Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, PANALASK είπε

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ που απαντάτε σοβαρά και δεν παίζετε με τον πόνο μου. Σίγουρα δεν θέλει να φύγουμε γιατί έχει το ενοίκιο κάθε πρώτη του μηνός και ότι επισκευή χρειάστηκε στο σπίτι την έκανα με δικά μου έξοδα και να το ευχαριστώ. Απλά ο ιδιοκτήτης είναι πολύ πλούσιος σε σημείο αηδίας είναι μεγάλος τσιγκούνης και θέλει να πάρει όσο πιο πολλά μπορεί. Σίγουρα θα μου το αφήσει 450€ αλλά όταν σου φέρονται έτσι λες πως μπορείς να εμπιστευτείς το μέλλον σου με τέτοιους ανθρώπους 

Το αν είναι κάποιος πλούσιος δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το πόσο θα αγοράσε/πουλήσει/νοικιάσει κάτι.

Όπως δεν θα περίμενες κάποιος πχ να σου δώσει καλύτερη τιμή για να αγοράσεις ξερωγω μια σοκολάτα αν είναι πλουσιότερος από έναν άλλο που πουλά και αυτός σοκολάτες δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να επηρεαστεί το ενοίκιο ενός σπιτιού από την οικονομική ικανότητα του ιδιοκτήτη.

Κατά τα άλλα είναι απόλυτα θεμιτό να του πεις "πλήρωσε εσύ ότι γουστάρεις στη μεσίτρια και πες μου τι θες εσύ  από μένα" και μετά μπορείς να του αντιπροτείνεις εσύ ότι νομίζεις και όπου τα βρείτε.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πρωτα κάνεις ερευνα αγοράς να δεις αν αυτα που ζητανε αξιζει να τα δωσεις. Αν ναι, τα δινεις και λες οτι δεν θα δωσεις κατι στην μεσιτρια εσυ, ας παρει οτι θελει απο τον ιδιοκτητη, δεν σου παρεχει εσενα καμια υπηρεσία.

αν το σπιτι δεν αξιζει πλεον, του λες οτι φευγεις σε 3 μήνες και βαράς και ενα πιστολέτο μονο και μονο για αυτο που σου ειπε η μεσίτρια οτι θελει λεφτα. 

• Like 2
Δημοσ.

Για εμενα κ μονο ο τροπος που σε αντιμετωπισε ειναι φαουλ.Εγω θα τον εγραφα θα του ελεγα τοσα μπορω αν θες,επισης δεν θα μιλαγα με καμια μεσιτρια κ ας ειχε κ εντολη απο τον αποστολο Παυλο.Ξεκινας ψαχνεις για σπιτι κ αν βρεις κατι καλο εφυγες.

Δημοσ.

Εμένα πιο πολύ μου κάνει ότι κουμπάρα μεσίτρια τον ''μπρίζωσε'' για να τσιμπήσει και αυτή κανένα μηνιάτικο. Σου λέει ή που θα πάρω ένα ενοίκιο από αυτόν ή από τον επόμενο, γι αυτήν το ίδιο είναι.

Εννοείται πως ξεκαθαρίζεις ότι για κανένα λόγο δεν πληρώνεις μεσίτη για ανανέωση συμβολαίου, από κει και πέρα παζαρεύεις την τιμή και ότι γίνει. Για μένα μάλλον η μεσίτρια θέλει να σε διώξει και όχι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

• Like 8
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αν μπορεις να αντέξεις το μηνιαίο ποσό, το δέχεσαι και ενημερώνεις την μεσίτρια πως δεν ειναι δουλειά σου να την πληρώσεις για κάτι που της έχει αναθέσει ο ιδιοκτήτης. 

Εγω αυτό θα έκανα στη θέση σου.

Ναι, προσπαθούν είτε να σου τα πάρουν, είτε να βάλουν άλλον με περισσότερα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να σε διώξει διότι η μεσίτρια ήδη του έχει βρει τον επόμενο.

Γι' αυτό δεν τον ενδιαφέρει να μιλήσει μαζί σου, σε θεωρεί τελειωμένη υπόθεση.

Επεξ/σία από turbat0s
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Εμένα πιο πολύ μου κάνει ότι κουμπάρα μεσίτρια τον ''μπρίζωσε'' για να τσιμπήσει και αυτή κανένα μηνιάτικο. Σου λέει ή που θα πάρω ένα ενοίκιο από αυτόν ή από τον επόμενο, γι αυτήν το ίδιο είναι.

