Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι γεννημένος το 82 και έχουν περάσει από τα χέρια μου ένα σωρό κονσόλες,Atari 2600,game boy,nes,game gear,super nes,PS1, Dreamcast,PS2,PS3,ps4,καθώς επίσης έχω φάει άπειρες ώρες στις αίθουσες των παλιών μαγαζιών με τα ηλεκτρονικά.

Πλέον πια εχω διαπιστώσει,ότι δεν μπορώ να παίξω τα καινούργια παιχνίδια,έχω μεγαλωσει,έχω υποχρεώσεις, οικογένεια και περιορισμένο χρόνο και τα παιχνίδια πια απαιτούν πάρα πολύ χρόνο και είναι πολύ πολύπλοκα.Το PS4 το είχα στην κατοχή μου αρκετά χρόνια και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου,έτσι το πούλησα.

Τα παλιά παιχνίδια,ήταν πολύ πιο απλά και ευκολοπαιχτα και απείρως πιο διασκεδαστικά.Τα arcades στα ηλεκτρονικά τα τερματιζες σε maximum 2 ώρες και το ευχαριστιουσουν.Ετσι αποφάσισα να πάρω μια καμπίνα με arcades,ήταν όνειρο ζωής,σαν πιτσιρικάς να έχω μια καμπίνα μέσα στο σπίτι μου και να αφήσω το νέο gaming.Με εξιταρει αφάνταστα ο ερχομός του ps5,αλλά να το πάρω και να το έχω να κάθεται,δεν νομίζω.Ειστε και άλλοι μεγαλύτεροι που νιώθετε ταλαιπωρία με τα νεότερα games ή έφυγε ο gamer απλά από μέσα μου;

Παρεμπιπτόντως η κονσόλα που με είχε εντυπωσιάσει πιο πολύ στο παρελθόν ήταν το Dreamcast, απίστευτη η χαρά να παίζω σπίτι,με φιλαρακια,virtua striker 2 και house of the deads με πιστόλια, τσάμπα,χωρίς να ταιζω κέρματα τα arcades.

Ιδού το νέο μου απόκτημα,το περιμένω να έρθει πως και πως...

E1EB1336-CC04-4127-9B2A-3A6B19590B9F.jpegΙ

Επεξ/σία από 26ska
  • Like 2
Δημοσ.

νομίζω ότι γίνεσαι γεροπαράξενος χωρίς λόγο, εγώ είμαι του '84 όχι ιδιαίτερη διαφορά σε ηλικία, αλλά απολαμβάνω τα νέα παιχνίδια

όχι όσο θα ήθελα λόγω χρόνου, αλλά δεν παύω να τα απολαμβάνω

τα παλιά παιχνίδια τα αναπολώ πολύ συχνά βέβαια, ειδικά αν τα έχω συνδέσει με πιο ανέμελες και ίσως πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής μου, αλλά σχετικά σπάνια θα τα ξαναπιάσω 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, logistoulis είπε

νομίζω ότι γίνεσαι γεροπαράξενος χωρίς λόγο, εγώ είμαι του '84 όχι ιδιαίτερη διαφορά σε ηλικία, αλλά απολαμβάνω τα νέα παιχνίδια

όχι όσο θα ήθελα λόγω χρόνου, αλλά δεν παύω να τα απολαμβάνω

τα παλιά παιχνίδια τα αναπολώ πολύ συχνά βέβαια, ειδικά αν τα έχω συνδέσει με πιο ανέμελες και ίσως πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής μου, αλλά σχετικά σπάνια θα τα ξαναπιάσω 

Γεροπαραξενος λες ε;Ισως,αλλά χωρίς λόγο,όχι.Ειπα ότι μου φαίνονται πολύ χρονοβόρα και πολύπλοκα πλέον πια τα games.Με κουράζουν,τι να κάνουμε, σίγουρα δεν είμαι ο μόνος,έχω και άλλα φιλαράκια,που είναι στην ίδια φάση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, 26ska είπε

Γεροπαραξενος λες ε;Ισως,αλλά χωρίς λόγο,όχι.Ειπα ότι μου φαίνονται πολύ χρονοβόρα και πολύπλοκα πλέον πια τα games.Με κουράζουν,τι να κάνουμε, σίγουρα δεν είμαι ο μόνος,έχω και άλλα φιλαράκια,που είναι στην ίδια φάση.

