di maria kun Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα τέλη Αυγούστου μου έκλεψαν το μηχανάκι. Πήγα άμεσα αστυνομία και το δήλωσα (δεν μου έδωσαν κάποιο έγγραφο). Τώρα που τελειώνει το έτος υποθέτω πρέπει να κάνω μια διαδικασία για να μην έχω κάποιο πρόστιμο από τα τέλη?? Πάω αστυνομία παίρνω ένα έγγραφο και μετά? Από Θεσσαλονίκη είμαι, εκεί στο β κτεο στην πόντου πάω?
adsl2+ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Να ρωτήσεις την ΔΟΥ και το Υπουργείο Μεταφορών
di maria kun Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Εξυπακούεται αυτό ρε μαν. Απλά επειδή έχω χρόνο ακόμα ρώτησα εδώ αρχικά μήπως είχε κανείς παρόμοια εμπειρία
SaFiS Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Αν μιλάμε για 50άρι, έχεις να κάνεις με την αστυνομία / τροχαία... Αν είναι άνω των 50 κυβικών, έχεις να κάνεις με το υπουργείο, οπότε... Πρώτα πάς ΔΟΥ και ζητάς βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκολοφορίας για την συγκεκριμένη πινακίδα. Μετά στο Τμήμα Συγκοινωνιών της περιοχής σου, με το χαρτί της αστυνομίας, κάνεις αίτηση οριστικής διαγραφής (δηλώνεις τον λόγο), προσκομμίζεις την βεβαίωση των τελών που πήρες από ΔΟΥ, βεβαίωση εξόφλησης σε περίπτωση που έχει παρακράτηση κυριότητας και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι παρατημένο / πεταμένο σε κάποιον δρόμο / πλατεία. Τα προσκομμίζεις και περιμένεις. Η ΔΟΥ συνήθως ενημερώνεται αυτόματα αλλά ρώτα το στο τμήμα συγκοινωνιών για να είσαι σίγουρος... 1
georgeadams Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 9 ώρες πριν, di maria kun είπε Απλά επειδή έχω χρόνο ακόμα ρώτησα εδώ αρχικά μήπως είχε κανείς παρόμοια εμπειρία Δεν έχεις και τόσο πολύ χρόνο. Αν πας στη ΔΟΥ το Δεκέμβρη (ειδικά μετά τις 15) θα πέσεις πάνω στην τρελή ουρά όλων όσων θέλουν να παραδώσουν πινακίδες για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για την επόμενη χρονιά. 2
papoys1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 15 ώρες πριν, di maria kun είπε Καλησπέρα τέλη Αυγούστου μου έκλεψαν το μηχανάκι. Πήγα άμεσα αστυνομία και το δήλωσα (δεν μου έδωσαν κάποιο έγγραφο). Τώρα που τελειώνει το έτος υποθέτω πρέπει να κάνω μια διαδικασία για να μην έχω κάποιο πρόστιμο από τα τέλη?? Πάω αστυνομία παίρνω ένα έγγραφο και μετά? Από Θεσσαλονίκη είμαι, εκεί στο β κτεο στην πόντου πάω? Αρχικά πας Αστυνομία κάνεις αίτηση και ζητάς βεβαίωση κλοπής την οποία θα χρησιμοποιήσεις για διαγραφή. Η συγκεκριμένη δίνεται αφού περάσει ένα χρονικό διάστημα 2-3 μηνών από την κλοπή και αποβούν άκαρπες οι αναζητήσεις.Οπότε πήγαινε άμεσα κάνε την αίτηση για να προλάβεις,γιατί μπορεί από την Αστυνομία να σε καθυστερήσουν καμιά 20αριά μέρες μέχρι να την πάρεις.Στη συνέχεια πας τη βεβαίωση στην αρχή που εξέδωσε την άδεια και ζητάς τη διαγραφή. 2
meletis_m Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, di maria kun είπε Καλησπέρα τέλη Αυγούστου μου έκλεψαν το μηχανάκι. Πήγα άμεσα αστυνομία και το δήλωσα (δεν μου έδωσαν κάποιο έγγραφο). Τώρα που τελειώνει το έτος υποθέτω πρέπει να κάνω μια διαδικασία για να μην έχω κάποιο πρόστιμο από τα τέλη?? Πάω αστυνομία παίρνω ένα έγγραφο και μετά? Από Θεσσαλονίκη είμαι, εκεί στο β κτεο στην πόντου πάω? Σε εμένα που έκλεψαν χωματουργικό φορτηγό (2014) ήταν σπείρες και κλεβαν κυρίως Αττική και Δ.Αττική , πήρα βεβαίωση απο την αστυνομία και το κατέθεσα στην ΔΟΥ . Έτσι στήν κατάσταση οχημάτων φαίνεται ως κλοπή / ακινησία 2
di maria kun Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Έγινε γκαις πήγα αστυνομία έκανα την αίτηση και σε μια βδομάδα μου είπε να περάσω να πάρω την βεβαίωση ώστε μετά να πάω δου. Σε αυτό το το διάστημα μου πρότεινε να πάω στα εργοστάσια Έκο στα διαβατα περιμετρικά και στον οδδυ Θεσσαλονίκης να ψάξω μόνος μπας κάι είναι παρατημένο χωρίς πινακίδα. Ο οδδυ που ακριβώς είναι? Κάπου στο γήπεδο μακεδονικού μου είπε, εκείνη που έπαιζε παλιά ο Ηρακλής. Έκανα λίγο γκουγκλ αλλά δεν βρίσκω οδο
di maria kun Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Στις 27/11/2019 στις 2:35 ΠΜ, SaFiS είπε Αν μιλάμε για 50άρι, έχεις να κάνεις με την αστυνομία / τροχαία... Αν είναι άνω των 50 κυβικών, έχεις να κάνεις με το υπουργείο, οπότε... Πρώτα πάς ΔΟΥ και ζητάς βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκολοφορίας για την συγκεκριμένη πινακίδα. Μετά στο Τμήμα Συγκοινωνιών της περιοχής σου, με το χαρτί της αστυνομίας, κάνεις αίτηση οριστικής διαγραφής (δηλώνεις τον λόγο), προσκομμίζεις την βεβαίωση των τελών που πήρες από ΔΟΥ, βεβαίωση εξόφλησης σε περίπτωση που έχει παρακράτηση κυριότητας και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι παρατημένο / πεταμένο σε κάποιον δρόμο / πλατεία. Τα προσκομμίζεις και περιμένεις. Η ΔΟΥ συνήθως ενημερώνεται αυτόματα αλλά ρώτα το στο τμήμα συγκοινωνιών για να είσαι σίγουρος... 100 ρι ηταν,εκανα την αιτηση εκεινη την μερα και μου ειπαν σε 10 μερες την βεβαιωση,την παρελαβα σημερα πηγα δου και το δηλωσε στο συστημα κλεμμενο,μου ειπε εισαι οκ πλεον το δειχνει σε κατασταση κλοπης,τον ρωτησα δεν χρειαζεται κατι αλλο??δεν θα παω στο συγκοινωνιων???δεν θα πληρωσω πεναλτι??και μου ειπε οχι εισαι ετοιμος,μηπως μπερδευτηκε η βιαζοταν να με διωξει???
Doubt Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Στις 10/12/2019 στις 3:02 ΜΜ, di maria kun είπε πηγα δου και το δηλωσε στο συστημα κλεμμενο,μου ειπε εισαι οκ πλεον το δειχνει σε κατασταση κλοπης,τον ρωτησα δεν χρειαζεται κατι αλλο??δεν θα παω στο συγκοινωνιων???δεν θα πληρωσω πεναλτι??και μου ειπε οχι εισαι ετοιμος,μηπως μπερδευτηκε η βιαζοταν να με διωξει??? Είσαι έτοιμος όπως σου είπε. 1
di maria kun Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Ναι και στο ταξις πλέον βγάζει κλοπή
SaFiS Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 ΟΚ, αλλά δεν έχει διαγραφεί εντελώς από πάνω σου. Απλά δεν αναγκάζεσαι να πληρώνεις τέλη. Αν θέλεις να "εξαφανιστεί" πρέπει να πας και στο τμήμα συγκοινωνιών με την χαρτούρα ώστε να το διαγράψουν εντελώς...
Tsino Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Επαναφέρω για να μην ανοίξω άλλο θέμα. Για κλοπή οχήματος. έχω κάνει τα παραπάνω (Αστυνομία και ΔΟΥ) και απλώς εμφανίζεται στη ΔΟΥ ώς σε ακινησία/κλοπή. Γι ανα το διαγραψω λόγω κλοπής, μπορώ να το κάνω online εδώ ? https://www.pattikis.gr/citizen/frmCitizenPopup.zul?sid=ad366765-8dd7-47d3-874c-d57a68322566 Είναι η σωστή αίτηση? Ρωτάω γιατί δεν είναι ξεκάθαρο αν ακολουθεί η διαγραφή...
Nabuko Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Η δήλωση της κλοπής οχήματος αποτελεί σημαντική υποχρέωση του ιδιοκτήτη – κατόχου του. Η κλοπή πρέπει να δηλώνεται στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές και στις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειών της Χώρας. Με την πάροδο τριμήνου από την δήλωση της κλοπής, η αρμόδια Αστυνομική Αρχή χορηγεί βεβαίωση, στην οποία αναφέρεται ο χρόνος της κλοπής, η σύνταξη σχετικής δικογραφίας, καθώς και ότι το όχημα δεν έχει ανευρεθεί μέχρι την ημέρα αυτή. Η δήλωση αυτή πρέπει να προσκομιστεί από τον ενδιαφερόμενο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου το όχημα να τεθεί σε «αναγκαστική ακινησία» λόγω κλοπής. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης - κάτοχος δεν δήλωσε την κλοπή του οχήματός του, όπως είχε υποχρέωση, πρέπει να το πράξει άμεσα, σύμφωνα με τα παραπάνω. Σημειώνεται ότι η κλοπή καταχωρείται στο σύστημα με την ημερομηνία κατά την οποία προσέρχεται ο κάτοχος στην Αστυνομική Αρχή και δηλώνει την κλοπή του οχήματος και όχι με βάση την ημερομηνία, στην οποία κατά δήλωσή του έγινε η κλοπή. https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/okhemata Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2021 από Nabuko 1
StamTheMan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2021 Εγω εχω δηλωσει κλοπη εδω και καμποσα χρονια στο κρυπτονακι μου. Στο ταξις εμφανιζεται ως κλεμμενο,δε βλεπω το λογο να κανω διαγραφη. Δεν ελπιζω να το βρω,επειδη ηταν εμπορικο μοντελο εγινε φυτιλια μεσα σε 2 ωρες το πολυ,αλλα εαν υπαρχει 1 στο μυριο να βρεθει καπου εστω και σαπισμενο,για ποιο λογο να κανω διαγραφη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα