gidi Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Νομίζω ότι θα είναι στα 10 ευρώ το μηνα. Άντε να παίξει καμία προσφορά μισή τιμή για τον πρώτο καιρό.
enlightened Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 5 minutes ago, gidi said: Νομίζω ότι θα είναι στα 10 ευρώ το μηνα. Άντε να παίξει καμία προσφορά μισή τιμή για τον πρώτο καιρό. Η Deutsche Telekom το έχει 4,99€ το μήνα. Πιστεύω υπερβολικό να το βάλει διπλή τιμή στην Ελλάδα 1 1
ramarg Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) To θέμα δεν είναι το εισαγωγικό κόστος (δηλαδή ποιο θα είναι το κόστος για το entry πακέτο) αλλά η χρήση που θα μας δίνει... Προσωπικά αν είναι να δίνω μόνο 5 ευρώ το μήνα [αλλά με 5 κλήσεις & λίγο music playback να ξοδεύω την προβλεπόμενη χρήση με αποτέλεσμα να νεκρώνεται η SIM μέχρι την ανανέωση του όγκου χρήσης] το θεωρώ ΑΧΡΗΣΤΟ. Κατ'εμέ θα πρέπει να υπάρχει σίγουρα ένα εισαγωγικό φθηνό πακέτο με 5ευρώ/μήνα και μικρό όγκο δεδομένων/κλήσεων (για όποιον θέλει να δοκιμάσει την υπηρεσία για ένα διάστημα & για περιστασιακή χρήση - δηλαδή ένα πακέτο ακριβώς ίδιο με το αντίστοιχο που προσφέρει η D.Telekom). Το ψωμί στην όλη υπόθεση είναι να υπάρχουν πολλαπλά/διαδοχικά πακέτα με αναλογική αύξηση όγκου χρήσης & τιμής (ώστε καθείς να επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του & να πληρώνει όσο αντέχει η τσέπη του φυσικά). Και το λέω γιατί δίνω ελάχιστες πιθανότητες ο πάροχος να επιτρέψει να μοιράζουμε την unlimited χρήση στα AW (ναι δεν το χρειαζόμαστε αλλά γενικά το αποφεύγουν ως λογική). Αν ωστόσο προβλέψουν κάποια υπηρεσία για Unlimited eSIM στο AW με 7-10 ευρώ/μήνα δε θα με χαλούσε προφανώς. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου από ramarg
taslikos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου δείτε και τα πλάνα στην Αμερική https://www.t-mobile.com/cell-phone-plans/affordable-data-plans/smartwatches εκεί ξεπερνάνε τα 10€
Georgekoz Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Στις 4/2/2025 στις 7:01 ΜΜ, ramarg είπε Ας μας το δώσουν πρώτα και νομίζω όλοι θα συμφωνήσουν 1
levank Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Υπάρχουν και τρίτες εταιρίες που προσφέρουν οικονομικά πακέτα ….. αλλά όχι ΕΛΛΑΔΑ https://www.betterroaming.com/el/watches/apple-watch-family-spain/?plan
ramarg Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Στις 11/2/2025 στις 3:17 ΜΜ, Georgekoz είπε Στις 4/2/2025 στις 7:01 ΜΜ, ramarg είπε Ας μας το δώσουν πρώτα και νομίζω όλοι θα συμφωνήσουν ?
