Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Γράφω γι αυτό το γιατί διάβασα ένα σχετικό θέμα στο forum. Σε ένα μήνα τελειώνει το συμβόλαιο τριετίας που έχω. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο η μεσίτρια και μου είπε ότι θα μιλάω μόνο μαζί της κατ εντολή του ιδιοκτήτη και ότι αν θέλω να παραμείνουμε στο σπίτι μου ζητάει αύξηση από 365€ στα 450€ δηλαδή 23,5% και αυτό γιατί είμαστε τυπικοί ενοικιαστές αλλιώς στην αγορά έχει 500€. Το ερώτημα μου είναι αν έχει δικαίωμα να ζητάει τόσο μεγάλη αύξηση καθώς και μεσιτική αμοιβή η μεσίτρια έναν μίσθωμα όπως είχα δώσει στην αρχή. Δεύτερον αν έπρεπε να μου το ζητήσει πιο νωρίς και όχι ένα μήνα πριν τελειώσει το συμβόλαιο. Και τρίτον αν θα με πετάξει από το σπίτι αν δεν προλάβω να βρω σπίτι μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα. Σας ευχαριστώ πολύ και περαστικά μου. 

• Sad 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φύγε και άστον να του δώσει "η αγορά" τα 500. :) 

Ότι και να κάνει σε 1 μήνα δε σε βγάζει. Με διαταγή απόδοσης λόγω λήξης μίσθωσης θέλει παραπάνω καιρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει όσα χρήματα θέλει, αφού λήγει το συμβόλαιο. Όχι μόνο 25%. Αν θέλει μπορεί να ζητήσει και +10000000%. Αυτά ρυθμίζονται από την αγορά.

Επίσης αφού έβαλε τον μεσίτη να διαπραγματευτεί μαζί σου, μπορεί και αυτός να ζητήσει ότι αμοιβή θέλει. Μήπως το έκανε επειδή δεν συνεργάζεσαι;

Στο 2ο θέμα έχεις δίκιο, αλλά είναι θέμα ηθικής και όχι νομικό. Έπρεπε να σε ενημερώσει νωρίτερα αλλά αυτό έχει και 2 πλευρές. Έπρεπε και εσύ να ενδιαφερθείς νωρίτερα.

Στο τρίτο θέμα, για να σε «πετάξει» έξω θέλει κάποιο χρόνο και κάποια έξοδα για να σου κάνει έξοδο. Αυτή  η επιλογή δεν συμφέρει κανέναν.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσεγγίσεις τον ιδιοκτήτη και να ζητήσεις περεταίρω έκπτωση από τα 450 λόγω του ότι είσαι συνεπής και να προσπαθήσεις να παρακάμψεις την αμοιβή του μεσίτη.

Η δεύτερη επιλογή είναι να βρεις νέο σπίτι και πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι θα συναντήσεις παντού την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη αύξηση στα ενοίκια. Αυτή οφείλεται στα RBNB αλλά και στην ανάκαμψη στην αξία των ακινήτων.Αν είσαι φοιτητής, σου προτείνω να βρεις συγκάτοικο.

Επεξ/σία από Bermudakias33
Δημοσ.

Από την στιγμή που έληξε το συμβόλαιο έχει δικαίωμα να ζητάει όσα θέλει. Η μεσιτική αμοιβή ακούγεται όμως άκυρο. Για να σε βγάλει από το σπίτι θα πρέπει να σου δώσει παραπάνω από ένα μήνα προθεσμία. Δεν μπορεί να σε βγάλει νωρίτερα από τρίμηνο νομίζω, τουλάχιστον αυτό μου είπε ο δικηγόρος μου σε παρόμοια κατάσταση.

Δημοσ.

Από την πρώτη μέρα μιλούσα μόνο με την μεσίτρια γιατί είναι και κουμπάρα του ιδιοκτήτη. Το καλοκαίρι είχαμε μιλήσει για ένα θέμα του σπιτιού και είχαμε πει ότι θα ανανεώσουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι δουλειά έχει η μεσίτρια στην ανανέωση του συμβολαίου... έλεος. Τι άλλο θα ακούσουμε.

τι υπηρεσία σου παρείχε; Σου έδειξε ξανά το σπιτι στο οποίο μένεις;

Προφανώς και θέλουν να σε κοροιδέψουν. Σιγά μην πληρώσει στην κουμπάρα του μεσιτική αμοιβή... εκτός και αν είναι τελείως βλάκας.

Κάνε εσύ μια αντιπρόταση πόσο μπορείς να δώσεις και χωρίς φυσικά καμία μεσιτική αμοιβή.

Αν δεν το δεχτεί αναγκαστικά φεύγεις. Ξεκίνα να ψάχνεις από τώρα καλού-κακού.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.

Η μεσίτρια δεν έχει καμία δουλειά και αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Απλά προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση και να πάρουν όσα μπορούν ή αλλιώς να τον αναγκάσουν να φύγει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, PANALASK είπε

Καλησπέρα σας. Γράφω γι αυτό το γιατί διάβασα ένα σχετικό θέμα στο forum. Σε ένα μήνα τελειώνει το συμβόλαιο τριετίας που έχω. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο η μεσίτρια και μου είπε ότι θα μιλάω μόνο μαζί της κατ εντολή του ιδιοκτήτη και ότι αν θέλω να παραμείνουμε στο σπίτι μου ζητάει αύξηση από 365€ στα 450€ δηλαδή 23,5% και αυτό γιατί είμαστε τυπικοί ενοικιαστές αλλιώς στην αγορά έχει 500€. Το ερώτημα μου είναι αν έχει δικαίωμα να ζητάει τόσο μεγάλη αύξηση καθώς και μεσιτική αμοιβή η μεσίτρια έναν μίσθωμα όπως είχα δώσει στην αρχή. Δεύτερον αν έπρεπε να μου το ζητήσει πιο νωρίς και όχι ένα μήνα πριν τελειώσει το συμβόλαιο. Και τρίτον αν θα με πετάξει από το σπίτι αν δεν προλάβω να βρω σπίτι μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα. Σας ευχαριστώ πολύ και περαστικά μου. 

Το να σου ζητήσει όσα θέλει (500 , 1000, 1500 όσο θέλει) το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Επιλογή του είναι να προσφέρει το σπίτι του όσο θέλει (το αν θα βρεθεί κάποιος να τα δώσει ή όχι είναι πρόβλημά του).

Το να σου ητά κάποιος πληρωμη για υπηρεσία που δε ζήτησες απο την άλλη το βρίσκω παράλογο. Αν μπορείς και θες να δώσεις τα 500 πάρε τηλεφωνο εσύ τον ιδιοκτήτη και πες του "σου προσφέρω 500, αν θες υπογράφουμε, η μεσίτρια ας κάνει ότι θέλει, δε με ενδιαφέρει". Αυτός βέβαια απο την άλλη (ανάλογα τη έχει συμφωνήσει με την μεσίτρια) μπορεί τότε πχ να σου ζητήσει 520. είναι καθαρά τι θα συμφωνήσετε μεταξύ σας.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, PANALASK είπε

Από την πρώτη μέρα μιλούσα μόνο με την μεσίτρια γιατί είναι και κουμπάρα του ιδιοκτήτη. Το καλοκαίρι είχαμε μιλήσει για ένα θέμα του σπιτιού και είχαμε πει ότι θα ανανεώσουμε.

Προσπάθησε να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη και κάνε το «καλό παιδί».

Πες του ότι το σημαντικότερο είναι η συνέπεια του ενοικιαστή και όχι η τιμή του ενοικίου. «Εγώ ξέρετε ποιος είμαι και ξέρετε ότι θα σας δίνω πάντα το ενοίκιο μου. Αυτός που θα έρθει, δεν ξέρετε ποιος είναι και μπορεί να σας βγει μπαταξής»

Πιάστον στο φιλότιμο, πες για 400 ευρώ και αν δεν πιάσει, ψάξε για σπίτι.Όλο και κάτι θα βρέις.

Έχε υπόψη σου ότι και οι ιδιοκτήτες μπλοφάρουν… Μπορεί απλά να προσπαθεί για όσο καλύτερη τιμή και να μην θέλει να σε διώξει πραγματικά. Διαπραγματεύσου.Στην κουμπάρα πάντως, μην δώσεις λεφτα😛

Επεξ/σία από Bermudakias33
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Το να σου ζητήσει όσα θέλει (500 , 1000, 1500 όσο θέλει) το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Επιλογή του είναι να προσφέρει το σπίτι του όσο θέλει (το αν θα βρεθεί κάποιος να τα δώσει είναι πρόβλημά του).

Το να σου ητά κάποιος πληρωμη για υπηρεσία που δε ζήτησες απο την άλλη το βρίσκω παράλογο. Αν μπορείς και θες να δώσεις τα 500 πάρε τηλεφωνο εσύ τον ιδιοκτήτη και πες του "σου προσφέρω 500, αν θες υπογράφουμε, η μεσίτρια ας κάνει ότι θέλει, δε με ενδιαφέρει".

προφανώς και δεν θα είναι και τόσο συνεργάσιμος. Μόνο και μόνο που έβαλε την μεσίτρια να μιλάει εκ μέρους του δεν είναι καλό δείγμα.

Μετά από 3 χρόνια συνεργασίας, όφειλε να του μιλήσει απευθείας και όχι να βάζει ενδιάμεσους.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ που απαντάτε σοβαρά και δεν παίζετε με τον πόνο μου. Σίγουρα δεν θέλει να φύγουμε γιατί έχει το ενοίκιο κάθε πρώτη του μηνός και ότι επισκευή χρειάστηκε στο σπίτι την έκανα με δικά μου έξοδα και να το ευχαριστώ. Απλά ο ιδιοκτήτης είναι πολύ πλούσιος σε σημείο αηδίας είναι μεγάλος τσιγκούνης και θέλει να πάρει όσο πιο πολλά μπορεί. Σίγουρα θα μου το αφήσει 450€ αλλά όταν σου φέρονται έτσι λες πως μπορείς να εμπιστευτείς το μέλλον σου με τέτοιους ανθρώπους 

• Super Moderators
Δημοσ.

Μέχρι να λυθεί διά νόμου το πρόβλημα με τους μεσίτες που αρπάζουν λεφτά από όποιον ψαρώσει, άκρη δεν βγαίνει. Ο μεσίτης πρέπει να αμοίβεται από αυτόν που του αναθέτει έργο, όχι από όποιον δύστυχο πέσει στα νύχια του (της, εν προκειμένω). Θέλει ο ιδιοκτήτης να αναθέσει τις διαπραγματεύσεις σε μεσίτρια; Μπράβο του. Ο ενοικιαστής, γιατί να την πληρώσει;

Κατά τα λοιπά, δικαίωμα του ιδιοκτήτη με τη λήξη του συμβολαίου να ζητήσει ό,τι νομίζει για ενοίκιο.

Γενικά, πάντως (κι ανάλογα με την περιοχή, βέβαια) προσοχή στους Κινέζους, αγοράζουν το σύμπαν, κι εκεί που λες "αποκλείεται να βρει με τόσα ο τσιφούτης", βρίσκει με τόσα +40% χαλαρά.

Την έχω πατήσει πρόσφατα, γι' αυτό το λέω.

Όπως και να έχει, σε τυχόν συμφωνία, οπωσδήποτε συμβόλαιο με τους όρους ρητά, όχι σιωπηρές αυξήσεις και λοιπές ομορφιές (αν και, για να βάζει μεσίτρια, τυπικός είναι σε αυτά).

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...