Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω ενα θερμοπομπο για δωματιο 15τμ περιπου.

Και η ερωτηση μου ειναι εξης.

Για ποιο λογο να παρω π.χ. εναν Atlantic 2000watt που κοστιζει 90 ευρω και να μην παρω εναν Crown 2000watt που αξιζει 17.5 ευρω?

Εφοσον και οι 2 ειναι 2000watt την ιδια ακριβως θερμοτητα θα αποδιδουν και ακριβως το ιδιο θα καταναλωνουν.

Σιγουρα (φανταζομαι) ο Atlantic θα ειναι πιο ποιοτικος απο αποψη υλικων και ισως κρατησει παραπανω χρονια. Με την διαφορα τιμης ομως που εχουν, εχω περιθωριο να αγορασω 5 Crown αν χαλασει  και θα εχω δωσει τα ιδια λεφτα. Ε δεν νομιζω να χαλασουν 5 crown ποιο γρηγορα απο 1 atlantic. Και δεν θα εχω δωσει μαζεμενα και τα λεφτα, αλλα σταδιακα.

Ακουω αποψεις....

ΥΓ. Μην κολλατε στις μαρκες, παραδειγμα εφερα. Μπορει οι crown να ειναι εντελως μαπα και να τριζουν ξερω γω. Μπορειτε αν θελετε να βαλετε στη θεση του Atlantic τον Nobo 2000watt των 145 ευρω, και στη θεση του crown τoν serton 2000watt με 45 ευρω, ας πουμε που εχει καλες κριτικες γενικα.

Η ερωτηση ειναι κατα ποσο αξιζει και αν υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος να πας σε κατι ακριβο ή ειναι αποκλειστικα marketing και ''απατεωνια''.

Επεξ/σία από crupo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε ψαχνω να αγορασω καλο κλιματιστικο daikin στα 9000btu. Ξερεις τι βρηκα? οτι πουλαει ενα 9ρι στα 400 ευρω, ενα αλλο 9ρι στα 750 και ενα αλλο στα 1200. ΟΛΑ 9ρια!!! και ολα εχουν την ιδια ακριβως αποδοση! ελπιζω να σου απαντησα

Υστερόγραφο, βγάζει και άλλο ένα 9ρι στα 2000 ευρώ

Επεξ/σία από Lumini
Δημοσ.

Με 17.5 ευρώ πιθανόν να βρεις κάποιο αερόθερμο, για θερμοπομπό δεν παίζει εκτός αν μιλάμε για μούφα που φαίνεται αλλά δεν είναι, η κατασκευή του είναι τέτοια που μια μέση τιμή αγοράς θα είναι από 50 ευρώ και μετά αυξάνεται όσο θέλεις καλύτερη ποιότητα και αξιοπιστία.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, crupo είπε

Θελω ενα θερμοπομπο για δωματιο 15τμ περιπου.

Και η ερωτηση μου ειναι εξης.

Για ποιο λογο να παρω π.χ. εναν Atlantic 2000watt που κοστιζει 90 ευρω και να μην παρω εναν Crown 2000watt που αξιζει 17.5 ευρω?

Εφοσον και οι 2 ειναι 2000watt την ιδια ακριβως θερμοτητα θα αποδιδουν και ακριβως το ιδιο θα καταναλωνουν.

Σιγουρα (φανταζομαι) ο Atlantic θα ειναι πιο ποιοτικος απο αποψη υλικων και ισως κρατησει παραπανω χρονια. Με την διαφορα τιμης ομως που εχουν, εχω περιθωριο να αγορασω 5 Crown αν χαλασει  και θα εχω δωσει τα ιδια λεφτα. Ε δεν νομιζω να χαλασουν 5 crown ποιο γρηγορα απο 1 atlantic. Και δεν θα εχω δωσει μαζεμενα και τα λεφτα, αλλα σταδιακα.

Ακουω αποψεις....

ΥΓ. Μην κολλατε στις μαρκες, παραδειγμα εφερα. Μπορει οι crown να ειναι εντελως μαπα και να τριζουν ξερω γω. Μπορειτε αν θελετε να βαλετε στη θεση του Atlantic τον Nobo 2000watt των 145 ευρω, και στη θεση του crown τoν serton 2000watt με 45 ευρω, ας πουμε που εχει καλες κριτικες γενικα.

Η ερωτηση ειναι κατα ποσο αξιζει και αν υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος να πας σε κατι ακριβο ή ειναι αποκλειστικα marketing και ''απατεωνια''.

Αδερφέ εάν ενδιαφέρεσαι έχω αρκετούς που τους πουλάω. 2500, 2000 και 1800wat. Eldom.

• Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Με 17.5 ευρώ πιθανόν να βρεις κάποιο αερόθερμο, για θερμοπομπό δεν παίζει εκτός αν μιλάμε για μούφα που φαίνεται αλλά δεν είναι, η κατασκευή του είναι τέτοια που μια μέση τιμή αγοράς θα είναι από 50 ευρώ και μετά αυξάνεται όσο θέλεις καλύτερη ποιότητα και αξιοπιστία.

Τι το ιδιαίτερο έχει ένας θερμοπομπός που του ανεβάζει το κόστος κατασκευής;

Δημοσ.

H ποιότητα υλικών. Η αξιοπιστία. Ακόμα και η οικονομία. Μου έχει τύχει να χρησιμοποιήσω θερμοπομπό NOVO που έχω και ο θερμοστάτης του και η διαχείριση που έκανε μου έσωσε πολύ περισσότερα λεφτά από ότι ένας noname που είχα πάρει από e-shop που πραγματικά δεν έκλεινε ο θερμοστάτης του ποτέ!! Η Atlantic είναι μια τίμια μέση λύση πχ. Η NOVO είναι κορυφή. 

• Like 1
Δημοσ.

Κανα hijack το θεμα μιας και ψαχνομαι αυτη την περιοδο για να θερμανω γραφειο 30τμ. Εχω βρει αυτον, αλλα αν εχει καποιος καμια προταση στα λεφτα αυτα η εκει γυρω, καλοδεχουμενη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Backpacker είπε

H ποιότητα υλικών. Η αξιοπιστία. Ακόμα και η οικονομία. Μου έχει τύχει να χρησιμοποιήσω θερμοπομπό NOVO που έχω και ο θερμοστάτης του και η διαχείριση που έκανε μου έσωσε πολύ περισσότερα λεφτά από ότι ένας noname που είχα πάρει από e-shop που πραγματικά δεν έκλεινε ο θερμοστάτης του ποτέ!! Η Atlantic είναι μια τίμια μέση λύση πχ. Η NOVO είναι κορυφή. 

Να πληρωσεις 100 ευρω παραπανω για τον...θερμοστατη παντως δεν το λες και καλη αγορα. Σου πιανουν τον κώλο το λες.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, crom251 είπε

Να πληρωσεις 100 ευρω παραπανω για τον...θερμοστατη παντως δεν το λες και καλη αγορα. Σου πιανουν τον κώλο το λες.

Έλα ντε... σιγά την τεχνολογία.... με τόσα λεφτά παίρνεις έξυπνη πρίζα με θερμοστάτη και wifi και κουμπώνεις πάνω τον θερμποπομπό αν κάποτε χαλάσει ο δικός του θερμοστάτης. Και σου μένουν και ρέστα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Lumini είπε

Φιλε ψαχνω να αγορασω καλο κλιματιστικο daikin στα 9000btu. Ξερεις τι βρηκα? οτι πουλαει ενα 9ρι στα 400 ευρω, ενα αλλο 9ρι στα 750 και ενα αλλο στα 1200. ΟΛΑ 9ρια!!! και ολα εχουν την ιδια ακριβως αποδοση! ελπιζω να σου απαντησα

Υστερόγραφο, βγάζει και άλλο ένα 9ρι στα 2000 ευρώ

Καμία σχέση η σύγκριση με τα κλιματιστικά. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λένε.

Τα κλιματιστικά λειτουργούν με δείκτες απόδοσης. Οι θερμοπομποί, 1w παίρνουν, 1w βγάζουν μετατρέποντας το σε θερμική ενέργεια.

Τα κλιματιστικά μπορεί να παίρνουν 1w και να βγάζουν 6w.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Καμία σχέση η σύγκριση με τα κλιματιστικά. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λένε.

Τα κλιματιστικά λειτουργούν με δείκτες απόδοσης. Οι θερμοπομποί, 1w παίρνουν, 1w βγάζουν μετατρέποντας το σε θερμική ενέργεια.

Τα κλιματιστικά μπορεί να παίρνουν 1w και να βγάζουν 6w.

Είδες το δέντρο και όχι το δάσος.

Ο καπιταλισμός είναι έτσι, βγάζουν τα ίδια προϊόντα με άλλες τιμές και άλλο design αλλά απόδοση ίδια. Για να μπερδεύει τον καταναλωτή, να του δίνει ψευδαίσθηση ότι έχει επιλογές.

Αυτό ισχύει σε πολλά προϊόντα πέραν της θέρμανσης.

• Like 1
Δημοσ.

Ότι και να πάρεις, να φροντίζεις να τα βγάζεις από την πρίζα, όταν λείπεις από το σπίτι. Σε φτηνό των 20 ευρώ έλιωσαν τα καλώδια και έβγαζε σπίθες, ευτυχώς που το πήρα χαμπάρι έγκαιρα. Οι φτηνοι συνήθως έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Lumini είπε

Είδες το δέντρο και όχι το δάσος.

Ο καπιταλισμός είναι έτσι, βγάζουν τα ίδια προϊόντα με άλλες τιμές και άλλο design αλλά απόδοση ίδια. Για να μπερδεύει τον καταναλωτή, να του δίνει ψευδαίσθηση ότι έχει επιλογές.

Αυτό ισχύει σε πολλά προϊόντα πέραν της θέρμανσης.

O καπιταλισμός φταίει που υπάρχουν δείκτες απόδοσης στα κλιματιστικά. ΟΚ. Ενδιαφέρον.

Επίσης θεωρώ πως ο καπιταλισμός φταίει και στο ότι τα αυτοκίνητα ίδιου κυβισμού έχουν διαφορετικές ιπποδυνάμεις και καταναλώσεις. 

Καλά που υπάρχουν κομουνιστικά κράτη που δεν έχουν επηρεαστεί από τα καταχθόνια σχέδια του καπιταλισμού και έχουμε δυνατότητα να πάμε και να ζήσουμε το όνειρο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα λέει όλα το βιντεακι.

Οποιοσδήποτε με ελάχιστες γνώσεις μπορεί να καταλάβει πώς τα μηχανήματα των 100 και 150 ευρώ ή και παραπάνω ειναι απλά ΑΠΑΤΗ και ΚΟΡΟΙΔΙΑ.

Επεξ/σία από crom251

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...