panosk111178 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Στις 4/2/2025 στις 7:01 ΜΜ, ramarg είπε Η vodafone οριακά δυσκολεύεται να παράσχει σήμα στην επαρχία... Δεν είναι για πολλά πολλά.. Με την κατάργηση του 4G σύντομα (και του 2G πολύ πιο σύντομα) θα αφήσει εκτός κάλυψης το 40% της χώρας... Και προφανώς η κοινή χρήση υποδομών δικτύου (με την τέως Wind/νυν Nova/και μετά την πώληση της Nova ποιος ξέρει σε τί θα μετονομαστεί) προφανώς δεν βοήθησε πουθενά. Σταθερή και Κινητή έχουν σοβαρά προβλήματα ακόμα και στα αστικά κέντρα της χώρας. Είσαι πολύ λάθος όσον αφορά το σήμα της Vodafone έχω εδώ και τέσσερα χρόνια VF και COSMOTE σε ένα τηλέφωνο το VF το έχω σαν κύριο αριθμό και δεν έχω μείνει ποτέ από σήμα 4G και 5G στα ποιο απίθανα σημεία που λόγο της ιδιότητας μου πηγαίνω στα ποιο απόκρυμνα μέρη της περισσότερες φορές όταν δεν έχει η Vodafone καθόλου σήμα δεν έχει και η COSMOTE μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει η μία και δεν έχει η άλλη που μου έχει τύχη να έχει η VF και να μην έχει η COSMOTE μερικές φορές αλλά και το αντίστροφο. Όσον αφορά την ταχύτητα είναι μια χαρά στην επαρχία γιατί δεν είναι φορτωμένα τα δίκτυα όπως στην πόλη,επίσης η Vodafone στα unlimited προγράμματα απελευθερώνει την ταχύτητα και έχεις φουλ ταχύτητα εκεί που είσαι. Για Νοna δεν ξέρω! Παντός πιστεύω μόλις την παρουσιάσει η COSMOTE την υπηρεσία σε πολύ λίγο καιρό θα την παρουσιάσει και Vodafone αφού σε άλλες χώρες υπάρχει στο δίκτυο της. Οσο για την eSIM η Vodafone είναι ένα βήμα μπροστά σου δίνει κάρτα με το qr code και το βάζεις όσες φορές θες ενώ στην COSMOTE έχω δώσει μέχρι τώρα 50€ για καινούριο qr core κάθε φορά που αλλάζω συσκευή. 1
ramarg Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 13/2/2025 στις 10:23 ΜΜ, panosk111178 είπε Είσαι πολύ λάθος όσον αφορά το σήμα της Vodafone έχω εδώ και τέσσερα χρόνια VF και COSMOTE Δεν ζούμε σε άλλη χώρα, ούτε εκφέρω άποψη χωρίς να έχω ενεργή σύνδεση. Υπήρξα χρόνια πελάτης της τέως WIND & Vodafone ταυτόχρονα, και από τότε που ενοποιήθηκε το δίκτυο τους ο μόνος κερδισμένος ήταν η WIND/Nova καθώς είχε πολύ περιορισμένη κάλυψη όσον αφορά το 3G/4G. Συγκριτικά με την WIND ναι η Vodafone ήταν καλύτερη, ναι πιάνει 4G σχεδόν παντού (στη πράξη δε θα μείνεις χωρίς σήμα αλλά σε πολλά μέρη θα βλέπεις να πιάνει ενώ η σύνδεση αποδίδει 0). Τα τελευταία χρόνια που δουλεύω το κινητό μου ως δίκαρτο με Cosmote & Vodafone, έχω τεστάρει πολλά διαφορετικά σενάρια χρήσης σε διαφορετικά μέρη, και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι ταχύτητες της Vodafone μόνο 4G δεν είναι (για 5G ούτε λόγος). Είναι τεράστια η απόκλιση ανάμεσα στα δίκτυα τους (τόσο στα speedtest όσο & σε πραγματική εμπειρία χρήσης). Και φυσικά η Vodafone έχει πολύ αυστηρή πολιτική ορθής χρήσης επομένως σου ρίχνει τις ήδη χαμηλές ταχύτητες πολύ συχνότερα με την παραμικρή αύξηση κατανάλωσης. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι θέμα το οποίο πρέπει να αναλύσουμε εδώ. Για το γεγονός ότι δίνει επαναχρησιμοποιούμενα καρτελάκια eSIM προφανώς και της βγάζω το καπέλο (το έχω πει και άλλες φορές σε σχόλια μου - δεν θα της στερήσουμε το δίκαιο) αλλά το πρόβλημα είναι άλλο. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου από ramarg 2
