JohnnyNinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα στο Forum, ήρθε η ώρα να στήσω ένα NAS για να έχουμε Backup αλλά και πρόσβαση από δυο - τρία PC στο γραφείο αλλά είμαι υπερβολικά ΜΗ σχετικός με το θέμα οπότε θα ήθελα την βοήθεια σας για το τι πρέπει να πάρω και να ξέρω για να το στήσω. Τα αρχεία είναι της τάξης των 5T οπότε ιδανικά φαντάζομαι οτι θα πρέπει να πάρω ένα 12αριΤΒ σύστημα για να έχει και RAID(που αν έχω καταλάβει σωστά κάνει αυτόματο backup). Ιδανικά θα ήθελα όλο αυτό να είναι Syncronized με ένα PC που θα έχω στο σπίτι ώστε να έχω και απομακρυσμένο σημείο Backup αλλά και πρόσβαση local στα αρχεία μου όταν δουλεύει κάποιος άλλος στο γραφείο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι απαραίτητο να είναι μέσω γνωστών Clouds πχ Dropbox, Drive κλπ κλπ ή αν θα μπρούσε να είναι personal cloud από το NAS, δεν ξέρω ούτε αν γίνεται αυτό, ούτε αν έχει αυτόματο sync όπως το Dropbox ούτε τιμή. Επομένως θα ήθελα τα φώτα σας μήπως τσιμπήσω κάνα NAS τώρα που είναι μαύρη Παρασκευή. Τέλος, επειδή τα αρχεία θα πρέπει να δουλεύονται σε LAN σύνδεση στο γραφείο δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια οικονομική λύση για NAS στα 500mb/s μεταφορά ή πρέπει να περιοριστώ στα 120. Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά!
karaLRS Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Το raid δεν είναι backup. Αν τα αρχεία γίνουν πχ corrupted τότε θα αντιγράφουν corrupted. 1
JohnnyNinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Άρα τι πρέπει να έχει για να κάνει Backup σε αυτήν την περίπτωση?
atheatos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) To backup των αρχειων καλο ειναι να μην γινεται στο nas οπου θα εχετε τα κοινοχρηστα εγγραφα. Παρτε καλυτερα ενα μικρό nas για sharing αρχειων και ενα εξωτερικο σκληρό ,που θα γινεται το backup. Το nas σε raid δεν κανει αυτοματο backup αλλα παρεχει μια εξτρα ασφαλεια σε περιπτωση που καποιος δισκος χαλασει. Αλλο το ενα , αλλο το αλλο... ΥΓ.Σχετικα με το remote accesss καλυτερο ειναι αν εχετε χωρο sto cloud πχ. one drive business 5TB να συχρονιζονται τα εγγραφα εκει και να μην εξαρταστε αν δουλευει το nas ή οχι. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από atheatos
JohnnyNinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Ωραία αυτό, πρακτικά ποια είναι μια λύση που θα μπορούσε να λειτουργήσει? Ένα Synology το οποίο να είναι πάνω στο dropbox πχ? Γιατι νομίζω ότι αυτό για μεγάλο όγκο αρχείων παει ο κούκους αηδόνι.
atheatos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, JohnnyNinos είπε Ωραία αυτό, πρακτικά ποια είναι μια λύση που θα μπορούσε να λειτουργήσει? Ένα Synology το οποίο να είναι πάνω στο dropbox πχ? Γιατι νομίζω ότι αυτό για μεγάλο όγκο αρχείων παει ο κούκους αηδόνι. Backup των αρχειων μπορειτε να κανετε με εξωτερικους σκληρους δεν χρειαζεστε dropbox ktl. To cloud ειναι καλη λυση ωστε να τα εχετε παντου και οχι για backup,αφου μπορει να εχουν πολλοι access και να τα διαγράψουν. Το nas ειναι για local διαμοιρασμο και αν θελετε μπορειτε να το χειριζεστε και να εχετε προσβαση απο το ιντερνετ οπως το cloud αλλα προυποθετει αρκετα καλο internet και αδειαλειπτη παροχη ρευματος. Βασικά και τώρα μπορείτε να κανετε διαμοιρασμο αρχείων και χωρίς nas και να εχεις access στον υπολογιστη που δουλευει ως server με TeamViewer....
2MikronS Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Ουτε το νας ειναι για γραφειο................ file server θα βαλεις.
JohnnyNinos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Στις 1/12/2019 στις 9:50 ΠΜ, 2MikronS είπε Ουτε το νας ειναι για γραφειο................ file server θα βαλεις. Ποια η διαφορά τους? Στο γραφείο χρειάζεται να τρέχουμε πολλά και βαριά αρχεία, είναι της ίδιας λογικής με το αν κάναμε video editing 4K, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο είναι σημαντικό να έχω 10Gbps. Σκέφτηκα μια λύση και θα ήθελα να ακούσω αν είναι καλή ιδέα η δεν είναι καν λειτουργική: Καθώς έχουμε ήδη 2TB SSD στα PC σκέφτηκα να πάρουμε έναν NAS με χωρητικότητα 12ΤΒ RAID 1 και να κάνει απλά mapping στους σκληρούς δίσκους του κάθε pc local, παίζει αυτό να λειτουργεί γρήγορα και να έχω και το backup σε περίπτωση λάθους αλλά και μειωμένο κόστος λόγο του ότι δεν θα χρειαστώ 10Gbps? Ευχαριστώ
atheatos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Αν χρησιμοποιήσεις το nas μόνο για backup , των υπολογιστών είναι μια παρά πολύ καλή ιδέα. Αν χρησιμοποιήσετε για να επεξεργάζεστε σε αυτό μεγάλα αρχεία τότε χρειάζεστε ειδικό nas και άλλο ένα απλό nas ή ένα μεγάλο εξωτερικό σκληρό να κάνει backup. Επειδή έβαλες στην κουβέντα τα 10 gbps καταλαβαίνω ότι κάποιος σας πρότεινε να έχετε πολύ γρήγορο server nas για να δουλεύετε από εκεί τα project. Το κόστος αυτό είναι μεγάλο και θα πρέπει και οι υπολογιστές να υποστηρίζουν αυτή την διασύνδεση με ανάλογες κάρτες 10 gbps. Τι απόσταση έχουν μεταξύ τους οι υπολογιστές στο γραφείο ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα