Προς το περιεχόμενο

sound bar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και συνγώμη αν δεν είναι αυτό το κατάλληλο topic.

έχω αυτήν την τηλεόραση Philips 55OLED754 55" Τηλεόραση Smart 4K TV θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει απο ήχο να μου προτείνει κάποιο sound bar μέχρι 250ευρω

Σας ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από Grimstar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω την ίδια τηλεόραση.

Γι' αυτήν έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και έχει και rgb φωτάκια για να συνοδεύσει το κάτω μέρος της οθόνης που δεν έχει ambilight.

https://www.skroutz.gr/s/11772604/Creative-Sound-BlasterX-Katana.html

Εγώ πήρα αυτή λόγω προσφοράς / τιμής που λογικά θα είναι χειρότερη. https://www.skroutz.gr/s/19509532/LG-SK4D.html

(Εντυπώσεις το βράδυ :P)

Και οι 2 έχουν ασύρματο subwoofer για να μην μπλέκεις με καλώδια, ενώ καμία δεν συνδέεται me hdmi (arc), οπότε πάνε για οπτική.

Επεξ/σία από freestyler
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νόμιζα οτι ήμουν καλυμμένος με τα ηχεία της τηλεόρασης και ήμουν οριακά στο αν αξίζει να πάρω soundbar.
Ήθελα να βελτιώσω 2 πράγματα. Πιο καθαρό διάλογο και περισσότερο μπάσο.
Από τις πρώτες εντυπώσεις φαίνεται να πέτυχα και τα 2.

Σύνδεση με οπτική, αναγκαστικά αφού δεν έχει hdmi, αλλά σε οθόνες LG συνδέεται και με bluetooth. (σε συνδυασμό με το subwoofer, είναι πραγματικά wireless setup!)

Το subwoofer κάτω από το κρεβάτι με το καλώδιο τροφοδοσίας του μόνο. Έκανε pair μόνο του χωρίς καμία κίνηση από την μεριά μου.

Ανοίγει και κλείνει μαζί με την τηλεόραση. H ένταση του αλλάζει και από το control της τηλεόρασης και από το δικό του control και από τα hardware κουμπιά που έχει από πίσω, αλλά και από το παρακάτω app που είναι αρκετά καλό για android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.media.lgbluetoothremote2015&hl=en (στο iOS έχει πολύ κακή βαθμολογία για κάποιο λόγο)

Τα ηχεία της τηλεόρασης πρέπει να απενεργοποιηθούν, γιατί η ανεπαίσθητη καθυστέρηση στον ήχο της soundbar, προκαλεί ηχώ.

Για τον λόγο αυτό όταν αλλάζει η ένταση από το controller της τηλεόρασης, θα εμφανίζει ένα μήνυμα οτι είναι απενεργοποιημένα τα ηχεία.

Η ένταση του subwoofer ανεβαίνει μαζί με αυτή της μπάρας, αλλά έχει ξεχωριστή ρύθμιση για την ένταση της σε σχέση με την μπάρα.

Δεν θα σταθώ στα watt που κάθε εταιρία τα υπολογίζει με δικό της τρόπο, αλλά για τον δικό μου χώρο (ένα μικρό υπνοδωμάτιο), η ένταση είναι υπερ επαρκές.

Έχει διάφορα modes αλλά και ένα basic equalizer για bass & treble.

ASC (adaptive sound control), που προσπαθεί να εντοπίσει ομιλία και να την κάνει πιο καθαρή χαμηλώνοντας το μπάσο πχ.

Standard, που είναι... εχμ... standard!

Cinema, που όντως κάνει πιο κινηματογραφικό τον ήχο. Φανερή έμφαση στα μπάσα. Είναι σίγουρα το mode που θα βάζετε για να επιδείξετε την μπάρα σε άλλους.

Sleep, που ρίχνει τα πάντα (μπάσα, πρίμα, δυναμικότητα κτλ), ώστε να διατηρήσει την ενόχληση σε άτομα που πιθανώς κοιμούνται, διαβάζουν, δουλεύουν κτλ στο ελάχιστο.

Τέλος, από την εφαρμογή έχει κι άλλη μία ρύθμιση, DRC (dynamic range control) που λειτουργεί μόνο σε Dolby Digital και TrueHD, αλλά όχι σε DTS ή DTS Master Audio. Ο σκοπός της είναι να εξισορροπήσει την δυναμικότητα (loudness war anyone?) ώστε τα υψηλά περάσματα (δράση) να μην απέχουν πολύ από τα χαμηλά σε μια ταινία (και να είναι κάποιος σε επιφυλακή με το control της έντασης).
Σε σχέση με τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης, είναι προφανώς μια καλύτερη εμπειρία, αλλά μην ξεχνάμε οτι είναι ένα 2.1 set.

Σε κάτι dolby atmos test videos, νιώθω οτι τα ενσωματωμένα είναι λίγο πιο ψαρωτικά σε θέματα separation / surround, αλλά προφανώς δεν θα γύρναγα πίσω.

TLDR για τα λεφτά της (111 ευρώ @ black friday) ίσως και να μην έχει αντίπαλο.

(μεγάλο βγήκε το review. Μάλλον θα το μεταφέρω και στο skroutz :P)

Επεξ/σία από freestyler
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...