Εννοείται πως ξεκαθαρίζεις ότι για κανένα λόγο δεν πληρώνεις μεσίτη για ανανέωση συμβολαίου, από κει και πέρα παζαρεύεις την τιμή και ότι γίνει. Για μένα μάλλον η μεσίτρια θέλει να σε διώξει και όχι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Αυτό ακριβώς 

Σε περίπτωση που βρεις άλλο να πας εννοείται ρίχνεις πιστολιά μέχρι την μετακόμιση και στέλνεις το λογαριασμό στη μεσιτρια

Επεξ/σία από tounion
Δημοσ.
2 ώρες πριν, PANALASK είπε

Καλησπέρα σας. Γράφω γι αυτό το γιατί διάβασα ένα σχετικό θέμα στο forum. Σε ένα μήνα τελειώνει το συμβόλαιο τριετίας που έχω. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο η μεσίτρια και μου είπε ότι θα μιλάω μόνο μαζί της κατ εντολή του ιδιοκτήτη και ότι αν θέλω να παραμείνουμε στο σπίτι μου ζητάει αύξηση από 365€ στα 450€ δηλαδή 23,5% και αυτό γιατί είμαστε τυπικοί ενοικιαστές αλλιώς στην αγορά έχει 500€. Το ερώτημα μου είναι αν έχει δικαίωμα να ζητάει τόσο μεγάλη αύξηση καθώς και μεσιτική αμοιβή η μεσίτρια έναν μίσθωμα όπως είχα δώσει στην αρχή. Δεύτερον αν έπρεπε να μου το ζητήσει πιο νωρίς και όχι ένα μήνα πριν τελειώσει το συμβόλαιο. Και τρίτον αν θα με πετάξει από το σπίτι αν δεν προλάβω να βρω σπίτι μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα. Σας ευχαριστώ πολύ και περαστικά μου. 

1. εχει δικαιωμα να ζητησει και 1000€ τη μερα.

2. η μεσιτρια ψαχνει για κορόιδα το 2020.

3. πιστευω και να δεχθεις τα 450€, θα σου πουν να κανετε συμβολαιο 1 ή 2 έτη. για καποιον προορίζεται το σπιτι απλα ειναι χεστες να στο πουν.

• Like 2
Δημοσ.

Δε γνωρίζουμε ούτε μέγεθος διαμερίσματος ούτε παλαιότητα ούτε τίποτα αλλά σαν περιοχή (κεντρο Θεσσαλονίκης) τα 450 δεν είναι ποσό που δεν μπορεί να το βρει. Έχουν αρχίσει να ξεφευγουν τα πράγματα και όταν τελικά γίνει το μετρό θα ξεφύγουν ακόμη περισσότερο.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, mclein² είπε

1. εχει δικαιωμα να ζητησει και 1000€ τη μερα.

2. η μεσιτρια ψαχνει για κορόιδα το 2020.

3. πιστευω και να δεχθεις τα 450€, θα σου πουν να κανετε συμβολαιο 1 ή 2 έτη. για καποιον προορίζεται το σπιτι απλα ειναι χεστες να στο πουν.

Αν πχ αντιπροτείνει 380€ και δεν συμφωνήσει η άλλη πλευρά, τι γίνεται ???

Τον πάει, φαντάζομαι δικαστικά και το δικαστήριο, ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ? 

Δημοσ.

Εμένα πάντως μου κάνει σαν νέα εξυπνάδα των μεσιτών. Σταμπάρουν τα σπίτια που λήγουν τα συμβόλαια, βλέπουν τη ζήτηση των πελατών και αναλόγως κάνουν τις προτάσεις στους ιδιοκτήτες. Σίγουρα για κάποιον είναι δέλεαρ να του πει ο μεσίτης σου βρήκα υποψήφιο με 380€, πες στον υπάρχοντα ανανέωση από 320 σε 380 και αν δε δεχτεί έρχεται ο επόμενος. Και τσιμπάει ο μεσίτης την προμήθεια από εκεί που δε θα γινόταν τίποτα.

Στην παρούσα φάση που έχουν και φιλική σχέση 10 παραπάνω. Δε διώχνεις άνθρωπο συνεπή στις υποχρεώσεις του και χωρίς να σου έχει ''γκρεμίσει'' το σπίτι.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

βαζω στο τραπεζι και την περιπτωση ο μεσιτης να χωθηκε σαν τσοντα,πριν την ληξη του συμβολαιου,χωρις την γνωση του ιδιοκτητου.οποτε ,δοκιμασε να βρεις τον ιδιοκτητη και ρωτα τον αν εβαλε τον μεσιτη..

• Like 2
Δημοσ.

Του λες όσα πιστεύεις εσύ ότι μπορείς να δίνεις και ότι αξίζει το σπίτι. Αν θέλει καλώς. Αν όχι πάρε κάνα τρίμηνο να ψάξεις καινούργιο και αντίο. Στην μεσίτρια εννοείται ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.  Άκου ρε φίλε θέλουν λεφτά για ανανέωση. Πραγματικά πρέπει να μπει ένα νομικό πλαίσιο για τα μεσιτικά γιατί οι άνθρωποι είναι βδέλλες. Λεφτά μόνο από αυτόν που δίνει εντολή ή αλλιώς μισά μισα αν ειναι και από τους δύο. Σου δίνω ένα σπίτι να το νοικιάσεις? Θα σε πληρώσω εγώ. Έρχομαι εγώ στο γραφείο σου να μου βρεις σπίτι? Τότε αν ειναι απ'τα δικά σου τα μισά με τον ιδιοκτήτη που στο ανέθεσε. Αν όχι όλα εγώ. 

Δεν γίνεται να ψάχνω εγώ πχ όλη μέρα ενοικιαστήρια στους δρόμους και αγγελίες στο ίντερνετ και επειδή απλά σηκώνουν το τηλέφωνο οι μεσίτες να τους πληρώσω εγώ κερατιάτικα. Αυτός που σου ανέθεσε το σπίτι να στα δώσει.  Στο θέμα μας. Του λες όσα πιστεύεις εσύ ότι μπορείς να δίνεις και ότι αξίζει το σπίτι. Αν θέλει καλώς. Αν όχι πάρε κάνα τρίμηνο να ψάξεις καινούργιο και αντίο. Στην μεσίτρια εννοείται ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.  Άκου ρε φίλε θέλουν λεφτά για ανανέωση. Πραγματικά πρέπει να μπει ένα νομικό πλαίσιο για τα μεσιτικά γιατί οι άνθρωποι είναι βδέλλες. Λεφτά μόνο από αυτόν που δίνει εντολή ή αλλιώς μισά μισα αν ειναι και από τους δύο. Σου δίνω ένα σπίτι να το νοικιάσεις? Θα σε πληρώσω εγώ. Έρχομαι εγώ στο γραφείο σου να μου βρεις σπίτι? Τότε αν ειναι απ'τα δικά σου τα μισά με τον ιδιοκτήτη που στο ανέθεσε. Αν όχι όλα εγώ. 
Δεν γίνεται να ψάχνω εγώ πχ όλη μέρα ενοικιαστήρια στους δρόμους και αγγελίες στο ίντερνετ και επειδή απλά σηκώνουν το τηλέφωνο οι μεσίτες να τους πληρώσω εγώ κερατιάτικα. Αυτός που σου ανέθεσε το σπίτι να στα δώσει.  

Δημοσ.

Εκανα αντιπρόταση στην μεσίτρια για 400€ άντε ταβάνι 420€ και δεν το σκέφτεται καν. Είμαι σίγουρος πως έχει βρει ήδη κάποιον ενοικιαστή. Της είπα ότι θα χρειαστώ κάποιο εύλογο χρόνο να βρω σπίτι και να μετακομίσω μέσα στον χειμώνα και κυρίως μέσα στις γιορτές και μου είπε με μεγάλη μεγαλοψυχία ότι μου δίνει περιθώριο μέχρι τον Ιανουάριο. ΨΥΧΑΡΑ!!! Από σήμερα ψάχνουμε για σπίτι. Σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο που μπήκατε να μου απαντήσετε.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, PANALASK είπε

Εκανα αντιπρόταση στην μεσίτρια για 400€ άντε ταβάνι 420€ και δεν το σκέφτεται καν. Είμαι σίγουρος πως έχει βρει ήδη κάποιον ενοικιαστή. Της είπα ότι θα χρειαστώ κάποιο εύλογο χρόνο να βρω σπίτι και να μετακομίσω μέσα στον χειμώνα και κυρίως μέσα στις γιορτές και μου είπε με μεγάλη μεγαλοψυχία ότι μου δίνει περιθώριο μέχρι τον Ιανουάριο. ΨΥΧΑΡΑ!!! Από σήμερα ψάχνουμε για σπίτι. Σας ευχαριστώ όλους για τον κόπο που μπήκατε να μου απαντήσετε.

θα σου ελεγα να κανεις και ενα τηλεφωνο στον ιδιοκτητη πρωτα.....

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...