Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, apleistos_gatos είπε

Ολοι οι Ryzen από την 1η γενιά υποστηρίζουν ECC, ειδικά οι Threadripper, που το έχουν επίσημα. Μήπως σκέφτεσαι τους Intel HEDT επεξεργαστές, που τους έχουν για να λένε στους σοβαρούς να πάρουν Xeon και να σκάνε περισσότερα λεφτά;

Και αν έχεις φόρτο που δημιουργεί κορεσμό στα PCI-E 4.0 lanes και dual channel του 3950X, ούτε καν το σκέφτεσαι. Παραμένω σε αυτό που είπα, οι Threadripper είναι για απόδοση σε σχέση με τους Epyc, που είναι φτιαγμένοι για efficiency και τους AM4 Ryzen, που είναι εκεί για τους λιγότερο απαιτητικούς. Συμφωνώ που λίγο αηδία που η AMD κάνει segmentation τον customer base της, αλλά επίσης νομίζω ότι η AMD μας έχει κακομάθει με τους Threadripper 1ης/2ης γενιάς.

Ένα TR 3950X θα ήταν καλό όμως. Η Intel τουλάχιστον είχε μία λύση για να γεφυρώσει το normal desktop με το HEDT, αν η AMD φτιάξει ένα ανάλογο με 16 πυρήνες για $899, θα είναι τα πράγματα κομπλέ. Θα υπάρχουν 4-core chiplets, θα μπορεί να δώσει κάτι, εκτώς αν αυτά τα κρατάνε για άλλα project (όπως Athlon).

Εγώ έχω καταλάβει ότι οι threadripper δέχονται ECC μνήμες, αλλά λειτουργούν χωρίς την διόρθωση λαθών. Αυτό το "μας έχει κακομάθει" δεν μπορώ να το καταλάβω. Σαν κάτοχος threadripper θέλω καλύτερο single-core performance. Και η AMD με αγνοεί, και βγάζει τσιπ εντυπωσιασμού, χωρίς καμιά πρακτική αξία. Σε workstation, ποιος χρειάζεται 128 threads χαμηλά χρονισμένων (κανείς) και ποιος χρειάζεται λιγότερα threads στα 5GHz (όλοι);

Δημοσ.

αμα ελεγα στη γιαγια μου οτι το λενε νηματοσκιστη αυτο θα το επαιρνε για τα σεμεδακια ευκολα παντως

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Phoenix4 είπε

Πως περίμενες φθηνότερους Threadripper όταν ο 2990WX ήταν 12nm και ο 3970X είναι 7nm ; Μόνο από την αλλαγή του node θα υπάρξει ανέβασμα στην τιμή, και όχι μόνο αυτό αλλά ο ένας έχει base 3.0 και ο άλλος 3.7, μιλάμε για τρομερή αλλαγή

Βάλε και το PCI4 support με το τρομερό bandwidth, βάλε ότι δεν είναι numa και υπήρξαν αλλαγές, δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε όχι να μην είναι πιο ακριβός αλλά να πέσει και η τιμή.

Για αυτά που προσφέρουν το +100 ευρώ στο 24core μοντέλο σε σχέση με πέρσι (1300$ vs 1400$) και το +200 ευρώ στο 32core (1800$ vs 2000$) είναι σε λογικά πλαίσια και όχι απλά λογικά αλλά είναι κλοπή να παίρνεις 32core με 2.000$.

