλημα οτι δεχεται μονο δισκους με μικροτερη ταχυτητα PCI3 Gen3x2 SSD ενω η M2P PCIe Gen3x4 SSD με το μοιρασμα  bandwidth με το Sata3 1. Δεν υποστηριζουν και οι δυο Gen3x4 γι αυτο και λενε για RAID για υψηλοτερες ταχυτητες με δυο ιδιους της προηγουμενης γενιας δισκους. Εγω ομως χρειαζομαι εναν μονο δισκο NVMe και μαλιστα πισω στην M2M γιατι μπροστα στην Μ2Ρ χρησιμοποιω καρτα ασυρματου δικτυου της APPLE ή το αντιστροφο μπροστα - πισω. Δεν γνωριζω αν ειναι γενικος κανονας αυτος στην μητρικες λογικα ετσι παει με καθε μοντελο να εχει μικρες διαφορες απο το αλλο κτλπ. Καλημερα.

Ας περιμενουμε και καλα αυτους που εχουν Z390 miniITX μητρικες Asrock και Αsus ή MSI μπας και ερθει η θεια φωτιση ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ βλέπω πως υποστηρίζει pcie δίσκους και στα δύο σλοτ, πως καταλήξατε ότι δεν γίνεται.

Spoiler

image.png.6ba8c02e05cdc2a15961203d27d3cd52.png

ότι χάνεις το slot sata3 1 φαίνεται από τον πίνακα αν χρησιμοποιήσεις sata3 m.2

Spoiler

image.png.f716477460cc2cb3002e426d009b91fd.png

αντίστοιχο παράδειγμα σε άλλη μητρική, αναφέρει καθαρά ότι δέχεται sata3 μόνο στο δεύτερο σλοτ(m2_2) και όχι pcie.
Επίσης μονο pcie στο "πάνω" σλοτ που το ονομάζει m2_1

Spoiler

image.png.67f5b6876ba167ce3bfd50e048528e56.png

έτσι όπως το γράφει η gigabyte μάλιστα, δεν ξέρω αν είναι λάθος, καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι ίδιος τύπος και οι δυο m.2 είτε θα τους έχεις για raid είτε όχι. Μπορείς να δοκιμάσεις να τον ανοίξεις χωρίς να έχεις τίποτα στο μπροστινό το σλοτ; 

Επεξ/σία από Rhamnusia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...