bigballon Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kostasbm είπε OPTUS εχω ...... οι περισσότεροι που ξέρω αυτήν έχουν και Vodaphone .... Ν Ζηλανδια ...Spark.... σε prepaid δε ξέρω αλλά αν θέλεις data 120GB. 25-30 aud για ενα μηνα και τα ΣΚ χωρις οριο και περιπου 400 -500 λεπτα ομιλιας παντου.....κοιτα τα πλανα της OPTUS....εχει καλυτερη καλυψη μόλις κατέβεις αεροδρόμιο έχουν κιόσκια οι εταιρείες όπου ενημερώνεσε στο λεπτό και αφού θα είσαι φθινόπωρο-χειμωνα θα έχουν καλύτερες προσφορές νομίζω roaming το τακτοποιείς με τη δίκη σου εταιρεια πριν φύγεις από κει που είσαι ......δεν ξέρω λεπτομέρειες Σε ευχαριστώ.
ramarg Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 15/12/2024 στις 3:16 ΜΜ, billdanos είπε Εκτιμώ πως το κόστος θα παίζει από 5 έως 10 ευρώ το μήνα. Δεν θα σε αναγκάσει κανείς να το ενεργοποιήσεις με το ζόρι. Άσε όσους το θεωρούν χρήσιμο να το έχουν! Χωρίς να είναι δεσμευτική η τιμολογιακή πολιτική άλλων κρατών και εγώ νομίζω ότι το κόστος κάπου εκεί θα κυμανθεί. Στις κάρτες eSIM for AW (last time checked), η γενικότερη εικόνα δείχνει πως οι εταιρίες είναι πιο δεκτικές στο να μοιράζουν την ομιλία που πληρώνεις στην κύρια σύνδεση παρά τα απεριόριστα δεδομένα (που εκεί είναι όλο το ζουμί). Συγκρίνοντας μάλιστα τον τρόπο που ο όμιλος Telekom κοστολογεί τις υπηρεσίες extra καρτών στη Γερμανία (είτε MultiSIM είτε ExtraSIM), βλέπουμε ότι η φθηνότερη extraSIM δίνεται στα 4,95/μήνα για χρήση 3GB (ενώ εδώ 40GB / 12x περισσότερα data) ενώ αντίστοιχα οι MultiSIM κοστίζουν και εκεί 4,95/μήνα με πλήρη διαμοιρασμό χρήσης με τη κύρια σύνδεση (αλλά χωρίς υποστήριξη του AW). Συμπέρασμα 1 = Η τιμολογιακή πολιτική είναι πάνω κάτω ίδια αλλά με κάλυψη μεγαλύτερης χρήσης/όγκου δεδομένων (στη δική μας πλευρά). Χωρίς να είναι όμοιες οι υπηρεσία MultiSIM for AW με τις extraSIM (από τη στιγμή που οι δεύτερες τιμολογούνται στα 25€/μήνα για απεριόριστη χρήση δεδομένων) καταλήγουμε καταρχήν στο συμπέρασμα πως αυτό είναι το ταβάνι της Cosmote (για τις δευτερεύουσες κάρτες με unlimited data). Συμπέρασμα 2 = Θεωρώ πως δε πρόκειται να δούμε στο AW κόστος υπηρεσίας πάνω από 15€ πόσο μάλλον 20 ή 25 (εφόσον δεν πρόκειται να δώσουν unlimited data). Και τέλος αν δούμε την παρεχόμενη (MultiSIM για Smartwaches ή CombiCard όπως την ονομάζουν) βλέπουμε ότι και αυτή την παρέχουν με 4,95€ αλλά προς απογοήτευση όλων μας, δίνουν μόνο 500MB/1GB και 100'/100SMS. Καθόλου ενθαρρυντικό αυτό αλλά (αν πατήσουμε στο συμπέρασμα 1), είναι πολύ πιθανό να δούμε παρόμοια τιμή υπηρεσίας αλλά με περισσότερη ομιλία & χρήση data (πχ 5-10GB). Αν ωστόσο η Cosmote θέλει να παίξει καλή μπάλα, μπορεί να φέρει προσαρμόσιμη χρήση και τιμολόγηση (δηλαδή να σε βάζει να επιλέγεις την επιθυμητή χρήση και η τιμή να ανεβαίνει αντίστοιχα). Το ερώτημα σε όλο αυτό είναι, αν τελικά έρθει η υπηρεσία και ακολουθήσουν την πεπατημένη της Telekom σας αρκεί 1GB..? Εγώ προσωπικά θεωρώ πως όχι. Μπορεί η φύση της συσκευής να είναι τέτοια (ώστε να μην ενδείκνυται για κατανάλωση σημαντικού όγκου δεδομένων) αλλά έστω για απλή χρήση messages & spotify playback θα φεύγουν 2,5 - 5MB / λεπτό... Προσωπικά μιλώντας, θεωρώ πολύ πιο fair για τα AW μία υπηρεσία στην οποία ο καθένας θα μπορεί να προσαρμόζει το πακέτο του ''κατά το πώς'' το κρίνει σκόπιμο πληρώνοντας και το αντίστοιχο κόστος φυσικά (παρά ένα fix πακέτο με χαμηλή τιμή και ΑΣΤΕΙΑ όρια χρήσης). Στις 18/12/2024 στις 7:40 ΠΜ, bigballon είπε Το Πάσχα είπα ότι θα έρθω, ποια εταιρεία να επιλέξω σε προπληρωμένο πρόγραμμα που να υποστηρίζει AW; Telstra; Κάποια άλλη; Τα φώτα σου. Αν έχει δυνατότητα περιαγωγής (όχι απαραίτητα με το ρόλοι) σε Ν. Ζηλανδία ακόμα καλύτερα, Α τελικά σε ενδιαφέρει η υπηρεσία.? Γιατί τόσους μήνες κραυγάζεις κατά της υπηρεσίας 😂🤯 Thanks for that. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2024 από ramarg
hab Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 @ramarg δεν ξέρω γιατί χρήση το σκέφτεσαι το AW με την eSim, αλλά νομίζω πως είναι πιο πολύ για έκτακτη ανάγκη σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν θα έχεις το κινητό σου μαζί. Δεν ξέρω δηλαδή εάν τα δεδομένα θα παίζουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο. Πέρα από το spotify (που νομίζω πως μπορείς να σώσεις τραγούδια - και θέλεις περίπου 1mb το λεπτό, νέας μουσικής), για τι άλλο να σου φάει δεδομένα; Για το messaging που λες είναι αστείος ο όγκος. Αυτό που "τρώει" τα δεδομένα είναι τα video. Σε γενικές γραμμές, όλα τα υπόλοιπα δεν καταναλώνουν σχεδόν τίποτα. Και βέβαια video δεν έχει το AW...
