Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προυποθεση για να ξεκινησεις ειναι για τα εξοδα κοινοχρηστων που διεκδικεις να εχουν εκδοθει τα αναλογα παραστατικα.

Πχ μηναία κοινόχρηστα Οκτωβριου:

Δεη 200 , αντιστοιχος λγαριασμος Δεη

Αποχέτευση 100, αντίστοιχο τιμολογιο παροχης υπηρεσιών 100 ευρω

Κλπ κλπ

Για οποιοδήποτε έξοδο δεν παρουσιάσεις παραστατικά δεν παίρνεις φράγκο.

Έστω ότι έχεις όλα τα παραστατικά και είσαι τυπικος.

Μια τυπική αρχή (αλλά σημαντικη) είναι η αποστολή εξωδικου, στο φτιάχνει ενας δικηγόρος πες 150 ευρω.

Απο γεναρη 2020 και μετά η συνεχεια είναι αιτηση για διαμεσολάβηση.

Έχει κόστος περιπου 300 ευρω, κατατιθονται ολα τα στοιχεια και εντός του μηνός ο διαμεσολαβητης καλεί και τις δυο πλευρές για τυχόν συμβιβασμο.

Αν επιτευχθεί πχ ρυθμιση το θέμα στα αταματαει εκεί.

Αν όχι ο διαμεσολαβητης εντός ημερων  εκδιδει οριστικη απόφαση.

Αν είναι κατά του οφειλετη, βγάζει ένταλμα πληρωμής και τα υπολοιπα πανε προς εκτέλεση υπερ της πολυκατοικίας.

Αυτή είναι η διαδικασία κατά τον νομο,

Λεπτομεριες θα βγουν τέλος του έτους, γιατι τότε τέτοιες διαφορες θα πηγαίνουν υποχρεωτικα στη διαμεσολαβηση

Πχ θα υπάρχει οριο οφειλής για κοινόχρηστα, ας πούμε 500 ευρω και πάνω.

Προσοχη μόνο να βγάζετε παραστατικά σε όλα τα έξοδα αλλιως η διεκδίκηση είναι μάλλον άκυρη εκτος ότι είστε νομικά εκθετοι, οι διαχειριστες έχουν επαγγελματικο αφμ με ότι αυτο σημαίνει για παραβάσεις της εφοριας.

Εγώ εχω μια πολυ πιο δύσκολη υπόθεση,

Κοινόχρηστα διαμερίσματος απλήρωτα απο ιδιοκτήτη που πεθανε και δεν υπάρχουν κληρονόμοι.... Εδω σε θελω  να δεις σταυρόλεξο....

Δημοσ.

στη δικη σου περιπτωση μονο ευθυνη του διαχειριστη που αμελησε και δεν κινησε διαδικασιες πριν συσσωρευτουν τα κοινοχρηστα

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

οι ένοικοι της οικοδομής δεν μπορουν σε ενδεχόμενη αγωγή κατά κακοπληρωτή να αιτηθούν να χρεωθεί αυτός και τα δικαστικά έξοδα ?

Δημοσ.

Φυσικά και μπορούν .

Αλλά αρχικά θα τα πληρώσουν αυτοί , και μετά την απόφαση θα τα διεκδικήσουν. 

Μην φανταστέτε ότι το δικαστήριο θα σας δώσει τα πάντα. Υποθετικά αν επιλέξετε να πάτε με δικηγόρο που χρεώνει 10.000 σιγά μην σας τα δώσει ο δικαστής. 

Δημοσ.

το σίγουρο είναι ότι όλοι θα πληρώσουν.Είτε αργα ή γρήγορα.Τα κορόιδα τελείωσαν.Στην επαρχία 10χιλ ευρω΄δεν παίρνει ούτε για υπεράσπιση φόνου ο δικηγόρος.Έλεος...

Δημοσ.

Αν υπαρχουν τα αναλογα παραστατικα που αποδεικνύουν την οφειλη αλλιως βλεπω να πληρωνεται μονο ο δικηγορος.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ένας έξυπνος τρόπος είναι στην είσοδο της οικοδομής όπου αναρτώνται τα κοινόχρηστα να αναγράφονται με μεγάλα γράμματα :π.χ. 2ος ΌΡΟΦΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 80 ΕΥΡΩ...κλασικά  δεν πληρώνει.Εμείς είμαστε τα κορόιδα.Μπράβο Γιατρε.Καλές δουλειές.. κλπ.

Δεν νομίζω να είναι κακό.Τέτοια εποχή εγώ θα πληρώνω κι αυτός όχι? δεν είπα να του γδάρεις το αυτοκίνητο αλλά αν δεν τον απειλήσεις ή προσβάλλεις...δεν παίρνεις...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AMSTERIS είπε

ένας έξυπνος τρόπος είναι στην είσοδο της οικοδομής όπου αναρτώνται τα κοινόχρηστα να αναγράφονται με μεγάλα γράμματα :π.χ. 2ος ΌΡΟΦΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 80 ΕΥΡΩ...κλασικά  δεν πληρώνει.Εμείς είμαστε τα κορόιδα.Μπράβο Γιατρε.Καλές δουλειές.. κλπ.

Δεν νομίζω να είναι κακό.Τέτοια εποχή εγώ θα πληρώνω κι αυτός όχι? δεν είπα να του γδάρεις το αυτοκίνητο αλλά αν δεν τον απειλήσεις ή προσβάλλεις...δεν παίρνεις...

Μηνυση λογω GDPR ,απειλές ...........πρόσεχε θα βρεθείς μπλεγμένος.

Δημοσ.

Καλησπέρα...Να βγει το χαρτί με τα κοινόχρηστα και να μπει σε χώρο που θα φαίνεται και να γραφτεί δίπλα το ποσό οφειλής του καθένα...

Δημοσ.

και ποιος τα πλήρωνε ρε φίλε τα κοινόχρηστα του; 

1-2 μήνες άντε 3 οκ, αν προέκυψε ανάγκη. 

4 χρόνια και δε μιλάς; Πάρε το 166 καλύτερα. Ζήτω τα κορόιδα.

Δημοσ.

Θα μπορούσατε να αλλέξετε την κλειδαρια΄της εξωτερικής πόρτας και να μην του δώσετε το κλειδί αν δεν πληρώσει πρώτα τα κοινόχρηστα που χρωστάει 

• Like 1
Δημοσ.

έαν είναι και επαγγελματίας το μόνο που θα τον φόβιζε είναι μια γλυκιά ανακοινωσούλα στην είσοδο της Οικοδομής.

Ευγενικά όμως: '' Παρακαλείται ο κ.Παπαδόπουλος Ιατρός, του 2ου ορόφου, ο οποίος συνεχίζει να μην πληρώνει κοινόχρηστα εδώ και (....2?3?) χρόνια αν θέλει ας κάνει κάτι.Τα υπόλοιπα κορόιδα πληρώνουν.Ευχαριστούμε για την κατανόηση.''

Προφανώς και υπάρχουν κι άλλες παραλλαγες ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...