Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, cr77 είπε

Θυμάσαι που ο μακαρίτης ο Bill Gates έλεγε ότι 640Κ θα είναι αρκετά και τώρα θες θες 4GB Ram + SSD απλά για να μη σέρνονται τα 10άρια; 🤣

(Εγώ πάντως που έχω βάλει Ubuntu Mate σε PC 10ετίας με 1GB, πηγαίνει αξιοπρεπέστατα)

Come again?

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fisfirikos είπε

Ποιες είναι αυτές οι δουλειές όπου κάποιος θα προτιμήσει Threadripper αντί για Epyc;

Έχω ήδη πει μια δουλειά, κάνει έρευνα/προϊόν με deep learning.

2 ώρες πριν, StavrosD είπε

Αυτή την στιγμή ο αντίστοιχος με 32 cores κοστίζει γύρω στα 2Κ, υποθέτω με 64Κ θα κοστίζει τα διπλάσια. Καλή επιλογή για servers αλλά για τους ταπεινούς θνητούς είναι εκτός προϋπολογισμού.

Βέβαια σε 3 χρονάκια που θα τον σκοτώνουν μεταχειρισμένο τα datacenters θα χαρούμε πολύ.

Δεν μπαίνει επεξεργαστής χωρίς ECC μνήμες σε datacenter. Και οι TR δεν χρησιμοποιούν ECC μνήμες. Απλά τις δέχονται, και αγνοούν τα σχετικά δυφία.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, petasis είπε

Δεν μπαίνει επεξεργαστής χωρίς ECC μνήμες σε datacenter. Και οι TR δεν χρησιμοποιούν ECC μνήμες. Απλά τις δέχονται, και αγνοούν τα σχετικά δυφία.

Στη δεύτερη πρόταση περιγράφεις ακριβώς το λόγο που κανένας που τρέχει machine learning αλγόριθμους δεν θα πάρει Threadripper αντί για έναν Epyc.

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Τι δεν έχει ανακοινωθεί τιμή θα μας τρελάνεις ?? 

$1399 για τον 24Core 48Threads και $1999 για τον 32Core 64Threads

Για δες λίγο τον τίτλο του thread. Για άλλον επεξεργαστή μιλάμε, αυτόν με τους 64 πυρήνες που προς το παρόν δεν υπάρχει.

Δεν έχω καταλάβει γιατί εδώ μέσα απαντάτε διαρκώς με προκλητικό ύφος και τσαντισμένοι ακόμα κι όταν λέτε λάθος πράγματα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, fisfirikos είπε

Για δες λίγο τον τίτλο του thread. Για άλλον επεξεργαστή μιλάμε, αυτόν με τους 64 πυρήνες που προς το παρόν δεν υπάρχει.

Δεν έχω καταλάβει γιατί εδώ μέσα απαντάτε διαρκώς με προκλητικό ύφος και τσαντισμένοι ακόμα κι όταν λέτε λάθος πράγματα.

OK, είχα μείνει με την εντύπωση ότι λέγατε για αυτούς που έχουν βγει.

Όσο για τον 3990Χ, και πέρσι που είχε βγει ο TR2 με τους 32C υπήρχε EPYC με 32C αλλά δεν είδα κανέναν να βγάζει τον 2990Χ αδιάφορο.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, fisfirikos είπε

Στη δεύτερη πρόταση περιγράφεις ακριβώς το λόγο που κανένας που τρέχει machine learning αλγόριθμους δεν θα πάρει Threadripper αντί για έναν Epyc.

Δεν συμβαίνει στην πράξη. Δεν έχουν το single core performance που χρειάζεται. Παίζει ρόλο και το οικονομικό, αν υπάρχουν αρκετά χρήματα, ίσως (αν και εκεί μιλάμε αποκλειστικά για λύσεις ιντελ).

Δημοσ.
11 ώρες πριν, petasis είπε

Ο 3970Χ υποστηρίζει ECC οπότε υποθέτω και ο 3990X θα υποστηρίζει.

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-threadripper-3970x

"Quad channel DDR4 with available ECC support for reliable throughput."

Socket TRX40! υπάρχει κάποια σχετική συζήτηση για το socket TRX40;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, StavrosD είπε

Ο 3970Χ υποστηρίζει ECC οπότε υποθέτω και ο 3990X θα υποστηρίζει.

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-threadripper-3970x

"Quad channel DDR4 with available ECC support for reliable throughput."

Socket TRX40! υπάρχει κάποια σχετική συζήτηση για το socket TRX40;

Δεν ξέρω να σου πω για τους 3970/3990, αλλά υποστήριξη ecc ανέφερε και στους 2ης γενιάς, αλλά δεν λειτουργούσε. Απλά μπορούσες να βάλεις και μνήμες ecc.

Μακάρι να το έφτιαξαν, αλλά αυτό με εξοργίζει ακόμα περισσότερο που δεν έβγαλαν αντικαταστάτη των 2920Χ & 2950Χ. 😊

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, fisfirikos είπε

Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω αλλά δεν το καταλαβαίνετε. Αν βάλεις αυτόν τον επεξεργαστή σε ένα μηχάνημα όλη αυτή η θερμότητα που φεύγει από τον υπολογιστή που πάει; Στο δωμάτιο πάει. Το οποίο δωμάτιο αργά-αργά θα αυξήσει θερμοκρασία. Είναι σαν να πάρεις μια σόμπα 300watt και να τη βάλεις μέσα σε ένα χώρο λίγων τετραγωνικών να καίει όλη μέρα. Μετά από κάποιες ώρες κι ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου η θερμοκρασία θα ανέβει 5-10 βαθμούς. Οι δε threadripper κάνουν throttle στους 70 βαθμούς εν αντιθέσει με τους Xeon που αντέχουν μέχρι τους 90-100.

Long story short θα χρειαστεί να ψύξεις και τον περιβάλλοντα χώρο για κάποιες ώρες για να κατεβάσεις θερμοκρασία.

Compilers κι οτιδήποτε έχει σχέση με προγραμματισμό (αλλά σε μεγάλες ομάδες), machine learning αλγόριθμοι, web servers και databases, οτιδήποτε σχετίζεται με rendering, προσομειώσεις κλπ. Γενικά οι πολλοί πυρήνες είναι χρήσιμοι σε εργασίες που απαιτούν πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν. Γι αυτό για παράδειγμα στα παιχνίδια δεν βλέπεις μεγάλη διαφορά από ένα σημείο κι έπειτα. Αν στον αντίποδα έχεις ένα face recognition αλγόριθμο που πρέπει να ελέγξει 10 εκατομμύρια φωτογραφίες για να βρει φύλο και ηλικία για την κάθε μια ένας τέτοιος επεξεργαστής είναι λουκούμι.

Το kilobyte είναι 1.000 bytes άρα 10^3 bytes. Δεν καταλαβαίνεις την έννοια του εκθέτη.

Φίλε μου μάλλον έχεις μπερδευτεί μηπως σε παρακαλώ μπορεις να μου δείξεις το throttle των 70 βαθμών στους threadripper γιατί από όσα έχω παρακολουθήσει  στη πραγματικοτητα τα γεγονότα λένε αλλά.Εκτος εάν εννοείς την πρώτη έκδοση αλλά και πάλι... 

Στις 25/11/2019 στις 10:14 ΜΜ, ELMastas είπε

Επιτέλους μπάς και τρέξουμε επιτέλους αξιοπρεπώς το Crysis ! 😸

Δες Linus αδερφέ το τρέξανε μόνο σε cpu μιλάμε για beast

Κάπου διάβασα για xeon 56 που, πόσο, επιδόσεις και κατανάλωση παρακαλω και σε πιο μαγαζί πουλιέται ημαρτων ορισμένοι εδώ μέσα. Κάποιοι εδώ μέσα δείχνουν για δικούς τους λόγους να μην θέλουν να καταλάβουν τη πρόκειται να συμβεί μέσα στο 2020_21 στον χώρο των cpu. 

Επεξ/σία από τρελλη φουσκα
Δημοσ.
2 ώρες πριν, τρελλη φουσκα είπε

Φίλε μου μάλλον έχεις μπερδευτεί μηπως σε παρακαλώ μπορεις να μου δείξεις το throttle των 70 βαθμών στους threadripper γιατί από όσα έχω παρακολουθήσει  στη πραγματικοτητα τα γεγονότα λένε αλλά.Εκτος εάν εννοείς την πρώτη έκδοση αλλά και πάλι... 

Ορίστε τα specs από την ίδια την AMD. Μέγιστη θερμοκρασία 68 βαθμοί:

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-threadripper-2990wx

Δημοσ.
2 ώρες πριν, fisfirikos είπε

Ορίστε τα specs από την ίδια την AMD. Μέγιστη θερμοκρασία 68 βαθμοί:

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-threadripper-2990wx

Σωστο το διάγραμμα μόνο που όταν κυκλοφόρησε ο συγκεκριμένος αποδείχτηκε πως είχε bug το  tctl temp με offset 27 βαθμούς μείον παρόλα αυτά  στο guru3d το review  έδωσε 60 βαθμούς με watarecooling  σε stress test στο tdie χωρίς μπουκάλι στις εφαρμογές που τεσταρε. Aλλά που κολλάνε με την καινούργια σειρα όλα αυτα;

Δημοσ.

Με ρώτησες που γράφει ότι οι threadripper κάνουν throttle στους 70 βαθμούς και σου έδωσα link στα επίσημα specs που δείχνουν ότι ΟΛΟΙ οι threadripper έχουν ανώτερη θερμοκρασία στους 68 βαθμούς. Νομίζω ότι το κλείσαμε το θέμα.

Δημοσ.

6abGZER.png

Καημένος 2nd gen threadripper

16 ώρες πριν, petasis είπε

Δεν ξέρω να σου πω για τους 3970/3990, αλλά υποστήριξη ecc ανέφερε και στους 2ης γενιάς, αλλά δεν λειτουργούσε. Απλά μπορούσες να βάλεις και μνήμες ecc.

Μακάρι να το έφτιαξαν, αλλά αυτό με εξοργίζει ακόμα περισσότερο που δεν έβγαλαν αντικαταστάτη των 2920Χ & 2950Χ. 😊

Σε όλο το thread αναφέρεσαι για το ECC αλλά με 1 λεπτό googling βρίσκεις πως δουλεύει μια χαρά

διάβασε το comment chain, είναι γνωστό εδώ και χρόνια δεν καταλαβαίνω πως δημιουργήθηκε η λάθος εντύπωση, ούτε η Intel δεν το ισχυρίζεται αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...