ramarg Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 27/12/2024 στις 12:34 ΜΜ, hab είπε @ramarg δεν ξέρω γιατί χρήση το σκέφτεσαι το AW με την eSim, αλλά νομίζω πως είναι πιο πολύ για έκτακτη ανάγκη σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν θα έχεις το κινητό σου μαζί. Δεν ξέρω δηλαδή εάν τα δεδομένα θα παίζουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο. Πέρα από το spotify (που νομίζω πως μπορείς να σώσεις τραγούδια - και θέλεις περίπου 1mb το λεπτό, νέας μουσικής), για τι άλλο να σου φάει δεδομένα; Για το messaging που λες είναι αστείος ο όγκος. Αυτό που "τρώει" τα δεδομένα είναι τα video. Σε γενικές γραμμές, όλα τα υπόλοιπα δεν καταναλώνουν σχεδόν τίποτα. Και βέβαια video δεν έχει το AW... Ζούμε στο 2025 (εντός ολίγου), στην εποχή του 5G (& του 6G επίσης εντός ολίγου) και ακόμα μιλάμε για όρια... Το θέμα δεν είναι για τί χρήση το προορίζω εγώ, αλλά το γεγονός ότι πληρώνουμε απεριόριστα προγράμματα και μιλάμε για όρια. Αν ήθελα να πονοκεφαλιάζω ΚΑΙ γι'αυτό θα είχα καρτοκινητό και θα μετρούσα τα ΜΒ σαν τα κουκιά. Μου αρκεί να δίνουν ένα επαρκές όριο ώστε να μην ζω με το φόβο να μείνω από ΜΒ όταν πραγματικά θα τα χρειάζομαι. Και όταν δίνεις 500/1000ΜΒ προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι αρκετά ούτε για κάποιον που ακούει μουσική. ΚΑΙ ΟΧΙ δε θέλω να την κατεβάζω για να κάνω offline playback. Θέλω ευελιξία απλά. Γι'αυτό και μας ενδιαφέρει το connectivity στο Apple Watch. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από ramarg 1
Dinos1973 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 10 hours ago, ramarg said: Ζούμε στο 2025 (εντός ολίγου), στην εποχή του 5G (& του 6G επίσης εντός ολίγου) και ακόμα μιλάμε για όρια... Το θέμα δεν είναι για τί χρήση το προορίζω εγώ, αλλά το γεγονός ότι πληρώνουμε απεριόριστα προγράμματα και μιλάμε για όρια. Αν ήθελα να πονοκεφαλιάζω ΚΑΙ γι'αυτό θα είχα καρτοκινητό και θα μετρούσα τα ΜΒ σαν τα κουκιά. Μου αρκεί να δίνουν ένα επαρκές όριο ώστε να μην ζω με το φόβο να μείνω από ΜΒ όταν πραγματικά θα τα χρειάζομαι. Και όταν δίνεις 500/1000ΜΒ προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι αρκετά ούτε για κάποιον που ακούει μουσική. ΚΑΙ ΟΧΙ δε θέλω να την κατεβάζω για να κάνω offline playback. Θέλω ευελιξία απλά. Γι'αυτό και μας ενδιαφέρει το connectivity στο Apple Watch. Εδώ δεν έχουμε αξιόπιστο 4g και αναφέρεστε σε 5g & 6g……
michkal91 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Ρε παιδιά όσους δε σας ενδιαφέρει η υπηρεσία γιατί προσπαθείτε να την πείτε σε όσους τους ενδιαφέρει; Καταντάει κουραστικό. Σε κάποιους είναι χρήσιμη σε άλλους όχι. Εμένα προσωπικά θα με βοηθούσε άπειρα να μη κουβαλάω κινητό πχ όταν τρέχω ή αν θα πάω για μπάνιο στη θάλασσα μόνος μου πχ. Ο άλλος μπορεί να χεστηκε. Δεν καταλαβαίνω όμως το λόγο. 5
alexiosdimitriadis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 25 minutes ago, michkal91 said: Ρε παιδιά όσους δε σας ενδιαφέρει η υπηρεσία γιατί προσπαθείτε να την πείτε σε όσους τους ενδιαφέρει; Καταντάει κουραστικό. Σε κάποιους είναι χρήσιμη σε άλλους όχι. Εμένα προσωπικά θα με βοηθούσε άπειρα να μη κουβαλάω κινητό πχ όταν τρέχω ή αν θα πάω για μπάνιο στη θάλασσα μόνος μου πχ. Ο άλλος μπορεί να χεστηκε. Δεν καταλαβαίνω όμως το λόγο. Νομίζω ότι αρκετοί ξεβολεύονται ή χάνουν χρήματα από την εξέλιξη της τεχνολογίας και νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο την εμποδίζουν. Αυτό μπορείς να το δεις και με τις αντιδράσεις στην ηλεκτροκίνηση. Άλλοι πάλι μπορεί να βγάζουν και ζήλια γιατί αδυνατούν/ δεν θέλουν να προσαρμοστούν/κατανοήσουν ή απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ακόμα να συμμετέχουν. 1
kostasbm Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, alexiosdimitriadis said: Νομίζω ότι αρκετοί ξεβολεύονται ή χάνουν χρήματα από την εξέλιξη της τεχνολογίας και νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο την εμποδίζουν. Αυτό μπορείς να το δεις και με τις αντιδράσεις στην ηλεκτροκίνηση. Άλλοι πάλι μπορεί να βγάζουν και ζήλια γιατί αδυνατούν/ δεν θέλουν να προσαρμοστούν/κατανοήσουν ή απλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ακόμα να συμμετέχουν. δεν είμαι εναντίον της τεχνολογίας......αρκεί να είναι προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερα πορτοφόλια-τσεπες μη συγκρίνεις τις αντιδράσεις για την ηλεκτροκίνηση,δεν είναι ίδια .......
ramarg Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kostasbm είπε δεν είμαι εναντίον της τεχνολογίας......αρκεί να είναι προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερα πορτοφόλια-τσεπες μη συγκρίνεις τις αντιδράσεις για την ηλεκτροκίνηση,δεν είναι ίδια ....... Είναι προσιτή. Όποιος επιθυμεί κάτι φθηνό, παίρνει ένα φθηνό android lte smartwatch, του βάζει μέσα μία sim και τέλος (αλλά προφανώς δε θα εξομοιώσουμε σε καμία περίπτωση την υλοποίηση της Apple με αυτό). Δεν αναγκάσαμε κανέναν να πάρει το Apple Watch, ούτε περιμένουμε από κανέναν να μας πείσει αν αξίζει ή όχι. Αν πάλι κάποιος επιμένει να θέλει Apple, με δεδομένη την παράλληλη κυκλοφορία προηγούμενων μοντέλων σε εξευτελιστικές τιμές, έχει χαθεί η γνωστή δικαιολογία των τιμών. Οι περισσότεροι haters απλά θέλουν το τελευταίο, το καλύτερο, το πιο ποιοτικό και σε σκοτωμένη τιμή. Αυτά δεν γίνονται. Όποιος ξέρει τι θέλει να αγοράσει, ακόμα και αν δεν έχει τα χρήματα για αγορά καινούριου θα ψάξει για μεταχειρισμένο σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν κάθεται να γκρινιάζει για την κακιά Apple (εδώ και 20 χρόνια μας έχει κουράσει αυτή η συζήτηση). Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2024 από ramarg
gidi Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2024 Μας έχει κουράσει η αναμονή για το Apple Watch Cellular. Πότε θα κάμει ξαστεριά; 2
Mitsaras29 Δημοσ. Παρασκευή στις 01:35 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:35 μμ Στις 29/12/2024 στις 9:58 ΜΜ, gidi είπε Μας έχει κουράσει η αναμονή για το Apple Watch Cellular. Πότε θα κάμει ξαστεριά; Όπως βλέπεις από το 2019 το συζητάμε αυτό το θέμα και τώρα έχουμε μπει στο 2025 και ακόμα τίποτα. Πραγματικά δεν ξέρω τι κάνουν εκεί στην Cosmote για παράδειγμα που μας είχαν απαντήσει κάποια στιγμή στο Χ σε post ότι έρχεται αυτή η υπηρεσία και έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε! 1 1
panosk111178 Δημοσ. χθες στις 02:15 πμ Δημοσ. χθες στις 02:15 πμ Στις 29/12/2024 στις 9:58 ΜΜ, gidi είπε Μας έχει κουράσει η αναμονή για το Apple Watch Cellular. Πότε θα κάμει ξαστεριά; Οταν το έχει ακόμη και η Κύπρος είναι κατάντια!!! Όταν το έχει η Vodafone στην υπόλοιπη Ευρώπη και δεν το έχει στην Ελλάδα δεν ξέρω τι να υποθέσω πόσο για το π@@@@ μας έχουν σαν χώρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα