Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το λαπτόπ του τίτλου. 

Το μόνο που μου λείπει είναι μια θύρα USB3. (έχει USB2 και e-SATA)

Ναι είναι παλιό, αλλά έχεί την οθόνη που θέλω 14", εξαιρετική κατασκευή και ολοκαίνουρια μπαταρία και δεν χρειάζομαι κάτι καλύτερο με τις δουλειές που κάνω μ' αυτό,

Υποψιάζομαι ότι η ερώτηση για θύρα USB3 είναι ΟΧΙ, αλλά μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να επικοινωνεί με εξωτερικούς δίσκους USB3 στην μεγάλη ταχύτητα? Ίσως με κάποιο εξωτερικό εξάρτημα?

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.

Από το usb2 σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις usb3. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος αντάπτορας από esata to usb3. Ψάξε στο νετ μήπως βρεις κάτι(υπάρχει ψάξε). Το θέμα είναι ποιο esata έχει και τι bandwidth. Σίγουρα πάντως θα πάρεις μεγαλύτερη ταχύτητα από usb2.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή ιδέα και σε ευχαριστώ. 

Επειδή με ένα γρήγορο ψάξιμο δεν βρήκα τίποτε (μόνο από USB3 σε eSATA βρήκα), αν βρείς κάτι θα σου ήμουν ευγνώμων. Μπορώ και από UK (είναι η κόρη μου εκεί)

Το λαπτοπ έχει επίσης και ένα display port στο οποίο έχω πάρει έναν προσαρμογέα για VGA που λειτουργεί μια χαρά. Δεν πιστέυω να δέχεται εκεί καί κάποιο προσαρμογέα για USB3, τι λές???

Δημοσ.

Όχι από displayport σε usb3 δεν νομίζω ότι γίνεται. Το displayport είναι για μετάδοση σήματος οθόνης. Τουλάχιστον αυτό λέει η λογική μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

esata εξωτερική θήκη και καθάρισες!

εγχωριως απο 19 γιούρια με USB 3.0.

:shifty:

Το θέμα είναι τι γίνεται με τους εξωτερικούς δίσκους με USB3.

Για εσωτερικούς δεν χρειάζομαι θήκη, έχω ένα SHARKOON SATA 2.5''-3.5'' DOCK QUICKPORT DUO

Δεν με παίρνει να ανοίγω τη θήκη για να βγάζω έξω το δίσκο!

ΥΓ Κατάλαβα μήπως λάθος? ("εγχωριως απο 19 γιούρια με USB 3.0.")

Ξέχασα να πώ ότι η θύρα eSATA του λαπτοπ μπορεί επίσης να δεχτεί και USB αλλά όταν συνδέω εξωτερικό δίσκο USB3 τον βλέπει με ταχύτητα USB2 . Μήπως τελικά δεν γίνεται με τίποτα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο Maintenance and Service Guide του λαπτοπ διαβάζω ότι η θύρα είναι eSATA/USB3.

Συγκεκριμένα λέει: "eSATA combo with 3rd USB port". Αλλά υπάρχουν πολλά μοντέλα HP ENVY 14. Δοκίμασα να μετρήσω ένα USB3 εξωτερικό σκληρό και μου δίνει την ταχύτητα του USB2.

Ίσως να θέλει κάποιο driver αλλά πάλι αυτή τη στιγμή έχει το original Windows 7 από το CD της ΗΡ (το οποίο πρέπει να αντικαταστήσω σύντομα με Windows 10 και η ΗΡ δεν τα υποστηρίζει για το λαπτόπ μου...)

Δημοσ.

Δεν ξερω αν μπορεις να δεις περισσοτερα στοιχεια
για τη θυρα με καποιο προγραμμα οπως το HWINFO:
https://www.hwinfo.com/download/

Απο κει και περα, δεν εχεις express card slot ετσι? Επομενως το πιο γρηγορο σου -ελλειψει usb 3.0-
ειναι το esata: σε σχεση με usb 2.0. Το sharkoon λογικα θα σου το δειχνει αυτο: συνδεοντας τον ιδιο
δισκο σε esata # usb και βλεπωντας διαφορες ταχυτητας τους! Απο κει και ακομη πιο περα, εαν θες
κατι κλειστο και μεταφερομενο => παιρνεις μια θηκουλα 2.5"αρα με esata, και βαζεις οποιο δισκο! 😀

Δημοσ.

Γιατί να πάρει θήκη; Νομίζω ένα καλωδιάκι ανταπτορας είναι πιο απλό, αν έχει κιόλας εξωτερικό δίσκο που ήδη έχει την θήκη του και βγάζει usb.

Δημοσ.

Αν θελει κλειστη και ευκολοτερα μετακινησιμη θηκη esata, δεν θα βολευει το
sharkoon, καθως εκτος απο ανοικτο, ειναι ολοφανερα και...'γκουμουτσα', χαχα!
😋
PER.804980.jpg

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Αν θελει κλειστη και ευκολοτερα μετακινησιμη θηκη esata, δεν θα βολευει το
sharkoon, καθως εκτος απο ανοικτο, ειναι ολοφανερα και...'γκουμουτσα', χαχα!
😋
PER.804980.jpg

Nαί, σίγουρα είναι γκουμούτσα αλλά οι μεταφορές μεγάλων/πολλών αρχείων γίνονται σπίτι.

Έψαξα και το πράγμα είναι απλό τελικά.

Τα βύσματα στο USB4 έχουν 4 επαφές ενώ τα μπλέ βύσματα του USB3 έχουν 8 επαφες. Αυτό το composite eSATA/USB του λαπτόπ έχει από τη μιά πλευρά 4 επαφές (για συνδέσεις USB2) και από την άλλη 8 επαφές (για συνδέσεις eSATA). Τόσο απλό: Είναι σαν να έχει δύο ξεχωριστές υποδοχές το λαπτοπ. Το manual της ΗΡ αναφερεται σε ένα σκασμό ENVYs...

Το μόνο ερώτημα πλέον είναι: Υπάρχει μετατροπέας (adaptor) από eSATA σε USB3? Γιατί το αντίθετο υπάρχει. Εγώ όμως χρειάζομαι αρσενικό eSATA (να μπαίνει στην υποδοχή του λαπτοπ) σε θηλυκό USB3 (πάνω στο οποίο να συνδέεται το USB3 του σκληρού δίδκου).  

Δεν κατάφερα να βρώ στο Internet τετοιον αντάπτορα. Aν καποιος εντοπίσει τέτοιον θα του είμαι ευγνώμων... 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Το μόνο ερώτημα πλέον είναι: Υπάρχει μετατροπέας (adaptor) από eSATA σε USB3? Γιατί το αντίθετο υπάρχει. Εγώ όμως χρειάζομαι αρσενικό eSATA (να μπαίνει στην υποδοχή του λαπτοπ) σε θηλυκό USB3 (πάνω στο οποίο να συνδέεται το USB3 του σκληρού δίδκου).  

Δεν κατάφερα να βρώ στο Internet τετοιον αντάπτορα. Aν καποιος εντοπίσει τέτοιον θα του είμαι ευγνώμων... 

Οχι -το ειχα διπλοψαξει και παλιοτερα- δυστυχως δεν υπαρχει... Το καλυτερο που μπορεις να εχεις,
καθως φαινεται ειναι το esata -και παλι καλα που υπαρχει για + ταχυτητες σε σχεση με το usb 2.0 😩

Δημοσ.
13 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Οχι -το ειχα διπλοψαξει και παλιοτερα- δυστυχως δεν υπαρχει... Το καλυτερο που μπορεις να εχεις,
καθως φαινεται ειναι το esata -και παλι καλα που υπαρχει για + ταχυτητες σε σχεση με το usb 2.0 😩

Ναι δυστυχώς έτσι φαίνεται. 

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σου στο νήμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...