βρε κι εγώ έχω δε διαφωνώ, απλά σκέψου ότι αυτό ίσως είναι ένα σημάδι ότι περνάμε πλέον σε μια άλλη φάση της ζωής (η οποία θα συνοδεύεται και απο παραξενιά και όπως οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας θα λέμε ότι "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά" )

δεν ξέρω.. εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να κρατήσω ζωντανό τον έφηβο μέσα μου, παρότι αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο κυρίως γιατί οι ψυχολογικοί παράγοντες που σκάνε στα 30 και τα 40 δεν βοηθούν (δηλαδή πεθαίνουμε μέσα μας )

ένα καλό είναι ότι το συγκεκριμένο χόμπι είναι περισσότερο απενοχοποιημένο πλέον ακόμα και για μεγάλους ανθρώπους και η αγορά έχει πράγματα για πιο ενήλικο κοινό

το κακό είναι ότι λόγω της υπερπροσφοράς και των ηλίθιων οικονομικών μοντέλων (μικροσυναλλαγές κοκ) είναι πιο δύσκολο να βρεις καλούς τιτλους και να επικεντρωθείς σε αυτούς 

ένα άλλο πραγμα που είχα παρατηρήσει πάντως είναι ότι οι πιο μεγάλοι από εμάς gamers (50-60 σήμερα) είχαν σκαλώσει στους 2d τίτλους όταν εμείς ζήσαμε και τα πολύγωνα στο πετσί μας

για εμάς είχα πει ότι το τέλος θα έρθει αν επικρατήσει το vr, οι περισσότεροι δεν θα το αντέξουμε

θα δείξει, δεν αποκλείω ότι κι εγώ κάποια στιγμή θα κουραστώ με την όλη φάση, αλλά προς το παρόν όταν βρίσκω μερικές ώρες και βάζω κάτι να παίξω στο τέλος χαμογελάω, οπότε δε βρίσκω λόγο να το σταματήσω

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Νομίζω οτι κάνεις μια σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων. Coin-ops VS Home. Τα πρώτα όντως έπρεπε να τα τελειώνεις σε γρήγορο χρονικό διάστημα(και να σου πάρουν όσα κέρματα περισσότερα μπορούσαν). Στα δεύτερα είσαι πιο άνετος χρονικά για να το τελειώσεις(γιατί αν πληρώσεις 70Ε για να τελειώσει σε 2 ώρες το παιχνίδι, θα ρίχνεις μπινελίκια).

Για το πιο απλά θα αναφέρω Gargoyles Quest που μου έρχεται στο μυαλό.

Υ.Γ: Με το Dreamcast είχαμε τα Arcade σπίτι(σε πολυ καλή ποιότητα) και δεν μας ενοχλούσε το ακριβό κόστος του παιχνιδιού, αφού το συγκρίναμε άμεσα με τα χρήματα που κερδίζαμε από το να το παίζαμε στα φλιμπεράκια τα γνωστά.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, 26ska said:

Χρονοβόρα και πολύπλοκα παιχνίδια υπάρχουν πολλά χρόνια. 

Το είδος είναι το θέμα σου και όχι αν είναι παλιά ή καινούρια. 

Δημοσ.

Τα παιχνιδια οντως εχουν γινει πολυ πολυπλοκα σε σχεση με αυτα του παρελθοντος

Το παρατηρω οτι αντι να χαλαρωσω με ενα game τα εχουν κανει τοσο δυσκολα ακομα και στην easy λειτουργια τους που στο τελος με αγχωνει

Οι πιτσιρικαδες δεν φαινεται να αντιμετωπιζουν ιδιαιτερο προβλημα αφου οι νευρωνες στον εγκεφαλο τους παιρνουν φωτια αλλα εμεις οι μεγαλυτεροι σαφως δυσκολευομαστε...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Το παρατηρω οτι αντι να χαλαρωσω με ενα game τα εχουν κανει τοσο δυσκολα ακομα και στην easy λειτουργια τους που στο τελος με αγχωνει

Οι πιτσιρικαδες δεν φαινεται να αντιμετωπιζουν ιδιαιτερο προβλημα αφου οι νευρωνες στον εγκεφαλο τους παιρνουν φωτια αλλα εμεις οι μεγαλυτεροι σαφως δυσκολευομαστε...

εδώ κάνετε κάποιο λάθος νομίζω 

η όλη τσίτα των σύγχρονων παιχνιδιών βρίσκεται κατά κύριο λόγο στο competitive online κομμάτι, αν πιάσουμε τα single ένα μέσο παιχνίδι των 90s ας πούμε είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολο από ένα σύγχρονο

αυτόν τον καιρό παίζω για να θυμηθώ το yoshi's island του snes που δίνουν στο switch, το οποίο είναι σαδιστικά δύσκολο ώρες ώρες

μπορεί πχ το mario odyssey από την ίδια εταιρεία να είναι πιο πολύπλοκο αλλά ένα πέρασμα το κάνεις εύκολα, στο άλλο το πέρασμα είναι συγκριτικά εφιάλτης 

τα σύγχρονα παιχνίδια σε παίρνουν από το χεράκι, τα μενού και υπομενού , stats, μεγάλοι ανοικτοί κόσμοι κτλ που έχουν ώρες ώρες δεν είναι κάτι, το καθαρό gameplay σε γενικές γραμμές έχει γίνει πιο εύκολο

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, czarjuly είπε

Φίλε νιώθω ακριβώς όπως εσύ! 

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως εγώ που είμαι του 77, δηλ 41 μια χαρά παίζω χωρίς να μου φαίνονται πολύπλοκα και δύσκολα. Νομίζω ότι απλά έχασες την διάθεση σου ts. Ίσως η διάθεση σου να μετατοπίστηκε σε άλλες δραστηριότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που απλά τα βαριούνται, δεν βρίσκω κάτι το παράξενο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν στην ηλικία σου και τον χρόνο που έχεις χρειάζεσαι ένα πράγμα : Nintendo Switch.

Pure fun δηλαδή. 

Πάρε και ένα να είναι unpatched να περάσεις emulators. 

Thank me later. 

Επεξ/σία από Bourdoulas
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι λίγο μικρότερος σου και νιώθω περίπου το ίδιο αλλά για διαφορετικό λόγο.

Τα παιχνίδια είναι όντως πιο πολύπλοκα αλλά ήταν αναμενόμενο όταν προσθέτεις την τρίτη διάσταση σε αυτά.

Για εμένα δε φταίει βέβαια το ότι είναι πολύπλοκα, αλλά το ότι είναι βαρετά. Τα περισσότερα πολυαναμενομενα παιχνίδια προσφέρουν ελάχιστο gameplay και μπολικο κινηματογράφο οπότε αν έχεις ενα 2ωρο ελευθερο ουσιαστικά παίζεις μιση ωρα και τις υπολοιπες διαβαζεις διαλογους. Το εχουν γυρισει στην τεχνη ολα τα μεγάλα στούντιο ξεχνώντας πως ξεκινησαν τα βιντεοπαιχνίδια με μόνο κάποιους μικροτερους developers να το θυμουνται ακομα. Εννοειται βεβαια πως χρειαζονται ολα τα βιντεοπαιχνιδια αλλά εγω προσωπικά πηρα PS4 και τερματισα μονο οτι remaster βγηκε σε αυτο και καθεται, θα ξαναμπει σε λειτουργια οταν βγει το Final Fantasy VII.

Και το ακόμα πιο παράλογο είναι που πλεον εχεις 20 κουμπια να θυμασαι σε σχεση με το παρελθον και όμως, τα περισσότερα παιχνίδια προσφερουν μηδενική δυσκολία, αναγκαζομαστε να κοιταμε τις indie κυκλοφοριες να βρουμε κατι καλο.

Όσο για τα παλια παιχνιδια, δε συμφωνω στο οτι ηταν πιο ευκολα, απλά ηταν πιο μικρα. Η δυσκολια τους ηταν στα υψη.

Δημοσ.

Εύκολα και δύσκολα παιχνίδια υπάρχουν σε όλες τις εποχές, απλά αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η δυσκολία και το skillset που απαιτείται από τον παίχτη. Πχ τα παλιά games που ήταν δύσκολα συνήθως ήταν είτε pixel perfect platforms ή bullethells κλπ. Υπήρχαν βέβαια και εξαιρέσεις τύπου shadow of the beast που ήταν ουσιαστικά trial and error games. Γενικά της ίδιας φιλοσοφίας old school games υπάρχουν και σήμερα και μάλιστα πολύ καλά (super meat boy, cuphead κλπ). όρεξη και υπομονή να έχεις να τα παίξεις...

Δημοσ.

εχει παιχνιδια για ολους, ας μη γρκινιαζουμε αδικα...εχει και για εμας που μας αρεσουν τα παιχνιδα με καποιο βαθμο δυσκολιας...εχει και τα multiplayer εχει και τα full κινηματογραφικα...Βρισκεις απο ολα...ειχα χαρει ας πουμε παρα πολυ με το braid ή το ori...

αλλα δε θα κραξω το pes επειδη 20 χρονια πριν μαζευομασταν να παιξουμε με τις ωρες και τωρα να παιζω 5-6 παιχνιδια το μηνα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...