vaggelis13 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα, Ο τίτλος δεν ξέρω πόσο κατατοπιστικός είναι διότι είμαι αρχάριος σε κάτι τέτοια. Δείξτε κατανόηση 😁. Είχα ξεχάσει τον κωδικό και μέσω κάποιων tutorials έκανα καινούργιο! Το θέμα μου είναι το εξής: με τα από αυτές τις ενέργειες που έκανα όταν κάνει boot το PC ξεκινάει με ttys. Και δεν μπαίνει κανονικά στο γραφικό περιβάλλον. Οπ ως βλέπετε και στις φωτό μου ζητάει να δώσω εκεί user και pass για να γίνω root. Απ ότι κατάλαβα έχει μπει σε λειτουργία που μπορώ να πειράξω από αυτό το terminal λειτουργίες; Επίσης είχα πειράξει κάτι παραμέτρους όπως βλέπετε στην δεύτερη φωτο....μήπως φταίει κάτι από εκει; Τι μπορώ να κάνω για να μπουταρει σωστά για να μπω νορμάλ στο γραφικό περιβάλλον όπως τα είχα; Ευχαριστώ πολύ! https://drive.google.com/file/d/1E_ut2H3eq2daDkXWCSknDX6MZzu-sfFb/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1EZFFYhIRM4zbNukG3f2IFMKHv1j_LM6X/view?usp=drivesdk *Nα προσθέσω ότι το pc δουλεύει dual boot με windows 10 Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από vaggelis13
jim_p Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για αρχη, ποσταρε οτι howto ακολουθησες. Αυτο το "$vt_handoff" στο δευτερο screenshot εσυ το εβαλες? Πρωτη φορα το βλεπω Σβηστο αν δεν σου χρειαζεται καπου και μετα θα γραψω πως θα το βγαλεις εντελως απο εκει. Αν δωσεις εκει περα στο tty που εισαι startx, θα ξεκινησει το γραφικο περιβαλλον και θα εισαι πιο ανετα για να γραψεις σε τερματικο και να ποσταρεις στο φορουμ. Καντο. Για να επαναφερεις αυτο που ειχε πριν και σου ζηταγε ονομα χρηστη και κωδικο, υποθετοντας οτι το "αυτο" ειναι ο gdm3, δινεις στο τερματικο sudo systemctl enable gdm3 και, αν δεν ανοιξει με την μια ο gdm3, δωσε ενα sudo systemctl start gdm3 Αν παλι δεν ξεκινησει, κανεις επανεκκινηση με ενα sudo reboot. Αν σου πει οτι δεν βρισκει τον gdm3 ή κατι εξισου κουλο, ξαναποσταρε να βρουμε τι εχει αντι για gdm3. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από jim_p
dancer_69 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Αυτό σημαίνει το $vt_handoff: https://www.quora.com/On-Linux-boot-menu-what-does-ro-quiet-splash-vt_handoff-means
RTW4ever Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, jim_p είπε Για αρχη, ποσταρε οτι howto ακολουθησες. Αυτο το "$vt_handoff" στο δευτερο screenshot εσυ το εβαλες? Πρωτη φορα το βλεπω Σβηστο αν δεν σου χρειαζεται καπου και μετα θα γραψω πως θα το βγαλεις εντελως απο εκει. Αν δωσεις εκει περα στο tty που εισαι startx, θα ξεκινησει το γραφικο περιβαλλον και θα εισαι πιο ανετα για να γραψεις σε τερματικο και να ποσταρεις στο φορουμ. Καντο. Για να επαναφερεις αυτο που ειχε πριν και σου ζηταγε ονομα χρηστη και κωδικο, υποθετοντας οτι το "αυτο" ειναι ο gdm3, δινεις στο τερματικο sudo systemctl enable gdm3 και, αν δεν ανοιξει με την μια ο gdm3, δωσε ενα sudo systemctl start gdm3 Αν παλι δεν ξεκινησει, κανεις επανεκκινηση με ενα sudo reboot. Αν σου πει οτι δεν βρισκει τον gdm3 ή κατι εξισου κουλο, ξαναποσταρε να βρουμε τι εχει αντι για gdm3. Το mint εδώ και κάποιες εκδόσεις έχει τον lightdm.
vaggelis13 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Παιδιά καταρχάς ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας! Απλά για λόγους προσωπικούς είχε ξεχαστεί το θέμα. Δυστηχώς αυτό που μου προτείνατε παραπάνω @jim_p δεν λειτούργησε. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;
dancer_69 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το δε λειτούργησαν, δε λέει κάτι που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του προβλήματος. Τι ακριβώς έγινε με τις εντολές που έβαλες, έβγαλε κάποιο σφάλμα? Ξεκίνησε ο gdm? Εϊναι εγκατεστημένος ο gdm? Γιατί αν δεν είναι και είναι ο lightdm(που είναι πιο πιθανό) φυσικά και δε θα έγινε τιποτα. Πιθανότατα θα εμφανίστηκε το σφάλμα ότι δεν υπάρχει service gdm3. Σε αυτή την περίπτωση στην θέση του gdm3 θα πρέπει να βάλεις το lightdm. Επίσης νομίζω ότι δεν πρέπει να βάλεις σκέτο το όνομα "gdm3" ή "lightdm". Οπότε δοκίμασε και έτσι αν με τα παραπάνω βγάζει σφάλμα ότι δεν ύπάρχει το service: sudo systemctl enable lightdm.service sudo systemctl start lightdm.service (ή gdm3 στην περίπτωση που αυτός είναι εγκατεστημένος) Από την εικόνα που έχεις παραθέσει πάντως φαίνεται ότι έχεις συνδεθεί στο χρήστη, δεν είσαι root. Αν δώσεις την εντολή "startx"(χωρίς τα εισαγωγικά) τι γίνεται. Ξεκινάει το γραφικό περιβάλλον? Αν όχι κάποιο σφάλμα θα βγάλει. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από dancer_69
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα