Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, daPro είπε

Καλά αυτά που δείχνει στο βίντεο είναι καθαρά ..

Μετά από κάποιες χρήσεις λογικά θα είναι κατάμαυρα..θα τα βάλεις στο πλυντήριο?

 

Δεν θα είναι κατάμαυρα γιατί θα τα βάζεις στο πλυντήριο.

Και τα χημικά του πλυντηρίου μαζί με το ζεστό νερό εξαφανίζουν τα πάντα.

Το πλυντήριο εξάλλου έχει φίλτρο που ότι δεν διαλύει το κρατάει.

Για τέτοιες δουλειές είναι τέλειο. Αν δεν αφήνετε να πιάσουν πολύ μπίχλα δεν θα θέλει καν οικονομικό πρόγραμμα. Όλα μαζί με τα πιάτα στο οικονομικό.

  • Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/12/2019 στις 8:05 ΜΜ, kabamaru2372 είπε

 

Καλημέρα σε όλους. Να πω κι εγώ ότι μόλις μίλησα με την εταιρεία και μου είπαν ότι έρχεται ταχυδρομικώς η απόδειξη.

Εγώ θα ήθελα αν κάποιος έχει τη διάθεση να πει ένα μίνι οδηγό πώς ψήνουμε. Δεν έχω προλάβει να την ανάψω ακόμα. Φαντάζομαι την μαθαίνεις, θερμοκρασίες χρόνους κλπ,αλλά κάθε βοήθεια δεκτή!!!

Επεξ/σία από Skatzivas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Skatzivas είπε

Καλημέρα σε όλους. Να πω κι εγώ ότι μόλις μίλησα με την εταιρεία και μου είπαν ότι έρχεται ταχυδρομικώς η απόδειξη.

Εγώ θα ήθελα αν κάποιος έχει τη διάθεση να πει ένα μίνι οδηγό πώς ψήνουμε. Δεν έχω προλάβει να την ανάψω ακόμα. Φαντάζομαι την μαθαίνεις, θερμοκρασίες χρόνους κλπ,αλλά κάθε βοήθεια δεκτή!!!

Και εγώ μια ζωή στο τηγάνι και λίγο στα κάρβουνα εψηνα και έτσι μπορώ να πω πως δεν έχω ιδέα αλλά προχθές που εψησα βγήκαν όλα τέλεια... Εψησα πανσετες, μπριζόλες χοιρινές, λουκάνικα και 2 μοσχαρισιες.

Άφησα τις μοσχαρισιες για το τέλος καθώς ήθελα αν κατεστρεφα μια μπριζόλα να ήταν η φθηνότερη 😁😁😁.

Γενικά ενώ έχω και θερμόμετρο για τα κρέατα νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να δεις αν είναι ετοιμες είναι με το μάτι και με το χέρι...

Βέβαια οι μοσχαρισιες είναι πολύ διαφορετικές ως προς το ψήσιμο και το αποτέλεσμα.... Αν ψήσεις την μοσχαρίσια σαν την χοιρινή απλά την πετάς...

Τις πανσετες και τις χοιρινές τις θέλεις άσπρες στη μέση ενώ την μοσχαρίσια την θες τουλάχιστον ροζ (μερικοί και κόκκινη) .

Υπόψη ότι παίζει ρόλο και το πάχος της κάθε μπριζόλας. 

Γενικά μην κολλάς, προχώρα και θα το βρεις στην πορεία. Βάλε μια μπριζόλα και μια πανσετα και στην χειρότερη περίπτωση αν είναι ωμές τις ξανά βάζεις πάνω. Και σιγά σιγά θα μάθεις ( μάθουμε)

Άντε καλά ψησίματα!

Υ.Γ. ειδικά με τις μοσχαρισιες εμένα μου άρεσε μόνο με αλάτι χοντρό και πιπέρι

Και αν δεις όλους τους γνωστούς σεφ έτσι τις κάνουν

Και καλό είναι να μένεις σε 2-3 το πολύ μυροδικα γιατί αλλιώς χάνεις την γεύση του κρέατος .. βέβαια και εδώ ο καθένας βάζει ότι του αρέσει

Επεξ/σία από kabamaru2372
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Μόλις τελείωσα το πρώτο άναμμα. Την αφησα 40 λεπτά. Τα δέκα πρώτα ανοιχτή και μισή ώρα κλειστή.

Απορία 1: Μένω επί της Βουλιαγμένης στην ουσία φάτσα σε μπροστινό μπαλκόνι, φυσάει κάργα βοριάς κ έχει 10 βαθμούς. Κλειστή και στο φουλ οι μηχανές ανέβηκε 225 βαθμούς. Παραπάνω δεν το έβλεπα με τίποτα.

Απορία 2: τώρα που έκανα το πρώτο κάψιμο να ψήσω κατευθείαν ή να πλύνω λίγο τις σχάρες;

Απορία 3: όσοι πήρατε την classic 3 l. Το ταψακι από κάτω βλέπω ότι όταν κάθεται έχει μια κλήση προς τα αριστερά,γενικά δεν είναι εντελώς επίπεδο.μπορει να το δει κανείς; Ευχαριστώ.

Το ταψακι ήταν γενικά λίγο στραβες οι ράγες. Το είδα κ το εφερα με αλφάδι. Δείτε το κ εσείς.

Επεξ/σία από Skatzivas
  • Thanks 1
Δημοσ.

ρε παιδιά έχω μια μάλλον απλοϊκή ερώτηση για τη συναρμολόγηση.

 

δεν μπορώ να καταλάβω πως προσαρμόζω τα μαύρα "πλαστικά" στα δύο "πόδια" της ψησταριάς (στο κάτω μέρος)

πρέπει να τα χτυπήσω με κάποιον τρόπο για να "σφηνώσουν" μέσα στα πόδια; μου διαφεύγει κάτι τόσο απλό;

έχω φτιάξει όλη την υπόλοιπη ψησταριά και μου μένει μόνο αυτό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, karetsos είπε

ρε παιδιά έχω μια μάλλον απλοϊκή ερώτηση για τη συναρμολόγηση.

δεν μπορώ να καταλάβω πως προσαρμόζω τα μαύρα "πλαστικά" στα δύο "πόδια" της ψησταριάς (στο κάτω μέρος)

πρέπει να τα χτυπήσω με κάποιον τρόπο για να "σφηνώσουν" μέσα στα πόδια; μου διαφεύγει κάτι τόσο απλό;

έχω φτιάξει όλη την υπόλοιπη ψησταριά και μου μένει μόνο αυτό.

ποιό μοντέλο αγόρασες;

Δημοσ.

Και εγώ την φτηνή πήρα και την συναρμολόγησα προχτές.

Ο οδηγός που σου δίνουν είναι απλός και κατανοητός με αριθμημένα βήματα που σου δείχνουν ακριβώς τι να κάνεις.

Στις οδηγίες συναρμολόγησης σου έχει το

"πόδι"

ακριβώς από πάνω το πλαστικό

και από πάνω ενα σφυράκι (ματσόλα νομίζω το λένε)

Όπως είπες όντως "σου διαφεύγει κάτι τόσο απλό"

 

Τιπ: πρόσεχε τα σχήματα ώστε να να βάζεις στη σωστή μεριά

        σε κάποια σημεία θα χρειαστείς 2ο άτομο για να σου κρατάει κάτι σταυερό για να βιδώνεις

Δημοσ.

Ρώτησα σε παραπλήσιο πρατήριο βενζίνης και μου δίνουν τη κλασική φιάλη 16ευρω(φιάλη+εγγύηση) συν 17 το γέμισμα =33€..Νομίζω 17€/γέμισμα είναι τίμιο.. Απλά, θα χρειαστεί να πηγαίνω, ενώ κάποιοι άλλοι στη μεταφέρουν σπίτι δωρεάν! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρωί πήγα σε έναν κοντά στο σπίτι και πλήρωσα

18 τη φιάλη + 17 το γέμισμα = 35€ μαζί με το να μου τη φέρει σπίτι και να τη συνδέσει.

Δυστυχώς δεν σκέφτηκα να ρωτήσω αν θα ήταν πιο φτηνά να την πάρω και να την συνδέσω εγώ.

Μιλάω για την κλασική σιδερένια 10κιλη της πετρογκαζ.

Πιστεύω ότι οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες σε μαγαζιά/βενζινάδικα με αποκλίσεις των 1-3€ ανάλογα την περιοχή/μαγαζί.

 

Επεξ/σία από gbouros
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, shamrock1404 είπε

Ρώτησα σε παραπλήσιο πρατήριο βενζίνης και μου δίνουν τη κλασική φιάλη 16ευρω(φιάλη+εγγύηση) συν 17 το γέμισμα =33€..Νομίζω 17€/γέμισμα είναι τίμιο.. Απλά, θα χρειαστεί να πηγαίνω, ενώ κάποιοι άλλοι στη μεταφέρουν σπίτι δωρεάν! 

Επαρχία μου βγήκε 16+6 από μινι μάρκετ.

Στα μοντέλα με μαντέμι σχάρα τελικά πως την καθαρίζουμε? Στο φυλλάδιο λέει με bbq cleaner spray, βούρτσα bbq και μετά με επάλειψη φυτικού λαδιού. Τι είναι αυτό το σπρέι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kob6931 είπε

γράψτε κάποιον εύκολο τρόπο να συνδέσω τον πορτοκάλι λαστιχένιο σωλήνα στην ψησταριά. Ευχαριστώ.

Έχει πολύ μικρή διατομή και δεν μπόρεσα να το τοποθετήσω. Πήρα άλλο μακρύτερο, με κανονική διατομή, για να μπορώ να βγάζω έξω την μπουκάλα να την αλλάζω.

Αν δυσκολευτείς βάλε λίγο υγρό πιάτων για λίπανση

Επεξ/σία από demolition23
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kob6931 είπε

γράψτε κάποιον εύκολο τρόπο να συνδέσω τον πορτοκάλι λαστιχένιο σωλήνα στην ψησταριά. Ευχαριστώ.

Ζέστανε το λίγο με αναπτήρα..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gbouros είπε

Το πρωί πήγα σε έναν κοντά στο σπίτι και πλήρωσα

18 τη φιάλη + 17 το γέμισμα = 35€ μαζί με το να μου τη φέρει σπίτι και να τη συνδέσει.

Δυστυχώς δεν σκέφτηκα να ρωτήσω αν θα ήταν πιο φτηνά να την πάρω και να την συνδέσω εγώ.

Μιλάω για την κλασική σιδερένια 10κιλη της πετρογκαζ.

Πιστεύω ότι οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες σε μαγαζιά/βενζινάδικα με αποκλίσεις των 1-3€ ανάλογα την περιοχή/μαγαζί.

Περιοχή; Με αγχώνει λίγο η σύνδεση... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...