panosk111178 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, ramarg είπε Δεν ζούμε σε άλλη χώρα, ούτε εκφέρω άποψη χωρίς να έχω ενεργή σύνδεση. Υπήρξα χρόνια πελάτης της τέως WIND & Vodafone ταυτόχρονα, και από τότε που ενοποιήθηκε το δίκτυο τους ο μόνος κερδισμένος ήταν η WIND/Nova καθώς είχε πολύ περιορισμένη κάλυψη όσον αφορά το 3G/4G. Συγκριτικά με την WIND ναι η Vodafone ήταν καλύτερη, ναι πιάνει 4G σχεδόν παντού (στη πράξη δε θα μείνεις χωρίς σήμα αλλά σε πολλά μέρη θα βλέπεις να πιάνει ενώ η σύνδεση αποδίδει 0). Τα τελευταία χρόνια που δουλεύω το κινητό μου ως δίκαρτο με Cosmote & Vodafone και έχω τεστάρει πολλά διαφορετικά σενάρια χρήσης σε διαφορετικά μέρη, και οι ταχύτητες της Vodafone μόνο 4G δεν είναι (για 5G ούτε λόγος). Είναι τεράστια η απόκλιση ανάμεσα τους (τόσο στα speedtest όσο & σε πραγματική εμπειρία χρήσης). Και φυσικά η Vodafone έχει πολύ αυστηρή πολιτική ορθής χρήσης επομένως σου ρίχνει τις ήδη χαμηλές ταχύτητες πολύ συχνότερα με την παραμικρή αύξηση κατανάλωσης. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι θέμα το οποίο πρέπει να αναλύσουμε εδώ. Για το ότι δίνει επαναχρησιμοποιούμενα καρτελάκια eSIM προφανώς και της βγάζω το καπέλο, δεν θα της στερήσουμε το δίκαιο αλλά το πρόβλημα είναι άλλο. Εγώ ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ταχύτητας ή μείωσης ταχύτητας και έχω κάνει και αρκετά Speedtest και δεν το γράφω έτσι έχω πάει παντού σε πολύ απρόσιτα σημεία και δεν αντιμετώπισα κάτι άξιο αναφοράς ή λόγου να αλλάξω εταιρία και της έχω τσεκάρει και της δύο πολλές φορές.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Super Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, panosk111178 είπε Εγώ ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ταχύτητας ή μείωσης ταχύτητας και έχω κάνει και αρκετά Speedtest και δεν το γράφω έτσι έχω πάει παντού σε πολύ απρόσιτα σημεία και δεν αντιμετώπισα κάτι άξιο αναφοράς ή λόγου να αλλάξω εταιρία και της έχω τσεκάρει και της δύο πολλές φορές. Τα speedtests της Voda, δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση τα νούμερα της Cosmote στις περισσότερες περιπτώσεις. 3
panosk111178 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, billdanos είπε Τα speedtests της Voda, δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση τα νούμερα της Cosmote στις περισσότερες περιπτώσεις. Θα συμφωνήσω αν και έχω δει και το αντίστροφο και μάλιστα στον Πειραιά αν βρω τα βρω θα τα ανεβάσω! Αλλα σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο τραγικά και δεν υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα όσο το παρουσιάζει ramarg επάνω. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από panosk111178
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Super Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Μόλις τώρα, panosk111178 είπε Θα συμφωνήσω αν και έχω δει και το αντίστροφο και μάλιστα στον Πειραιά αν βρω τα βρω θα τα ανεβάσω! Αλλα σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο τραγικά και υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα όσο το παρουσιάζει ramarg επάνω. Προφανώς, δεν σχολιάζω την αξιοπιστία του δικτύου κλπ. Μόνο τα τελικά νούμερα που βλέπεις στα σχετικά tests. 1
Thanasis159 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Μακάρι να έρθει γρήγορα, αλλά οι ρυθμοί είναι εξαιρετικά αργοί ακόμα και σε πράγματα που (στο μυαλό μου τουλάχιστον), φαίνονται απλούστερα, όπως η ενεργοποίηση των RCS... 1
ramarg Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, panosk111178 είπε Θα συμφωνήσω αν και έχω δει και το αντίστροφο και μάλιστα στον Πειραιά αν βρω τα βρω θα τα ανεβάσω! Αλλα σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο τραγικά και δεν υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα όσο το παρουσιάζει ramarg επάνω. Ο καθένας αναφέρεται καθαρά στη δική του εμπειρία χρήσης ανάλογα με τα μέρη που συχνάζει (αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος λέει ψέματα - απλώς όλοι βλέπουμε διαφορετικές όψεις του ίδιου φαινομένου). Στα μέρη που συχνάζω εγώ λοιπόν (και σε όλα τα πιθανά σενάρια χρήσης που έχω δοκιμάσει) η Vodafone από εμένα παίρνει ένα 5/10 σε σχέση με την Cosmote που πιάνει άνετα ένα 9/10 (δεν αναλύω τα κριτήρια μου γιατί δεν οφελεί). Πάντως το χάσμα είναι μεγάλο (όταν με την ίδια συσκευή η Cosmote πιάνει 380/90 και η Vodafone 90/15 --> και αναφέρω τιμές καθαρά ενδεικτικά). Εγώ ως χρήστης τί πρέπει να συμπεράνω από αυτό την στιγμή που η εταιρία τους υπόσχεται πραγματικά απεριόριστα δεδομένα σε προγράμματα συμβολαίου.? 