kukukali Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λογω οτι τελευταια επεσα θυμα hacking σε server και τo στησαμε ολα απο την αρχη ψαχνω να βρω ενα τροπο ωστε να κανω εβδομαδιαιο back up σε USB stick. Δηλαδη να μην ειναι μονιμα συνδεδεμενο πανω ωστε μελλοντικα αν μολυνθει το λειτουργικο να εχω της προηγουμενης βδομαδας καθαρο. Πως μπορω να κανω back up ωστε να γινεται αυτοματα με την εισαγωγη του usb stick στον υπολογιστη; Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από kukukali
atheatos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να βγαίνει το usb δοκιμαστε την free εκδοση του https://www.paragon-software.com/free/br-free/ τώρα δεν ξέρω αν μπορέσετε να το σεταρετε on event οταν μπαινει το usb
kukukali Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Το θέμα είναι ότι όταν είχε μολυνθεί το λειτουργικό και μου είχε κρυπτογραφησει όλα τα αρχεία, έβαλα ένα usb stick με προγράμματα για το τρέξω μπας και. Μόλις συνδέθηκε κρυπτογραφηθηκαν και αυτά που είχα στο usb stick. Επομένως ότι είναι συνδεδεμένο πάνω στον υπολογιστή κινδυνεύει να μολυνθεί. Αν όμως δεν είναι συνδεδεμενο θα έχω εβδομαδιαίο back up για να κάνω επαναφορά
atheatos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το backup μεσω προγραμματος σαν της paragon γινεται σε image, που ειναι δυσκολο να μολυνθει , ειδικά αν ειναι password protected. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από atheatos
kukukali Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Και τα image που είχα κάνει μολύνθηκαν, .Ούτε να κάνω restore μπορούσα, ούτε να τρέξω κάποιο πρόγραμμα. Όλα είχαν κρυπτογραφηθει. Θα το κοιτάξω το paragon
atheatos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλό είναι να μην κρατάς ένα μόνο ένα backup. Δηλαδή να κρατάς περισσότερες βδομαδες backup όλου του συστήματος , γιατί ακόμα και σε μια εβδομάδα πριν, ο ιός μπορεί να υπήρχε. Εγώ κάνω manual backup όταν οι αλλαγές στο σύστημα μου είναι μεγάλες ή έχουν προστεθεί πολλά αρχεία αλλά πάντα κρατάω τα 3 τελευταία.Δεν μιλάμε για backup που απλώς προσθέτει της αλλαγές σε ένα προηγούμενο image. Αλλά καινούργιο image όλου του συστήματος κάθε φορά. Εχω επίσης ενεργοποιημένο το ωριαίο backup του windows αλλά αυτό φτιάχνει ένα image που γίνεται update και όχι ένα image από την αρχή κάθε φορά ,γιατί χρειάζεται περισσότερο χώρο. Όποτε κάνοντας update το image με το ιο μολύνει όλο το image. Αν το στικάκι σου δεν έχει αρκετό χώρο για 2-3 full backup καλό είναι να πας σε κάτι μεγαλύτερο , αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2019 από atheatos 1
kukukali Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Σκεφτόμουν 2 usb που να τα εναλλασω κάθε βδομαδα. Αλλά επειδή δεν θα είμαι παρών για να το κάνω θέλω να μπορει ο "οποιοσδήποτε" να βάζει κάθε Παρασκευή π.χ και να γίνετε αυτοματα backup ολόκληρος ο δισκος κάποια χρονική στιγμή μέσα στην ημέρα χωρίς να χρειάζεται περισσότερη ενασχόληση. Έχω μιλήσει με προγραμματιστη και το ψάχνει πως μπορεί να γίνει αυτόματα με την εισαγωγή του usb. Μου είπαν ότι θα ήταν πιο εύκολο με Windows server πάρα με windows 10...
antbyron Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Πάντως το always sync κάνει αυτό που ζητάς. Ρυθμίζεις το back up και με το που ανιχνεύσει ότι έβαλες το συγκεκριμένο usb συγχρονίζει ότι του έχεις πει. Έτσι κάνω εγώ με τα αρχεία μου και εξωτερικούς δίσκους. Είναι επί πληρωμής όμως.
atheatos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, kukukali είπε Σκεφτόμουν 2 usb που να τα εναλλασω κάθε βδομαδα. Αλλά επειδή δεν θα είμαι παρών για να το κάνω θέλω να μπορει ο "οποιοσδήποτε" να βάζει κάθε Παρασκευή π.χ και να γίνετε αυτοματα backup ολόκληρος ο δισκος κάποια χρονική στιγμή μέσα στην ημέρα χωρίς να χρειάζεται περισσότερη ενασχόληση. Έχω μιλήσει με προγραμματιστη και το ψάχνει πως μπορεί να γίνει αυτόματα με την εισαγωγή του usb. Μου είπαν ότι θα ήταν πιο εύκολο με Windows server πάρα με windows 10... Πρέπει να σεταριστει το προγραμμα στα συγκεκριμένα στικάκια ...πολύ φασαρία για ένα backup που από ότι κατάλαβα δεν ξεπερνάει το terabyte. Αν θες τέτοιου είδους backup γνώμη μου είναι να το κανείς στο cloud.
2MikronS Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Αν βρηκες προγραμματιστη και το ψαχνει............ αστον βρες αλλον. Με autorun γινεται για πλακα αλλα πιθανον να πρεπει να το απενεργοποιησεις στο antivirus επειδη τωρα πια ολα δεν αφηνουν το autorun να τρεχει. 1
RTW4ever Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Πανεύκολο αυτό που ζητάς. Με macrium reflect παίρνεις image με χρονοπρογραμματισμό (schedule) π.χ. κάθε Πέμπτη, σε έναν προκαθορισμένο φάκελο. Με Free file sync, συγχρονίζεις αυτό τον φάκελο με το usb stick. Ο συγχρονισμός υπάρχει δυνατότητα να γίνεται αυτόματα, μόλις συνδέεις το stick. Και τα δύο προγράμματα τα χρηιμοποιώ πολλά χρόνια. Δοκιμασμένα και απολύτως αξιόπιστα. Και δωρεάν. Αν και προτείνω εξωτερικό hdd ή ssd για το backup. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα