Προς το περιεχόμενο

[Powerline]TP-LINK TL-PA7010P KIT AV1000 PASSTHROUGH e-shop.gr 39,90€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω, αυτά μπορώ να τα κουμπώσω σε 2 διαφορετικούς ορόφους σε  συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα TP-LINK Wi-Fi kit Powerline TL-WPA8730? 'Eχω VDSL και θέλω να επεκτείνω το δίκτυο σε όλο το σπίτι...Εφόσον έχω ήδη συνδεδεμένο ένα powerline στο router απλά τα βάζεις στις επόμενες πρίζες που χρειάζεσαι?

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AstaNaPane7 είπε

Η ταχύτητα 1000Mbps είναι ονομαστική και αφορά μαζί downlink & uplink αλλα και τα μισά να πιάσεις είναι πάνω από τα 100Mbps που συναντάς συνήθως στα οικιακά δίκτυα. 

Πως μπορουμε να δουμε στα ποσα κλειδωνει; 

Γιατι απο τις ιδιοτητες δικτυου μου λεει 1000mbps καθαρα. Μου δινει 1000 ή λιγοτερο; 

Η ταχύτητα 1000Mbps είναι ονομαστική και αφορά μαζί downlink & uplink αλλα και τα μισά να πιάσεις είναι πάνω από τα 100Mbps που συναντάς συνήθως στα οικιακά δίκτυα. 

Γιατι απο τις ιδιοτητες δικτυου μου λεει 1000mbps καθαρα. Μου δινει 1000 ή λιγοτερο; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vader290 είπε

Να ρωτήσω, αυτά μπορώ να τα κουμπώσω σε 2 διαφορετικούς ορόφους σε  συνδυασμό με τα ήδη υπάρχοντα TP-LINK Wi-Fi kit Powerline TL-WPA8730? 'Eχω VDSL και θέλω να επεκτείνω το δίκτυο σε όλο το σπίτι...Εφόσον έχω ήδη συνδεδεμένο ένα powerline στο router απλά τα βάζεις στις επόμενες πρίζες που χρειάζεσαι?

από όσο γνωρίζω γίνεται να συνδεθούν αν και διαφορετικά μοντέλα. οπως λες βάζεις το επόμενο και κάνεις pair. απλά να ξέρεις οτι η ταχύτητα θα πέσει και αντιστοιχηθεί με το πιο αργό powerline

τώρα το πως θα παίζει σε αλλο όροφο μόνο με δοκιμή θα δείξει. αν και λογικά αν παίζει το προηγούμενο οκ θα παίζει και αυτό

Μόλις τώρα, p_under είπε

κατεβάζεις την εφαρμογή της tp link και σου γράφει την ακριβή ταχύτητα συνδεσης μεταξύ των 2 σημείων. πχ εμενα γράφει ονομαστικα 1000(οπως και εσενα) και η πραγματική μεσα από την εφαρμογη 700(που είναι ηδη υπεραρκετή)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

τα 7010 ειναι καλυτερα είναι καλύτερα καθώς ειναι 1000αρια.

του γερμανου ειναι 400αρια και επι της ουσίας μικρότερη ταχύτητα στο εσωτερικό δίκτυο. Προσωπικά θα κοίταγα τι ανάγκες έχω καθώς το να έχει 2 εξόδους ethernet ειναι πάντα χρήσιμο καθώς συνήθως έχουμε παραπάνω από μια συσκευες για σύνδεση. αν βολέυεσαι με 1 εξοδο πας καρφί στα πρώτα.

Έχω τα 7020 και δεν έχουν αποσυνδεθεί ποτέ και ούτε θέμα με υπερθέρμανση.

600αρια νομιζω ειναι του Γερμανου.

Πρακτικα με συνδεση adsl 24αρα, θα δεις διαφορα στην ταχυτητα αναμεσα στα 2 μοντελα?

Χρειαζομαι να συνδεσω 4 powerline. To αναφερω γιατι δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο στην ταχυτητα και ο αριθμος των powerline που εχεις συνδεδεμένα.

Με βολευουν περισσοτερο του γερμανου ειναι αληθεια επειδη εχουν δυο εξοδους ethernet, αλλα αν εχω θεμα (πρακτικα και οχι θεωρητικα) με την ταχυτητα θα το ξανασκεφτω.

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
Μόλις τώρα, crom251 είπε

600αρια νομιζω ειναι του Γερμανου.

Πρακτικα με συνδεση adsl 24αρα, θα δεις διαφορα στην ταχυτητα αναμεσα στα 2 μοντελα?

Χρειαζομαι να συνδεσω 4 powerline. To αναφερω γιατι δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο στην ταχυτητα και ο αριθμος των powerline που εχεις συνδεδεμένα.

Με βολευουν περισσοτερο του γερμανου ειναι αληθεια επειδη εχουν δυο εξοδους ethernet, αλλα αν εχω θεμα (πρακτικα και οχι θεωρητικα) με την ταχυτητα θα το ξανασκεφτω.

το πόσο πιάνουν πρακτικά μπορείς να το δεις ΜΟΝΟ με δοκιμή.Ο αριθμός των powerline δεν επηρεάζει την ταχύτητα μεταξύ τους. Σαν διευκρίνηση να αναφέρω οτι άλλο η σύνδεση που έρχεται στο σπίτι (24αρα) και άλλο η ταχύτητα του εσωτερικού δικτύου (powerline μεταξύ τους).

Λογικά αν το ρεύμα σου είναι μονοφασικό δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα από πλευράς ταχύτητας. αν είναι τριφασικό θα έχεις μια μικρή πτώση σε σχέση με το μονοφασικό. όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της εσωτερικής καλωδίωσης. Πρακτικά δεν έχω ακούσει κάποιον να έχει μικρότερη ταχύτητα από την εξωτερική

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnny77 είπε

Τι εννοεις να ρυθμισεις προφιλ συνδεσης;;; Ποιο ειναι αυτο το app; εχω ενα παλαιότερο μοντέλο της tp link , και δεν έχω κάνει τίποτα. Απλά το έβαλα πρίζα.. 

https://static.tp-link.com/1910012196_tpPLC Utility_UG.pdf 

Έχει να διαλέξεις όσον αφορά το QoS (Quality of Service) μεταξύ Internet, Online Game, Audio or Video και Voice over IP ώστε να δίνει προτεραιότητα στον τύπο κίνησης που θες.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα τα μαραφετια αυξάνουν την ακτινοβολία; Προκειται να τοποθετηθει σε παιδικο δωματιο. Αν το βγαζω απο την μπριζα το βραδυ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Gerara_ είπε

Αυτα τα μαραφετια αυξάνουν την ακτινοβολία; Προκειται να τοποθετηθει σε παιδικο δωματιο. Αν το βγαζω απο την μπριζα το βραδυ;

όχι δεν αυξάνουν γιατί είναι ενσύρματα. τα ασύρματα δίκτυα έχουν μη ιονίζουσα ακτινοβολία

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Gerara_ είπε

Εγώ έχω βάλει στο παιδικό δωμάτιο για να βγάλω το ασύρματο stick από τον υπολογιστή.... είναι ότι καλύτερο καθώς το δίκτυο περνάει μέσα από

τα καλώδια του ρεύματος....

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AstaNaPane7 είπε

Είναι καλύτερο  γιατί με βάση την τοποθεσία το σήμα φαίνεται να έχει απώλειες (τέσταρε το και με κανά Wifi Analyzer με το κινητό) ενώ θα επιβαρύνεις και το Wifi με μία ακόμα συσκευή.

Απλά φρόντισε να το κουμπώσεις κατευθείαν πάνω σε τοίχο και όχι σε πολυμπριζα.

Ναι αυτό έχω κάνει και εγώ στο σαλόνι. Έχει να ρυθμίσεις και προφίλ σύνδεσης (streaming, gaming κ.ά.) μέσω του app για τον υπολογιστή.

Ok ευχαριστώ

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

το πόσο πιάνουν πρακτικά μπορείς να το δεις ΜΟΝΟ με δοκιμή.

Αυτο που εννοω ειναι πως λογικα και τα 600αρια powerline μπορουν να καλυψουν πληρως την 24αρα συνδεση και να πιασεις ετσι την μεγιστη δυνατη ταχυτητα.

Τα 1000αρια μπορει μεν να εχουν την δυνατοτητα να πιασουν μεγαλυτερη ταχυτητα, αλλα συτη ειναι ουσιαστικα ''αχρηστη'' σε 24αρα συνδεση.

Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λεω.

Δημοσ.

Επειδή αναφέρεται τριφασικο και μονοφασικο ρευμα...πως τσεκαρω τι εχω? καθοτι ασχετος με το αντικείμενο

Δημοσ.

Παιδιά τα συγκεκριμένα powerline είναι άψογα. Χρησιμοποιώ ένα ζευγάρι εδώ και καιρό και δίνω Internet σε ένα 10ρι hub στο σαλόνι όπου συνδέονται κονσόλες, TV, media player κλπ. Ούτε γκουχ ούτε γκιχ. Ευκαιρία, πήρα άλλα δύο για τα παιδικά δωμάτια.
Επίσης έχουν ενσωματωμένα φίλτρα ρεύματος και "καθαρίζουν" και το ρεύμα όσων συσκευών συνδέονται πάνω τους.
Αγοράστε τα, χθες.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, crom251 είπε

Αυτο που εννοω ειναι πως λογικα και τα 600αρια powerline μπορουν να καλυψουν πληρως την 24αρα συνδεση και να πιασεις ετσι την μεγιστη δυνατη ταχυτητα.

Τα 1000αρια μπορει μεν να εχουν την δυνατοτητα να πιασουν μεγαλυτερη ταχυτητα, αλλα συτη ειναι ουσιαστικα ''αχρηστη'' σε 24αρα συνδεση.

Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λεω.

Ισχύει, αλλά αν θες πχ να κάνεις stream από PC σε Tv ή δεν ξέρω εγω τι άλλο εσωτερικά, θα αξιoποιηθεί η επιπλέον ταχύτητα.

Επίσης, αν η απώλεια στο σήμα είναι ποσοστιαία, θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα με μεγαλύτερο αρχικό σημείο αναφοράς

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...