Δεν θα ξεχάσω που μέχρι πριν από 3 χρόνια ακριβώς έδινες 1700$ για 10 core με base στα 3.0

Edit: Intel i7-6950X Extreme Edition

Το 1ο τρίμηνο του 19 έφτιαξα συστηματάκι με 2920Χ, 128GB ram γύρω στα 1500. Το 1ο τρίμηνο του 20, τί φτιάχνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Eloy είπε

Συγνώμη αν "τολμάω" να γράφω ασυναρτησίες, αλλά η ανωτερότητα των c2d και των πρώτων ι357 φαινόταν στον χρήστη απο την πρώτη στιγμή που τους χρησιμοποιούσε σε σύγκριση με αυτά που προσέφερε η Amd - και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το ποιούς πλήρωνε η Ιntel... Aλλωστε, όταν κυκλοφόρησαν οι Ryzen, η Intel πάλι πλήρωνε τις εταιρίες που λες, αλλά ο Ryzen σαν καλό προιόν αμέσως ξεχώρισε... - γιατί αυτό δεν έγινε και με τα προηγούμενα προιόντα της ?... Ας είμαστε ορθολογιστές...

Και τότε οι Thunderbird, οι Barton και αργότερα οι ATHLON 64 και Athlon X2 64 ξεχώριζαν .

Αλλά πουλούσαν μόνο στα Custom - Desktop συστήματα.   Οι εταιρίες που έφτιαχναν φορητά έβαζαν Intel, το ίδιο έκαναν και στα έτοιμα desktop και στους servers.

Αυτό σε συνδυασμό με την αγορά της ATI περίπου το 2006, έφτασε την εταιρία στο όριο της καταστροφής γιατί δεν υπήρχαν κονδύλια για ανάπτυξη νεας αρχιτεκτονικής αλλά το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ , κονδύλια για ΝΕΑ γραμμή παραγωγής χαμηλότερων nm. Η AMD είχε δικά της εργοστάσια που τα πούλησε και έτσι δημιουργήθηκε η GLOFO.

Η AMD έβγαλε και καλά προιόντα από τότε και μετά .

Οι PHENOM II X4 και X6 όταν κατάφερε να πάει στα 45nm,  αυτοί ήταν σχεδιασμένοι να αντιπαρατεθούν με τους C2D/C2Q,   γιατί αρχικά είχε αναγκαστεί να δώσει τους PHENOM στα 65 λόγω έλλειψης γραμμής παραγωγής με κομμένη Cache κ.λ.π.

Το ίδιο έγινε και με τους Bulldozer που τους σχεδίαζε για μια 3ετία πριν ... αλλά λόγω καθηστερήσεων βγήκαν πολύ μετά απέναντι σε άλλη αρχιτεκτονική της Intel.

Δεν είχε κακές αρχιτεκτονικές η AMD, κακό timing ειχε .... Καθηστερούσε να παρουσιάσει το νέο προιόν για χρόνια και μόλις το παρουσίαζε ο ανταγωνισμός είχε κατέβει nm και είχε αλλάξει αρχιτεκτονική....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 3
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, petasis είπε

Εγώ έχω καταλάβει ότι οι threadripper δέχονται ECC μνήμες, αλλά λειτουργούν χωρίς την διόρθωση λαθών. Αυτό το "μας έχει κακομάθει" δεν μπορώ να το καταλάβω. Σαν κάτοχος threadripper θέλω καλύτερο single-core performance. Και η AMD με αγνοεί, και βγάζει τσιπ εντυπωσιασμού, χωρίς καμιά πρακτική αξία. Σε workstation, ποιος χρειάζεται 128 threads χαμηλά χρονισμένων (κανείς) και ποιος χρειάζεται λιγότερα threads στα 5GHz (όλοι);

Τότε ο TR δεν είναι αυτό που ψάχνεις ή τα προγράμματα που χρησιμοποιείς δεν αξιοποιούν τους πολλούς πυρήνες. Το μέλλον πάντως είναι ο πολύ πυρήνες αφού όσο πέφτουν τα nm πέφτουν και τα ρολόγια, γι' αυτό και η Intel έχει μείνει στα 14nm για να κρατήσει το single thread perf που της έχει απομείνει πλέον. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Eloy είπε

Συγνώμη αν "τολμάω" να γράφω ασυναρτησίες, αλλά η ανωτερότητα των c2d και των πρώτων ι357 φαινόταν στον χρήστη απο την πρώτη στιγμή που τους χρησιμοποιούσε σε σύγκριση με αυτά που προσέφερε η Amd - και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το ποιούς πλήρωνε η Ιntel... Aλλωστε, όταν κυκλοφόρησαν οι Ryzen, η Intel πάλι πλήρωνε τις εταιρίες που λες, αλλά ο Ryzen σαν καλό προιόν αμέσως ξεχώρισε... - γιατί αυτό δεν έγινε και με τα προηγούμενα προιόντα της ?... Ας είμαστε ορθολογιστές...

Οι core2duo/quad ήταν σαφώς κατώτεροι σε επιδώσεις από τους Phenom II x4/x6, το έδειχναν όλα τα benchmarks. Υστερούσαν οι phenom II σε σύγκριση με τους πρώτους i core σε single thread επιδώσεις, της τάξης του 10%. αν δε με απατά η μνήμη μου.  Πως ακριβώς φαινόταν η ανωτερότητα από την πρώτη στιγμή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, gdimi είπε

Οι core2duo/quad ήταν σαφώς κατώτεροι σε επιδώσεις από τους Phenom II x4/x6, το έδειχναν όλα τα benchmarks. Υστερούσαν οι phenom II σε σύγκριση με τους πρώτους i core σε single thread επιδώσεις, της τάξης του 10%. αν δε με απατά η μνήμη μου.  Πως ακριβώς φαινόταν η ανωτερότητα από την πρώτη στιγμή?

Οι Πρώτοι Phenom (AGENA) στα 65nm δεν μπορούσαν να κλοκάρουν πάνω από 2,8Ghz, είχαν υψηλή κατανάλωση και εμφάνισαν και ένα TLB BUG το οποίο τους κατέστρεψε σαν σειρά.

Οι δεύτεροι Phenom (DENEB, THUBAN, PROPUS) ήταν καλοί , καλύτεροι από τους C2D/C2Q , αλλά η Intel είχε πάει σε  Lynfield τότε και είχε φέρει ξανά Hyperthreading.

Αν η AMD το 2007 είχε την δυνατότητα να φέρει τους Phenom κατευθείαν στα 45nm, θα είχε κερδίσεις την αγορά λόγω IMC, HYPERTRANSPORT, καθαρού 4CORE και λόγω 6CORE .

Επεξ/σία από adtakhs
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, gdimi είπε

Έχουν κρατήσει πολύ καλύτερα στο χρόνο οι πρώτοι i από τους phenom πάντως. Είχα τον x4 965 και ο αδερφός μου i5 750 ο οποίος κλοκαρι και σαν διάολος. Για τα παιχνιδια της εποχής σαφως πήγαιναν το ίδιο καλά, έπαιζε και gpu μπουκάλα στη μέση. Αλλά με τον καιρό ανοίγε η ψαλίδα. 

Νομιζω το πρόβλημα της AMD ήταν πάντα η αργοπορία λόγω έλλειψης πόρων. Οι phenom II ήταν να βγουν επί εποχής core 2 duo quad, που σαφέστατα οι phenom είχαν προβάδισμα. Φαντάζομαι έπαιξε ρόλο το εμπάργκο της Intel 8

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, NT1G είπε

Από πότε το kilo- είναι 2^10 και όχι 10^3 ;

https://el.wikipedia.org/wiki/Κιλομπάιτ

στη περιπτωση μας στο ποστ δηλαδη τα μετραμε 2^10

επεξεργαστες = διπυρινοι, τετραπυρινοι, οκταπυρινοι κτλ

ο τιτλος του ποστ λεει  64-core/ 128-thread  αρα τα μετραει 2^10

εχεις δει ποτε τριπυρινο επεξεργαστη? (μη μου πεις για τον AMD Phenom X3 γιατι και αυτος 4πυρινος ειναι στη πραγματικοτητα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...