3 πιθανές αιτίες μπορώ να φανταστώ (και για καμία από τις 3 δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος): Ανεπαρκείς υποδομές δικτύου (με φαινομενική κάλυψη 4G/5G) τη στιγμή που η πραγματική απόδοση του δικτύου είναι καλή για εποχές 3G. Αυστηρή πολιτική ορθής χρήσης (που είναι παράλογο να εφαρμόζεται από τα πρώτα λεπτά μέτριας χρήσης ή μετά από παρατεταμένο cooldown της σύνδεσης) Επαρκείς υποδομές αλλά εσκεμμένος κόφτης στις ταχύτητες ενώ το δίκτυο μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα (πρόκειται για κακό εξισωτισμό ανάμεσα στους συνδρομητές καρτοκινητής που ευκαιριακά εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του δικτύου χωρίς να υποστηρίζουν την ανάπτυξη του με τα μικρά ποσά που προσφέρουν από τις ανανεώσεις χρόνου ---> ενώ την ίδια στιγμή οι πελάτες συμβολαίου πληρώνουν σταθερά υψηλά & αυξανόμενα κόστη παροχής υπηρεσιών από τα οποία οι πάροχοι αντλούν πραγματική κερδοφορία . Ποιοι είναι αυτοί που στηρίζουν λοιπόν την ανάπτυξη του δικτύου προς όφελος όλων και εν τέλει αντιμετωπίζονται ''τιμωρητικά'' από τον πάροχο [επιβαρυνόμενοι με μακρόχρονες συμβατικές δεσμεύσεις , ρήτρες πρόωρης αποχώρησης, κόφτες ταχύτητας, αυστηρή πολιτική ορθής χρήσης, πλημμελή παροχή υπηρεσίας κλπ.). Και γιατί εγώ πρέπει να είμαι ικανοποιημένος από μία εταιρία που δίνει ίδιες ταχύτητες σε μένα που πληρώνω 30,00€ το μήνα για απεριόριστα δεδομένα με αυτόν που δίνει 13,50 € για να απολαύσει την ίδια εμπειρία χρήσης με εμένα (έστω και στα πλαίσια μιας προσφοράς). Προφανώς αυτό το κάνουν όλοι οι πάροχοι (πχ η Cosmote το κάνει στις συνδέσεις σταθερής γιατί το δίκτυο χαλκού αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου αλλά στις συνδέσεις κινητής δεν το έχω δει να συμβαίνει ποτέ). Ο καθένας λέει αυτό που βλέπει, και από το σύνολο των σχολίων (σε ένα forum όπως το insomnia) θέλοντας και μη διαμορφώνεται μια γενικότερη εικόνα ικανοποίησης για τα δίκτυα των παρόχων. Με βάση αυτή την γενική εικόνα λοιπόν, είναι γνωστό σε όλους πως για το δίκτυο κινητής της Vodafone θα διαβάσει κανείς συχνότερα παράπονα σε σχέση με αυτό της Cosmote. Η ανάπτυξη του δικτύου δυστυχώς δεν γίνεται ισομερώς, (άλλες περιοχές αναπτύσσονται ταχύτερα και άλλες μια φορά στα 5 χρόνια). Προφανώς κανείς από εμάς δεν έχει γυρίσει την χώρα από γωνιά σε γωνιά, ώστε να έχουμε ακριβή καταγραφή επιδόσεων [σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν οι εταιρίες speedtest που καταγράφουν μετρήσεις ταχύτητας από διαφορετικές περιοχές/παρόχους/servers & σε διαφορετικούς τόπους/χρόνους]. 22 ώρες πριν, Thanasis159 είπε Μακάρι να έρθει γρήγορα, αλλά οι ρυθμοί είναι εξαιρετικά αργοί ακόμα και σε πράγματα που (στο μυαλό μου τουλάχιστον), φαίνονται απλούστερα, όπως η ενεργοποίηση των RCS... Έχουμε iMessage εμείς δεν μας πειράζει (το κομμάτι της επικοινωνίας είναι λυμένο για εμάς εδώ και χρόνια). Οι Androidάδες ας μιλούν μέσω του Viber (που τόσο αγαπάνε). Αν ανοίξει το RCS θα μας σπαμάρουν με τις ίδιες βλακείες και στα SMS και δε θα μπορούμε να τους μπλοκάρουμε. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου από ramarg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα