Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες καλησπέρα .

εχω το παρακατω  συστημα και μολις εκανα αγορα   (δεν μου ηρθε ακομη) την Sapphire VGA Radeon RX 590 8GB Special Edition   (προσφορα στα 185€  από το πλαισιο

Θα ηθελα να μου πειτε αν γινετε βημα-βημα όταν μου ερθει  η καρτα γραφικων πως να την εγκαταστήσω (όχι ότι αφορα το  hardware  αλλα  ότι αφορα το Software).

Δλδ εγκατατσαη drivers, ρυθμισεις στο BIOS  που ενδεχομένως χρειαζεται κλπ

Την οθονη τωρα την συνδεω με την μητρικη με D-SUB.

Όταν γινει με το καλο γινει η εγκατασταση  της καρτας απλως αγοραζωενα καλωδιο  DVI-D  και τις συνδέω?

σας ευχαριστω εκ των προτερων

CPU      G4560

RAM     8GB

M/B     ASRock B150M-HDV

GPU     Η ενσωματωμενη καρτα γραφικων της μητρικης

PSU    Enermax MaxPro 700W

ΟΘΟΝΗ  https://www.e-shop.gr/lg-19-lcd-l1900r-bf-black-p-PER.168542 (Μη γελατε σε λιγο καιρο θα παρω άλλη)

HDD    1 SSD SAMSUNG 860 EVO  500GB

4  SEAGATE 2 TB

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ επειδή είμαι ψείρας κάνω reset to defaults στο bios και format. Αλλά αν βαριέσαι την διαδικασία, κάνε uninstall τους drives της ενσωματωμένης, τρέξε και το display driver uninstaller να φύγουν τα πάντα, κούμπωσε την κάρτα και μετά πέρασε τους καινούργιους drivers. Κατέβασε από πριν τους driver της κάρτας, κούμπωσε την και βγάλε το enternet ή το wifi στικάκι αν έχεις, ώστε όταν μπεις στα windows να μην εγκαταστήσουν  δικούς τους drivers, και βάλε αυτούς που έχεις κατεβάσει και έτοιμος.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποτε συνοψιζοντας

• Uninstall τους drivers της ενσωματωμενης
  • Τρεξιμο το DDU για να φυγουν όλα τα υπολείμματα.
  • Κουμπωμα της καρτας στο pc
  • Περασμα των drivers .
  • Επανεκκινηση του pc
  • Μπαινω στο BIOS και αλλαζω από on board σε Pci-e.
  • Save – επανεκκινηση -τελος

Ειναι κατι αλλο?

Επεξ/σία από avraam5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Κουμπωμα της καρτας στο pc

Σε αυτό το βήμα με το επόμενο boot άλλαξε επιτόπου τη σειρά στο BIOS από onboard σε PCI express, αυτό στο γράφω γιατί προφανώς μετά το κούμπωμα θα θες να δεις κι αν βγάζει σήμα η κάρτα στο post αφού έχεις κάνει την κατάλληλη  σύνδεση με την οθόνη σου. Επίσης σε μητρικές που έχουν onboard και είναι σε αχρηστία γιατί χρησιμοποιώ GPU σε slot κάνω disable την οnboard, αφού πρώτα έχω αλλάξει σειρά και είμαι σίγουρος ότι ποστάρει σωστά με την PCI-E.

Όταν τοποθετήσεις την κάρτα και πριν ανοίξεις το PC μη ξεχάσεις και τα αυτονόητα π.χ. να τσεκάρεις προσεκτικά αν υπάρχει κάποιο εμπόδιο στα ανεμιστηράκια της GPU από κάποιο καλώδιο η κάτι άλλο που ενδέχεται να τα μπλοκάρει.

«Καλοτάξιδη» η νέα GPU!

Επεξ/σία από johnpap21
Δημοσ.

To σημαντικότερο: Βγάζεις τον πύργο απο το ρέυμα... πατάς 2-3 φορές το power του πύργου... Και μετά όπως τα λέτε απο πάνω  

Δημοσ.

Θελω να σας ευχαριστήσω  για την βοηθεια σας ,μου ηταν πολυτιμη στο να εγκαταστήσω σωστα την καρτα .

Παρ ` ολ` αυτα  ένα πρόβλημα που ήλπιζα να λυθει  με την εγκατατασταση  της καινούριας καρτας εξακολουθεί να υπαρχει.

Εξηγούμε :

τον υπολογιστη τον εστησα τον 3 του 17` και βολευομουν με μια παλια hd4850 την οποια ταυτόχρονα με το monitor την ειχα συνδεσει μεσω hdmi στην  τηλεόρασης της κρεβατοκάμαρας. Ειχα κανονικα ηχο και εικονα (στην τηλεοραση) . όταν η 4850 παρεδωσε πνευμα πηγα το pc σε έναν τεχνικο για να μου αναγνωρισει  και να λυσει το πρόβλημα (μεχρι τοτε δεν γνωριζα πως η 4850 ειχε καει).

Μου ειπε πως καηκε η καρτα και του ζητησα να την αφαιρεσει μεχρι να παρω καποια άλλη.

Όταν ηρθα στο σπιτι και συνδεσα ξανα τον υπολογιστη ειδα πως ενώ στην τηλεοραση εβλεπα κανονικα δεν ειχα ηχο.Επισης στην καρτελα ``ηχοι ``του πινακα ελεγχου  δεν εμφανιζοταν πουθενα η tv.

Δεν το εδωσα σημασια γιατι θεωρησα πως αυτό οφειλετε που ο υπολογιστης είναι με την onboard καρτα γραφικων  και δεν υπαρχει η δυνατοτητα  ηχου στην τβ

Σημερα όμως που συνδεσα την καινουρια καρτα το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμενει. Αλλαξα καλωδια hdmi ,τα δοκιμασα στο laptop  και δινουν ηχο κανονικα στην τβ.Επισης δοκιμασα και τις δυο θυρες hdmi στην τβ και  εχουν ηχο επισης.

Θα παρακαλουσα για την βοηθεια σας ακομη μια φορα.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, avraam5 είπε

Θελω να σας ευχαριστήσω  για την βοηθεια σας ,μου ηταν πολυτιμη στο να εγκαταστήσω σωστα την καρτα .

Παρ ` ολ` αυτα  ένα πρόβλημα που ήλπιζα να λυθει  με την εγκατατασταση  της καινούριας καρτας εξακολουθεί να υπαρχει.

Εξηγούμε :

τον υπολογιστη τον εστησα τον 3 του 17` και βολευομουν με μια παλια hd4850 την οποια ταυτόχρονα με το monitor την ειχα συνδεσει μεσω hdmi στην  τηλεόρασης της κρεβατοκάμαρας. Ειχα κανονικα ηχο και εικονα (στην τηλεοραση) . όταν η 4850 παρεδωσε πνευμα πηγα το pc σε έναν τεχνικο για να μου αναγνωρισει  και να λυσει το πρόβλημα (μεχρι τοτε δεν γνωριζα πως η 4850 ειχε καει).

Μου ειπε πως καηκε η καρτα και του ζητησα να την αφαιρεσει μεχρι να παρω καποια άλλη.

Όταν ηρθα στο σπιτι και συνδεσα ξανα τον υπολογιστη ειδα πως ενώ στην τηλεοραση εβλεπα κανονικα δεν ειχα ηχο.Επισης στην καρτελα ``ηχοι ``του πινακα ελεγχου  δεν εμφανιζοταν πουθενα η tv.

Δεν το εδωσα σημασια γιατι θεωρησα πως αυτό οφειλετε που ο υπολογιστης είναι με την onboard καρτα γραφικων  και δεν υπαρχει η δυνατοτητα  ηχου στην τβ

Σημερα όμως που συνδεσα την καινουρια καρτα το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμενει. Αλλαξα καλωδια hdmi ,τα δοκιμασα στο laptop  και δινουν ηχο κανονικα στην τβ.Επισης δοκιμασα και τις δυο θυρες hdmi στην τβ και  εχουν ηχο επισης.

win10 έχεις ? 

Δημοσ.
Στις 6/12/2019 στις 6:22 ΜΜ, avraam5 είπε

Εξηγούμε :

Από pc σε tv... τσέκαρες το output ήχου που έχεις ρυθμισμένο στα windows? Πρέπει να βάλεις το hdmi (από την κάρτα δηλαδή).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις ``συσκευες αναπαραγωγης`` δεν εμφανίζεται με κανενα καλωδιο η τβ για να την επιλεξω για εξοδο ηχου.

Επεξ/σία από avraam5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...